e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 16.Prosinec 2019 - 10:52

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 12 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Opticum 9600 HD problem s frekvenciou
PříspěvekOdeslal: 29.Srpen 2016 - 15:59 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 20.Červen 2016 - 20:19
Příspěvky: 8
Ahojte, mám doma box Opticum 9600HD ale mám problém že nemá v nastaveniach frekvenciu "12 090 mhz" .
Čiže vôbec neviem naladiť viac programov od Skylinku.
Viete niekto pomôcť ? Pomôže zmena FW ?
Momentálne tam mám FW 3.35 .
Všetkým vopred dík


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 29.Srpen 2016 - 16:02 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 22.Srpen 2011 - 20:49
Příspěvky: 598
satelitni prijimac: Amiko 8260+
Místo/Bydliště: Trenčín
Poděkováno: 15 krát
Tak ju tam vlož manuálne.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 29.Srpen 2016 - 16:16 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 20.Červen 2016 - 20:19
Příspěvky: 8
Nemám tam na výber pridať vlasnú frekvenciu alebo editovať / pridať .... Len tie prednastavené . Vieš mi poradiť kde viem vložiť vlastnú frekvenciu ?

Edit:
Sorry už som to našiel idem testnúť.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 30.Srpen 2016 - 12:05 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 17.Prosinec 2009 - 19:25
Příspěvky: 75
satelitni prijimac: DM800SE,DM800SE V2....
Místo/Bydliště: Trebisov
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 3 krát
Je potrebne citat manualy k sat priimacu.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 25.Listopad 2016 - 10:22 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:14
Příspěvky: 40
satelitni prijimac: I have dreamed about DreamBox
Místo/Bydliště: hjústn
po přechodu skylinku na hd/s2/ nelze na transpondéru 11876 naladit prima hd-ostatní programy z tohoto transp.fungují bezchybně,zkoušel jsem zvýšit a snížit hodnotu o 1/frekvence/a stejně nenaladí primu,ostatní ano.Nemáte někdo podobnou zkušenost?Nebo nápad co s tím?

_________________
42PFL5405H,A-200HD,DM500HD,85cm plech.+motor


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 25.Listopad 2016 - 13:01 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 03.Únor 2011 - 8:35
Příspěvky: 342
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 155 krát
majkloun napsal:
po přechodu skylinku na hd/s2/ nelze na transpondéru 11876 naladit prima hd-ostatní programy z tohoto transp.fungují bezchybně,zkoušel jsem zvýšit a snížit hodnotu o 1/frekvence/a stejně nenaladí primu,ostatní ano.Nemáte někdo podobnou zkušenost?Nebo nápad co s tím?

S FW 3.39 nejsou potíže.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 28.Listopad 2016 - 17:55 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 19.Květen 2011 - 15:26
Příspěvky: 369
satelitni prijimac: Formuler_F3, Opticum_HD_S20
- tu nejde o FW, ale o udaje pre spravne naladenie kanalov na konkretnych TP (transponderoch)... je sice mozne ze zmenou FW sa zmenili aj predvolene TP v konfiguracii STB (SetTopBox-u) ale to by nemalo vadit

- staci si najst niektory nevyuzity TP v konfiguracii tvojho STB a zmenit jeho udaje na take udaje, ktore potrebujes pre naladenie satelitneho kanalu resp. viacerych satelitnych kanalov na tomto jednom TP... zoznam presnych udajov pre naladenie vsetkych satelitnych kanalov najdes vzdy na webstrankach patricneho providera ( v tvojom pripade tu: http://www.skylink.sk/parametre-ladenie ) ...podotykam, ze nestaci zmenit iba frekvenciu ! svoju rolu hraju aj dalsie udaje ako - polarizacia, FEC, symbol. rychlost a norma... v Opticum by sa mali dat dokonca nechat vyhladavat/naladit kanaly aj na zvolenom konkretnom TP, ale uz si nepamatam ako... ja mam sice model Opticum HD S20, ale to je vraj celkom totozny model s tvojim Opticum HD 9600 a skusal som toto davnejsie na nejakom FW 3.34 a normalne som si naladil na jednom TP vsetky kanaly co tam boli (automaticky mi ich zaradilo na koniec uz naladenych a ulozenych kanalov podla poradia)

- potom zalezi podla mna hodne aj na tom, ci si volil automaticke ladenie kanalov alebo manualne ladenie, pretoze to ma tusim vplyv aj na vyhladavanie dostupnych TP... raz mi jeden technik poradil, aby som zafajkol vo volbach vyhladavania kanalov funkciu "hladania siete" ci co to tam je (nepamatam sa ako presne sa to vola), no bohuzial mi to nepomohlo... udajne by to potom malo vyhladavat automaticky aj dalsie TP na druzici... hm tak ale zrejme sa technik mylil a tato funkcia sluzi k niecomu inemu... nech je to ako chce, odporucam pouzivat volbu automatickeho hladania kanalov... nic tym nepokazis...

- ja uz si sam nepamatujem aky je presne rozdiel medzi manual a automat. hladanim kanalov, pretoze vzdy to robim z lenivosti tak, ze dam vzdy vyhladat uplne vsetko co sa da hladat a teda v automatickom rezime hladania... potom v ulozenych kanaloch hladam podla nazvu nove programy a tie nasledne presuvam na zaciatok poradia, samozrejme namiesto nefunkcnych ktore som predtym zmazal... a ked umornu pracu dokoncim, hodim zoznam kanalov na USB klucik, nasledne v pocitaci pod editorom kanalov vymazem vsetky kanaly nepotrebne na konci velkeho zoznamu (je toho ozaj vela) a prehrajem zase z USB kluca nazad do STB upraveny zoznam kanalov :) skoda, ze ten editor kanalov je dost zabugovany, pretoze da sa aj v nom zmenit/pridat/upravit nejaky ten TP :) len sa fakt bojim vykonavat zmeny TP v tomto divnom editore... som rad, ze upravim aspon tie zoznamy kanalov... s TP som sa raz hral v tomto editore kanalov a nieco sa mi pokazilo, uz sa nepamatam co

- a inak co sa tyka FW 3.39 tak ten nemozem ja osobne pouzivat, nakolko karty Skylink/Irdeto nefunguju dobre s FW 3.36 a vyssimi... STB sa proste rozbehne s Irdeto kartou od Skylink len na 2-hy alebo az na 3-ti krat... musim pouzivat FW 3.34 (u verzie 3.35 to mrzlo uz len obcas v priebehu tyzdna, ale mrzlo !)

_________________
Obrázek
- OpenATV6.0 - OpenPLi4 - OpenHDF4/5/6 - HDMU - VU+ images -


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 28.Listopad 2016 - 19:34 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4890
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 19 krát
Poděkováno: 109 krát
Naladiť by sa to malo dať, aspoň tým spôsobom, ako radí "kolega miked", viz. text vyššie! Tiež som mal v minulosti tento "bazmek" stb, síce v combo prevedení, ale to nie je podstatné! Už ho nemám, box odišiel "do večných lovišť" a našťastie sa našla "dobrá duša", ktorá si ho vzala odo mňa za babku na náhradné diely. :)
Moja dobrá rada - začni sa obzerať po niečom novšom a lepšom! Na týchto stb nikdy nebola programátormi dotiahnutá funkčnosť dokonca t.j. na 100% na žiadnej verzii FW! Má síce kvalitný HD obraz a kvalitný audio výstup - ale toto je zrejme jediné pozitívum tohto stb! :)
:poklona:

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
Formuler F4 Turbo Combo+2TB HDD
2ks IPBox 9900HD (záloha)
Golden Media UNI-BOX 9080 combo
AB Cryptobox 652HD+ext.320GB
AMIKO Mini Combo Extra
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W
Paraboly: 85E+120 + motor DG380S
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 28.Listopad 2016 - 19:51 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 19.Květen 2011 - 15:26
Příspěvky: 369
satelitni prijimac: Formuler_F3, Opticum_HD_S20
troska mimo temu... ale predsalen... mmiriboy preco hned ta tvoja nenavist voci tomuto STB ? :-) ved ten Opticum 9600 HD bol praveze velmi vychvalovany STB svojho casu... lacny a velmi dobry... zvladal emulovanie karty, rezim klienta a servera, nemal ziaden problem pred par rokmi a za tu cenu to bolo fakt akoze super... vtedy kvalitny sat. receiver kostoval aj 300 EUR...

akurat potom prislo to sproste nove kodovanie Irdeto, z dovodov vyssiej ochrany voci piratstvu a popularita tohto STB na Slovensku sa skoncila... za prve prechod na Irdeto v alternativnych FW je malo prepracovany - programatori to nevyladili do spiku kosti ako by sa patrilo a aj posledna dostupna verzia 3.39 je jak na heslo - nepouzitelne v pripade kariet Skylink/Irdeto, ale vraj co vsade citam, tak aspon 3.39 (alebo aj 3.38) dobre funguje v rezime klienta... a za druhe je zial pravda aj to, ze tak ako pises prakticky likvidacne pre tento STB je aj ukoncenie oficialnej podpory FW... tusim ze pochadzaju z Polska, lebo stale sa vyrabaju nove modely Opticum/Globo, ale nikto ich uz podla mna nechce... dnes uz existuju ine "univerzalne" modely, ktore su kvalitne a zaroven lacne... dokonca uz aj s FW na baze Linuxu... v Opticum ta ich Conax citacka kariet bola svojho casu velky uspech :-) dnes je to naopak povedal by som ze nechcena vec... podla mna aspon... som len amater a nevyznam sa dobre do satelitnej techniky... no fakt svojho casu boli Opticum 9600 HD / HD S20 povazovane za velmi dobre STB pre domacnost... boli to velmi lacne a velmi prakticke STB... momentalne som riesil problem tiez so svojim STB ohladne nahodneho zamrzania na FW 3.35 a tak som sa dal na testovanie 3.34 a uvidime ci sa nieco vyriesi :-) a ak nie, kupim iny sat. prijmac

_________________
Obrázek
- OpenATV6.0 - OpenPLi4 - OpenHDF4/5/6 - HDMU - VU+ images -


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 12.Prosinec 2016 - 22:02 
Offline
Expert fóra
Expert fóra
Avatar uživatele

Registrován: 12.Březen 2010 - 19:10
Příspěvky: 975
satelitni prijimac: 3x Opticum 9500HD Plus
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 1 krát
@miked

No troška si sa možno sekol tá 9600 je skôr nepodarok :D :D :D bože a že zdielanie.... :cry: :cry: :cry:

Ale 9000HD a 9500 HD, tak to už iná káva a aj cenou to sedí, ovšem podporu to nemá dávno, to je pravda, ale ide natom šecko :D

_________________
Pišťok


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 13.Prosinec 2016 - 4:49 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4890
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 19 krát
Poděkováno: 109 krát
pistok153 napsal:
@miked

No troška si sa možno sekol tá 9600 je skôr nepodarok :D :D :D bože a že zdielanie.... :cry: :cry: :cry:

Ale 9000HD a 9500 HD, tak to už iná káva a aj cenou to sedí, ovšem podporu to nemá dávno, to je pravda, ale ide natom šecko :D

Presne "Pistok"! Takýto názor je aj môj!
A ešte to "obohatím" o môj názor/skúsenosť/porovnanie:
V tom čase, keď som mal tento stb - Opticum 9600HDTS, tak som vlastnil aj napr. Edison Argus mini IP 2v1 a to už bola iná káva!
Tak ako píšeš "miked" - tá podpora od programátorov bola nedotiahnutá a skončila a to bolo z môjho pohľadu to veľké mínus! Nie to že mi odišiel do hajan! Pretože aj ten Edision mal podobne ukončenú púť, ale naň nemám až také "ťažké srdce"! :)

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
Formuler F4 Turbo Combo+2TB HDD
2ks IPBox 9900HD (záloha)
Golden Media UNI-BOX 9080 combo
AB Cryptobox 652HD+ext.320GB
AMIKO Mini Combo Extra
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W
Paraboly: 85E+120 + motor DG380S
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 17.Prosinec 2016 - 17:41 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 19.Květen 2011 - 15:26
Příspěvky: 369
satelitni prijimac: Formuler_F3, Opticum_HD_S20
vobec nie... ja sa sice do sat.techniky velmi nevyznam, ale vela ludi ospevuje Opticum (Globo) - HD S20 / 9600HD... dnes je udajne este stale pouzitelny a to v rezime klienta, s kvalitnym obrazovym vystupom (HD dekoderom)

nepodarkom vobec nieje to skor naopak, svojho casu (5 rokov dozadu) sa Opticom (Globo) velmi rozsiroval medzi ludmi... bola to velmi dobra a lacna (aj ked polska) varianta jednoduchecho sat. receivera... predaval ho kazdy "typicky Slovak" - podnikatel, lebo my sme socani ako prasa, kym napr. v nejakom Nemecku sa predavaju a pouzivaju trosku ine modely satelitnych STB, tak na Slovensku bohuzial plati, ze "co je lacne - to je dobre" a prave Opticum (Globo) bol svojho casu da sa povedat ze usity na mieru... velmi dobry pomer ceny a vykonu alebo ceny a jeho vyuzitelnosti... na zadnom panely obsahoval jak HDMI, tak i SCART vystup, co bolo vyhodou jeho univerzalnosti (prenositelnosti na iny druh TV) a tiez ta jeho UNI citacka (dnes su casto UNI citacky uz odsudzovane)... obsahoval na zadnom panely aj USB port a LAN port teda dokazal aj "zdielat" kartu a toto vsetko za smiesnych zopar EUR... v dnesnej dobe je to samozrejme "odpad", pretoze dnes uz sa da kupit za rovnaku sumu ako pred 5 rokmi pokojne Linuxovy prijmac napr. vychvalovanou Enigmou 2...

nuz a takto nejako som to myslel... tak ci tak je stale pouzitelny v rezime klienta s novymi FW 3.38 alebo 3.39 neviem presne... skoda len, ze stratil uplne oficialnu podporu a FW sa uz donho dalej nevyvija...

pre Skylink-Irdeto karty zrovna testujem vhodny FW, ze nezamrza a ze funguje dobre asi len starsi FW v3.28, zatial je to vsak len v stadiu testovania, no vyzera to tak, ze je to jediny FW s ktorym Irdeto Skylink funguju a nemrznu na tomto STB...

_________________
Obrázek
- OpenATV6.0 - OpenPLi4 - OpenHDF4/5/6 - HDMU - VU+ images -


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 12 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: vodka a 2 hosti


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk