e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 26.Květen 2019 - 20:25

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 851 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 139 40 41 42 43 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Optibox koala hd
PříspěvekOdeslal: 31.Březen 2013 - 13:54 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 13.Říjen 2010 - 14:18
Příspěvky: 201
satelitni prijimac: Optibox Anaconda
Poděkováno: 3 krát
Program na nahratie firmware cez RS232

Odpojený prijímač z el. siete zapojte do PC RS232.
Spustiť Porter, otvoriť súbor fw, nastaviť COM port.
a spustiť download. Zapnúť prijímač zadným vypínačom.

Počkať až sa objaví na prijímaci Complet a potom vypnúť prijímač vzadu a opojiť kábel RS-232 z prijímača a zapnúť prijímač.

(Niektoré verzie Windows môžu vyžadovať spustenie programu ako správca).

viz viewtopic.php?t=24509

_________________
Optibox Anaconda HD FAC.OPENBOX.S6.v2.12.18 OSCAM 1.20-unstable_svn11394 23,5°E+19,2°E
Optibox Anaconda HD FW 2.11.57 (Octagon) OSCAM ymodv18-t48 build 23,5°E+19,2°E
Optibox Panthera FW 21.66 SoftCam 25.1.2013 23,5°E+19,2°E
SkyStar2 DVBviewer, vPlug, ACamd 23,5°E+19,2°E


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox koala hd
PříspěvekOdeslal: 31.Březen 2013 - 14:58 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 14.Prosinec 2007 - 20:19
Příspěvky: 56
Programem POTER to tam nemůžu dostat. Připojím se pouze hyperterminálem.Napíše to U-Boot 1.1.2 (datum a čas) -st2.0-14.

_________________
IPBox 91,IPBox 9900 HD,VU+ZERO


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox koala hd
PříspěvekOdeslal: 31.Březen 2013 - 18:03 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 16.Květen 2009 - 18:51
Příspěvky: 1159
satelitni prijimac: nic staleho...
Poděkováno: 2 krát
nastavit rychlost portu COM na 115200.


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
out of order...


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox koala hd
PříspěvekOdeslal: 31.Březen 2013 - 19:59 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 14.Prosinec 2007 - 20:19
Příspěvky: 56
Pořád stejné. Dozvěděl jsem se že do boxu dával jíný fimware než měl.

_________________
IPBox 91,IPBox 9900 HD,VU+ZERO


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox koala hd
PříspěvekOdeslal: 31.Březen 2013 - 20:13 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 16.Květen 2009 - 18:51
Příspěvky: 1159
satelitni prijimac: nic staleho...
Poděkováno: 2 krát
Postup na vyčištění přeplněné paměti linuxových satelitních přístrojů
http://technet.euweb.cz/2011/12/Postup- ... troju.html

Pouzij "UpdateLoader.Optibox.KoalaHD.L2.54.ird"


calvero napsal:
takže po hodině jsem na to přičel jak to zprovoznit, zde na fóru viewtopic.php?f=14&t=34476&start=200 je napsáno jak to udělat přes usb , nahrát na usb Fw vypnout mašinu zastrčit usb přidržet na mašině na panelu + CH a zapnou zadním vypináčem mašinu dojde ke scenování USB - , takže jsem vyzkoušel různé softy od verze v1.07.89 až po poslední a nic, problém byl že každý soft načítal jinač max 85 nejvíce 99. Tak jsem risknul poslední věc že jsem na USB nahral UpdateLoader.Optibox.KoalaHD.L2.54.ird je zde i na fóru. opět přidržet +CH zapnou zadní vypináčem, nascenovalo L2.54 - vypsalo COMPLET. vypnul jsem zadním vypináčem, odmazal loader s USB, nahral soft 1.09.09 viz. výše uvedeným způsobem, zapisovalo delší dobou než obvykle - napsalo complet, vypnul zadním vyp. a po opětovném startu botovalo již L2.54. Seznam stanic mi zůsatal zachován včetně nainstalovaných pluginu - zatím to šlape ok!!


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
out of order...


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox koala hd
PříspěvekOdeslal: 01.Červen 2013 - 13:21 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 20.Leden 2011 - 16:33
Příspěvky: 65
Chalani,s linuxom som ešte nerobil,a potrebujem kamošovi nastaviť Koalu ako klienta pre zdielanie z netu,protokol newcamd(cardshara.tv).Má tam nejaký origo.pôvodný fw.Potrebujem tam nahrať nejaký iný,a nejaké pluginy,alebo sa to dá nastaviť aj bez toho?Moc dík za príp.rady.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox koala hd
PříspěvekOdeslal: 01.Červen 2013 - 14:15 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 20.Červenec 2009 - 18:26
Příspěvky: 3008
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDClCX,, Opensat
Místo/Bydliště: perla moravy-slovácká slivovice
Poděkoval: 401 krát
Poděkováno: 621 krát
Budeš potřebovat plugin Xcam a Xcam- client...
Já jsem použil asi tento.
Nevím zda to bude fungovat korektně i pod jiným FW než je uvedeno - někdy to dělá problém...

Návod jak to nastavit tu někde upnul nick Kaon - bohužel nevím kde a tak ti jen jeho rady nakopíruju z mých poznámek :

Kaon
Nahraj plugin Xcam . Vyber Cccam, alebo Newcam -vlož adresu ,port, meno ,heslo a je to. Ked tak sa ohlás .

Kaon
Nastavenie Xcam -
NEWCAMD
slot 0 /možno vybrať 0-11/
Client Newcamd
server URL zadáš IP alebo URL adresu servra
Port xxxxx
EMM disabled
CAID podľa karty ktorú zdieľaš -napr. /0D03/
MASK FFFF
User name xxxxx
Password xxxxx
Config key 0102030405060708091011121314

CCcam

slot 0-11
Server URL adresa servra
Port xxxxx
EMM Disabled
CAID podľa karty ktorú zdieľaš -napr. /0D03/
MASK FFFF
Socket


MCAS a XCAM nemajú špecialne konfig. súbory. Nastavíš to priamo pomocou DO cez menu pluginov.
XCAM cez XcamConfigure. Vložíš tam len nastavenie serverov (protokol,IP,port,meno,heslo,CAID.., on to potom uloží do súboru cardclient.conf, ale to má každý svoje vlastné nastavenie, nieje tam nič špeciál).

Táto kombinácia je ideálna keď nepotrebujete robiť server, oscam vyžaduje čo to naštudovať.


Můžu potvdit, že jsem to podle tohoto návodu bez problému rozjel (stejný server)...
:poklona: :poklona:

Edit:
Tak jsem zkoušel najít ty Kaonovi příspěvky, ale asi byly v sekci Alternativní příjem a ta byla dost drasticky promazána. Takže už tady original těchto rad není.
I tak ale Kaon patří velký :thankyou: .
:poklona:

_________________
Proevropský demokrat, zarputilý ANTIKOMUNISTA


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox koala hd
PříspěvekOdeslal: 01.Červen 2013 - 18:26 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 20.Leden 2011 - 16:33
Příspěvky: 65
Dakujem moc!Ešte snád radu,ako tam dostanem tie pluginy?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox koala hd
PříspěvekOdeslal: 01.Červen 2013 - 19:20 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 20.Červenec 2009 - 18:26
Příspěvky: 3008
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDClCX,, Opensat
Místo/Bydliště: perla moravy-slovácká slivovice
Poděkoval: 401 krát
Poděkováno: 621 krát
:( Pokud vznášíš takový dotaz, tak mám silné pochyby, že se ti to úspěšně podaří....

Stáhneš si oba plugíny na USB, zasuneš do přijímače a v menu máš někde aktualizace přijímače či položku USB...
Pročti si vlákno a najdeš podrobnosti - já tento STB doma nemám a spaměti to přesně neřeknu...
Ale je to jednoduché...
:poklona:

_________________
Proevropský demokrat, zarputilý ANTIKOMUNISTA


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox koala hd
PříspěvekOdeslal: 01.Červen 2013 - 20:24 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 20.Leden 2011 - 16:33
Příspěvky: 65
..tak to je fakt jednoduché,dík..myslel som že to cez usb nejde..


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox koala hd
PříspěvekOdeslal: 03.Červen 2013 - 17:00 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 20.Leden 2011 - 16:33
Příspěvky: 65
Ešte sa spýtam,do nastavenia toho zdielania po nete sa dostanem menu-doplnky-modul?..lebo tam som to ponastavoval a prijímač mi ako klient newcamdu nebeží #-o..ale bola tam zároven skylink karta,treba ešte niečo nastaviť?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox koala hd
PříspěvekOdeslal: 03.Červen 2013 - 18:09 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 20.Červenec 2009 - 18:26
Příspěvky: 3008
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDClCX,, Opensat
Místo/Bydliště: perla moravy-slovácká slivovice
Poděkoval: 401 krát
Poděkováno: 621 krát
:( Skylink karta samozřejmě nevadí... Předpokládám , že jsi s přijímačem napojen na NET - v tom by problém být neměl...
Je ale pravdou, že některé plugíny ne vždy korektně spolupracují se všemi FW. Zkus použít FW doporučený jako funkční v mém odkazu - FAC.Optibox.Koala HD.v1.11.07....
Bohužel více ti pomoci nemohu - musíš dále zkoušet - funguje to....
:poklona:

_________________
Proevropský demokrat, zarputilý ANTIKOMUNISTA


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox koala hd
PříspěvekOdeslal: 03.Červen 2013 - 18:53 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 20.Leden 2011 - 16:33
Příspěvky: 65
oki,dakujem..budem ešte skúšať..


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox koala hd
PříspěvekOdeslal: 11.Červen 2013 - 20:57 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 20.Leden 2011 - 16:33
Příspěvky: 65
Chalani,nahral som soft 1.11.07,Koala sa reštartovala a nabehla s hláškou ktorú prikladám v prílohe.Ale ostane to zamrznuté,nereaguje na žiadne tlačidlo,nedá sa nič potvrdiť.Poradí niekto čo s tým?


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox koala hd
PříspěvekOdeslal: 11.Červen 2013 - 21:45 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 13.Říjen 2010 - 14:18
Příspěvky: 201
satelitni prijimac: Optibox Anaconda
Poděkováno: 3 krát
vytahni z USB flashku s novym FW a resetni pristroj. Ted ti asi madarsky pise, ze nasel na USB disku FW a stejny je v pristroji.

_________________
Optibox Anaconda HD FAC.OPENBOX.S6.v2.12.18 OSCAM 1.20-unstable_svn11394 23,5°E+19,2°E
Optibox Anaconda HD FW 2.11.57 (Octagon) OSCAM ymodv18-t48 build 23,5°E+19,2°E
Optibox Panthera FW 21.66 SoftCam 25.1.2013 23,5°E+19,2°E
SkyStar2 DVBviewer, vPlug, ACamd 23,5°E+19,2°E


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox koala hd
PříspěvekOdeslal: 12.Červen 2013 - 6:36 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 20.Leden 2011 - 16:33
Příspěvky: 65
Nemám tam flashku,aj som to x krát skúšal vypať a zapať ale nič nepomáha-prímač nabootuje,objaví sa úvodné logo a následne hentá hláška a zamrzne to.Dal som do vymazanej flash potom aj iný soft ale zostalo iba pri scanovaní flash a koniec


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox koala hd
PříspěvekOdeslal: 12.Červen 2013 - 6:47 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 15.Březen 2008 - 7:27
Příspěvky: 325
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 14 krát
tak skus natiahnut soft cez ,,pc,,a ,,rs232 kabel,,.. vypni prijimac,prepoj kabel s prijimacom,cez program PORTER na ladovanie softu,vyber soft,daj start a zapni prijimac zadnym vypinacom a uvidis ci natiahne ho tam....
Ja osobne uz vyse roka pouzivam softy z octagona,,1.11.57,, maj-2013,,podla mna je stabilnejsi ako origo od koaly,,tam uz zdochol ,,pes,,co sa tyka vyvoja..

_________________
90cm+DM3800:50W-95E
120cm-23,5E AB quad
200 cm Supral.:85E-47,5W.:QARL 3636+ G-BOX 2000 ,dekl.:HARL 3612+ Pace MSP995
KU+C-lnb-WSI ESX241,Zinwell 15K, Supermax California 13K
iNEOS ZX4 T2MI,ClarkeTech 4100 HDplus


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox koala hd
PříspěvekOdeslal: 12.Červen 2013 - 6:50 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 13.Říjen 2010 - 14:18
Příspěvky: 201
satelitni prijimac: Optibox Anaconda
Poděkováno: 3 krát
A pres FTP se dostanes do pristroje? Mas smazane pluginy v adresari VAR?

_________________
Optibox Anaconda HD FAC.OPENBOX.S6.v2.12.18 OSCAM 1.20-unstable_svn11394 23,5°E+19,2°E
Optibox Anaconda HD FW 2.11.57 (Octagon) OSCAM ymodv18-t48 build 23,5°E+19,2°E
Optibox Panthera FW 21.66 SoftCam 25.1.2013 23,5°E+19,2°E
SkyStar2 DVBviewer, vPlug, ACamd 23,5°E+19,2°E


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox koala hd
PříspěvekOdeslal: 12.Červen 2013 - 7:42 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 20.Leden 2011 - 16:33
Příspěvky: 65
Vdaka hoši,skúsim sa dostať cez to ftp a vymazať súbory.Dám vedieť potom.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox koala hd
PříspěvekOdeslal: 12.Červen 2013 - 8:40 
Offline
Expert fóra
Expert fóra
Avatar uživatele

Registrován: 16.Únor 2011 - 13:16
Příspěvky: 775
satelitni prijimac: VU+ SOLO 2
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 1 krát
divne, ze to po aktualizacii ostalo v takomto stave a este ti to aj hadze takuto obrazovku, ked tam ten usb kluc uz nemas.
pripadne skus este raz ten kluc (pripadne iny s malou kapacitou, mozno je tamten poskodeny) a tu istu verziu softu, ktoru si tam chcel dostat a skusit to natiahnut hned pri bootovani - cez tlacidlo CH+ pri zapnuti boxu, sak asi vies.

_________________
VU+ Solo 2 - BH 2.x img + E-85 multifocus - 0.8W/13E/19.2E/23.5E ... AB Cryptobox 550HD ... Optibox Koala


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 851 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 139 40 41 42 43 Další

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk