e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 18.Listopad 2019 - 11:12

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 7 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Problem s LNB
PříspěvekOdeslal: 04.Listopad 2012 - 12:55 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 01.Únor 2010 - 15:13
Příspěvky: 30
satelitni prijimac: Dreambox 500HD
Vie prosim niekto poradit ci je naozaj problem v LNB a mam ho opat vymenit?

Vsetko kungovalo viacej ako rok a odrazu LNB zacalo strajkovat. Docasne som to riesil tak ze som musel mat zapnute dva prijimace naraz a na rovnakej druzici, potom LNB fungovalo. Ak som vypol jeden prijimac tak som prisiel o signal na druhom prijimaci. Kazdy prijimac ma vlastny diseq a 3x spolocne LNB. Problem bol iba s jednou druzicou a tak som vymenil LNB. Super, problem som vyriesil. Teraz sa ale problem zopakoval (po dvoch mesiacoch) na tej istej druzici ale s vymenenym LNB. Musim zapnut oba prijimace a prepnut na program s rovnakej druzice.


Prijimace:
DM500HD, Dream Elite 4.0, diseq 2.0 (EMP), LNB Mega Sat Quad
HD-BOX 9100, diseq 2.0 (EMP), LNB Mega Sat Quad


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Problem s LNB
PříspěvekOdeslal: 04.Listopad 2012 - 14:10 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 16.Květen 2009 - 18:51
Příspěvky: 1159
satelitni prijimac: nic staleho...
Poděkováno: 3 krát
Abych rekl pravdu,tak ja jsem s LNB nemel nikdy zadny problem.
Jak to mas zapojeno,ze na napajeni LNB musis mit zapnute oba prijimace?
To je trochu divne....
Je cas LNB reklamovat a zmenit znacku.

_________________
out of order...


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Problem s LNB
PříspěvekOdeslal: 04.Listopad 2012 - 16:16 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4875
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 19 krát
Poděkováno: 106 krát
Ja by som ešte skúsil zapojenie napriamo, bez Diseqc, čo to povie?!
Resp., prekontroloval si si spoje na F-konektoroch?!

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
Formuler F4 Turbo Combo+2TB HDD
2ks IPBox 9900HD (záloha)
Golden Media UNI-BOX 9080 combo
AB Cryptobox 652HD+ext.320GB
AMIKO Mini Combo Extra
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W
Paraboly: 85E+120 + motor DG380S
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Problem s LNB
PříspěvekOdeslal: 05.Listopad 2012 - 22:38 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 01.Únor 2010 - 15:13
Příspěvky: 30
satelitni prijimac: Dreambox 500HD
teraz to funguje ale minule pred vymenou LNB sa to chovalo rovnako. Myslim ze sa problem zopakuje. Ak zopakuje, chcem skusit zmenit znacku LNB.


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Problem s LNB
PříspěvekOdeslal: 06.Listopad 2012 - 11:03 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 23.Listopad 2007 - 21:38
Příspěvky: 292
Poděkováno: 2 krát
Ako pisali - skus to najprv napriamo bez DISEQ prepinaca (mozno v nom blbne prechod napajania) - ak bude problem pretrvavat vymen LNB.

_________________
FORMULER F1, IPBOX 99HD, IPBOX 55HD


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Problem s LNB
PříspěvekOdeslal: 06.Listopad 2012 - 11:42 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 26.Únor 2010 - 18:39
Příspěvky: 2432
Místo/Bydliště: Ostravsko
Poděkoval: 14 krát
Poděkováno: 52 krát
co se stane když oba přijímače zapojíš na 1 zásuvku? Může jít p.p. i o zemní smyčku.

_________________
zgemma h7s, Vu+solo2, t-90 4°W-39°E


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Problem s LNB
PříspěvekOdeslal: 18.Listopad 2012 - 14:27 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 01.Únor 2010 - 15:13
Příspěvky: 30
satelitni prijimac: Dreambox 500HD
co tym myslis zapojit na jednu zasuvku?

Dnes som sa dostal konecne na strechu a vymenil opäť LNB za uplne ine, dalej som vymenil koax medzi LNB a Diseq, a tiez ostatne konektory so skratenim kabla. Premeral som prijimace a oba davaju 18V. Takze teraz vsetko funguje no uvidim do kedy.

Zatial dakujem.


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 7 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk