e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 13.Listopad 2019 - 22:18

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 47 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 3 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Upgrade Amiko micro HD SE cez RS 232
PříspěvekOdeslal: 08.Leden 2016 - 20:33 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 15.Prosinec 2014 - 16:15
Příspěvky: 38
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 2 krát
Ahojte, viete mi niekto pomoct s postupom ako upgradeovat SW do amiko micro HD cez RS 232 aby som nejak neposkodil pristroj alebo comu sa mam vyhybat. Uz cez USB som natiahol SW "AMIKO_MicroHD_SE_Galaxy_2.3.00_by Dekolte" a neda sa upgradovat oficialnym SW Amiko. Chcel by som natiahnut SW 2.2.14 , ktory tam bol povodne a pripadne upgradeovat na 2.3.37 Dakujem vopred za kazdu radu


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 08.Leden 2016 - 21:24 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 15.Březen 2009 - 21:32
Příspěvky: 3946
Poděkoval: 80 krát
Poděkováno: 319 krát
možná nepotřebuješ kabel ???

zkus dát při ládování sw. plus BOOTLOADER .

(kura teď sem se k vóli ivanovi zapotil !)

:D


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 08.Leden 2016 - 22:06 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 15.Prosinec 2014 - 16:15
Příspěvky: 38
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 2 krát
upgrade cez USB som vyskusal uz krizom-krazom , ale na vsetko vypise chyba SW, preto chcem upgrade cez RS232


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 08.Leden 2016 - 22:15 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 15.Březen 2009 - 21:32
Příspěvky: 3946
Poděkoval: 80 krát
Poděkováno: 319 krát
pokud víš kde najdeš potřebnou utilitku tak se nemáš čeho bát !

hlavně správnej kabel , nedávno tu byla o tom řeč a někdo zde hodil i popis

pokud nenajdeš to či ono se ozvi !

no nech to láduje !!!


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 08.Leden 2016 - 23:06 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 15.Prosinec 2014 - 16:15
Příspěvky: 38
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 2 krát
Dakujem zatial za rady .Idem pozriet info o kabloch aj utilitu. Urcite sa este ozvem


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 10.Leden 2016 - 19:19 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 15.Prosinec 2014 - 16:15
Příspěvky: 38
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 2 krát
no , takze kabel mam taky , ktory sa daval k Amiko mini / RS232-jack/ a utilitu som nasiel Upgrade Tool v2.0.0c, len tam odkial som to stiahol bolo v popise Amiko mini HD. Tak by som sa chcel opytat , ci tuto kombinaciu kabla a utility mozem pouzit aj na Amiko Micro.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 10.Leden 2016 - 19:43 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 12.Březen 2007 - 11:08
Příspěvky: 53
Poděkováno: 1 krát
Ani zo srandy.daj tam presne to co je na tvoj typ


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 10.Leden 2016 - 20:18 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 15.Březen 2009 - 21:32
Příspěvky: 3946
Poděkoval: 80 krát
Poděkováno: 319 krát
už sis nadělal jeden problém tak bacha ať to neumrtvíš !!!

OBECNĚ a PRO FŠECHNY

ládujte a ládujte ALE POUZE ODPOVÍDAJÍCÍ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

zde si snad vybere každý :

http://sat-support.tv/?a=downloads&dir=2

:smoke:


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 10.Leden 2016 - 21:10 
Offline
Expert fóra
Expert fóra

Registrován: 30.Prosinec 2008 - 1:07
Příspěvky: 875
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 14 krát
zaklad je vediet, ktory procesor to ma: pre microSE treba hladat toolbox pre ali 3606...
dekolte fw chrli bez vacsieho testovania, tak to sem-tam dopadne nie najlepsie - a snad na jeho vytvor v najhorsom zaberie jeho toolbox z http://amiko.ucoz.com/index/tools_for_a ... eivers/0-2
no vacsinou staci aj amiko- hd tool box z http://sat-support.tv/?a=downloads&dir=67

mimochodom v Amiko mini HD je tiez ali 3606 ale v miniSE je 3511


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 12.Leden 2016 - 17:01 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 15.Prosinec 2014 - 16:15
Příspěvky: 38
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 2 krát
V mojom Amiku , kde je SW od Dekolta mam Model ID: SAB TITAN 3511, na druhom Amiku micro , kde mam povodne nastavenia je Model ID: Ali 3511. Na stranke http://amiko.ucoz.com som nasiel nasledovny toolbox : Make Alive STB chip 3511. Toto neviem co je zac. Ten druhy zo sat-support " amiko-hd toolbox " tiez neviem ci mam vyskusat. Uz som to 1000 krat olutoval , ze som do toho rypal.Neviem ake zazraky som od toho cakal. Kazdemu zaciatocnikovi odporucam najprv sa poradit na forach a precitat clanky na internete pred tym nez sa pusti do upgrade-u firmware


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 12.Leden 2016 - 22:21 
Offline
Expert fóra
Expert fóra

Registrován: 30.Prosinec 2008 - 1:07
Příspěvky: 875
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 14 krát
vsetko je mozne (toyota) :)
naposledy som flesoval microSE cez rs232 niekedy pred rokom a doteraz som bol presvedceny, ze:
Mini HD a Micro HD SE je s Ali3606
Mini HD SE je s Ali3511
Mini HD T2/C, Mini Combo a Micro HD je s Ali3612...

a mozno sa mylim - ani gugel to na prvu supu nevypluvne...
takze ked mas microSE a fachci ti soft, ktory ma v infe ali 3511 a nerobi si z nas prcu programator, tak to bude 3511 :)


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 13.Leden 2016 - 2:49 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 15.Prosinec 2014 - 16:15
Příspěvky: 38
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 2 krát
Prosim , vies mi poskytnut presny popis ako a ktoru utilitu mam pouzit, lebo " HD Tool box " zo sat-supportu je na 3602 , Make Alive STB chip 3511 z Dekolteho stranky (UART Upgrade Tool)- pri tomto neviem zistit presne pre aky typ je tak len dufam , ze je na 3511 ale nerad by som umrtvil STB


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 13.Leden 2016 - 8:35 
Offline
Expert fóra
Expert fóra

Registrován: 30.Prosinec 2008 - 1:07
Příspěvky: 875
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 14 krát
v hd tool box mas okrem upgrade amiko (ten je skutocne iba na 3602) aj upgrade tool - ten by mal byt univerzal...
z dekolteho stranky sa nedozvies ktory nastroj je pre microSE, ale su tam snad vsetky nastroje...
momentalne nemam ziadny microSE po ruke, aby som si overil ktory nastroj je pre microSE a moja pamat je uz dost derava... :)
snad ti poradi niekto, kto to ozivoval cez rs232 a ma v poriadku pamat


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 13.Leden 2016 - 10:07 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 15.Prosinec 2014 - 16:15
Příspěvky: 38
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 2 krát
:roll: :thankyou: Dakujem pekne za rady. Ked to vyskusam , potom sa ozvem ako som dopadol


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 09.Únor 2016 - 9:49 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 27.Říjen 2009 - 9:50
Příspěvky: 369
satelitni prijimac: AMIKO SHD-8000, Openbox X-810
zdravim Vas
prosim o radu aku ma byt zapojeny RS 232 kabel
doma som nasiel jeden taky kabel ktory je zapojeny na COM 2-3-5 od konca jacku, teda 2 je koniec
no nefunguje mi pripojenie
no na nete som nasiel aj opacne zapojenia
a nejaky origo kabel kde je jack 4 polovy
:(


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 09.Únor 2016 - 10:59 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 15.Březen 2009 - 21:32
Příspěvky: 3946
Poděkoval: 80 krát
Poděkováno: 319 krát
potřebuješ dlouhý jack 4 piny

od konce špička - do PC na 3 ( conector "cannon" 9pin)
druhý - zem
třetí - PC pin 2
čtvrtý zem

mnoho jsem zde toho viděl i s barevnýma obrázkama , najdeš zde na fóru ale tohle ti musí stačit !


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 09.Únor 2016 - 11:10 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 27.Říjen 2009 - 9:50
Příspěvky: 369
satelitni prijimac: AMIKO SHD-8000, Openbox X-810
null modem sa zapaja 2-3-5, cize predpokladam ze v tvojom zapsie je zem=5
cize od spicky jacku je to 3-5-2-5
spravne?


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 09.Únor 2016 - 11:14 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 15.Březen 2009 - 21:32
Příspěvky: 3946
Poděkoval: 80 krát
Poděkováno: 319 krát
ano správně

já dávám zem jako 5 a druhý jako kostru CANNONU ale to je detail (nemající vliv na funkci !)

:smoke:


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 09.Únor 2016 - 11:28 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 27.Říjen 2009 - 9:50
Příspěvky: 369
satelitni prijimac: AMIKO SHD-8000, Openbox X-810
tak super, toto funguje, ale to v co som dufal nie :)
chcem totiz nejko preniest vsetky nastavene programy z AMIKO HD 8000 do AMIKO MICRO HD SE
dufal som ze cec hannel editor nahram cez COM port subor UDF a ten potom nahram do druheho prijmacu
ale nefunguje to, ze databazy su rozdielne velke :(
fakt neviem ako by som to vedel jednoducho preniest
uz som aj v chanal edirore premiestnoval programy ale po prenose do MICRO (cez USB) sa niekam podeli druzice, programy frcali ale nedalo sa prepnut po druziciach
asi skoncim tak ze vsetko budem premiestonovat priamo v prijmaci :(


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 27.Leden 2018 - 12:52 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 12.Březen 2013 - 17:48
Příspěvky: 7
zdravím

potreboval by som poradiť

mam amiko micro hd se - ráno som zapol a nechce nabehnut. zelena svieti a nereaguje ani na DO. už som skusal aj rs 232 update aj cez jack aj cez usb ale vypisuje, ze sa nedá pripojiť.

dik za pomoc


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 47 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 3 Další

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk