e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 19.Listopad 2019 - 23:22

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 10 příspěvků ] 
Autor Zpráva
PříspěvekOdeslal: 14.Listopad 2012 - 19:25 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 13.Listopad 2012 - 19:36
Příspěvky: 2
Úvodem napíšu, že nejsem žádný odborník na problematiku, ale dokážu editovat soubor a kamkoli ho v Dreamboxu nahrát. Před rokem jsem koupil 3x DM 500 HD a po víkendu na různých
fórech jsem dal dohromady sdílení karty Skylink ICE ve vlastní domácí síti. Stručně uvedu, že jsem naistaloval do všech Dreamboxů Scam 3.59 a do adresáře etc\scam nahrál soubor
config. Tam kde byla karta byl jeden soubor, v ostatních dvou druhý soubor. V každém souboru jsou jiné údaje. Ve všech Dreamboxech mám The Gemini2 Project 5.1. Přijímám
nabídku Kombi a vše již rok bez problémů funguje.

Včera jsem si objednal na zkoušku na 10 dní balíček Mixbox. Přišla mi SMS o aktivaci balíčku, ale ani po 5 hodinách mi nabídka nešla. Vlezl jsem tedy do zákaznické zóny na
Skylinku a provedl "Reautorizaci IRDETO (ICE)". Za pár minut mi začalo fungovat 6 programů z 9, které jsou v balíčku. Nejdou mi 3 erotické programy (EroxHD, EroxxHHD, EroxxxHD)
a to ani na jednom Dreamboxu. Když přepnu na jeden z těchto erot. programů tak mám jen černou obrazovku bez programu a za pár vteřin mi přestanou jít i všechny předplacené
programy z nabídky Kombi a Mixbox. To se stane na každém z Dreamboxů. Musím poté na tom Dreamboxu kde mám kartu provést restart Scam, pak zase vše krom těch 3 programů jde.

Fakt nevím co s tím, poradíte někdo? Díky za pomoc, rady typu vyhledej na Google nebo na fóru prosím nemusíte psát. Brouzdal jsem 4 hodiny a nic jsem na toto téma nenašel.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Listopad 2012 - 19:28 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 11.Leden 2011 - 0:03
Příspěvky: 438
tak to je špatný , asi si budeš muset pustit na primě svlíkačku za kačku

_________________
nesahej na nic , co funguje


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Listopad 2012 - 22:43 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 97 krát
Najrychlejsie to budes mat spravene tak,ze kartu das do original modulu a vypones na karte Maturity rating - rodicovsku kontrolu .
Mozno bude potrebne cez web rozhranie skylinku resetnut aj PIN.

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 23.Listopad 2012 - 6:21 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 13.Listopad 2012 - 19:36
Příspěvky: 2
Tak je to vyřešeno. Zašel jsem s kartou ke kámošovi, ten jí dal do "hloupého" Mascomu, vypnul ochranu na kartě a bylo hotovo. Doma v Dreamboxu to normálně funguje.
Mám v Dreamboxu položku v menu - rodičovskou kontrolu, ale nevěděl jsem, že to nesouvisí s kartou, ale přístrojem. Karta Skylink byla standardně zablokovaná pro příjem erotických programů, zámek se musel vypnout. Kámošovi na Mascomu šel příjem erot. programů, ale když si program nahrál, tak mu to nefungovalo. Při laborování co s tím jsme přišli na to, že ze zamknutá karta a následně jí odemkli a záznam programu fungoval.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 06.Duben 2013 - 12:56 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 30.Prosinec 2011 - 14:29
Příspěvky: 3
Zdravím Vás, mám podobný prolém s tím rozdílem, že se nejedná o problém s blokovanou kartou. Nechtěl jsem zakládat nové vlákno tak jsem se rozhodl svěřit zde.
Nejsem guru, ale po několika měsících kdy jsem dlouho do noci studoval možné i nemožné, můžu říct že jsem schopen uvést zařízení do provozu. Od upgrade FW, nahrání settingu a nastavení CCcam, atd. Jenže po cca dvou letech se začalo objevovat čím dál častěji něco čemu vůbec nerozumím :(
Jak jsem psal do nedávna bez problémů fungoval můj DM-500HD s FW New enigma2 v.3.2 společně s EMU CCcam 2.2.1 případně 2.3.0, jenže poslední dobou se mi čas od času stane, že si DB umane že bude fungovat jen ČT1, 2, sport, 24, nebo kupodivu Discovery HD a další placené programy. Bohužel je to jen cca polovina nabídky Skylink HD, který mám natažený z cardshary.

včera celý den, s původním settingem všechny kanály, bežely naprosto bez problémů. Večer se mi po přepnutí seknul zvuk. vypnu - zapnu DB a fungovala jen polovina. Dnes jsem si s tím celé dopoledne hrál, ale i po nahrání nové Enigmy 3.3. jsem se dostal maximálně k tomu že běží jen polovina programů. Čeho jsem si ovšem při nahrávání FW všiml je že mi vypsal Dream up nějakou chybu "bad sector recovery enabled" tuším že před touto hláškou bylo "15..."

jinak se DM tváří korektně, funguje vše včetně nahrávání, ale polovina funkční nabídky která včera na identickém settingu běžela bez problémů a dnes hlásí "lazení selhalo", je mi opravdu záhadou. Předem děkuji za jakoukoliv informaci a omlouvám se pokud píšu jako hotentot, ale začínám být z toho zoufalý...


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 06.Duben 2013 - 14:03 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 11.Leden 2011 - 0:03
Příspěvky: 438
Pokud ti reinstalace neproběhla korektně , tak tam může být problém

_________________
nesahej na nic , co funguje


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 07.Duben 2013 - 5:15 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 30.Prosinec 2011 - 14:29
Příspěvky: 3
pokud jsem nahrál původní enigmu v3.2 přes prohlížeč bylo vše OK. Instalace doběhla do 100% následoval reboot, nastavení atd. nikde se nic nestandardního neobjevilo.
Teprve potom co jsem si už nevěděl rady a nahrával jsem novou verzi enigmy 3.3, přes dream up a zadal jsem nahrání včetně prověření vydných souborů, všiml jsem si hlášky vypsané hlášky v logu "bad sector recovery enabled" s hodnotou 15..


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 07.Duben 2013 - 9:19 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 02.Leden 2008 - 17:19
Příspěvky: 667
Místo/Bydliště: Cz
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 1 krát
Pokavad dáš opravit vadné sektory,tu hlášku v logu musíš mít,dej tam verzi která ti jde korektně a máš klid.

_________________
Vu+ UNO 4k SE
DM 520 HD
Maximum E-85 1W,13E,19,2E,23,5E
web http://www.clasicrock.eu/


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 07.Duben 2013 - 11:01 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 30.Prosinec 2011 - 14:29
Příspěvky: 3
Legrace je, ze to dela na obou verzich FW uplne to same.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 19.Leden 2015 - 14:34 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 07.Srpen 2008 - 18:26
Příspěvky: 1
Zdravím všechny,

poslední dobou mam podobný problém jen s tim rozdílem ze jedu U** (freeS..).
Presne jak popisuješ, jeden den jede vse a druhy den bez jakeho koliv zasahu, pulka programu nejede. Zacalo to HD-ckama a ted uz to postihuje i SD-cka. Pritom sila signalu je u vseho min. 13,xx db (82%) a nektere mají skoro 15 db (100% - to ale jen SD-cka).
Zkousel jsem vymenit konvertor, ale bez vysledku. Mam takove obavy, ze problém by mohl byt v tuneru mého DM.

A proto jsem se chtěl zeptat, jak si problém vyresil Ty?

Diky za kazde info,

Vanda


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 10 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk