e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 29.Leden 2020 - 7:33

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Pravidla fóra


Sekcia určená na diskusiu k prijímačom VU+ . Nevkladať prílohy - maximálne obrázky !



Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 9 příspěvků ] 
Autor Zpráva
PříspěvekOdeslal: 17.Srpen 2016 - 11:55 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 30.Březen 2013 - 11:30
Příspěvky: 8
Dobry den. Prosim neodpovedat bez precitania celeho prispevku.
V nedelu sa simultanne mne aj svagrovi stala nasledujuca velmi divna vec na prijimacoch VU+. Podciarkujem, stalo sa to naraz mne aj svagrovi vzdialenemu 500 km. Obaja mame prijimac VU+ Solo2, provider Skylink. V nedelu zmizli kanaly HBO1,2,3, MTV Europe a dalsie. V zozname ostali, ale neukazovali ziadny obraz ani zvuk. Tak v domneni, ze zas nejake preladovanie, sme dali znovu prehladat stanice. Prijimac je spojeny koaxialom s monoblokom na antene, monoblok je nasmerovany na astru 19 a 23,5. Diseqc 1/2, volty ano, poradie isto spravne, nakolko vsetko islo. Po prehladani naslo asi 1400 kanalov z astry 19, avsak z astry 23,5 iba asi 43 nejakych mizernych talianskych alebo podobnych nepouzitelnych kanalov, vecsina kodovane. Nenaslo to dokonca ani TA3, co pouzivame ako referencny kanal na hladanie druzice Astra 23,5. Po mnohonasobnych zmenach v nastaveniach tunera (poradie, diseqc-tonova volba, volty on/off) sme nedospeli k ziadnemu vysledku, prijimac jendoducho kanaly NENAJDE. Avsak rozhodne je spojenie prijimac-koaxial-antena v poriadku, vid dalej. Takisto nedoslo k pohybu anteny a ani nebolo nijak zhorsene pocasie pocas ladenia. Znovu pripominam, ze identicky problem nastal u dvoch prijimacov v roznych lokalitach Slovenska, naraz v jednom case. Po neuspesnom vyhladavani som obnovil zoznam kanalov zo zalohy, a po obnove kanaly funguju, teda okrem HBO, MTV atd, tych co zmizli v nedelu. Svagor ma problem ten, ze neurobil pred vyhladavanim zalohu, a tak som mu poslal moje subory /etc/enigma2/userbouquet.favouites.tv a bouquets.tv. Po nahrati suborov do rovnakej cesty v jeho prijimaci, po nastaveni rovnakych pristupovych prav ako u mna (tusim 755) mu aj tak po obnove zobrazuje namiesto kanalov iba <n/a>, zobrazuju sa EPG pri kanaloch avsak ziadny obraz ani zvuk, ani u volnych kanalov.
Niekde na inom mieste v tomto fore som sa dopatral k podobnemu problemu, uzivatel mal vu UNO a pomohla mu aktualizacia firmwaru prijimaca (FPGA update). Avsak nikde na internete neviem najst FPGA pre SOLO2. Kontaktoval som vyrobcu VU+ ako je to teda s firmwarom pre SOLO2. Ci si to nejako automaticky sam stahuje a upgraduje, a po poslednom nejakom upgrade to nefunguje, alebo nastala zmena na druzici/transponderoch, ktoru tento (stary, v pripade, ze nie je auto-aktualizovany) firmware nedokazal spracovat. Rucny update firmwaru cez modul "firmware upgrade" nefunguje - modre tlacitko (stiahnut firmware z netu) vypise, ze sa nenasiel firmware. Taktiez som preinstaloval VTI z 8.2.2 na 9.nieco, rovnaky (nulovy) vysledok. Tiez som stiahol dalsi modul - FPGA upgrade, ktory je tiez bez vysledku - nestiahne ziadny firmware. Aj som dokonca skusal aplikovat stiahnuty firmware pre prijimac UNO (jediny FPGA najditelny na internete), ale neprebehlo to. Ine prijimace - rodicia maju Cryptobox, svagor v spalni ma tiez cryptobox - iba dali nanovo prehladat kanaly a obnovili sa bez problemov aj tie zmiznuvsie v nedelu.
Stale cakam na odpoved vendora a rozmyslam nad dalsimi rieseniami - pretocenie anteny na inu druzicu a skusit ineho "operatora", napr. UPC a pod.
Ak vas napadne nieco, co som este neskusal, dajte mi vediet, dik.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 17.Srpen 2016 - 12:20 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 12.Říjen 2009 - 12:34
Příspěvky: 650
satelitni prijimac: VU-MUTANT
Místo/Bydliště: Nová Baňa * Brehy
Poděkoval: 14 krát
Poděkováno: 60 krát
vratnik napsal:
Dobry den.
Ak vas napadne nieco, co som este neskusal, dajte mi vediet, dik.


Skus tento
Příloha:
setting skylink.zip
cez dreamboxedit


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
ON /Zgemma H9.2S / Vu+Uno SE 4K
OFF /VU DUO/DM 500 HD/VU Solo2/VU DUO2/Mutant HD2400/Mutant HD 4K/Mutant HD1500/VU Solo 4K/VU Ultimo 4K/VU UNO 4K/Dinobot U5 mini /Octagon SF8008


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 17.Srpen 2016 - 15:05 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 10.Srpen 2010 - 17:20
Příspěvky: 190
Poděkoval: 4 krát
Poděkováno: 5 krát
Som sa nedozvedel z akého transpondera HBO treba naladiť z nového


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 17.Srpen 2016 - 15:09 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 10.Srpen 2010 - 17:20
Příspěvky: 190
Poděkoval: 4 krát
Poděkováno: 5 krát
Keby švagor býval od teba len 450 km tak toto sa nestane


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 17.Srpen 2016 - 15:36 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 23.Květen 2010 - 13:21
Příspěvky: 2706
Poděkoval: 29 krát
Poděkováno: 35 krát
A kde mas vu-cko? Dufam, ze nie na vratnici, lebo iba vratnici menia fw, ked im nenajde kanaly skylinku!!!
A svagrovi povedz, nech si da do stb spravny satelittes.xml. Aj ty.
A ked nie, tak si niekde stiahnite setting

_________________
Niejake stb a tv a hlavne Lnb Sharp,noise 1 a 1,2db 25 ročný! a no problém(je ako nový).


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 13.Leden 2017 - 9:37 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 30.Březen 2013 - 11:30
Příspěvky: 8
Pretoze situacia nedoznala zlepsenia a ani naznak riesenia ani na internete, prijimac som odoslal na reklamaciu ako chybny. Takmer mesiac trvalo, kym sa vratil z reklamacie, medzitym stihol vyjst novy VTI image (NIE FIRMWARE), verzia 11. V servise nahodili tuto verziu image a tam je tento stav opraveny. Odporucam vsetkym, ktori maju tento problem, nahrat VTI 11. Ten uz ma aj /OMFG KONECNE/ fast scan pre skylink.
Upozornenie, kto pouziva XBMC, tak sa to premenovalo na KODI. Z jedneho grcneho nazvu na este horsi. Kto pouziva Cool TV guide namapovany na cervenom tlacitku, teraz je tam prednastaveny hbbtv. To sa da odinstalovat pomocou opkg list-installed|grep -i hbbtv a nasledne prislusne balicky odstranit pomocou opkg remove <balicek> <balicek> atd., oddelene medzerou.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 13.Leden 2017 - 11:37 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 20.Prosinec 2008 - 12:29
Příspěvky: 422
satelitni prijimac: HD-BOX AND-II XBMC , Vu+Solo2,
Místo/Bydliště: Praha
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 38 krát
Odporucam vsetkym, ktori maju tento problem, nahrat VTI 11. Ten uz ma aj /OMFG KONECNE/ fast scan pre skylink.
Ja bych doporucil jak uz bylo psano vys dat do stb spravny satelittes.xml po pripade prejit na jiny img treba na Black Hole atd pak nemusi prijimac ani do servisu

_________________
motor Stab HH120 ,Vu+Solo2 , HD-BOX AND-II XBMC , showbox vitamin 5000 HD a staroušek Humax CRCI 5500
Obrázek
Chyba není v PC ale někde mezi židlí a PC a přesně tam kolikrát sedím :D


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 13.Leden 2017 - 11:47 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 30.Březen 2013 - 11:30
Příspěvky: 8
Dakujem za info, ale co je to ten satellites.xml? http://satellites-xml.eu/ - toto ma byt ten spravny? Vyberiem si druzice, ktore prijimam, necham si vygenerovat ten xml, a potom uz bude prijimac "lepsie ladit"?
Ten Black hole som nikdy neskusal, asi mu dam sancu. Pohladam si viac info a tem o tomto imagi na fore.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 13.Leden 2017 - 12:08 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 20.Prosinec 2008 - 12:29
Příspěvky: 422
satelitni prijimac: HD-BOX AND-II XBMC , Vu+Solo2,
Místo/Bydliště: Praha
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 38 krát
satellites.xml je v /etc/tuxbox/ nachazi se v kazdem settings ja pouzivam settings od Vhannibal ale to zalezi na kazdem jak settings a od koho pouziva.Sosni si jeden ktery ti vyhovuje dle transporteru rozbalis a pres dreamboxEDIT si pak upravis settings k obrazu svemu to znamena ze treba vykopes transportery ktere nepouzivas oreradis menu atd to je na kazdem uz ci si jak udela pak to das do boxu hotovo zadne lazeni zadne vyhledavani .To same se jedna i img kazdemu sedi jinaci podle toho co od neho ocekava na ktere je zvyklej atd ja treba mam pevne instle BH 3.0.2 ale v multibootu mam dalsi 3 img ktere podle nalady si stridam testuji atd .....
vhannibal settings : http://www.vhannibal.net

_________________
motor Stab HH120 ,Vu+Solo2 , HD-BOX AND-II XBMC , showbox vitamin 5000 HD a staroušek Humax CRCI 5500
Obrázek
Chyba není v PC ale někde mezi židlí a PC a přesně tam kolikrát sedím :D


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 9 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk