e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 06.Červenec 2020 - 13:56

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 23 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Upgrade AMIKO MINI HD cez RS232
PříspěvekOdeslal: 12.Únor 2015 - 21:53 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 26.Leden 2010 - 16:16
Příspěvky: 31
Poděkováno: 1 krát
Zdravim,

mam taky problem ze AMIKO MINI HD mi klakol pri fleshovani z USB. Teraz svieti len zelena dioda. Nenabehne. Da sa to rozchodit cez RS232? Akym Upgrade tools sa na to pouziva? Skusal som AMIKO TOOL BOX ale same RETRY ERROR....a nic.
Dakujem za kazdu radu.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Upgrade AMIKO MINI HD cez RS232
PříspěvekOdeslal: 13.Únor 2015 - 5:15 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4998
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 19 krát
Poděkováno: 124 krát
A kabel na upgrade cez RS232 máš origo, od Amika, či?

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
Formuler F4 Turbo Combo+2TB HDD 2ks
AMIKO Mini Combo Extra
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W & 16°E
Paraboly: 85E+120
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Upgrade AMIKO MINI HD cez RS232
PříspěvekOdeslal: 13.Únor 2015 - 8:17 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 26.Leden 2010 - 16:16
Příspěvky: 31
Poděkováno: 1 krát
Origo co bol v baleni. Dal som to cez prevodnik RS232/USB do notebooku.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Upgrade AMIKO MINI HD cez RS232
PříspěvekOdeslal: 13.Únor 2015 - 8:44 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 03.Únor 2011 - 8:35
Příspěvky: 358
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 187 krát
Lasto641 napsal:
Origo co bol v baleni. Dal som to cez prevodnik RS232/USB do notebooku.
Dej tohle.


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Upgrade AMIKO MINI HD cez RS232
PříspěvekOdeslal: 13.Únor 2015 - 8:59 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 03.Únor 2011 - 8:35
Příspěvky: 358
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 187 krát
kolotoc napsal:
Lasto641 napsal:
Origo co bol v baleni. Dal som to cez prevodnik RS232/USB do notebooku.
Dej tohle.

Přes tento program.


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Upgrade AMIKO MINI HD cez RS232
PříspěvekOdeslal: 13.Únor 2015 - 17:02 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4998
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 19 krát
Poděkováno: 124 krát
Ak ti to nepôjde, tak potom môže byť ešte zádrhel v tom prevodníku! Riešením by bolo použiť staršie PC zo sériovým portom RS232!

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
Formuler F4 Turbo Combo+2TB HDD 2ks
AMIKO Mini Combo Extra
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W & 16°E
Paraboly: 85E+120
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Upgrade AMIKO MINI HD cez RS232
PříspěvekOdeslal: 13.Únor 2015 - 21:00 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 26.Leden 2010 - 16:16
Příspěvky: 31
Poděkováno: 1 krát
Dakujem za rady. Skusil som co ste mi poradili. Ked spustim uprade tak spojim sa cez RS232.Zacne natahovat novy soft. Ked vsak treba napalit soft tak to nenapali. Vid v prilohe.
Neviem ako skontrolujem prevodnik. Mam prevodnik USB/RS232 ktory pripajam rozne STB (Amiko, Opticum...) cez null modemovy kabel a doteraz nebol problem. Teraz som do prevodnika namiesto null modemoveho kabla dal ten ktory bol v baleni pri AMIKO MINI HD (Jack/RS232). Neviem co dalej......Mozno by trebalo skusit Jtag. Ale to som nikdy zatial nerobil. Neviem aky je postup.


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Upgrade AMIKO MINI HD cez RS232
PříspěvekOdeslal: 14.Únor 2015 - 6:17 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 03.Únor 2011 - 8:35
Příspěvky: 358
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 187 krát
Lasto641 napsal:
Dakujem za rady. Skusil som co ste mi poradili. Ked spustim uprade tak spojim sa cez RS232.Zacne natahovat novy soft. Ked vsak treba napalit soft tak to nenapali. Vid v prilohe.
Neviem ako skontrolujem prevodnik. Mam prevodnik USB/RS232 ktory pripajam rozne STB (Amiko, Opticum...) cez null modemovy kabel a doteraz nebol problem. Teraz som do prevodnika namiesto null modemoveho kabla dal ten ktory bol v baleni pri AMIKO MINI HD (Jack/RS232). Neviem co dalej......Mozno by trebalo skusit Jtag. Ale to som nikdy zatial nerobil. Neviem aky je postup.

Postupuj podle textového dokumentu,který je součástí programu. Podle něho jsem včera oživil několik přístrojů.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Upgrade AMIKO MINI HD cez RS232
PříspěvekOdeslal: 27.Prosinec 2015 - 14:42 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 26.Květen 2014 - 22:36
Příspěvky: 9
Poděkoval: 1 krát
Ja som dnes spravil flash (2.3.37 emu)a vsetko v poriadku prebehlo, len po restarte zostane svietit na zeleno a pise on. Skusal som nasledne flash cez rs, ale stale mi pise "transfer data failed", nemam original kabel.
Nema niekto pozicat original kabel? (Poprad)
Dakujem


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Upgrade AMIKO MINI HD cez RS232
PříspěvekOdeslal: 27.Prosinec 2015 - 15:09 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 21.Červen 2011 - 17:21
Příspěvky: 171
satelitni prijimac: Vu+Uno 4k/Formuler F4 Turbo
Poděkoval: 8 krát
Poděkováno: 12 krát
Asi stejná chyba ve FW jako u amika 8150 taky jsem dával 2.3.37 a satelit klekl a svítí jenom ON. Na nic prostě nereaguje.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Upgrade AMIKO MINI HD cez RS232
PříspěvekOdeslal: 27.Prosinec 2015 - 15:24 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4998
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 19 krát
Poděkováno: 124 krát
Pri upgrade FW na Amiko mini HD si treba dávať pozor hlavne na verziu FW!
Totižto úplne ľahko môže dôjsť k zámene s FW pre novší model Amiko mini HD SE !!!
Tieto dva typy FW niesu kompatibilné medzi jednotlivými stb a ak príde náhodou k ich zámene, tak sa stb po upgrade už nedokáže spustiť! Treba urobiť opäť upgrade, ale pomocou rozhrania RS232!
Toto isté platí aj pre modely Combo!!!

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
Formuler F4 Turbo Combo+2TB HDD 2ks
AMIKO Mini Combo Extra
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W & 16°E
Paraboly: 85E+120
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Upgrade AMIKO MINI HD cez RS232
PříspěvekOdeslal: 27.Prosinec 2015 - 15:34 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 26.Květen 2014 - 22:36
Příspěvky: 9
Poděkoval: 1 krát
Ja SE mam, ale tym padom som netrafil vlakno. Sorry. Ale tak ten kabel by sa mi zisiel tak ci tak. :-)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Upgrade AMIKO MINI HD cez RS232
PříspěvekOdeslal: 27.Prosinec 2015 - 16:05 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4998
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 19 krát
Poděkováno: 124 krát
Bohužiaľ v tomto ti zrejme nepomôžem, do Popradu z Nitry je to trochen ďaleko! :)

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
Formuler F4 Turbo Combo+2TB HDD 2ks
AMIKO Mini Combo Extra
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W & 16°E
Paraboly: 85E+120
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Upgrade AMIKO MINI HD cez RS232
PříspěvekOdeslal: 20.Únor 2016 - 19:03 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 19.Březen 2009 - 11:06
Příspěvky: 5
Poděkoval: 2 krát
Zkoušel jsem mnoho programů na flashování Amika Mini HD SE na různých PC a OS WinXP a Win7 pomocí kabelu RS 232.
Většinou to skončilo pádem programu.
Podařilo se mi to až s programem:
Super AiO Toolbox For All Amiko SD-HD & Alien 1-2 by Dekolte
Na notebooku s Com1, Win 7 Profesional a programem Amiko Super Loader SD
z balíčku Super AiO Toolbox jde flashování naprosto bez problémů :good: .


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Upgrade AMIKO MINI HD cez RS232
PříspěvekOdeslal: 01.Březen 2017 - 22:04 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 01.Listopad 2008 - 18:59
Příspěvky: 4
Poděkováno: 1 krát
Tež si sem mohol ten tools upnuť O_ô


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Upgrade AMIKO MINI HD cez RS232
PříspěvekOdeslal: 23.Květen 2017 - 5:37 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 09.Prosinec 2009 - 0:43
Příspěvky: 8
satelitni prijimac: Enibox, SF128, Formuler4turbo,
Juro11 napsal:
Tež si sem mohol ten tools upnuť O_ô


Tady to máš (bude to hlásit nebezpečný software, ale v pohodě bez viru-tesováno W10):
Kód:
https://webshare.cz/file/27v5ok4X64/super-aio-toolbox-for-all-amiko-sd-hd-alien-1-2-by-dekolte-rar


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Upgrade AMIKO MINI HD cez RS232
PříspěvekOdeslal: 08.Leden 2020 - 16:54 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 27.Prosinec 2019 - 19:34
Příspěvky: 2
Stosun napsal:
Asi stejná chyba ve FW jako u amika 8150 taky jsem dával 2.3.37 a satelit klekl a svítí jenom ON. Na nic prostě nereaguje.

Zdravím, jak jste problém vyřešil ?
Díky


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Upgrade AMIKO MINI HD cez RS232
PříspěvekOdeslal: 08.Leden 2020 - 17:51 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 19.Září 2013 - 1:39
Příspěvky: 482
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 127 krát
riešenia sú iba 2, keď je to v takomto zamrznutom stave:

- keď ide ešte nahrať FW LOADEROM, tak natiahnuť firmware (ABS-ko z AMIKO stránky) cez RS232
- keď to nejde cez loader, tak vypájkovať SPI flash (8 nôh - najčastenšie nejaký winbond W25Q64/128) a naprogramovať firmware (ABS-ko z AMIKO stránky) od adresy 000000hex lacným čínskym programátorom za 3 USD

_________________
POHROMA = Matovič™ (™ - Trnavský Megak...t ) + Čapatá trockistická pezinská jaternica + 5g bieleho webdizajnu + Kočnerova urvička zo SASky + Steinhubelov poskok + Bábkoherečka + ňuňukeket
Trubanov ANTIFA TURBOFET (čo tesne pred voľbami tutlali): planetajednoduchost.sk/vrazdil-progresivny-liberal


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Upgrade AMIKO MINI HD cez RS232
PříspěvekOdeslal: 08.Leden 2020 - 18:58 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 21.Červen 2011 - 17:21
Příspěvky: 171
satelitni prijimac: Vu+Uno 4k/Formuler F4 Turbo
Poděkoval: 8 krát
Poděkováno: 12 krát
fyddaa napsal:
Stosun napsal:
Asi stejná chyba ve FW jako u amika 8150 taky jsem dával 2.3.37 a satelit klekl a svítí jenom ON. Na nic prostě nereaguje.

Zdravím, jak jste problém vyřešil ?
Díky


Musel jsem nahrat pres RS232 pak vse ok


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Upgrade AMIKO MINI HD cez RS232
PříspěvekOdeslal: 09.Leden 2020 - 21:35 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 27.Prosinec 2006 - 20:55
Příspěvky: 793
satelitni prijimac: zopár ich mám
Místo/Bydliště: okr. Piešťany
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 28 krát
ja som musel tiež robiť opravu s loaderom cez rs232, s prevodníkom mi to nefungovalo, problém robí W10, widláci sa odvolávajú že nefungujú len lácné prolificky z číny, mne fungoval tento prolific cez xp, vistu, w7, istý čas mi fungoval aj pod w10, len po každej aktualizácii som musel hľadať a skúšať do mrtva drivre a vždy nová aktualizácia w10 to podrbala, teraz som odskúšal údajne "zaručený driver" pc ho prijal aj sa tvárilo pc že je všetko ok ale loader neupgradoval pomohlo mi akurát to, že som vybral zo skrine staručký laptop zo starým xpéčkom a vstavaným priamym rs 232, potom všetko išlo ako po masle, na šupáka.
čo z toho vyplíva?
že W10 je absolútne nevhodný na používanie kde akých prevodníkov a obzvlášt na usb to 232


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 23 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 Další

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk