e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 07.Červen 2020 - 4:09

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 3377 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 4 5 6169 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Optibox Anaconda
PříspěvekOdeslal: 11.Duben 2011 - 20:15 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 07.Červen 2008 - 16:55
Příspěvky: 33
smazano, zapsano omylem


Naposledy upravil(a) dzavil dne 11.Duben 2011 - 20:30, celkem upraveno 2 x.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox Anaconda
PříspěvekOdeslal: 11.Duben 2011 - 20:18 
Offline
Registrovaný
Registrovaný
Avatar uživatele

Registrován: 29.Prosinec 2009 - 15:21
Příspěvky: 3
satelitni prijimac: Ariva 200 HD
Teď se zeptam asi trochu amatérsky, ale nemám s linux boxy zatím žádné zkušenosti. V případě že přehraju fw, pujde už vše (karta skylink, emu,...) anebo je zapotřebí ještě dohrávat různé pluginy?
Díky :-)

_________________
ARIVA 200 HD, Optibox DM3800, Mascom 95x105 Al, Inverto BLACK Ultra, Belden H125Cu, cabelcon


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox Anaconda
PříspěvekOdeslal: 11.Duben 2011 - 21:58 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 16.Prosinec 2007 - 13:29
Příspěvky: 418
satelitni prijimac: Optibox aligator, anakonda
Poděkoval: 3 krát
visis napsal:
Teď se zeptam asi trochu amatérsky, ale nemám s linux boxy zatím žádné zkušenosti. V případě že přehraju fw, pujde už vše (karta skylink, emu,...) anebo je zapotřebí ještě dohrávat různé pluginy?
Díky :-)


tu musiš dohrať plugin až tak ti to pojde :wink:


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox Anaconda
PříspěvekOdeslal: 12.Duben 2011 - 3:08 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 10.Duben 2010 - 6:48
Příspěvky: 162
satelitni prijimac: Optibox Anaconda HD,FORMULER F
dydaj1 možeš napísať nejaky postup alebo screeny na nový fw, plugin aby išlo skylink .Ktorý fw mam do neho dať?Tiež nemam skusenosti s linux boxom.Dakujem :book:

_________________
Formuler F1 openATV ,FTE 105 Dural Motor SG-2100,LNB-Inverto Black Ultra Twin60E-27,5W,Optibox Anaconda HD,Parabola 120 -Silver Sky LNB monoblock SINGLE +42"LCD LG 42LK530-ZC[


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox Anaconda
PříspěvekOdeslal: 12.Duben 2011 - 8:12 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 07.Květen 2007 - 0:10
Příspěvky: 265
-Nahraj soft xxx.94 a PLUGINY podľa toho ,čo od mašinky chceš.
Čítačku oživíš ak dáš Mcas - pojde aj EMU -obsahuje aj kúče .
Na zdieľanie nahraj Xcam . V downloade sú všetky súbory k stiahnutiu - no doporučím niečo o tom prečítať.

_________________
OPTIBOX ANACONDA , AMIKO SHD 8900 ALIEN, OPTIBOX Gekko ,Anysee E7 S2 CI+CR ,Gibertini 80Al ,motor ,LCD Sony KDL-40S5600


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox Anaconda
PříspěvekOdeslal: 12.Duben 2011 - 9:20 
Offline
Expert fóra
Expert fóra
Avatar uživatele

Registrován: 16.Únor 2011 - 13:16
Příspěvky: 772
satelitni prijimac: VU+ SOLO 2
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 1 krát
jaronovak napsal:
dydaj1 možeš napísať nejaky postup alebo screeny na nový fw, plugin aby išlo skylink .Ktorý fw mam do neho dať?Tiež nemam skusenosti s linux boxom.Dakujem :book:


Nahravanie fw som nerobil, ale podla postupu ktory najdes by to nemusel byt velky problem. Taktiez nahravanie pluginov nie je az taky problem, treba co to postudovat a pojde to. To ze nemas skusenosti s Linuxom, nemusi byt na skodu. Ak mas ake take skusenosti s pocitacom, pripadne dokazes sa co to naucit aj sam, tak sa do toho dostanes.
V skratke by som ti dal tieto rady:
- ked si stiahnes z netu nejaky plugin, nahras si ho trebars na USB klucik, v roote klucika musi byt adresar "plugin" a v nom dalsie podadresare so subormi (napr "var", atd)
- pri nahravani pluginov do prijimaca to rob po jednom, teda nedavaj na kluc naraz viac pluginov, mohlo by to robit problemy
- ak by si nahraval pluginy do prijimaca cez siet (ftp, alebo napr aj cez TC), tak daj pozor na to, ze takto mozu nahrate subory dostat take atributy, ze budu v prijmaci fungovat nekorektne. toto sa tyka aj napriklad multimedialnych suborov, posielanych cez siet do usb disku pripojenemu k prijimacu
- v prijimaci si potom nakonfigurujes pluginy ako potrebujes, pripadne nastavis automaticke spustenie a pod
- nepises aku Skylink kartu mas, takze plugin budes potrebovat podla toho. ale ako bolo napisane vyssie, tak plugin MCAS je na citanie kariet (napr TT)
- a nakoniec - nervi do prijimaca vela pluginov, co naozaj nepotrebujes radsej nedavaj. vsetko to zatazuje prijimac a naozaj tam nie je procesor i7 s 8GB RAM pamate [-X

tak vela zdaru

_________________
VU+ Solo 2 - BH 2.x img + E-85 multifocus - 0.8W/13E/19.2E/23.5E ... AB Cryptobox 550HD ... Optibox Koala


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox Anaconda
PříspěvekOdeslal: 12.Duben 2011 - 10:30 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 10.Duben 2010 - 6:48
Příspěvky: 162
satelitni prijimac: Optibox Anaconda HD,FORMULER F
Dakujem za rady už len čakám na kuriera.Dnes ma doporučiť Anakondu.Tak potom sa ozvem či som spokojny či nie . :thankyou:

_________________
Formuler F1 openATV ,FTE 105 Dural Motor SG-2100,LNB-Inverto Black Ultra Twin60E-27,5W,Optibox Anaconda HD,Parabola 120 -Silver Sky LNB monoblock SINGLE +42"LCD LG 42LK530-ZC[


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox Anaconda
PříspěvekOdeslal: 12.Duben 2011 - 10:43 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 20.Červenec 2009 - 18:26
Příspěvky: 3051
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDClCX,, Opensat
Místo/Bydliště: perla moravy-slovácká slivovice
Poděkoval: 402 krát
Poděkováno: 622 krát
MartinNR napsal:

Nahravanie fw som nerobil, ale podla postupu ktory najdes by to nemusel byt velky problem. Taktiez nahravanie pluginov nie je az taky problem, treba co to postudovat a pojde to. To ze nemas skusenosti s Linuxom, nemusi byt na skodu. Ak mas ake take skusenosti s pocitacom, pripadne dokazes sa co to naucit aj sam, tak sa do toho dostanes.
V skratke by som ti dal tieto rady:
- ked si stiahnes z netu nejaky plugin, nahras si ho trebars na USB klucik, v roote klucika musi byt adresar "plugin" a v nom dalsie podadresare so subormi (napr "var", atd)
- pri nahravani pluginov do prijimaca to rob po jednom, teda nedavaj na kluc naraz viac pluginov, mohlo by to robit problemy
- ak by si nahraval pluginy do prijimaca cez siet (ftp, alebo napr aj cez TC), tak daj pozor na to, ze takto mozu nahrate subory dostat take atributy, ze budu v prijmaci fungovat nekorektne. toto sa tyka aj napriklad multimedialnych suborov, posielanych cez siet do usb disku pripojenemu k prijimacu
- v prijimaci si potom nakonfigurujes pluginy ako potrebujes, pripadne nastavis automaticke spustenie a pod
- nepises aku Skylink kartu mas, takze plugin budes potrebovat podla toho. ale ako bolo napisane vyssie, tak plugin MCAS je na citanie kariet (napr TT)
- a nakoniec - nervi do prijimaca vela pluginov, co naozaj nepotrebujes radsej nedavaj. vsetko to zatazuje prijimac a naozaj tam nie je procesor i7 s 8GB RAM pamate [-X

tak vela zdaru

:( Zbytečně velmi složitě popsané. :(
Jednoduše
1. vem USB flash(ani nemusí být prázdná, ale je to lepší)
2. stáhni do PC nejlépe zde Downloadu FW, případně plugín který chceš - na sprovoznění čtečky Mcas.
3. Fw rozbal a přetáhni na Flash, plugín taktéž a přetáhni celý soubor s názvem plugin.
4. strč usbflash do přijímače
5. přijímač sám pozná na USB soubor FW a nabídne ti aktualizaci, plugín obdobně nainstaluješ pomocí menu - pŘENOS DAT - vše intuitivní
6. nastav plugin v menu plugíny.

Jinak platí vše co napsal MartinNR- nenahrávat zbytečné plugíny,
nahrávání přes síť využiješ snad někdy v budoucnu - pro začátečníka vcelku zbytečná informace

_________________
Proevropský demokrat, zarputilý ANTIKOMUNISTA


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox Anaconda
PříspěvekOdeslal: 12.Duben 2011 - 11:37 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 11.Duben 2011 - 23:34
Příspěvky: 1
Zdravim,
tak tu mate dalsiho novacka, to bude radosti, ze? :)

Jsem naprostej noob co se tyce SAT, vcera jsem poridil a mam nejake ty zakladni znalosti SW a HW, ale nejspis ne dostatecne, protoze vcera jsem se zasekl u rozchozeni nahravani na NAS (mam QNAP TS-459 Pro+) pres polozku, ktera je primo v menu Anacondy.
Chci se zeptat, zda ma nekdo jiz otestovane funkcni reseni? Zkousel jsem ruzne varianty sdileni slozek, prava RW samozrejme vsude, variantu s hesle i bez hesla s plnym pristupem, ale porad nejsem schopnej pres to co je v posledni FW v1.08.94 se pripojit. Mam to na jednom subnetu, net a ostatni veci bezi jak maji, ale volba co je v menu pro nastaveni proste nic nedela, pokud vse nastavim tak jak mam (adresar, uzivatele, heslo) a stisknu OK pro pripojeni, tak se proste nic nestane, nehodi zadnou hlasku, proste nic.
Je zde nutnost nahrat neco dalsiho, napriklad Enigmu, nebo by melo stacit jen toto? Zatim mam jedinej spustenej plugin EMU abych mohl cist cslink kartu, nic jineho tam nemam.

Bude mi stacit pripadne i odkaz, klidne i v EN, ale zatim se mi nepodarilo nic vygooglit.

Dik moc predem za pomoc


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox Anaconda
PříspěvekOdeslal: 12.Duben 2011 - 16:52 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 12.Duben 2011 - 16:41
Příspěvky: 8
Dnes jsem ho zapojil u mě doma, párkrát se mi stalo, že přestal jít program s tím, že to napíše hlášku Program zakódován a pomáhá jen restart .. Mám kartu Skylink ICE, čtečku Uni (Mcas), Firmware v1.08.94. Objevil se u někoho stejný problém, popř. nějaké řešení?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox Anaconda
PříspěvekOdeslal: 12.Duben 2011 - 22:46 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 30.Leden 2011 - 10:51
Příspěvky: 13
ano aj mne to roby skusam starsy mcas. aj vam v anaconde nieco hrka?? ked sa s tym zatrase nieco pri cl module?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox Anaconda
PříspěvekOdeslal: 13.Duben 2011 - 8:32 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 22.Prosinec 2008 - 8:28
Příspěvky: 24
Poděkoval: 2 krát
ahojte , mate niekto odskusanu tu ICE skylink ? ci stale problemy.
Co je podla vas lepsie ? Anakonda lebo Dreamsky NXP256HD.
http://www.satelit-tv.sk/index.php?page ... &Itemid=70

Inak k brouseru ako je to s rychlostou ? U dreamsky pisali ze je velmi pomale vykreslovanie. Inak klavesnica sa da pripojit cez USB ?
Alen tak na okraj zdielanie ICE karty pre iny optibox cez RS by slo ? /optibox cx pvr ready/

a dalsia vec, ak nahravam zo satelitu, mozem prehravat divx ?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox Anaconda
PříspěvekOdeslal: 13.Duben 2011 - 13:29 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 10.Duben 2010 - 6:48
Příspěvky: 162
satelitni prijimac: Optibox Anaconda HD,FORMULER F
Ahojte neviem ako tam mam dať kluče keys cez USB .soft je tam najnovší FW v1.08.94 .Karta skylink bez problemov .

_________________
Formuler F1 openATV ,FTE 105 Dural Motor SG-2100,LNB-Inverto Black Ultra Twin60E-27,5W,Optibox Anaconda HD,Parabola 120 -Silver Sky LNB monoblock SINGLE +42"LCD LG 42LK530-ZC[


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox Anaconda
PříspěvekOdeslal: 13.Duben 2011 - 14:15 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 07.Květen 2007 - 0:10
Příspěvky: 265
Ak tam máš Mcas /obsluhuje čítačku/ -tento plugin má v sebe aj aktuálne klúče. /keydata . tmp/ .

_________________
OPTIBOX ANACONDA , AMIKO SHD 8900 ALIEN, OPTIBOX Gekko ,Anysee E7 S2 CI+CR ,Gibertini 80Al ,motor ,LCD Sony KDL-40S5600


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox Anaconda
PříspěvekOdeslal: 13.Duben 2011 - 14:33 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 06.Květen 2009 - 14:10
Příspěvky: 69
Poděkoval: 4 krát
Povodne som mal v plane kupit arivu200hd no po precitani tohoto vlakna vazne uvazujem o anaconde. Linuxovy prijimac som este nikdy nemal ale nahratie fw a pluginov by nemal byt problem, no pozadujem kvalitny obraz a bezproblemovy chod prijimaca...to znamena ziadne mrznutie, zasekavanie a podobne. Mam skylink cw a pravdepodobne ju budem mat az do vtedy pokial ju oni nevymenia alebo nebudem nuteny ju vymenit, predplatene multi len niekedy ako napriklad teraz som mal na mesiac koli sport1 a extralige. Nepotrebujem emu ani zdielat...proste len zapnut a pozerat. Myslite ze to bude dobra kupa??? Vie tento prijimac zobrazovat hodiny v standby??? Alebo to nieje az taky velky rozdiel medzi A200 a anacondou...??


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox Anaconda
PříspěvekOdeslal: 13.Duben 2011 - 21:23 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 10.Duben 2010 - 6:48
Příspěvky: 162
satelitni prijimac: Optibox Anaconda HD,FORMULER F
No tak to je riadna fuška ten optibox anakonda cele poobede som scenoval programy lebo mám motor ale som spokojný,má zopár much ale to nevadí celkovo som s týmto prijmačom spokojný.To je ako s trabanta skočiť na BMW .Predtým som mal Openbox 810 .Celkom vyborný príjmač ale tomu sa nevyrovná ani zdaleka.A ešte ma zaujíma ako zadať ručne BISS kluče .

_________________
Formuler F1 openATV ,FTE 105 Dural Motor SG-2100,LNB-Inverto Black Ultra Twin60E-27,5W,Optibox Anaconda HD,Parabola 120 -Silver Sky LNB monoblock SINGLE +42"LCD LG 42LK530-ZC[


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox Anaconda
PříspěvekOdeslal: 13.Duben 2011 - 22:32 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 07.Květen 2007 - 0:10
Příspěvky: 265
Čítaj viac - v plugine Mcas sú aj biss klúče /cocount dat/

_________________
OPTIBOX ANACONDA , AMIKO SHD 8900 ALIEN, OPTIBOX Gekko ,Anysee E7 S2 CI+CR ,Gibertini 80Al ,motor ,LCD Sony KDL-40S5600


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox Anaconda
PříspěvekOdeslal: 14.Duben 2011 - 9:34 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 10.Duben 2010 - 6:48
Příspěvky: 162
satelitni prijimac: Optibox Anaconda HD,FORMULER F
Ahojte dal som ručne key BISS ale neide to .Ako sa daju upraviť key v PC aby som potom dal cez USB.Program alebo nejaky postup .Díky za rady

_________________
Formuler F1 openATV ,FTE 105 Dural Motor SG-2100,LNB-Inverto Black Ultra Twin60E-27,5W,Optibox Anaconda HD,Parabola 120 -Silver Sky LNB monoblock SINGLE +42"LCD LG 42LK530-ZC[


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox Anaconda
PříspěvekOdeslal: 14.Duben 2011 - 9:44 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 11.Duben 2011 - 15:14
Příspěvky: 2
Tak moja nova anaconda je o chvilu doma... to som teda zvedavyyyy... :wink:


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox Anaconda
PříspěvekOdeslal: 14.Duben 2011 - 9:59 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 10.Duben 2010 - 6:48
Příspěvky: 162
satelitni prijimac: Optibox Anaconda HD,FORMULER F
Mne prišla včera a ešte stale inštalujem

_________________
Formuler F1 openATV ,FTE 105 Dural Motor SG-2100,LNB-Inverto Black Ultra Twin60E-27,5W,Optibox Anaconda HD,Parabola 120 -Silver Sky LNB monoblock SINGLE +42"LCD LG 42LK530-ZC[


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 3377 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 4 5 6169 Další

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk