e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 15.Prosinec 2019 - 21:33

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 19 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: opticum 7100 cxe + irdeto
PříspěvekOdeslal: 30.Srpen 2012 - 22:04 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 12.Srpen 2010 - 0:10
Příspěvky: 3
Riesil niekto kombinaciu opticum 7100 cxe a novej skylink irdeto karty?

Nikde neviem naist nic konkretne.Niekde pisu ze to nepojde, niekde ze je na to nejaky patch ale nic konkretne stiahnut neviem.

V predajni kde som to kupoval mi povedali ze 7000 rada opticum s irdeto urcite ide ale mam nahrany fw globo_5119_cool_net_2.4.74_all.rar a ked vlozim kartu dnu napise sice ze je vlozena karta irdeto ale nerozkoduje.

Riesenie je mozno univerzalna citacka na irdeto karty ale to je dalsich 20-30€.

Dakujem za info.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: opticum 7100 cxe + irdeto
PříspěvekOdeslal: 30.Srpen 2012 - 22:07 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 16.Květen 2009 - 18:51
Příspěvky: 1159
satelitni prijimac: nic staleho...
Poděkováno: 3 krát
FW ams zde:
http://www.ijachouf.com/sat/globo/STi51XX/CXE/

Otestovat si to musis sam ...

Asi jsi cetl toto:
viewtopic.php?f=14&t=45556

_________________
out of order...


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: opticum 7100 cxe + irdeto
PříspěvekOdeslal: 30.Srpen 2012 - 23:39 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 12.Srpen 2010 - 0:10
Příspěvky: 3
no ten fw mam uz davno nahrany a aj to vlakno co mas link som precital....ide o to ci to vobec niekomu pomohlo....

ja to skusim ozivit v fergussone 100e , ked tam vobec taka moznost bude ohladom tych zapisov EMM

ale naposledy som tam daval do fergussona oficial novy fw lebo tam to irdeto poznalo az po flash fw na najnovsi.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: opticum 7100 cxe + irdeto
PříspěvekOdeslal: 31.Srpen 2012 - 10:51 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 17.Březen 2009 - 14:31
Příspěvky: 2556
satelitni prijimac: rôzne šunty
Místo/Bydliště: Trnava-malý Rím
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 8 krát
No mám ako záložný STB-opticum 7100 cx a je tam aj uvedený FW a v pohode ide aj ICE karta a aj čisté Ir..to.Ja tam treba v menu nastavení čítačky zadať IRdeto,práve v tomto STB, som rozbiehal na načítanie uvedenú kartu, do 5 min.tam už bolo všetko.Nech sa darí.

_________________
DM-800SE-Parabola Gibertini 100cm- motor Digi Power SG-2100A,a kopa iných šuntov.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: opticum 7100 cxe + irdeto
PříspěvekOdeslal: 26.Listopad 2013 - 10:26 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 25.Únor 2013 - 19:53
Příspěvky: 1
poprosim o reup firmware na tento primac ... dik


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: opticum 7100 cxe + irdeto
PříspěvekOdeslal: 01.Prosinec 2013 - 7:42 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 13.Květen 2009 - 19:57
Příspěvky: 31
satelitni prijimac: Opticum 9500 HD + 7100 CX
Aj ja mam problem s tymto tunerom s Ice kartou. Zamrza a niekedy tma a displeji vyhodi 7U a pomoze uz iba restart. Co s tym ?

_________________
Amiko 8240 + 8250+
Opticum 9500 HD + 7100 CX EMU + 80 CM ,Smart Quad Titanium + Skylink HD


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: opticum 7100 cxe + irdeto
PříspěvekOdeslal: 01.Prosinec 2013 - 8:06 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 23.Září 2013 - 16:04
Příspěvky: 609
Poděkoval: 20 krát
Poděkováno: 14 krát
podpora tady :arrow:
Kód:
http://www.decoderhd.com/sat/globo/STi51XX/CXE/

_________________
AmikoAlien8900/GM Unibox 2
Opticum 9500/Optimum 800


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: opticum 7100 cxe + irdeto
PříspěvekOdeslal: 01.Prosinec 2013 - 8:54 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 13.Květen 2009 - 19:57
Příspěvky: 31
satelitni prijimac: Opticum 9500 HD + 7100 CX
Da sa do tohto tunera nahrat Fw aj inak ako cez pc ? Nema usb vstup.

_________________
Amiko 8240 + 8250+
Opticum 9500 HD + 7100 CX EMU + 80 CM ,Smart Quad Titanium + Skylink HD


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: opticum 7100 cxe + irdeto
PříspěvekOdeslal: 01.Prosinec 2013 - 8:55 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 26.Září 2011 - 16:03
Příspěvky: 5579
satelitni prijimac: Všetko-4K
Místo/Bydliště: chlpatá dedinka okres pupok .
Poděkoval: 61 krát
Poděkováno: 132 krát
nie , len cez rs-232 .

_________________
Všetko 4K


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: opticum 7100 cxe + irdeto
PříspěvekOdeslal: 01.Prosinec 2013 - 9:13 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 13.Květen 2009 - 19:57
Příspěvky: 31
satelitni prijimac: Opticum 9500 HD + 7100 CX
Ale ci sa neda nejako cez home server . Neviem kde zozeniem port na notebooku rs 232. Alebo je nejaka redukcia z USB?

_________________
Amiko 8240 + 8250+
Opticum 9500 HD + 7100 CX EMU + 80 CM ,Smart Quad Titanium + Skylink HD


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: opticum 7100 cxe + irdeto
PříspěvekOdeslal: 01.Prosinec 2013 - 9:22 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4889
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 19 krát
Poděkováno: 109 krát
Nešpekuluj! Buď si kúpiš redukciu RS232 na USB kábel a urobíš si upgrade FW doma sám, alebo vezmi stb do nejakej predajne zo sat technikou, kde ti ten upgrade urobia!
...nech sa darí...

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
Formuler F4 Turbo Combo+2TB HDD
2ks IPBox 9900HD (záloha)
Golden Media UNI-BOX 9080 combo
AB Cryptobox 652HD+ext.320GB
AMIKO Mini Combo Extra
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W
Paraboly: 85E+120 + motor DG380S
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: opticum 7100 cxe + irdeto
PříspěvekOdeslal: 01.Prosinec 2013 - 9:58 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 26.Září 2011 - 16:03
Příspěvky: 5579
satelitni prijimac: Všetko-4K
Místo/Bydliště: chlpatá dedinka okres pupok .
Poděkoval: 61 krát
Poděkováno: 132 krát
KEXAME napsal:
Ale ci sa neda nejako cez home server . Neviem kde zozeniem port na notebooku rs 232. Alebo je nejaka redukcia z USB?

nie ,nedá sa a je aj na to org. kábel rs-232 s usb . bud si kúpiš ten kábel a trúfneš si na to sám , alebo ako ti radí kolega daj si to do servisu . ](*,)

_________________
Všetko 4K


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: opticum 7100 cxe + irdeto
PříspěvekOdeslal: 01.Prosinec 2013 - 21:14 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 27.Září 2009 - 23:31
Příspěvky: 123
Zdravim chlapci,kdyz vam karta zamrza,tak je potreba odstranit kody Skylink v Cryptoworksu a karta bude slapat v pohode.(a ten soft 74 je taky OK)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: opticum 7100 cxe + irdeto
PříspěvekOdeslal: 02.Prosinec 2013 - 19:48 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 13.Květen 2009 - 19:57
Příspěvky: 31
satelitni prijimac: Opticum 9500 HD + 7100 CX
mmiriboy napsal:
Nešpekuluj! Buď si kúpiš redukciu RS232 na USB kábel a urobíš si upgrade FW doma sám, alebo vezmi stb do nejakej predajne zo sat technikou, kde ti ten upgrade urobia!
...nech sa darí...


mne nerobi problem to tam nahrat,ale nechce sa mi z pivnice vytahovat stary PC s RS 232 vstupom. Len v tom vydim problem, nie ,ze by som si to nevedel urobit.

_________________
Amiko 8240 + 8250+
Opticum 9500 HD + 7100 CX EMU + 80 CM ,Smart Quad Titanium + Skylink HD


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: opticum 7100 cxe + irdeto
PříspěvekOdeslal: 04.Prosinec 2013 - 10:26 
Offline
Expert fóra
Expert fóra
Avatar uživatele

Registrován: 12.Březen 2010 - 19:10
Příspěvky: 975
satelitni prijimac: 3x Opticum 9500HD Plus
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 1 krát
vlado.ucho napsal:
No mám ako záložný STB-opticum 7100 cx a je tam aj uvedený FW a v pohode ide aj ICE karta a aj čisté Ir..to.Ja tam treba v menu nastavení čítačky zadať IRdeto,práve v tomto STB, som rozbiehal na načítanie uvedenú kartu, do 5 min.tam už bolo všetko.Nech sa darí.

Vlado :D
šak toto tam zadať nejde, nerob už z toho DM. :oops: :oops: :oops:
Ked tam vložíš Irdeto kartu, tak je tam automaticky Irdeto, pri ICE CRW a stým nič vtom FW nespravíš, iba ak by si poznal niečo skryté, čo som ešte nenašiel, a neverím že toto STB by to malo, pretože IRDT čítať vie, ovšem nevie jednu vec a to povoliť EMM na karte, a to sa dá iba v inom STB čo má vo FW položku EEM Enable a toto STB ju ani pri poslednom FW nemá, takže tá karta čo si mal musela byť už aktívna.
PS Jedná sa o prvé vloženie IRDT karty z obalu do STB, aby sme sa pochopili. (stalo sa mi že to už zázrakom niekedy naskočilo, no nikdy to netrvalo dlho)
Jediný Funkčny spôsob je :arrow: viewtopic.php?p=349762#p349762 a môžme sa tu aj hádať, čo ovšem nechcem a priateľa si vážim, Ja zasa do Linuxu ani nemrdnem, len nechcem, aby tu niekto ostal v omyle, že tam niečo nastaví, alebo mu to samo naskočí.

:poklona: :poklona: :poklona: Preto je hore to info, ovšem sem tam sa stane, že niekto prehliadne, ale ináč, ako EMM/ECM a Zápisi, či CA nastavenie sa to napísať nedá, no bežný laik to nemusí pochopiť, čo je to, ale Väčšinou funguje to, takže stači potom iba vložiť link a Je to, a netreba vypisovať litánie.
šak voľakedy toho bolo.
Preto som poprosil vložiť to do info :D a ak niekto niečo nevie, tak stačí iba správny link , k správnemu typu STB či Obrázku, šak ono je to v podstate Univerzal, pre Klasické UNI STB bez Linuxu.

Ovšem mohol by si tam niečo vložiť, Jak je to na Linuxe :smoke: Trebárs obrázok, a bude toho zasa menej, ak si to tam niekto nájde čo nevie, ako to furt písať, stači iba link.

:book: :book: :book: Ja som sa tiež musel učiť a tiež potrebujem pomoc od priatelou, preto tu sme, ovšem, niečo čo viem a nieje také , šak vieš... tak sa podelím, aspon to ulahčím ďalším.

_________________
Pišťok


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: opticum 7100 cxe + irdeto
PříspěvekOdeslal: 05.Prosinec 2013 - 22:20 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4889
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 19 krát
Poděkováno: 109 krát
KEXAME napsal:
mmiriboy napsal:
Nešpekuluj! Buď si kúpiš redukciu RS232 na USB kábel a urobíš si upgrade FW doma sám, alebo vezmi stb do nejakej predajne zo sat technikou, kde ti ten upgrade urobia!
...nech sa darí...


mne nerobi problem to tam nahrat,ale nechce sa mi z pivnice vytahovat stary PC s RS 232 vstupom. Len v tom vydim problem, nie ,ze by som si to nevedel urobit.

Napísal si:
Ale ci sa neda nejako cez home server . Neviem kde zozeniem port na notebooku rs 232. Alebo je nejaka redukcia z USB?

Moja posledná odpoveď bola jasná a stručná...
...Nešpekuluj...
Prečo?
Pretože, ten tvoj stb nieje nič výnimočné, táto mašina je už za svojim "horizontom", čiže vôbec nečakaj, že výrobca bude taký FW pružný a vydá pre tento stb soft ktorý sa bude dať stiahnuť a inštalovať online!
A samozrejme naskytá sa tu ďalšia otázka, či je to vôbec HW možné, či typ procesora v tomto stb to vôbec podporuje?!
Čiže ešte raz, nešpekuluj a radšej, ak chceš zmeniť FW v tomto stb, tak pouvažuj, ako ho tam dostaneš!!! Samozrejme akým spôsobom ho zmeníš, to je už len a len na tebe!
:poklona:

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
Formuler F4 Turbo Combo+2TB HDD
2ks IPBox 9900HD (záloha)
Golden Media UNI-BOX 9080 combo
AB Cryptobox 652HD+ext.320GB
AMIKO Mini Combo Extra
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W
Paraboly: 85E+120 + motor DG380S
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: opticum 7100 cxe + irdeto
PříspěvekOdeslal: 11.Červen 2017 - 7:53 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 04.Leden 2013 - 18:10
Příspěvky: 373
satelitni prijimac: AB IP Box 99HD
Poděkoval: 20 krát
Poděkováno: 4 krát
Opticum HD X403p a opticum 7100 cxe v tych prijimacoch idu HD programmy?

_________________
Enigmu2 openatv 5.1 HDBox 9105Plus


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: opticum 7100 cxe + irdeto
PříspěvekOdeslal: 11.Červen 2017 - 10:44 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 30.Duben 2009 - 21:39
Příspěvky: 187
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 1 krát
Opticum HD X403p - ano, Opticum 7100 cxe - nie.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: opticum 7100 cxe + irdeto
PříspěvekOdeslal: 11.Červen 2017 - 10:52 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Listopad 2008 - 21:11
Příspěvky: 4741
Místo/Bydliště: Košice
Poděkoval: 232 krát
Poděkováno: 314 krát
7100cxe patri uz dnes skor na zberny dvor - hd bez naroku.
V x403p funguje vsetko velmi dobre. Doporucujem pre hd panel nahrat vhodny fw. ALI3602_06020200_globo_OPTICUM_HD_X4_220_ps_lemontree_1.4.98_MOD.rar
Tu z o skcie download.
Verzie amstar_yumatu_1.5.12_x4_newoldremote funguju tiez ale uživatelské rozhranie je zamierene skor na crt telkace.

_________________
formuler f4 turbo combo , openpli, openhdf, orange pi zero, 0624, TBS3102, tanix tx6, chromecast


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 19 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk