e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 28.Leden 2020 - 20:58

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 59 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 3 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: AMIKO HD8260+
PříspěvekOdeslal: 18.Červenec 2014 - 20:29 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 06.Červen 2007 - 9:15
Příspěvky: 67
První poznatky pro nový model - funkční BBC na Intelsatu27,5W,zbytek v EMU taktéž.Fastscan raději nepoužívejte - nezobrazí pak v seznamu satelitů ASTRU3B.Nahrávání (opět v .ts)souběžně z obou tunerů možné,protože DVB-T není v kodu.Pro nekodované nahrávky do PC je nutno opět použít CI modul,a to i z EMU.Setting editor 1.0.02. je funkční.Tuner DVB-S při prvních testech zatím se jeví jako adekvátní velmi příznivé ceně,tuner DVB-T už ale má poněkud menší citlivost ve srovnání s běžnou TV.Některé drobné chybky ve firmware jsou,ale nic kritického.Na první seznámení celkem příznivý dojem.Ovládací má poněkud pozměněné uspořádání,principielně se ale téměř od starších modelů neliší.Další poznatky po hlubším testování později napíšu.


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AMIKO HD8260+
PříspěvekOdeslal: 18.Červenec 2014 - 22:01 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 22.Prosinec 2007 - 18:47
Příspěvky: 543
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 31 krát
hej mam ho doma skoncil v kuchyni cakal som aspon obrazovo viac no share ide ok len pozor na najnovsi soft #-o


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AMIKO HD8260+
PříspěvekOdeslal: 18.Červenec 2014 - 23:26 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 06.Červen 2007 - 9:15
Příspěvky: 67
Tož další poznatky - obrazově mi připadala 8840 lepší(zvlášť na 1080p),ale nemám už přímé porovnání.Ale na HDéčkách při nastavení 1080i je obraz slušný(dokonce i DVB-T obrázek z Monaka DL) a plně odpovídající cenové hladině.Co ale opět dost vadí je horší zpracování MPEG4(H.264) a s modulací 8PSK - např.BBC z A2E nebo EST TV na ASTRA 4A - 12725V1480.To je bohužel nešvar všech receiverů s ALIprocesorem- zde je už sada Ali3516.Co ale mile potěšilo,je zatím všude fungující EPG(samozřejmě kromě BBC SATBACK na 27,5W).


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AMIKO HD8260+
PříspěvekOdeslal: 03.Září 2014 - 16:20 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 15.Březen 2008 - 7:27
Příspěvky: 348
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 15 krát
ako je na tom tento prijimac s citlivostou tunera....chcel by som ho vyuzit na C-pasmo...
A ako je na tom pri zapinani,stale sa rozbehoje viac ako 20sekund....

_________________
90cm+DM3800:50W-95E
120cm-23,5E AB quad
200 cm Supral.:85E-47,5W.:QARL 3636+ G-BOX 2000 ,dekl.:HARL 3612+ Pace MSP995
KU+C-lnb-WSI ESX241,Zinwell 15K, Supermax California 13K
ClarkeTech 4100 HDplus, AB Cryptobox 752


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AMIKO HD8260+
PříspěvekOdeslal: 03.Září 2014 - 18:38 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 22.Prosinec 2007 - 18:47
Příspěvky: 543
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 31 krát
je to vec nastavenia fake obraz naskoci hned pri real to trva nieco cez minutu mam tam posledny soft 2.0.14 mcas vcera som ho testol na LG 139cm sd obraz bieda HD v pohode


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AMIKO HD8260+
PříspěvekOdeslal: 04.Září 2014 - 17:41 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 15.Březen 2008 - 7:27
Příspěvky: 348
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 15 krát
a na citlivost tunera niekto tiez odpovie,,kto ma tento prijimac,? Ukaze infolista kvalitu signalu aj viac ako 76%,alebo 85%..lebo take hodnoty ukazoval Amiko alien a tiez Ariva 202E viac ako 85% nebolo... bud 76% alebo 85% a citlivost pri natacani paraboly cez tiahlovy motor,bolo tiez slabe...Aj ked som cez ciselny ukazovatel cez pozicioner nastavil cislo ake ma byt,,napr.: na Arabsat 20E-C-BAND,,tak signal sa ukazal az po par sekundach,,tak ako je na tom softverovo tento model...8260...

_________________
90cm+DM3800:50W-95E
120cm-23,5E AB quad
200 cm Supral.:85E-47,5W.:QARL 3636+ G-BOX 2000 ,dekl.:HARL 3612+ Pace MSP995
KU+C-lnb-WSI ESX241,Zinwell 15K, Supermax California 13K
ClarkeTech 4100 HDplus, AB Cryptobox 752


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AMIKO HD8260+
PříspěvekOdeslal: 05.Září 2014 - 0:35 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 06.Červen 2007 - 9:15
Příspěvky: 67
janoslama napsal:
a na citlivost tunera niekto tiez odpovie,,kto ma tento prijimac,? Ukaze infolista kvalitu signalu aj viac ako 76%,alebo 85%..lebo take hodnoty ukazoval Amiko alien a tiez Ariva 202E viac ako 85% nebolo... bud 76% alebo 85% a citlivost pri natacani paraboly cez tiahlovy motor,bolo tiez slabe...Aj ked som cez ciselny ukazovatel cez pozicioner nastavil cislo ake ma byt,,napr.: na Arabsat 20E-C-BAND,,tak signal sa ukazal az po par sekundach,,tak ako je na tom softverovo tento model...8260...
Při testech přijímač u DXsignálů (např.na ASTRA2E nebo 2F)dost zápasí s modulací 8PSK.Ovšem přiznám se bez mučení,že soupeři byli silní - CLARKE TECH5100,Technisat SIR a HUMAX5100S,takže to srovnání je poněkud neobjektivní.Teploměry mají poněkud nižší nastavené hodnoty než např.AMIKO8840(např.na INTELSATU907,kde ale "umí" programy BBC SATBACK na rozdíl od minulého modelu 8840).A signál se "zobrazí" podle toho,jak přesně je nastaven kmitočet a podle toho,zdali se jedná o SPCP program s modulací 8PSK a nízkou SR.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AMIKO HD8260+
PříspěvekOdeslal: 05.Září 2014 - 8:08 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 15.Březen 2008 - 7:27
Příspěvky: 348
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 15 krát
myslel som ze bude ako alternativa ,ale najlepsie asi bude zohnat Clarke Tech 4100,ale jedina moznost je nemecko,,na slovensku ani v cechach nieje v ponuke...

_________________
90cm+DM3800:50W-95E
120cm-23,5E AB quad
200 cm Supral.:85E-47,5W.:QARL 3636+ G-BOX 2000 ,dekl.:HARL 3612+ Pace MSP995
KU+C-lnb-WSI ESX241,Zinwell 15K, Supermax California 13K
ClarkeTech 4100 HDplus, AB Cryptobox 752


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AMIKO HD8260+
PříspěvekOdeslal: 05.Září 2014 - 9:55 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 06.Červen 2007 - 9:15
Příspěvky: 67
janoslama napsal:
myslel som ze bude ako alternativa ,ale najlepsie asi bude zohnat Clarke Tech 4100,ale jedina moznost je nemecko,,na slovensku ani v cechach nieje v ponuke...

Ahoj, nebo můžeš i tady - http://cs.satmedia.at/s_product_catalog ... 0Assistent
Já po něm taky začínám pošilhávat,protože to je asi poslední možnost VLASTNIT A POUŽÍVAT RECEIVER SE SPEKTRÁLNÍM ANALYZÉREM!!!Moje 5100ka tady taky nebude věčně a při mém způsobu používání receiveru by mi spektrák strašně chyběl.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AMIKO HD8260+
PříspěvekOdeslal: 05.Září 2014 - 14:47 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 15.Březen 2008 - 7:27
Příspěvky: 348
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 15 krát
snad nieco zaujimave bude aj tu...pisu ze pripravujeme,,tak uvidime,,
http://www.satmedia.sk/

_________________
90cm+DM3800:50W-95E
120cm-23,5E AB quad
200 cm Supral.:85E-47,5W.:QARL 3636+ G-BOX 2000 ,dekl.:HARL 3612+ Pace MSP995
KU+C-lnb-WSI ESX241,Zinwell 15K, Supermax California 13K
ClarkeTech 4100 HDplus, AB Cryptobox 752


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AMIKO HD8260+
PříspěvekOdeslal: 13.Září 2014 - 13:23 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 16.Říjen 2008 - 0:04
Příspěvky: 66
to Táhlovej
Jak je to přesně s tím BBC na 27,5 - lze to na Amiko 8260+ normálně naladit, pak zadat BISS kódy a jede to? Nebo musíš použít nějaký hotový setting, např. vytvořený v editoru na PC? Pokukuju po Golden Interstar Voyager II který by měl být v podstatě totéž co Amiko 8260+ (z jistých důvodů mi vyhovuje spíš DO který má ten golden) ale nemám info že by na VoyageruII to BBC fachalo tak jako na 8260+, ale možná by šlo přes RS232 nahrát do goldena userdb z Amika...

Zatím to vypadá že ty Amika jsou jediné nelinuxy kde hraje nyní BBC SATback ?
dík za bližší info.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AMIKO HD8260+
PříspěvekOdeslal: 13.Září 2014 - 13:36 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 16.Říjen 2008 - 0:04
Příspěvky: 66
janoslama napsal:
a na citlivost tunera niekto tiez odpovie,,kto ma tento prijimac,? Ukaze infolista kvalitu signalu aj viac ako 76%,alebo 85%..lebo take hodnoty ukazoval Amiko alien a tiez Ariva 202E viac ako 85% nebolo... bud 76% alebo 85% a citlivost pri natacani paraboly cez tiahlovy motor,bolo tiez slabe...Aj ked som cez ciselny ukazovatel cez pozicioner nastavil cislo ake ma byt,,napr.: na Arabsat 20E-C-BAND,,tak signal sa ukazal az po par sekundach,,tak ako je na tom softverovo tento model...8260...

Já nemám 8260+ ale co jsem měl všechny ty myšiny s Ali procesory 35xx jsou co se týče bargrafů úplně na howno, pro nastavování parabol naprosto nepoužitelné, ty procenta se nedají použít ani jako orientační. Reagují pomalu, po velkých skocích a někdy jsou úplně mimo... Citlivost tuneru je jiný pojem a nemá to nic nic společného s žádnými % která ten nebo onen bargraf ukazuje. Procenta si naprogramuje tvůrce firmware jak chce, to nemá s tím jak je daný tuner "citlivý" (jaké signály je nebo není schopen zpracovat) moc společného. Některé přijímače mají bargrafy velmi slušné a dá se s ními slušně nastavit parabola (např. staré openboxy 8xx, showboxy300,700 co máš v podpisu a další...) ale tito Alíci jim v tomto směrů nesahají ani po členky, na dolaďování paraboly jsou snad to nejhorší co existuje :)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AMIKO HD8260+
PříspěvekOdeslal: 14.Září 2014 - 11:47 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 06.Červen 2007 - 9:15
Příspěvky: 67
lance napsal:
to Táhlovej
Jak je to přesně s tím BBC na 27,5 - lze to na Amiko 8260+ normálně naladit, pak zadat BISS kódy a jede to? Nebo musíš použít nějaký hotový setting, např. vytvořený v editoru na PC? Pokukuju po Golden Interstar Voyager II který by měl být v podstatě totéž co Amiko 8260+ (z jistých důvodů mi vyhovuje spíš DO který má ten golden) ale nemám info že by na VoyageruII to BBC fachalo tak jako na 8260+, ale možná by šlo přes RS232 nahrát do goldena userdb z Amika...

Zatím to vypadá že ty Amika jsou jediné nelinuxy kde hraje nyní BBC SATback ?
dík za bližší info.
V menu vyhledávání je přímo možnost zvolit hledání identifikátorů pro BBC(mimo obvyklých možností AUTO nebo MANUAL),v setting editoru není potřeba nic upravovat a ani keys nemusíš ručně vkládat,jsou přímo ve firmware.Vyzkoušet export settingu z AMIKO do GI VOYAGER bych si asi netroufnul - bylo by nutno porovnat verze firmware.Jestli máš pro Voyager loader přes seriák(kdybys ho náhodou umrtvil),tak Ti můžu ten AMIKO setting poslat.
Jinak s těmi "bramborometry" máš bohužel naprostou pravdu - jsou nepoužitelné.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AMIKO HD8260+
PříspěvekOdeslal: 06.Říjen 2014 - 10:20 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 08.Říjen 2009 - 14:37
Příspěvky: 41
Ako je to u neho so zdielanim ? Funguje medzi dvoma 8260+ zdielanie ?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AMIKO HD8260+
PříspěvekOdeslal: 06.Říjen 2014 - 11:54 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 22.Prosinec 2007 - 18:47
Příspěvky: 543
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 31 krát
mam doma 8260 zdiela z 8840 cez lanku bez problemov odskusane aj cez rs232 nevidim dovod preco by nemali zdielat dve rovnake amika


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AMIKO HD8260+
PříspěvekOdeslal: 18.Listopad 2014 - 17:52 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 25.Říjen 2010 - 13:22
Příspěvky: 58
satelitni prijimac: VU+ Solo2
Místo/Bydliště: KE
Zdravim, nastavujem znamemu Amiko8260+, mam tam najnovsi FW, funguje v pohode ako newcamd client v domacej sieti, ale ked skusam connect vonku, tak mi stale hadze connect a hned close. Skusal som share, ktory mi na sole ide. Skusal som aj free test share ale nic. newcamd aj cccam. Connect vonku skratka nejde.
Neviete preco?
Dik za rady.

_________________
VU+ SOLO2 (500GB HDD, openATV) , VU+Zero (openATV)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AMIKO HD8260+
PříspěvekOdeslal: 18.Listopad 2014 - 18:23 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 22.Prosinec 2007 - 18:47
Příspěvky: 543
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 31 krát
mam toto amiko napojene na dva serveri von +home share absolutne bez problemov idem cez ccamd


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AMIKO HD8260+
PříspěvekOdeslal: 18.Listopad 2014 - 18:31 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 25.Říjen 2010 - 13:22
Příspěvky: 58
satelitni prijimac: VU+ Solo2
Místo/Bydliště: KE
Aky mas image? ja som tam dal cez usb 2.0.38, dal som SW without user db, tusim

_________________
VU+ SOLO2 (500GB HDD, openATV) , VU+Zero (openATV)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AMIKO HD8260+
PříspěvekOdeslal: 18.Listopad 2014 - 19:32 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 22.Prosinec 2007 - 18:47
Příspěvky: 543
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 31 krát
ten soft je dobry u teba vidim skor problem v lanke ides cez kabel alebo wify?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AMIKO HD8260+
PříspěvekOdeslal: 18.Listopad 2014 - 19:34 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 25.Říjen 2010 - 13:22
Příspěvky: 58
satelitni prijimac: VU+ Solo2
Místo/Bydliště: KE
idem po Lanke teda kabel, ked skusam tak ping na ten share mi prejde, len connect nie
V tom menu tu je nstavenie klienta, potom nastavenie serveru a vidim tu este nejake nastavienie siete, ale chce to heslo nevies nahodou?

btw: aky pouzivas protocol na tie vonkajsie share? cccam alebo newcamd?

_________________
VU+ SOLO2 (500GB HDD, openATV) , VU+Zero (openATV)


Naposledy upravil(a) scorpion1211 dne 18.Listopad 2014 - 21:32, celkem upraveno 1 x.


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 59 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 3 Další

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk