e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 14.Prosinec 2019 - 3:21

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 11 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: AMIKO HD 8260+ hrozně zlobí
PříspěvekOdeslal: 13.Leden 2017 - 8:56 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 28.Leden 2009 - 15:19
Příspěvky: 4
Prosím o radu. Před pár měsíci jsem si koupil přijímač AMIKO HD 8260+ V podstatě od začátku jsem s ním měl problém, že málokdy se ho povedlo zapnout hned na první pokus. Takže ho zapnu, nabíhá dost dlouho....a pak se objeví tabulka s názvem programu a ukazatel síly signálu. Zde dost často ukazuje, že není žádný signál a nebo ukazuje, že signál je, ale obraz nenaběhne. Po chvíli napíše kódováno a zajímavé, že v řádku, kde se má zobrazovat informace z EPG není žádná informace. Tak ho vypnu, vytáhnu ze zásuvky, minutu počkám, znovu zapojím, zapnu a čekám až naběhne. Opět stejná situace. Takže třeba až na čtvrtý pátý pokus se povede ho zapnout. Takže zapínání televize se u nás změnilo na čtvrthodinový obřad - já jsem dost trpělivý, ale jistě si dovedete představit jak u toho ženská vyšiluje. Ale chápu, že když chce děckám pustit večerníček a než se to povede zapnout, tak je po večerníčku, tak že to je celkem o ničem.
A taky při přepínání programů, pokud přeskáču třeba dvacet programů rychle za sebou, tak se z ničeho nic restartuje.

Co jsem zatím zkoušel je asi pět různých verzí fw. Ale situace se vždy opakuje. Máte nějaký tip, co bych ještě mohl zkusit? Reklamace přístroje je myslím až na posledním místě, protože by to znamenalo být třeba měsíc bez televize.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AMIKO HD 8260+ hrozně zlobí
PříspěvekOdeslal: 13.Leden 2017 - 10:32 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Listopad 2008 - 21:11
Příspěvky: 4738
Místo/Bydliště: Košice
Poděkoval: 232 krát
Poděkováno: 312 krát
Reklamacia ta neminie. Robil to od nova? este sanca odskusat u kamosa alebo u predajcu, na overenie ci nemas skrat v antene. Tiez moze byt vadny usb flash alebo disk. A este mozes stiahnut fw zo stranky amiko a ked s tym nepojdu aspon nezakodovane stanice, tak sup do krabice a do opravy. Mozno sa najde dobra dusa, ktora ti zapozicia prijimac na preklenutie toho kruteho obdobia :-)

_________________
formuler f4 turbo combo , openpli, openhdf, orange pi zero, 0624, TBS3102, tanix tx6, chromecast


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AMIKO HD 8260+ hrozně zlobí
PříspěvekOdeslal: 13.Leden 2017 - 10:39 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 15.Březen 2009 - 21:32
Příspěvky: 3946
Poděkoval: 80 krát
Poděkováno: 320 krát
ono je otázka zda jsi to koupi nové nebo jeteé , pokud nové zda jsi se domluvil na optimalizaci software ?

Na zkoušku si udělej zálohu toho sw. co tam máš . nahrej nějaký novější , vyzkoušej třeba dva ( i více )

Také zda máš nastavený správně DiSEqC přepínač , (dle mne né !) , může být i závada v instalaci ???

když to nevypneš tak to jede stále OK ???

A že ti nejede ihnet po zapnutí EPG je zcela normální , kde má vzít to info když byl vypnut ???
vše chce trochu času , a když už musíš vypínat zkus FAKE mode for StBy.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AMIKO HD 8260+ hrozně zlobí
PříspěvekOdeslal: 13.Leden 2017 - 13:22 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 28.Leden 2009 - 15:19
Příspěvky: 4
Koupil jsem to přes internet jako nové zboží. Software jsem už změnil asi pětkrát - vždy to třeba jeden den jde v pohodě ( můžu zapínat a vypínat jak chci a po každém zapnutí se rozchodí obraz i zvuk, ale další den to už zase blbne. Když to blbne, tak mám černou obrazovku i u FTA stanic, které přece musí fungovat i bez karty. Ale po několika odpojeních ze sítě to zas naběhne. Je to asi na heslo. Co konkrétně by mohlo být špatně nastavené u DISEQC? Mám dvě LNB na anténě - takže mám diseqc nastavené na 1/4 a 2/4 a když to zrovna funguje, tak to vypadá, že je vše v pohodě. A pokud to zrovna funguje tak jak má, tak během pár vteřin se zobrazí i informace v EPG - ale když to je zrovna zadrbané, tak nejde ani obraz ani zvuk a ani EPG a to ani u FTA programů, což je nejdivnější.
Ještě prosím o vysvětlení, co je fake mode for standby - ať nezemřu jako úplnej blbec. Díky.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AMIKO HD 8260+ hrozně zlobí
PříspěvekOdeslal: 13.Leden 2017 - 13:33 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 28.Leden 2009 - 15:19
Příspěvky: 4
tak fake mode jsem si už vygooglil....netřeba již vysvětlovat. díky


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AMIKO HD 8260+ hrozně zlobí
PříspěvekOdeslal: 13.Leden 2017 - 13:39 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Listopad 2008 - 21:11
Příspěvky: 4738
Místo/Bydliště: Košice
Poděkoval: 232 krát
Poděkováno: 312 krát
Ked to mas s diseqc, skus diseqc vymontovat a ist napriamo. Diseqc ma zo vsetkeho spomenuteho najnizsiu spolahlivost. Fake vypnutie je ked sa vypne len tuner, ale procesor bezi a prijimac stale hreje. Spotreba klesne z 12W na 7. Zavisi to od typu prijimaca. Zapnutie z fake je okamzite, z uplneho vypnutia trva desiatky sekund. Je to vlastne nieco ako ciastocne uspanie.

_________________
formuler f4 turbo combo , openpli, openhdf, orange pi zero, 0624, TBS3102, tanix tx6, chromecast


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AMIKO HD 8260+ hrozně zlobí
PříspěvekOdeslal: 13.Leden 2017 - 15:36 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 15.Březen 2009 - 21:32
Příspěvky: 3946
Poděkoval: 80 krát
Poděkováno: 320 krát
může být vadný přijímač ? ALE také a to pravděpodobně ÁNO, může být vadná signálová cesta

kabel , LNB , přepínač DiSEqC, konektory nejlépe by bylo vyzkoušet na tvé anténě jiný přístroj

jinak zde můžeme špekulovat , tipovat nebo se i dohádat ale je to na tobě !
Nebo si zavolej nějakého fandu z okolí nebo třeba i "machra" !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AMIKO HD 8260+ hrozně zlobí
PříspěvekOdeslal: 13.Leden 2017 - 19:58 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 29.Březen 2013 - 13:58
Příspěvky: 3061
Poděkoval: 689 krát
Poděkováno: 75 krát
alebo tam taktiež predajca narval poškodený sw...

je možné,že ten poškodený sw stiahlo viacero uživateľov

ale pozor,ak tam budeš ládovať sw za sw môžeš prísť o bezplatnú záruku...

_________________
VŠETCI SME SI PRED BOHOM ROVNÍ,IBAŽE NEPLATÍ TO PRED BANKOMATOM

Spoločenská váženosť DEMOKRATA stúpa úmerne jeho kontám v danových rajoch


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AMIKO HD 8260+ hrozně zlobí
PříspěvekOdeslal: 14.Leden 2017 - 11:23 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 15.Březen 2009 - 21:32
Příspěvky: 3946
Poděkoval: 80 krát
Poděkováno: 320 krát
ivan333ivan napsal:
alebo tam taktiež predajca narval poškodený sw...

je možné,že ten poškodený sw stiahlo viacero uživateľov

ale pozor,ak tam budeš ládovať sw za sw môžeš prísť o bezplatnú záruku...



ivane a zkus hádat proč jsem psal aby si spravil ZÁLOHU !!! :unknown:


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AMIKO HD 8260+ hrozně zlobí
PříspěvekOdeslal: 14.Leden 2017 - 13:59 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 26.Srpen 2013 - 13:29
Příspěvky: 149
Místo/Bydliště: Bratislava
Poděkováno: 4 krát
nemysliš,že uz je neskoro

zalohu mal pred aktualizaciou robit,teraz mu bude na prd

a ak bola zaloha s poskodeným sw tak mu bude duplom na prd

v odbornom servise pridu stejne nato,ze tam niekto drbal sw od buka do buka

Reklamace přístroje je myslím až na posledním místě, protože by to znamenalo být třeba měsíc bez televize.

ako u koho,kto tomu nerozumie u toho je reklamacia prvorada-od toho je reklamacia

a ked sa črep vrati s poznamkou ,ze mu nic neni,vtedy mozno do neho vrtat alebo ho jebnut o zem

_________________
Xtrend ET 10000 HD,Toroidal T-90 Maximum Wave Frontier
Satlook micro HD,Emitor COMBOLOOK Color S2/T2


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AMIKO HD 8260+ hrozně zlobí
PříspěvekOdeslal: 07.Únor 2017 - 9:28 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 28.Leden 2009 - 15:19
Příspěvky: 4
Tak jsme se v mezičase stěhovali. Během stěhování jsem s tím přijímačem nechťa trošku jebnul a asi mu to pomohlo. Možná byl někde nějaký grot na desce, který se tím nárazem uvolnil nebo těžko říct....každopádně od té rány to chodí perfektně. Ještě jsem nastavil vypínání na FAKE a už to je úplná parádička.
Takže díky za rady a ponaučení pro příště: "Nejde ti to? Ven si větší kladivo!"


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 11 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk