AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)
http://www.ab-forum.info/

Optibox Anaconda
http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?f=14&t=35980
Stránka 169 z 169

Autor:  Herkules [ 21.Září 2018 - 10:52 ]
Předmět příspěvku:  Re: Optibox Anaconda

Milos999 napsal:
Herkules napsal:
decik napsal:
Zkontrolovat elektrolyty v napájení tuneru


Všetko skontrolované. Stále žiadny signál. Asi odišiel tuner. Nemá niekto zvyšnú nepotrebnú anacondu alebo kompatibilný tuner? Nejako sa dohodneme.


Vyskusaj nahrat do neho enigmu 2 napr. PKT Hyperion v5.4 vid tu viewtopic.php?f=13&t=67058&p=669291#p669291


Mal som v ňom aj to. Výsledok rovnaký. Žiadny signál. Zrejme naozaj odišiel tuner.

Autor:  havana [ 20.Prosinec 2018 - 12:58 ]
Předmět příspěvku:  Re: Optibox Anaconda

:( Tak si nevím rady a pomoci s tímto přijimačem. Než do do něj vložím, jako poslední možnost PKT Hyperion v5.4 , zkouším všemožná a plugíny, ale celkem s problémama.
Celkem v pohodě zkousne FW HDbox 9105 v. 2.11.72, v. 2.12.15, v.2.12.18 a v.2.12.31, ale má jeden velký problém - pokud se pokusí seřadit seznam kanálu, tak položka "přesunout" svítí zeleně a nelze ji zvolit...
Vyzkoušel jsem i FW Openbox S6 v.2.12.18, tam je možnost seřazovat programy zcela v pořádku, jen se musím smířit s absencí češtiny, a z nějakého neznámého důvodu dost často se přijímač blokne a na displeji svítí jen loader "L 2.60" a je třeba vyp/zap zadním vypínačem....

Nevíte někdo , kde je chyba, případně nedáte mi někdo solidní FW, pokud možno s češtinou, a příslušnými plugíny (bohužel vím, že ne všechny plugíny určené jsou kompaktibolní se všema FW) - potřebuju mgcamd ...

Do toho Hyperionu se mi moc nechce :oops:

Autor:  ctiforum [ 20.Prosinec 2018 - 14:12 ]
Předmět příspěvku:  Re: Optibox Anaconda

@havano, nechaj si tam firmware HD boxu 9105ky. A presun kanalov si povol v menu. Uz to bolo rozoberane x krat. Je to tam "zasite" pod polozkou v zmysle: "povolit zoradenie kanalov podla operatora" . Uz si to nepamatam presne.

Autor:  havana [ 20.Prosinec 2018 - 14:57 ]
Předmět příspěvku:  Re: Optibox Anaconda

Jestli to bylo řešeno x-krát, tak se omlouvám - já to na těch 160 stránkách nenašel....
Ale bohužel jsem ani nenašel v menu tu položku "seřazení seznamu kanálů podle operátoraů - prostě to tam nikkde není.
FW HD Box v. 2.12.31

Autor:  ctiforum [ 20.Prosinec 2018 - 15:13 ]
Předmět příspěvku:  Re: Optibox Anaconda

Móóóc sle hladala, šlověk šeská:http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?t=56359 :P

Autor:  havana [ 20.Prosinec 2018 - 15:27 ]
Předmět příspěvku:  Re: Optibox Anaconda

:) Opravdu moooc sle hledál... jen jsem v rychlosti prošel asi 30 stran v tématu Anaconda a tam nic nebylo. Teď už opraveno podle odkazu - tam bych to teda nehledal.
Ale stejně sviňa hadovitá stále blbne - po pár minutách blik, obraz zhasne a na displej se ukáže L 6.20.... Ale teď už podezírám kondíky ve zdroji..

Edit: A na to nejdůležitější jsem , hlava dubová, skoro zapomněl - opravdu moc děkuju. Tento problém bych asi neodhalil..

Autor:  ctiforum [ 20.Prosinec 2018 - 15:35 ]
Předmět příspěvku:  Re: Optibox Anaconda

Tak to je najlepsie asi uz vymenit vsetky kundiky(nie len v zdroji) :-) Ved tie prijimace su uz dost stari dedkovia, tam to chce generalku.....

Autor:  havana [ 20.Prosinec 2018 - 15:43 ]
Předmět příspěvku:  Re: Optibox Anaconda

o příspěvek výše jsem doplnil poděkování.
Smazal jsem všechny nepotřebné pluginy (stačí mi mgcamd, a zachoval jsem HDF-Flasher) a zatím drží (nezakřiknout) Pokud by potřeboval opravu, tak asi půjde stařec z domu a koupí něco novějšího na aukro (je to k tv do kuchyně).
Je zajímavé, že starší bratříček tohoto stroje - medvídek optibox koala pracuje u švagra stále spolehlivě, jen tento had má každý rok n+ějaký problém. :)

Autor:  havana [ 21.Prosinec 2018 - 10:53 ]
Předmět příspěvku:  Re: Optibox Anaconda

ctiforum napsal:
Tak to je najlepsie asi uz vymenit vsetky kundiky(nie len v zdroji) :-) Ved tie prijimace su uz dost stari dedkovia, tam to chce generalku.....


Tak asi opravdu odcházejí kondíky. Vyzkoušel jsem nakonec téměř všechny dostupné FW, včetně dnes už prakticky historických originál FW anaconda z roku 2012, všechny jsem zprovoznil a fungovaly, ale po zahřátí prostě najednou blik a buď obrazovka zhasne úplně a na dysplaji svítí loader (u starého FW anaconda L 6.26 jinak L 2.60 ), nebo se zobrazí jen podivná mřížkovaná plocha... Pokaždé pomůže až vypnutí zadním vypínačem. Ještě přemýšlím, že tam skutečně nahodím na zkoušku i ten Hyperion, ale počítám, že to bude zbytečná robota, a bude stejně muset buď do opravny, nebo do sběrného dvora.

Vzhledem k trochu už zadrhávajícím DO, to vidím spíše na SD.

Autor:  decik [ 21.Prosinec 2018 - 10:58 ]
Předmět příspěvku:  Re: Optibox Anaconda

Narychlo se to dá řešit volně položeným ventilátorem tak 12cm z PC zdroje na box. Napájení přes USB, nebo nějakým nepoužívaným adaptérem od mobilu. Spolehlivě chladí a je nehlučný. No a hlavně je to cenově nejlevnější řešení.

Autor:  ctiforum [ 21.Prosinec 2018 - 15:58 ]
Předmět příspěvku:  Re: Optibox Anaconda

Rychlejsie je na skusku pripojit hocijaky impulzny zdroj aspon 12V/3A od "tamanov" napr. z LED pasov (az take zvlnene napatie to nie je). Napajanie "mainboardu" je iba cez "nasuvacie" konektory, takze to ma za 5 minut hotove. A za chvilu zisti, ci je to iba zdrojom. Inac v zdroji je cca 8 elytov. Na "mainboarde" asi 35.

Autor:  decik [ 21.Prosinec 2018 - 16:31 ]
Předmět příspěvku:  Re: Optibox Anaconda

Rychlejší to bude, ale moc si nepomůže, vzhledem ke stejnému "stáří elektrolytů" zdroje i MB... Pokud jede box "za studena", bude rychlejší jeho chlazení, ovšem opravdu nejjistější bude ta výměna elektrolytů i na MB...
Vzhledem ke stáří boxu a jeho vlastnostem se oprava oplatí, pokud si elyty vymění sám. V opačném případě bych to viděl na ten SD.

Autor:  havana [ 22.Prosinec 2018 - 19:52 ]
Předmět příspěvku:  Re: Optibox Anaconda

Inu - já jsem "šikulka" k pohledání - kdybych se pustil do výměny kondíků sám, tak bych ho mohl rovnou vyhodit. zkoušel jsem to Na Vu+ duo, nepovedlo se a jen těžko jsem hledal opraváře, co se do toho po mně chtěl pustit... "A příště se v tom raději nehrab!" - zněla jeho slova. A protože taková oprava přijde minimálně na 500,-kč, tak se pokusím na aukro sehnat něco jiného - minule se mi povedlo za 500,-kč vydražit amiko micro HD i s čerstvě propadlou skylink kartou..

Autor:  decik [ 22.Prosinec 2018 - 19:54 ]
Předmět příspěvku:  Re: Optibox Anaconda

A nezkoušel jsi ten box přichladit?

Autor:  Milos999 [ 06.Leden 2019 - 14:36 ]
Předmět příspěvku:  Re: Optibox Anaconda

havana napsal:
Inu - já jsem "šikulka" k pohledání - kdybych se pustil do výměny kondíků sám, tak bych ho mohl rovnou vyhodit. zkoušel jsem to Na Vu+ duo, nepovedlo se a jen těžko jsem hledal opraváře, co se do toho po mně chtěl pustit... "A příště se v tom raději nehrab!" - zněla jeho slova. A protože taková oprava přijde minimálně na 500,-kč, tak se pokusím na aukro sehnat něco jiného - minule se mi povedlo za 500,-kč vydražit amiko micro HD i s čerstvě propadlou skylink kartou..


Pozri tu je problem ohladom tych kondenzatorov http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?p=667143#p667143 a podla obrazku co tam je vymen alebo daj vymenit kondezatory vsetky co su na nom uvedene... Ja som to tiez spravil a dal vymenit vsetky co tam boli uvedene a Anaconda mi slape zo zavadzacom L6.26 a z enigmou PKT Hyperion 5.4, ktora je asi naj pre Anacondu a slape vsetko na 100 % a bezproblemov...

Autor:  kadko [ 27.Duben 2019 - 12:11 ]
Předmět příspěvku:  Re: Optibox Anaconda

Zdar, prosím vás ktorá enigma 2 od PKteamu alebo iných ide do anacondy plus? Už som v tých názvoch stratený. Vďaka za info...

Autor:  Milos999 [ 02.Květen 2019 - 7:55 ]
Předmět příspěvku:  Re: Optibox Anaconda

Je to niektory pre Octagony... Ale mozes pouzit a vyskusat aj tieto vid: https://digitalne.ellano.sk/magazin-7/i ... ce-fortis# alebo http://forum.techneteuweb.eu/viewtopic.php?f=237&t=1035 Vyskusaj jeden nich ... Ja viem, ze Optibox Anaconda plus je pre Enigmu2 dost specificka...

Stránka 169 z 169 Všechny časy jsou v UTC+01:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/