AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)
http://www.ab-forum.info/

Nejde flash image
http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?f=136&t=48618
Stránka 1 z 2

Autor:  JENSN [ 05.Listopad 2012 - 18:51 ]
Předmět příspěvku:  Nejde flash image

Zdravím..

Potřebuji poradit. Nemůžo udělat flash nového image do DM500 HD. Mám tam enigma2.
Dělám to podle návodu

1. vytáhnout napájení Dreamboxu ze zdi, příp. jen konektor ze zadní části
2. počkat cca 1 minutu
3. zmáčknout a držet tlačítko zapínání na předním panelu.
4. zasunout do zástrčky trafo příp. zasunout konektor do Dreamboxu
5. tlačítko stále držet
6. na display se zobrazí IP a ve spodní části ***STOP***STOP***
7. pustit tlačítko zapínání
8. zadat v počítači do prohlížeče IP z displeje Dreamboxu
9. na nově zobrazené stránce v prohlížeči ve spodní části je odkaz se jménem FIRMWARE UPRAGE, na něj kliknout
10. zvolit stažený image (v drtivé většině, je stažený soubor zazipován, proto ho nejprve rozpakovat)
11. kliknout na tlačítko FLASH
12. počkat až bude na stránce zobrazeno COMPLETED
13. odpojit napájení a opět počkat minutku
14. zapnout Dreambox a teď už je to na vás

jsem připojený přes HDMI kabel, tak by se měla IP zobrazit na TV, ale na tv žádnou IP adresu boxu na kterou bych se připojil nevidím.

Neví někdo co stím??

Díky

Autor:  ivankicin [ 05.Listopad 2012 - 18:53 ]
Předmět příspěvku:  Re: Nejde flash image

poslal som ti SS

Autor:  Jan1 [ 08.Listopad 2012 - 20:02 ]
Předmět příspěvku:  Re: Nejde flash image

Mas spatny navod.
Jiz bod
6. na display se zobrazí IP a ve spodní části ***STOP***STOP***
je asi pro DM800

DM500HD zadny LCD nema.
Aby se nejaka IP adresa zobrazila na pripojene TV, je vhodne( nutne) mit DM500HD pripojen do site, kde je DHCP server

Autor:  marecek123 [ 27.Prosinec 2012 - 17:35 ]
Předmět příspěvku:  Re: Nejde flash image

tak se mi podařilo na DM 500 HD nahrát špatný image. Po restartu již jen svítí zelená kontrolka a nic se mi s tím nedaří udělat . Už mi totíž ani nenaběhne na TV informace jako předtím. Poradí mi někdo jak to opět spojizdnit ? Díky

Autor:  Jan1 [ 27.Prosinec 2012 - 18:25 ]
Předmět příspěvku:  Re: Nejde flash image

Je treba nahrat spravny image napr. pres USB kabel

Autor:  marecek123 [ 27.Prosinec 2012 - 18:40 ]
Předmět příspěvku:  Re: Nejde flash image

přes ten servisní mini usb že ? Mám už propojený s PC , ale stále si vše přečitám a nemůžu najít správný postup a kterým sw. Můžeš mě popostrčit ? Díky

Autor:  Jan1 [ 27.Prosinec 2012 - 18:51 ]
Předmět příspěvku:  Re: Nejde flash image

Zjistis jak se mini USB pripjil do systemu, napr uvidis v PC, ze je pripojen jako COM 12.
Tento pak zadas do DreamUp a pak jiz postupujes podobne jak u beznych modelu DM500s, DM800PVR

Autor:  marecek123 [ 27.Prosinec 2012 - 18:59 ]
Předmět příspěvku:  Re: Nejde flash image

tak spojit se mi zrejmě už podařilo a teď skoumám ten závěr . Jak zadám a kde potřebný image a odešlu do DM.

Autor:  Jan1 [ 27.Prosinec 2012 - 19:05 ]
Předmět příspěvku:  Re: Nejde flash image

Po prave strane na DreamUp jsou tlacitka pro vyber image

Autor:  marecek123 [ 27.Prosinec 2012 - 19:18 ]
Předmět příspěvku:  Re: Nejde flash image

nemohu najít.

Autor:  marecek123 [ 27.Prosinec 2012 - 20:24 ]
Předmět příspěvku:  Re: Nejde flash image

může mi někdo poradit kde ty tlačítka jsou ?

Autor:  EnoSat [ 27.Prosinec 2012 - 22:54 ]
Předmět příspěvku:  Re: Nejde flash image

tlacitko Flash bude aktivne az po korektnej odpovedi dreamu

Autor:  marecek123 [ 28.Prosinec 2012 - 1:10 ]
Předmět příspěvku:  Re: Nejde flash image

tak to je ta informace co jsem potřeboval. Podařilo se a už to láduje ten správny image.
Díky

Autor:  marecek123 [ 28.Prosinec 2012 - 2:31 ]
Předmět příspěvku:  Re: Nejde flash image

když tedy nahrají oficielní imagedm500HD 3.0.3 tak sat se rozjede v pořádku. Přetím jsem tam měl Newnigma2 v 3.2.2 a taktéž to jelo. Ale když teď dám hned po ofi. image - Newnigmu2 dm500 HD 3.3.2 ramiMAHER , tak se nahlásí , že image proběhlo v pořádku.
Sat se, ale nerozjede. Kde dělám ještě chybu ?

Autor:  EnoSat [ 28.Prosinec 2012 - 6:38 ]
Předmět příspěvku:  Re: Nejde flash image

ramiMAHER je pre klon
pre original na http://www.newnigma2.to/wbb2/jgs_db.php ... d=171&sid=

Autor:  marecek123 [ 28.Prosinec 2012 - 11:44 ]
Předmět příspěvku:  Re: Nejde flash image

Díky , ale hlásí mi to při update přes web "INVALID IMAGE (OR OLD VERSION)"
Ještě musím dělat někde chybu.

Autor:  emilsat [ 10.Říjen 2013 - 14:01 ]
Předmět příspěvku:  Re: Nejde flash image

marecek123 napsal:
přes ten servisní mini usb že ? Mám už propojený s PC , ale stále si vše přečitám a nemůžu najít správný postup a kterým sw. Můžeš mě popostrčit ? Díky

Dostala se my taky 500hd a potrebuji ji prehrat přes mini usb ale mam problém , vice foto
pc my nechce nebo neví naistalovat ovladač ..
Děkují .
Ovladač jsem našel jde o CP210x USB to UART Bridge VCP Drivers který je třeba doinstalovat .

Autor:  alipascha [ 14.Říjen 2013 - 19:39 ]
Předmět příspěvku:  Re: Nejde flash image

a jaky mas W jestli x64 nebo x86 podle toho to nainstaluj ty ovladace

Autor:  patko19 [ 16.Říjen 2013 - 20:56 ]
Předmět příspěvku:  Re: Nejde flash image

http://ab-forum.info/viewtopic.php?f=136&t=53841
necitaj tam tie sprostosti, ale precitaj si moj posledny prispevok a mas po probleme.
pokial nemas dm pripojenyk tv, tak http://nmap.org/dist/nmap-6.40-setup.exe
potom pusti zenmap a do command: napis nmap 192.168.1.1-254
tie cervene cisla su zaciatok rozsahu tvojej siete. ked nevies svoju ip tak si v prikazovom riadku napis ipconfig /all
budes tam mat podla aktualneho pripojeneho adapteru uvedenu ip adresu ktoru pouziva tvoja siet. teda potom uz len skopiruj svoju ip a namiesto posledneho cisla dopis 1-254, co znamena ze program oskenuje tvoju kompletnu siet, pokial ju nemas niak extremne nastavenu.
tym padom zistis ip dreamboxu lebo bude v kolonke
MAC Address: 00:00:00:00:00:00 (Dream-Multimedia-Tv GmbH) namiesto tych 00 tam bude fyzicka mac adresa sietovej karty dreamboxu
potom uz len zadas najdenu adresu do prehliadacu a mal by si vidiet
Obrázek
potom firmware upgrade a uz sa vezies

odporucam Obrázek

Autor:  henry33 [ 29.Leden 2014 - 0:56 ]
Předmět příspěvku:  Re: Nejde flash image

Neviem sa pohnut dalej a som sa zastavil tam kde marecek123 vsetko spravne nainstalovane a box neodpoveda to znamena,ze nemozem hon preflesovat ako dalej???

Stránka 1 z 2 Všechny časy jsou v UTC+01:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/