e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 18.Listopad 2019 - 16:45

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 36 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Nejde flash image
PříspěvekOdeslal: 05.Listopad 2012 - 18:51 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 22.Květen 2006 - 23:05
Příspěvky: 11
Zdravím..

Potřebuji poradit. Nemůžo udělat flash nového image do DM500 HD. Mám tam enigma2.
Dělám to podle návodu

1. vytáhnout napájení Dreamboxu ze zdi, příp. jen konektor ze zadní části
2. počkat cca 1 minutu
3. zmáčknout a držet tlačítko zapínání na předním panelu.
4. zasunout do zástrčky trafo příp. zasunout konektor do Dreamboxu
5. tlačítko stále držet
6. na display se zobrazí IP a ve spodní části ***STOP***STOP***
7. pustit tlačítko zapínání
8. zadat v počítači do prohlížeče IP z displeje Dreamboxu
9. na nově zobrazené stránce v prohlížeči ve spodní části je odkaz se jménem FIRMWARE UPRAGE, na něj kliknout
10. zvolit stažený image (v drtivé většině, je stažený soubor zazipován, proto ho nejprve rozpakovat)
11. kliknout na tlačítko FLASH
12. počkat až bude na stránce zobrazeno COMPLETED
13. odpojit napájení a opět počkat minutku
14. zapnout Dreambox a teď už je to na vás

jsem připojený přes HDMI kabel, tak by se měla IP zobrazit na TV, ale na tv žádnou IP adresu boxu na kterou bych se připojil nevidím.

Neví někdo co stím??

Díky


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Nejde flash image
PříspěvekOdeslal: 05.Listopad 2012 - 18:53 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 17.Prosinec 2009 - 19:25
Příspěvky: 75
satelitni prijimac: DM800SE,DM800SE V2....
Místo/Bydliště: Trebisov
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 3 krát
poslal som ti SS


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Nejde flash image
PříspěvekOdeslal: 08.Listopad 2012 - 20:02 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 08.Srpen 2012 - 13:45
Příspěvky: 70
Mas spatny navod.
Jiz bod
6. na display se zobrazí IP a ve spodní části ***STOP***STOP***
je asi pro DM800

DM500HD zadny LCD nema.
Aby se nejaka IP adresa zobrazila na pripojene TV, je vhodne( nutne) mit DM500HD pripojen do site, kde je DHCP server

_________________
-----------------------------------------
###################################
Provádíme opravy přijímačů Dreambox a jejich tunerů
( Včetně výměn procesorů )
###################################


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Nejde flash image
PříspěvekOdeslal: 27.Prosinec 2012 - 17:35 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 02.Prosinec 2007 - 20:25
Příspěvky: 160
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 2 krát
tak se mi podařilo na DM 500 HD nahrát špatný image. Po restartu již jen svítí zelená kontrolka a nic se mi s tím nedaří udělat . Už mi totíž ani nenaběhne na TV informace jako předtím. Poradí mi někdo jak to opět spojizdnit ? Díky


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Nejde flash image
PříspěvekOdeslal: 27.Prosinec 2012 - 18:25 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 08.Srpen 2012 - 13:45
Příspěvky: 70
Je treba nahrat spravny image napr. pres USB kabel

_________________
-----------------------------------------
###################################
Provádíme opravy přijímačů Dreambox a jejich tunerů
( Včetně výměn procesorů )
###################################


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Nejde flash image
PříspěvekOdeslal: 27.Prosinec 2012 - 18:40 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 02.Prosinec 2007 - 20:25
Příspěvky: 160
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 2 krát
přes ten servisní mini usb že ? Mám už propojený s PC , ale stále si vše přečitám a nemůžu najít správný postup a kterým sw. Můžeš mě popostrčit ? Díky


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Nejde flash image
PříspěvekOdeslal: 27.Prosinec 2012 - 18:51 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 08.Srpen 2012 - 13:45
Příspěvky: 70
Zjistis jak se mini USB pripjil do systemu, napr uvidis v PC, ze je pripojen jako COM 12.
Tento pak zadas do DreamUp a pak jiz postupujes podobne jak u beznych modelu DM500s, DM800PVR

_________________
-----------------------------------------
###################################
Provádíme opravy přijímačů Dreambox a jejich tunerů
( Včetně výměn procesorů )
###################################


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Nejde flash image
PříspěvekOdeslal: 27.Prosinec 2012 - 18:59 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 02.Prosinec 2007 - 20:25
Příspěvky: 160
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 2 krát
tak spojit se mi zrejmě už podařilo a teď skoumám ten závěr . Jak zadám a kde potřebný image a odešlu do DM.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Nejde flash image
PříspěvekOdeslal: 27.Prosinec 2012 - 19:05 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 08.Srpen 2012 - 13:45
Příspěvky: 70
Po prave strane na DreamUp jsou tlacitka pro vyber image

_________________
-----------------------------------------
###################################
Provádíme opravy přijímačů Dreambox a jejich tunerů
( Včetně výměn procesorů )
###################################


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Nejde flash image
PříspěvekOdeslal: 27.Prosinec 2012 - 19:18 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 02.Prosinec 2007 - 20:25
Příspěvky: 160
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 2 krát
nemohu najít.


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Nejde flash image
PříspěvekOdeslal: 27.Prosinec 2012 - 20:24 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 02.Prosinec 2007 - 20:25
Příspěvky: 160
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 2 krát
může mi někdo poradit kde ty tlačítka jsou ?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Nejde flash image
PříspěvekOdeslal: 27.Prosinec 2012 - 22:54 
Online
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 20.Únor 2008 - 19:16
Příspěvky: 2535
satelitni prijimac: Dreambox - Dr.HD F16 - TBS5925
Poděkoval: 24 krát
Poděkováno: 140 krát
tlacitko Flash bude aktivne az po korektnej odpovedi dreamu

_________________
ROVER AtomLight STC+
Gibertini OP100L /85E-53W/
WaveFrontier T90 /39E-36E-31E-28E-26E-23E-19E-16E-13E-9E-7E-5E-2E-1W-4W-30W/
Mutant HD51 , Ineos ZX4 , Coolstream Zee2 , Dreambox 900UHD/7020HD/500HD , TBS-5925 , TBS-5880 , TBS-5220


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Nejde flash image
PříspěvekOdeslal: 28.Prosinec 2012 - 1:10 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 02.Prosinec 2007 - 20:25
Příspěvky: 160
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 2 krát
tak to je ta informace co jsem potřeboval. Podařilo se a už to láduje ten správny image.
Díky


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Nejde flash image
PříspěvekOdeslal: 28.Prosinec 2012 - 2:31 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 02.Prosinec 2007 - 20:25
Příspěvky: 160
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 2 krát
když tedy nahrají oficielní imagedm500HD 3.0.3 tak sat se rozjede v pořádku. Přetím jsem tam měl Newnigma2 v 3.2.2 a taktéž to jelo. Ale když teď dám hned po ofi. image - Newnigmu2 dm500 HD 3.3.2 ramiMAHER , tak se nahlásí , že image proběhlo v pořádku.
Sat se, ale nerozjede. Kde dělám ještě chybu ?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Nejde flash image
PříspěvekOdeslal: 28.Prosinec 2012 - 6:38 
Online
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 20.Únor 2008 - 19:16
Příspěvky: 2535
satelitni prijimac: Dreambox - Dr.HD F16 - TBS5925
Poděkoval: 24 krát
Poděkováno: 140 krát
ramiMAHER je pre klon
pre original na http://www.newnigma2.to/wbb2/jgs_db.php ... d=171&sid=

_________________
ROVER AtomLight STC+
Gibertini OP100L /85E-53W/
WaveFrontier T90 /39E-36E-31E-28E-26E-23E-19E-16E-13E-9E-7E-5E-2E-1W-4W-30W/
Mutant HD51 , Ineos ZX4 , Coolstream Zee2 , Dreambox 900UHD/7020HD/500HD , TBS-5925 , TBS-5880 , TBS-5220


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Nejde flash image
PříspěvekOdeslal: 28.Prosinec 2012 - 11:44 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 02.Prosinec 2007 - 20:25
Příspěvky: 160
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 2 krát
Díky , ale hlásí mi to při update přes web "INVALID IMAGE (OR OLD VERSION)"
Ještě musím dělat někde chybu.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Nejde flash image
PříspěvekOdeslal: 10.Říjen 2013 - 14:01 
Offline
Expert fóra
Expert fóra
Avatar uživatele

Registrován: 02.Listopad 2007 - 15:04
Příspěvky: 948
Místo/Bydliště: jižničechy
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 59 krát
marecek123 napsal:
přes ten servisní mini usb že ? Mám už propojený s PC , ale stále si vše přečitám a nemůžu najít správný postup a kterým sw. Můžeš mě popostrčit ? Díky

Dostala se my taky 500hd a potrebuji ji prehrat přes mini usb ale mam problém , vice foto
pc my nechce nebo neví naistalovat ovladač ..
Děkují .
Ovladač jsem našel jde o CP210x USB to UART Bridge VCP Drivers který je třeba doinstalovat .


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
ULTIMO-HD @ Vu+ ULTIMO 4K/DVB-S2X/DVB-S2_ZIDOO-X9S_ LCD SPF-107H
PARABOLY 2xT_90 / motor SuperTack-II-středoavá 180+140 + 16 LBN q
LG 75UH855v / yamaha rx‑a2060 / 7.1.2
skype:emilsat


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Nejde flash image
PříspěvekOdeslal: 14.Říjen 2013 - 19:39 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 08.Říjen 2009 - 18:02
Příspěvky: 1
a jaky mas W jestli x64 nebo x86 podle toho to nainstaluj ty ovladace


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Nejde flash image
PříspěvekOdeslal: 16.Říjen 2013 - 20:56 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 21.Červen 2007 - 18:33
Příspěvky: 38
satelitni prijimac: je ich viac :)
http://ab-forum.info/viewtopic.php?f=136&t=53841
necitaj tam tie sprostosti, ale precitaj si moj posledny prispevok a mas po probleme.
pokial nemas dm pripojenyk tv, tak http://nmap.org/dist/nmap-6.40-setup.exe
potom pusti zenmap a do command: napis nmap 192.168.1.1-254
tie cervene cisla su zaciatok rozsahu tvojej siete. ked nevies svoju ip tak si v prikazovom riadku napis ipconfig /all
budes tam mat podla aktualneho pripojeneho adapteru uvedenu ip adresu ktoru pouziva tvoja siet. teda potom uz len skopiruj svoju ip a namiesto posledneho cisla dopis 1-254, co znamena ze program oskenuje tvoju kompletnu siet, pokial ju nemas niak extremne nastavenu.
tym padom zistis ip dreamboxu lebo bude v kolonke
MAC Address: 00:00:00:00:00:00 (Dream-Multimedia-Tv GmbH) namiesto tych 00 tam bude fyzicka mac adresa sietovej karty dreamboxu
potom uz len zadas najdenu adresu do prehliadacu a mal by si vidiet
Obrázek
potom firmware upgrade a uz sa vezies

odporucam Obrázek


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Nejde flash image
PříspěvekOdeslal: 29.Leden 2014 - 0:56 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 09.Březen 2010 - 20:08
Příspěvky: 515
Poděkoval: 1 krát
Neviem sa pohnut dalej a som sa zastavil tam kde marecek123 vsetko spravne nainstalovane a box neodpoveda to znamena,ze nemozem hon preflesovat ako dalej???


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 36 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 Další

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk