e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 13.Listopad 2019 - 22:13

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 15 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Není obraz přes HDMI jen SCART
PříspěvekOdeslal: 01.Leden 2019 - 19:10 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 20.Leden 2012 - 13:10
Příspěvky: 8
Ahoj, mám jeden origo DM500HD a přestal zobrazovat přes HDMI - obrazovka je černá a televize (různé) říkají, že není signál. Zajímavé je, že zobrazují jméno portu dm500hd, takže něco tam funguje. Piny na desce vypadají ok. Obraz jde dostat jen přes SCART. Second stage byl 84, přeflashoval jsem a nic. Firmware byl Merlin, nyní OpenPLI (přes serial DreamUP), ale není rozdíl. Co zkusit?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Není obraz přes HDMI jen SCART
PříspěvekOdeslal: 01.Leden 2019 - 19:35 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 07.Únor 2016 - 9:35
Příspěvky: 43
Poděkoval: 5 krát
A neuvažoval nad tým,že ti mohol odísť HDMI výstup ? Mne sa to stalo. Tiež mi išlo len cez SCART. Vyskúšal som iný prijímač a všetko OK.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Není obraz přes HDMI jen SCART
PříspěvekOdeslal: 01.Leden 2019 - 20:06 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 20.Leden 2012 - 13:10
Příspěvky: 8
Uvažoval, ale nesmířil, ten DM byl dost drahý. Navíc z nějakého čipu to přece vyleze digitálně a na analog se to převádí. A ten analog funguje. Ale bezproblémový nebyl, po 2 letech měl bad blocky, takže je možné, že výrobce použil horší komponenty.

Edit: něco z toho HDMI funguje-ten výstup posílá svoje ID. Je to jiný čip?


Naposledy upravil(a) xor dne 01.Leden 2019 - 20:16, celkem upraveno 1 x.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Není obraz přes HDMI jen SCART
PříspěvekOdeslal: 01.Leden 2019 - 20:08 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 29.Září 2010 - 20:55
Příspěvky: 32
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 2 krát
Rozlišení výstupu HDMI jsi zkoušel?

_________________
Email 31


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Není obraz přes HDMI jen SCART
PříspěvekOdeslal: 01.Leden 2019 - 20:22 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 20.Leden 2012 - 13:10
Příspěvky: 8
V OS (teda Enigma) ano, v BIOSu ne. Nezobrazuje to na HDMI ani stránku s IP adresou při startu do firmware FLASH. Ovlivňuje nastavení v BIOSu výstup při "FLASH"?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Není obraz přes HDMI jen SCART
PříspěvekOdeslal: 01.Leden 2019 - 22:58 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 05.Srpen 2013 - 13:16
Příspěvky: 3259
satelitni prijimac: Dreambox ONE Vu4k DM800SE
Poděkováno: 2 krát
mas v prdeli procak .. konkretne hdmi port v nom .. ze ty si odpajal a zapajal hdmi kabel z boxu ked si mal zapnuty alebo co i len v stnby mode tv prijimac ?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Není obraz přes HDMI jen SCART
PříspěvekOdeslal: 02.Leden 2019 - 0:02 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 20.Leden 2012 - 13:10
Příspěvky: 8
dlhe_pole: wtf? HDMI specifikace umožnuje HPD (Hot Plug Detect Signal), tj. vytrhunutí káblu.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Není obraz přes HDMI jen SCART
PříspěvekOdeslal: 02.Leden 2019 - 6:27 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 05.Srpen 2013 - 13:16
Příspěvky: 3259
satelitni prijimac: Dreambox ONE Vu4k DM800SE
Poděkováno: 2 krát
:D :D

tak si pozri do boxu ci isli podla HDMI specifikace


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Není obraz přes HDMI jen SCART
PříspěvekOdeslal: 02.Leden 2019 - 19:02 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 20.Leden 2012 - 13:10
Příspěvky: 8
Aha. Jakou bys doporučil náhradu v ceně do 4000?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Není obraz přes HDMI jen SCART
PříspěvekOdeslal: 02.Leden 2019 - 20:21 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 15.Listopad 2008 - 11:35
Příspěvky: 1079
satelitni prijimac: v podpise
Místo/Bydliště: Lednicke Rovne
Poděkoval: 18 krát
Poděkováno: 92 krát
Octagon sf 8008
https://eshop.sapro.cz/eshop.sapro.cz/o ... d3597.html

_________________
--------------------------------------------------------
OCTAGON SF 4008 E2 4K UHD &
LCD4Linux Samsung SPF-107H
---------------------------------------------------------


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Není obraz přes HDMI jen SCART
PříspěvekOdeslal: 02.Leden 2019 - 21:57 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 05.Srpen 2013 - 13:16
Příspěvky: 3259
satelitni prijimac: Dreambox ONE Vu4k DM800SE
Poděkováno: 2 krát
9000peter napsal:



ty kokos ty si isto radil aj hitlerovi...
radis mu aby presiel na cinsky linux s timebomb.. vsetky tie Qviart a ich klony vratane tohto stoja za trt palov


Naposledy upravil(a) dlhe_pole dne 02.Leden 2019 - 23:37, celkem upraveno 2 x.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Není obraz přes HDMI jen SCART
PříspěvekOdeslal: 02.Leden 2019 - 22:00 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 15.Listopad 2008 - 11:35
Příspěvky: 1079
satelitni prijimac: v podpise
Místo/Bydliště: Lednicke Rovne
Poděkoval: 18 krát
Poděkováno: 92 krát
No aspoň budeš mať robotu...

_________________
--------------------------------------------------------
OCTAGON SF 4008 E2 4K UHD &
LCD4Linux Samsung SPF-107H
---------------------------------------------------------


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Není obraz přes HDMI jen SCART
PříspěvekOdeslal: 03.Leden 2019 - 8:49 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 04.Leden 2011 - 12:24
Příspěvky: 54
Poděkoval: 10 krát
Poděkováno: 1 krát
Noo, boli pripady mechanickeho poskodenia toho hdmi konektora. Opatrne sa pokus na nom tu zadnu plechovu kritku odstaranit a uvidiš ci nie je niektory kontakt posunuty dozadu.
Cau


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Není obraz přes HDMI jen SCART
PříspěvekOdeslal: 10.Leden 2019 - 22:09 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 20.Leden 2012 - 13:10
Příspěvky: 8
Dík. Nakonec to nahradíme za starší VU+ Solo SE.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Není obraz přes HDMI jen SCART
PříspěvekOdeslal: 10.Leden 2019 - 23:20 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 07.Únor 2016 - 9:35
Příspěvky: 43
Poděkoval: 5 krát
Tak predsa si nakoniec dospel k názoru,že máš " kaput " HDMI výstup ? Veď som ti to písal,že sa mi stalo to isté. Aj dlhe_pole konštatoval zlý HDMI port. Človek sa učí celý život. Nakoniec si to nahradil VU+Solo . Dobrá voľba .


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 15 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk