e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 11.Prosinec 2019 - 23:17

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 161 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 15 6 7 8 9 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Optibox Anaconda plus
PříspěvekOdeslal: 25.Srpen 2014 - 22:56 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 23.Leden 2011 - 0:18
Příspěvky: 167
satelitni prijimac: LX1,LX2,Voyager1,Anaconda+
Místo/Bydliště: Liptov
Poděkoval: 8 krát
Funguje niekomu Enigma 2 z USB na tomto prístrojí ?
Myslím tým že všetko funguje aspoň v originál FW - nahrávanie, timeshift, oscam a podobne...
Aký image a verzia E2 to je ?
Za info dakujem.

31,8,2014 : Nemá niekto k dispozíciu Enigmu2 - OpenATV 4.2 pre natiahnutie z USB klúča ???
Chcel by som to vyskúšať miesto Hyperionu. Ďakujem.

_________________
Golden Interstar LX1 + LX2 (ATV5.1), Golden Interstar Voyager 1, Optibox Anaconda+, Opticum X403


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox Anaconda plus
PříspěvekOdeslal: 23.Září 2014 - 11:02 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 24.Červenec 2012 - 8:37
Příspěvky: 28
To by som aj ja chcel vyskúšať E2 z USB na moju Anacondu plus. Niekde som to už videl na stiahnutie, ale neviem kde :-( Bolo to iné fórum a nebol som tam zaregistrovaný, takže som to nemohol stiahnúť a aj tak som ešte nevedel a neviem upravovať Oscam atď.
Ale rád by som sa to naučil a toto vidím ako prvý krok než kúpim satelit s E2 a prejde pol roka než to rozchodím ( podotýkam, že to chcem rozchodiť sám a všetko chcem pochopiť).


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Optibox Anaconda plus
PříspěvekOdeslal: 24.Září 2014 - 19:32 
Offline
Registrovaný
Registrovaný
Avatar uživatele

Registrován: 24.Duben 2013 - 2:00
Příspěvky: 10
Máte někdo zkušenost s připojením Anacondy Plus přes WiFi dongle? Zkouším to s WiFi adaptérem TP-LINK TL-WN727N (v PC funguje). Podle návodu ze zdejší diskuse jsem přijímač vypnul síťovým vypínačem, do USB portu vsunul WiFi adaptér, zapnul přijímač, Menu - Nastavení sítě - Typ připojení - a tím jsem skončil, protože možnost WiFi mi to vůbec nenabízí. V horním řádku je pouze "Síťové" bez šipek po stranách, tedy bez možnosti přepnout na jiný typ připojení.
Tak snad si to ten kdo tu psal, že s tímto adaptérem Anacondu i Koalu bez problémů připojil, nevymyslel. (V přijímači je FW v2.11.34)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox Anaconda plus
PříspěvekOdeslal: 25.Září 2014 - 20:55 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 16.Listopad 2008 - 19:12
Příspěvky: 21
TP-LINK TL-WN727N pokukud je novější verze anaconda ani HD box nenačte musí se koupit jiný typ například :Tenda W311U+ nebo Well WCU150N.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox Anaconda plus
PříspěvekOdeslal: 26.Září 2014 - 14:14 
Offline
Registrovaný
Registrovaný
Avatar uživatele

Registrován: 24.Duben 2013 - 2:00
Příspěvky: 10
mikuc napsal:
TP-LINK TL-WN727N pokukud je novější verze anaconda ani HD box nenačte musí se koupit jiný typ například :Tenda W311U+ nebo Well WCU150N.


Díky za radu.
Ještě takový dotaz: Je u Anacondy Plus v položce "Nastavení sítě" v prvním řádku "Typ připojení" za normálních okolností pouze jedna volba, tedy "Síťové", anebo to po stisku šipky do strany nabízí i "WiFi" i při nepřipojeném USB WiFi adaptéru? Předpokládám, že se tahle volba zobrazí až když je připojen onen kompatibilní WiFi dongle, ale radši se ptám. Chci tím vyloučit, že není eventuální chyba v přijímači, abych neobjednával další WiFi adaptér zbytečně.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox Anaconda plus
PříspěvekOdeslal: 26.Září 2014 - 15:58 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 23.Leden 2011 - 0:18
Příspěvky: 167
satelitni prijimac: LX1,LX2,Voyager1,Anaconda+
Místo/Bydliště: Liptov
Poděkoval: 8 krát
TP-Link USB adapter funguje v Anaconde Plus bez problémov - sám ho mám.
Musí mať ale určitý čipset - pohladať na internete, neviem z hlavy.
Ked budem doma môžem napísať môj typ.
V sieťových nastaveniach musí byť dostupná aj voľba wi-fi pripojenie (šipkou do strán)

_________________
Golden Interstar LX1 + LX2 (ATV5.1), Golden Interstar Voyager 1, Optibox Anaconda+, Opticum X403


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox Anaconda plus
PříspěvekOdeslal: 26.Září 2014 - 23:22 
Offline
Registrovaný
Registrovaný
Avatar uživatele

Registrován: 24.Duben 2013 - 2:00
Příspěvky: 10
antoni_sk napsal:
TP-Link USB adapter funguje v Anaconde Plus bez problémov - sám ho mám.
Musí mať ale určitý čipset - pohladať na internete, neviem z hlavy.
Ked budem doma môžem napísať môj typ.
V sieťových nastaveniach musí byť dostupná aj voľba wi-fi pripojenie (šipkou do strán)


To je právě ono.. Dokonce jsem se při prolézání diskusí na tohle téma dozvěděl, že adaptér TP-LINK TL-WN727N existuje ve dvou variantách a pouze ten s chipsetem Ralink RT5370 spolupracuje s Anacondou Plus - zřejmě jsem měl štěstí a koupil tu druhou verzi. ;) Asi objednám tenhle prověřený model: http://www.satelity.ellano.sk/31077/wif ... media.html


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox Anaconda plus
PříspěvekOdeslal: 30.Září 2014 - 16:22 
Offline
Registrovaný
Registrovaný
Avatar uživatele

Registrován: 24.Duben 2013 - 2:00
Příspěvky: 10
Tak jsem nakonec koupil tenhle: http://www.tsbohemia.cz/-wifi-usb-adapt ... k%20rt5370
V Anacondě Plus funguje bezproblémově - v nastavení sítě zvolím WiFi (konečně), modrým tlačítkem skenování AP, pak zadám heslo a už to běží. :D


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox Anaconda plus
PříspěvekOdeslal: 15.Leden 2015 - 20:43 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 24.Červenec 2012 - 8:37
Příspěvky: 28
Ahojte, mal som v mojej anaconde plus firmware octagon. Doma mi vsetko slapalo vyse pol roka, menil som pluginy, preladoval kanale, atd - proste ziaden problem.
Tatko si zobral box do skotska a dal vymazat kanale a satelit sa mu vypol, zapol a má to ako keby pocuval radio a nereaguje mu ani ovladacka.

Niekde som cital, ze by tam mohol byt zly firmware.
Viete mi dat prosim nejaku radu ako mu to spojazdnim?

Dakujem za kazdú radu - ujo Google mi neporadil, tak pisem sem.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox Anaconda plus
PříspěvekOdeslal: 19.Leden 2015 - 14:23 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 24.Červenec 2012 - 8:37
Příspěvky: 28
Ahojte, nikto neporadí? Neviem čo s tým....skúšam všetky firmware čo najdem a nič.
Nestalo sa to nikomu tu na fore?
Ďakujem


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox Anaconda plus
PříspěvekOdeslal: 09.Listopad 2015 - 22:11 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 23.Leden 2011 - 0:18
Příspěvky: 167
satelitni prijimac: LX1,LX2,Voyager1,Anaconda+
Místo/Bydliště: Liptov
Poděkoval: 8 krát
čaute, chcem trošku poexperimentovať a chcel by som znovu natiahnúť do Anacondy Plus nejakú spolahlivu Enigmu2 z USB klúča... viete mi nejakú odskúšanú poradiť ? Chcem ju odskúšať ako klienta na stream z LX2 cez plugin.
Momentálne tam mám vo flashi FW pre Octagon SF 1008G SE+

_________________
Golden Interstar LX1 + LX2 (ATV5.1), Golden Interstar Voyager 1, Optibox Anaconda+, Opticum X403


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox Anaconda plus
PříspěvekOdeslal: 13.Listopad 2015 - 13:02 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 14.Červen 2006 - 8:38
Příspěvky: 436
Poděkoval: 6 krát
Poděkováno: 3 krát
antoni_sk napsal:
čaute, chcem trošku poexperimentovať a chcel by som znovu natiahnúť do Anacondy Plus nejakú spolahlivu Enigmu2 z USB klúča... viete mi nejakú odskúšanú poradiť ? Chcem ju odskúšať ako klienta na stream z LX2 cez plugin.
Momentálne tam mám vo flashi FW pre Octagon SF 1008G SE+


Do anacondy plus mozes dat enigmu2 rovno do internej pamate... Najprv ale potrebujes do nej dat prislusny bootloader
Nieco o tom je tu http://forum.techneteuweb.eu/viewtopic.php?f=237&t=496
dalej tu https://digitalne.ellano.sk/forum/optib ... 034-enigma
Mozes vyskusat tu Capitol enigma2 (based pli) + original fw do flash...
http://forum.techneteuweb.eu/viewtopic.php?f=237&t=1035

_________________
Zgemma H9 Combo, Multiboot: STARTUP_1 az 4: PKT Hyperion 6.4.2,Pure2 v6.3,OpenESI 9.0,OpenHDF 6.4, Parabola offset 85 cm, motor Powertech DG 380S speedy, IBU Twin + 42" LCD 3D TV LG LW 4500
Obrázek


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox Anaconda plus
PříspěvekOdeslal: 13.Listopad 2015 - 16:08 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 23.Leden 2011 - 0:18
Příspěvky: 167
satelitni prijimac: LX1,LX2,Voyager1,Anaconda+
Místo/Bydliště: Liptov
Poděkoval: 8 krát
Milos ahoj. Už som poskúšal kopec rôznych druhov enaigma+original FW do internej pamäte...
Všetky ako tak fungovali, ale na niektorích mi nefungoval môj USB Wifi...
najlepšie sa mi javila ATV5.1, ale ani na tej mi bohužial nefungovalo prehrávanie streamu z LX2 cez LAN cez plugin Remote channel stream converter
https://digitalne.ellano.sk/magazin-7/r ... tem/stream
Neviem či môže byť problém aj v tom že predtým som tam mal FW z Octagonu

_________________
Golden Interstar LX1 + LX2 (ATV5.1), Golden Interstar Voyager 1, Optibox Anaconda+, Opticum X403


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox Anaconda plus
PříspěvekOdeslal: 06.Leden 2016 - 21:57 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 23.Leden 2011 - 0:18
Příspěvky: 167
satelitni prijimac: LX1,LX2,Voyager1,Anaconda+
Místo/Bydliště: Liptov
Poděkoval: 8 krát
Potrebujem poradiť - mal som nahratý v Anaconde HD+ v internej pamäti mEnigmu2 (openATV 5.1) spolu s original FW. Všetko fungovalo OK, dokým som do E2 nenahral oscam plugin. Otvtedy mi E2 nechce naštartovať - objaví sa logo Open ATV ale to je všetko - nanačíta sa úplne. Originál FW naštartuje, ale tiež nejako divne.
Ked sa mi toto už stalo, nahral som z USB súbor pre návrat do original FW (usb_uboot.img), potom znovu original FW, a znovu podľa postupu cez bootloader (upgrade_loader_anaconda+.ird) znovu multiboot E2 s original FW.
Problém je že sa mi teraz vôbec nedá nahrať žiadny bootloader z vyššie uvedených.
Ked nahrám z USB usb_uboot.img na displeji síce napíše END, ale ked dávam nahrať dalšie súbory z USB, tak tam stále je ten multiboot E2+origin FW - na displeji po reštarte svieti stále 7919 a znovu štartuje E2 alebo originál FW...
Prosím poradte čo s tým. Ďakujem !

_________________
Golden Interstar LX1 + LX2 (ATV5.1), Golden Interstar Voyager 1, Optibox Anaconda+, Opticum X403


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox Anaconda plus
PříspěvekOdeslal: 07.Leden 2016 - 10:19 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 14.Červen 2006 - 8:38
Příspěvky: 436
Poděkoval: 6 krát
Poděkováno: 3 krát
antoni_sk napsal:
Potrebujem poradiť - mal som nahratý v Anaconde HD+ v internej pamäti mEnigmu2 (openATV 5.1) spolu s original FW. Všetko fungovalo OK, dokým som do E2 nenahral oscam plugin. Otvtedy mi E2 nechce naštartovať - objaví sa logo Open ATV ale to je všetko - nanačíta sa úplne. Originál FW naštartuje, ale tiež nejako divne.
Ked sa mi toto už stalo, nahral som z USB súbor pre návrat do original FW (usb_uboot.img), potom znovu original FW, a znovu podľa postupu cez bootloader (upgrade_loader_anaconda+.ird) znovu multiboot E2 s original FW.
Problém je že sa mi teraz vôbec nedá nahrať žiadny bootloader z vyššie uvedených.
Ked nahrám z USB usb_uboot.img na displeji síce napíše END, ale ked dávam nahrať dalšie súbory z USB, tak tam stále je ten multiboot E2+origin FW - na displeji po reštarte svieti stále 7919 a znovu štartuje E2 alebo originál FW...
Prosím poradte čo s tým. Ďakujem !


Neviem ale aku mas vlastne verziu E2 teraz v Anaconde plus ??? OpenATV ??? Ale presny nazov image ???

a instalaciu oscamu do OpenATV 5.1 vyskusaj podlo tohto navodu:

http://www.forum.satdigitalne.cz/viewto ... us#p110423

A ked to nahodou nepojde tak skus od zaciatku dat do Anacondy Plus bootloader pre Octagon konkretne SF1008G+SE+ a potom do nej vyskusaj dat inu E2 doporucujem PKT_SF1008G+SE+_E2_HYPERION_v4.5.zip a v nej ide oscam na 100% o.k.

_________________
Zgemma H9 Combo, Multiboot: STARTUP_1 az 4: PKT Hyperion 6.4.2,Pure2 v6.3,OpenESI 9.0,OpenHDF 6.4, Parabola offset 85 cm, motor Powertech DG 380S speedy, IBU Twin + 42" LCD 3D TV LG LW 4500
Obrázek


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox Anaconda plus
PříspěvekOdeslal: 07.Leden 2016 - 17:33 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 23.Leden 2011 - 0:18
Příspěvky: 167
satelitni prijimac: LX1,LX2,Voyager1,Anaconda+
Místo/Bydliště: Liptov
Poděkoval: 8 krát
EDIT 20,00 hod:
Je to divné, ale po naformátovaní jedného z troch USB klúčov ktoré som skúšal sa podarilo natiahnúť súbory usb_rootfs.img a usb_kernel.img, takže box je opäť funkčný, ale dalši pluginy tam už tahať nejdem, stačí mi archív CZSK


No ale problém je že asi ani nenainštaluje bootloader pre návrat k originál FW - "usb_uboot.img" !
Napíše END ale podľa mňa ho nenainštaluje lebo sa nedá nahrať žiadny FW a na dispeleji stále po reštarte svieti 7919...

_________________
Golden Interstar LX1 + LX2 (ATV5.1), Golden Interstar Voyager 1, Optibox Anaconda+, Opticum X403


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox Anaconda plus
PříspěvekOdeslal: 22.Únor 2017 - 22:09 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 20.Srpen 2012 - 11:34
Příspěvky: 3
Mám ten istý problém,nedá sa mi nahrať žiadny FW,po reštarte sa neobjaví bootloader ale svieti 7919.
Vie niekto poradiť? Vyskúšal som čistenie,mazanie na nič nereaguje. Ďakujem za každú radu.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox Anaconda plus
PříspěvekOdeslal: 22.Únor 2017 - 23:27 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 08.Květen 2010 - 13:02
Příspěvky: 6556
Poděkoval: 38 krát
Poděkováno: 77 krát
chaman napsal:
Mám ten istý problém,nedá sa mi nahrať žiadny FW,po reštarte sa neobjaví bootloader ale svieti 7919.
Vie niekto poradiť? Vyskúšal som čistenie,mazanie na nič nereaguje. Ďakujem za každú radu.


Zkus přes RS232 myslím, že to byl sw porter-expepress...
Koukni sem: viewtopic.php?t=35980&start=1960

:-)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox Anaconda plus
PříspěvekOdeslal: 23.Únor 2017 - 13:45 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 20.Srpen 2012 - 11:34
Příspěvky: 3
Ďakujem za typ ale porter expres je to isté ako obyčajný porter,ktorý som vyskúšal s výsledkom,že spojenie cez RS232 je v poriadku a po nahodení súboru sa nespustí lebo súbor nemôže otvoriť.
Vyskúšal som aj HDB Clean-spojenie cez RS232 Je conected,CDM sa spustí a prebieha načítavanie do 255 a potom znova od nuly do 255 a tak stále dokola.Políčka Erase data a configuration sa nevysvietia.Po vypnutí úkáže status-complete ale žiadna zmena nenastala.
V nádeji som vyskúšal ešte Herkules,spojenie cez RS232 v poriadku.Po nahodení potrebných údajov sa systém spustí,prebieha načítavanie až skončí pri magickom čísle 7919. Pri pokuse prenosu dát cez USB sa prenos spustí vypíše USB upgrade pritom kľúč USB sygnalizuje blikaním načítavanie aj zápis. Samozrejme nič sa neudialo a naďalej zostane svietit 7919.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Optibox Anaconda plus
PříspěvekOdeslal: 23.Únor 2017 - 20:41 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 08.Květen 2010 - 13:02
Příspěvky: 6556
Poděkoval: 38 krát
Poděkováno: 77 krát
chaman napsal:
Ďakujem za typ ale porter expres je to isté ako obyčajný porter,ktorý som vyskúšal s výsledkom,že spojenie cez RS232 je v poriadku a po nahodení súboru sa nespustí lebo súbor nemôže otvoriť.
Vyskúšal som aj HDB Clean-spojenie cez RS232 Je conected,CDM sa spustí a prebieha načítavanie do 255 a potom znova od nuly do 255 a tak stále dokola.Políčka Erase data a configuration sa nevysvietia.Po vypnutí úkáže status-complete ale žiadna zmena nenastala.
V nádeji som vyskúšal ešte Herkules,spojenie cez RS232 v poriadku.Po nahodení potrebných údajov sa systém spustí,prebieha načítavanie až skončí pri magickom čísle 7919. Pri pokuse prenosu dát cez USB sa prenos spustí vypíše USB upgrade pritom kľúč USB sygnalizuje blikaním načítavanie aj zápis. Samozrejme nič sa neudialo a naďalej zostane svietit 7919.


Ještě klasická otázka - koukni na stav elektrolytů uvniř boxu... :-)


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 161 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 15 6 7 8 9 Další

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk