AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)
http://www.ab-forum.info/

Optibox Anaconda
http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?f=14&t=35980
Stránka 168 z 169

Autor:  Zdravaszko [ 10.Srpen 2017 - 22:16 ]
Předmět příspěvku:  Re: Optibox Anaconda

mufak76 napsal:
Jen Enigma má fastscan.



DIKI co už tak si budeme ladiť ručne :D

Autor:  mufak76 [ 10.Srpen 2017 - 22:59 ]
Předmět příspěvku:  Re: Optibox Anaconda

Zdravaszko napsal:
mufak76 napsal:
Jen Enigma má fastscan.



DIKI co už tak si budeme ladiť ručne :D


tak si rozbal muj naladeny Skylink do /var/etc/_service.fdu

Autor:  Herkules [ 29.Říjen 2017 - 16:38 ]
Předmět příspěvku:  Re: Optibox Anaconda

Ahoj. Zháňam oscam pre optibox anaconda na ktorom by mi fungovala karta RTVS. Myslím že to musí byť aspoň verzia oscamu 10100 alebo vyššia. Ale buď tomu nerozumiem alebo to neviem nájsť. To prvé bude asi pravda. Viete ma niekto naviesť alebo hodiť odkaz? Momentálne používam oscam 9542 a tam mi tá karta nefunguje. Ďakujem vopred za ochotu a radu.

Autor:  mufak76 [ 29.Říjen 2017 - 16:47 ]
Předmět příspěvku:  Re: Optibox Anaconda

posledni verze oscamu pro Anacondu jsou zde http://download.oscam.cc/index.php?&dir ... /sh4-amino

Autor:  Herkules [ 01.Listopad 2017 - 8:54 ]
Předmět příspěvku:  Re: Optibox Anaconda

Aký bootloader máš? Ja mám 6.20. Neviem či je to tým, ale vyššie scamy mi nechcú fungovať. Možno je to tým. Keď sa pripojím cez web oscam funguje ale nepripojí sa na iný prijímač a ani kartu. Nakopírujem oscam do zložky var a nefunguje.

P.S. Už som to rozbehal.

Autor:  culter [ 10.Duben 2018 - 1:41 ]
Předmět příspěvku:  Re: Optibox Anaconda

Ahojte, neviete co sa stalo s Optiboxom? Po rokoch som zapol Anacondu plus a nikde neviem najst novy firmware. dik

Autor:  Pr0metheUs [ 10.Duben 2018 - 12:30 ]
Předmět příspěvku:  Re: Optibox Anaconda

Uz nic nove nebude, daj tam PKT.

Autor:  havana [ 24.Červenec 2018 - 18:32 ]
Předmět příspěvku:  Re: Optibox Anaconda

:( po delší době se mi dostala na stůl Anaconda, mořím se s tím fakt už dlouho zkoušel jsem několik FW, několik oscamů (staré , nové) ale vždy dospěju k výsledku že se mi sdílení ze serveru každou chvilku vteřinově zasekává (4-clines - na mém VU naprosto spolehlivé) a oppravdu už nevím, kde mám krpu. zde log z webu oscam:
Kód:
2018/07/24 15:39:30 5CC300 c dummy (0D96&000004/0000/3358/80:99284788EE8A5DDFA5C7C7D338EE7B1E): timeout (5 ms) by serv1,serv2,serv3,serv4 (P/4/4/4) 
2018/07/24 15:39:30 5CC300 c dummy (0D96&000004/0000/3358/80:99284788EE8A5DDFA5C7C7D338EE7B1E): timeout (3 ms) by serv1,serv2,serv3,serv4 (P/4/4/4)
2018/07/24 15:39:30 5CC300 c dummy (0D96&000004/0000/3358/80:99284788EE8A5DDFA5C7C7D338EE7B1E): timeout (6 ms) by serv1,serv2,serv3,serv4 (P/4/4/4)
2018/07/24 15:39:31 5CC300 c dummy (0D96&000004/0000/3358/80:99284788EE8A5DDFA5C7C7D338EE7B1E): timeout (3 ms) by serv1,serv2,serv3,serv4 (P/4/4/4)
2018/07/24 15:39:31 5CC300 c dummy (0D96&000004/0000/3358/80:99284788EE8A5DDFA5C7C7D338EE7B1E): timeout (6 ms) by serv1,serv2,serv3,serv4 (P/4/4/4)
2018/07/24 15:39:31 5CC300 c dummy (0D96&000004/0000/3358/80:99284788EE8A5DDFA5C7C7D338EE7B1E): timeout (3 ms) by serv1,serv2,serv3,serv4 (P/4/4/4)
2018/07/24 15:39:32 5CC300 c dummy (0D96&000004/0000/3358/80:99284788EE8A5DDFA5C7C7D338EE7B1E): timeout (4 ms) by serv1,serv2,serv3,serv4 (P/4/4/4)
2018/07/24 15:39:32 5CC300 c dummy (0D96&000004/0000/3358/80:99284788EE8A5DDFA5C7C7D338EE7B1E): timeout (3 ms) by serv1,serv2,serv3,serv4 (P/4/4/4)
2018/07/24 15:39:32 5CC300 c dummy (0D96&000004/0000/3358/80:99284788EE8A5DDFA5C7C7D338EE7B1E): timeout (5 ms) by serv1,serv2,serv3,serv4 (P/4/4/4)
2018/07/24 15:39:33 5CC300 c dummy (0D96&000004/0000/3358/80:99284788EE8A5DDFA5C7C7D338EE7B1E): timeout (4 ms) by serv1,serv2,serv3,serv4 (P/4/4/4)
2018/07/24 15:39:33 5CC300 c dummy (0D96&000004/0000/3358/80:99284788EE8A5DDFA5C7C7D338EE7B1E): timeout (3 ms) by serv1,serv2,serv3,serv4 (P/4/4/4)
2018/07/24 15:39:33 5CC300 c dummy (0D96&000004/0000/3358/80:99284788EE8A5DDFA5C7C7D338EE7B1E): timeout (4 ms) by serv1,serv2,serv3,serv4 (P/4/4/4)
2018/07/24 15:39:34 0 --- Skipped 1 duplicated log lines ---
2018/07/24 15:39:34 5CC300 c dummy (0D96&000004/0000/3358/80:99284788EE8A5DDFA5C7C7D338EE7B1E): timeout (3 ms) by serv1,serv2,serv3,serv4 (P/4/4/4)
2018/07/24 15:39:35 0 --- Skipped 3 duplicated log lines ---
2018/07/24 15:39:35 5CC300 c dummy (0D96&000004/0000/3358/80:0CE3F1DBBD8F9EDA74972C47022B5C10): found (601 ms) by serv3 (P/4/4/4)
2018/07/24 15:39:44 5BC528 r [STSMART] SC0 error on open: 5
2018/07/24 15:39:44 5BC528 r skylink [stapi] Cannot open device: SC0
2018/07/24 15:39:45 5CC300 c dummy (0D96&000004/0000/3358/80:87B2A78EB5EA89F0CA07CD9E5E3A72B5): found (502 ms) by serv4 (P/4/4/4)
2018/07/24 15:39:54 5C8CD0 p serv4 [cccam] disconnected: reason inactivity
2018/07/24 15:39:55 5C8CD0 p serv4 [cccam] connecting to *******************
2018/07/24 15:39:56 5CC300 c dummy (0D96&000004/0000/3358/80:020931C6108CBCED960A733F3F527CFA): found (788 ms) by serv1 (P/4/4/4)
2018/07/24 15:40:05 5CC300 c dummy (0D96&000004/0000/3358/80:26AD88FB95C289540B3197D3111CE2AB): found (564 ms) by serv3 (P/4/4/4)
2018/07/24 15:40:15 5CC300 c dummy (0D96&000004/0000/3358/80:F5B5D89B53F9FBB8C2C41EB861D9DA53): found (441 ms) by serv2 (P/4/4/4)
2018/07/24 15:40:25 5CC300 c dummy (0D96&000004/0000/3358/80:332A8CB05AA1D6D5B8E083915175D503): found (483 ms) by serv1 (P/4/4/4)
2018/07/24 15:40:28 5BE6A0 p serv1 [cccam] disconnected: reason inactivity
2018/07/24 15:40:28 5C56A0 p serv3 [cccam] disconnected: reason inactivity
2018/07/24 15:40:28 5C2070 p serv2 [cccam] disconnected: reason inactivity
2018/07/24 15:40:35 5BE6A0 p serv1 [cccam] connecting to ******************
2018/07/24 15:40:35 5C2070 p serv2 [cccam] connecting to ******************
2018/07/24 15:40:35 5C56A0 p serv3 [cccam] connecting to ****************
2018/07/24 15:40:35 5CC300 c dummy (0D96&000004/0000/3358/80:C60CAD61A633E4ED5F03E2DCC9687894): found (572 ms) by serv4 (P/4/4/4)

zdá se mi, jakoby se příjímač neustále odpojoval a připojoval k serverům...

Možná jsem udělal chybu v configoch pro oscam - zde můj reader na servery (celkem 4):
Citovat:
[reader]
label = serv1
enable = 1
protocol = cccam
device = server,port
user = ****
password = ******
cccversion = 2.1.4
cccmaxhops = 3 # dont use higher than 3 !!!
group = 1
inactivitytimeout = 1
reconnecttimeout = 30
keepalive = 1


V příloze pak config komplet:
Příloha:
config.rar


Pravděpodobně je tam asi pár zbytečností (třeba oscam.services), jestli se mi na to někdo kouknete...

Jinak zkoušel jsem několik FW, a asi nejnovější co jsem našel nainstaloval je FS 9105 PVR v2.12.31
a použil jsem tento plugín Mcas s oscamem. Novější plugín oscam jsem nenašel, ale po vyměně binárek mi fungoval i ten novější 10682 (ale taky záseky)... Teď mne napadlo, že bych ještě vyzkoušet dát novější Mcas, ten oscam by tam přece zůstal...

Opravdu si nevím rady - stále záseky... :thankyou:


A za 14 dnů mi čeká podobné martýrium s optibox koala ](*,) ](*,) ](*,)

Autor:  rudich [ 24.Červenec 2018 - 22:16 ]
Předmět příspěvku:  Re: Optibox Anaconda

skus takto

[reader]
label = serv5
enable = 1
protocol = cccam
device = server,port
user = ****
password = ******
inactivitytimeout = 30
reconnecttimeout = 2
group = 1
cccversion = 2.0.11
cccmaxhops = 3
ccckeepalive = 1
cccreconnect = 2000
auprovid = 000004

Autor:  havana [ 25.Červenec 2018 - 1:32 ]
Předmět příspěvku:  Re: Optibox Anaconda

:) Díky za snahu pomoci - nepomohlo to (ccamverzion jsem samozřejmě musel dát 2.1.4), ale nakonec se objevil další nečekaný problém - při snaze o úpravu seznamu programů nešlo zapnout funkci "přesunout" - svitila zeleně a nedalo se ni najet. Tak jsem vyzkoušel všechny i nižší vrze FW, ale všude to bylo stejné. Kupodivu při instalaci nejnižší verze 2.11.72 mi najednou naskočil loader 6.27 a tak jsem zkusil nainstalovat PKT Hyperion 5.4 OCTAGON, takže stará známá E2 a zde už mi to celkem funguje. Snad už nenarazím na další problém.
A za chvíli mi zde přistane ještě starší koala - tak jsem zvědav, jak pochodím tam.. :poklona:
:poklona:

Autor:  havana [ 25.Červenec 2018 - 5:06 ]
Předmět příspěvku:  Re: Optibox Anaconda

:) Takže trochu maturovaní,ale přijímač už šlape dle mých představ... 8)
Jen ještě jednu otázku , pokud vypnu přijímač ze sítě a nastartuju znovu, tak naběhně PKT hyperion z multibootu na USB úplně v pohodě, ale co se stane, pokud přijímač nastartuju bez multiboot, nechám ho naběhnout z flash a následně po vypnutí znovu zastrčím USB. Naběhne opět bez problémů PKT??? Nebo ztratím všechna nastavení a budu muset PKT nově instalovat???
Nemám odvahu to vyzkoušet - to nastavení mi zabralo celkem dost času, a nechce se mi to celé opakovat..
:thankyou: :poklona:

Teď už mi zbývá jen koupit nějaké velmi rozměrově malé USB, aby mohl zavřít , nebo alespoň přivřít dvířka :smoke:

Autor:  Milos999 [ 25.Červenec 2018 - 9:43 ]
Předmět příspěvku:  Re: Optibox Anaconda

havana napsal:
:) Takže trochu maturovaní,ale přijímač už šlape dle mých představ... 8)
Jen ještě jednu otázku , pokud vypnu přijímač ze sítě a nastartuju znovu, tak naběhně PKT hyperion z multibootu na USB úplně v pohodě, ale co se stane, pokud přijímač nastartuju bez multiboot, nechám ho naběhnout z flash a následně po vypnutí znovu zastrčím USB. Naběhne opět bez problémů PKT??? Nebo ztratím všechna nastavení a budu muset PKT nově instalovat???
Nemám odvahu to vyzkoušet - to nastavení mi zabralo celkem dost času, a nechce se mi to celé opakovat..
:thankyou: :poklona:

Teď už mi zbývá jen koupit nějaké velmi rozměrově malé USB, aby mohl zavřít , nebo alespoň přivřít dvířka :smoke:


Bez multiboot ??? To ako ked nedas usb s PKT Hyperionom 5.4 do anacondy ??? Nic sa nestane... Na displeji bude svietit SCAN... Musis ho zo zadu vypnut a pripojit usb s enigmou2... Inak prepinac na ON a OFF po zapnuti prijimaca kolikom vzadu a nasledne pridrzanie - sipka dole alebo sipka hore. Neviem aky mas multiboot v anaconde... Tento postup je ked mas v anaconde HD multiboot L6.26, ktory je nastabilnejsi aj kvoli najstabilnejsej enigme 2 a to PKT Hyperion 5.4...

Ked chces zavriet predne vratka tak na enigma2 ti staci Kingston DataTraveler MicroDuo 8GB DTDUO/8GB.

Autor:  havana [ 25.Červenec 2018 - 10:16 ]
Předmět příspěvku:  Re: Optibox Anaconda

:) Nepochopil jsi otázku. Já mám PKT v multiboot na USB, a vše funguje. Loader mám 6.27.
Nastavení mi celkem trvalo a já se ptám - pokud zapnu přijímač bez onoho multiboot USB, necham naběhnout původní image, a následně přijímač vypnu a znovu spustím s multiboot USB, zda se znovu rozběhne PKT Hyperion včetně nastavení, nebo budu muset začít od píky s instalací tak jak popisuješ...

:thankyou: :poklona:

Autor:  Milos999 [ 25.Červenec 2018 - 10:19 ]
Předmět příspěvku:  Re: Optibox Anaconda

havana napsal:
:) Nepochopil jsi otázku. Já mám PKT v multiboot na USB, a vše funguje. Loader mám 6.27.
Nastavení mi celkem trvalo a já se ptám - pokud zapnu přijímač bez onoho multiboot USB, necham naběhnout původní image, a následně přijímač vypnu a znovu spustím s multiboot USB, zda se znovu rozběhne PKT Hyperion včetně nastavení, nebo budu muset začít od píky s instalací tak jak popisuješ...

:thankyou: :poklona:


Nie... nabehne s Tebou ulozenym nastavenim... Ale najprv si nahraj kluc s aktualnym nastavenim tak, ze pri vypinani/restartovani v MENU mas volbu - hlboky spanok (DEEP StandBy). Nastavenia enigmy su predsa na usb kluci... Ked ovsem usb kluc nanovo nepreformatujes a nenahras inu enigmu2 ! A naco treba kluc vyberat ? Ked aj tak enigma2 je pre tento sat prijimac aj tak najlepsia volba !!!

Autor:  havana [ 25.Červenec 2018 - 10:40 ]
Předmět příspěvku:  Re: Optibox Anaconda

:) Tak to si mne potěšil... Právě chci nechat naběhnout původní image z flash, pořádně ji vyčistit (uvolnit - smazat všechny plugíny, nastavení, seznam programů) aby se mu ulehčilo v běhu.
Vypínání do hlubokého spánku mám nastaveno - sice ten náběh trvá, ale je to opravdu starý stroj, tak ať si alespoň po vypnutí odpočine...
Máš nějaké vysvětlení proč v image ve flash nešlo při uprávě seznamu programů zvolit "přesunout"??? To mne vlastně přinutilo jít multiboot na USB a E2 - nemohl jsem setřídit programy podle požadavků švagra. Tady v E2 jsem mohl použít moje setttzingy z VU+

Autor:  Milos999 [ 25.Červenec 2018 - 10:45 ]
Předmět příspěvku:  Re: Optibox Anaconda

havana napsal:
:) Tak to si mne potěšil... Právě chci nechat naběhnout původní image z flash, pořádně ji vyčistit (uvolnit - smazat všechny plugíny, nastavení, seznam programů) aby se mu ulehčilo v běhu.
Vypínání do hlubokého spánku mám nastaveno - sice ten náběh trvá, ale je to opravdu starý stroj, tak ať si alespoň po vypnutí odpočine...
Máš nějaké vysvětlení proč v image ve flash nešlo při uprávě seznamu programů zvolit "přesunout"??? To mne vlastně přinutilo jít multiboot na USB a E2 - nemohl jsem setřídit programy podle požadavků švagra. Tady v E2 jsem mohl použít moje setttzingy z VU+


Nie.. Ja v enigme2 pouzivam vzdy cerstvy setting Vhannibal Motor 70°E-45°W a upravujem si ho v dreamboxEDIT ... A predtym ked som este nemal enigmu2 som pouzival setting v subore *.fdu cez Channel Editor...

Autor:  Herkules [ 26.Srpen 2018 - 10:00 ]
Předmět příspěvku:  Re: Optibox Anaconda

Ja mám zase problém s jednou starou Anacondou. Normálne fungovala a zrazu vybehla hláška žiadny signál. Už sa mi to v minulosti asi dvakrát stalo. Vymenil som fw a to pomohlo. Teraz som už dal asi tretí a nič. Je možné, že odišiel tuner a skončila nadobro? Máte niekto podobnú skúsenosť? Je len u dcéry v detskej izbe tak sa nič nedeje, ale škoda jej :oops:

Autor:  decik [ 26.Srpen 2018 - 13:52 ]
Předmět příspěvku:  Re: Optibox Anaconda

Zkontrolovat elektrolyty v napájení tuneru

Autor:  Herkules [ 14.Září 2018 - 17:52 ]
Předmět příspěvku:  Re: Optibox Anaconda

decik napsal:
Zkontrolovat elektrolyty v napájení tuneru


Všetko skontrolované. Stále žiadny signál. Asi odišiel tuner. Nemá niekto zvyšnú nepotrebnú anacondu alebo kompatibilný tuner? Nejako sa dohodneme.

Autor:  Milos999 [ 16.Září 2018 - 12:24 ]
Předmět příspěvku:  Re: Optibox Anaconda

Herkules napsal:
decik napsal:
Zkontrolovat elektrolyty v napájení tuneru


Všetko skontrolované. Stále žiadny signál. Asi odišiel tuner. Nemá niekto zvyšnú nepotrebnú anacondu alebo kompatibilný tuner? Nejako sa dohodneme.


Vyskusaj nahrat do neho enigmu 2 napr. PKT Hyperion v5.4 vid tu http://www.ab-forum.info/viewtopic.php? ... 91#p669291

Stránka 168 z 169 Všechny časy jsou v UTC+01:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/