e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 22.Leden 2020 - 21:06

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 81 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 3 4 5 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: AMIKO SHD-8240 CICX
PříspěvekOdeslal: 26.Srpen 2012 - 23:03 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 11.Duben 2007 - 13:21
Příspěvky: 51
Poděkoval: 1 krát
ahojte má niekto skúsenosti s týmto STB ? môžem doň nahrať FW z tohto vlákna viewtopic.php?f=13&t=46140 pre 8200 ? ďakujem
kanagon


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: AMIKO SHD-8240 CICX
PříspěvekOdeslal: 26.Srpen 2012 - 23:24 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 16.Květen 2009 - 18:51
Příspěvky: 1159
satelitni prijimac: nic staleho...
Poděkováno: 3 krát
Je to serie 8200,tak muzes.

_________________
out of order...


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: AMIKO SHD 8240 CICXE - LAN zdieľanie
PříspěvekOdeslal: 30.Říjen 2012 - 9:05 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 09.Červenec 2012 - 9:13
Příspěvky: 34
Poděkoval: 1 krát
Zdravím, vedel by mi niekto, veľmi pekne Vás prosím, napísať presný postup ako nastaviť to :x zdieľanie cez LAN na amiku 8240? Neviem či to mám nastaviť cez nastavenie lokálnej siete, alebo cez nastavenie sieťového klienta alebo cez nastavenie servera, no proste mám v tom hokej.. Skúšal som to všelijak, no bez úspechu.

Ak niekto vlastní tento stroj a vie ako na to, bol by som rád ak by sa ozval a pomohol mi rozlúskať tento problém.

Ďakujem veľmi pekne.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 30.Říjen 2012 - 14:23 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 09.Červenec 2012 - 9:13
Příspěvky: 34
Poděkoval: 1 krát
Nikto mi nevie poradiť? Som fakt zúfalý, fakt neviem ako na to.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 30.Říjen 2012 - 17:29 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 17.Březen 2009 - 10:42
Příspěvky: 82
Poděkoval: 4 krát
aj ja by som chcel nastavit zdielanie cez net ale neviem ako, ale frii


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 30.Říjen 2012 - 17:38 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 11.Květen 2010 - 18:14
Příspěvky: 140
Poděkováno: 1 krát
Je to rovnaké,ako na Golden media 9080.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 31.Říjen 2012 - 10:16 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 09.Červenec 2012 - 9:13
Příspěvky: 34
Poděkoval: 1 krát
juro1970 napsal:
Je to rovnaké,ako na Golden media 9080.


aha, dobre, ďakujem. Len mám ešte jednu otázočku. Ako sa nastavuje domáce lan zdieľanie na Golden Media 9080?


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 07.Listopad 2012 - 16:45 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 09.Červenec 2012 - 9:13
Příspěvky: 34
Poděkoval: 1 krát
Niečo som si preštudoval a nastavil som to, ale niekde mám chybu, lebo to stále nefunguje:

SERVER
Nastavenie lokálnej siete:
Wired
DHCP - VYP
ip adresa - 192.169.003.177
maska - 255.255.255.000
brána - 192.168.001.002
preferovaný dns - 192.168.009.250
alternatívny dns - 192.168.009.249

Nastavenie sieťového klienta:
názov serveru - 192.168.003.002
10000
test
test
aktívny server aj emm zapnuté
emulátor HomeCamd2

KLIENT
Nastavenie lokálnej siete:
Wired
DHCP - VYP
ip adresa - 192.169.003.002
maska - 255.255.255.000
brána - 192.168.001.001
preferovaný dns - 192.168.009.250
alternatívny dns - 192.168.009.249

Nastavenie sieťového klienta:
názov serveru - 192.168.003.177
10000
test
test
aktívny server aj emm zapnuté
emulátor HomeCamd

Čo mám zle? Ja som z toho totálny idiot. ](*,)

ps: mám krížený LAN kábel


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 08.Listopad 2012 - 12:54 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 28.Duben 2007 - 21:40
Příspěvky: 131
Místo/Bydliště: blízko RK
Poděkoval: 1 krát
...nepíšeš ako to máš prepojené ,máš to káblom ?? máš wifi adaptér ?? aký je druhý príjmač ?? dá sa to nazdielať aj cez RS232 cez home server ,popíš toho viec :wink:


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 08.Listopad 2012 - 16:57 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 09.Červenec 2012 - 9:13
Příspěvky: 34
Poděkoval: 1 krát
patko33 napsal:
...nepíšeš ako to máš prepojené ,máš to káblom ?? máš wifi adaptér ?? aký je druhý príjmač ?? dá sa to nazdielať aj cez RS232 cez home server ,popíš toho viec :wink:


mám to napojené na priamo kríženým lan káblom, druhý prijímač je taký istý amiko 8240. dá sa to zdieľať aj cez rs232, ale chcem zdieľať cez lan, je to rýchlejšie a lepšie.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 08.Listopad 2012 - 17:42 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 28.Duben 2007 - 21:40
Příspěvky: 131
Místo/Bydliště: blízko RK
Poděkoval: 1 krát
xenius77 napsal:
patko33 napsal:
...nepíšeš ako to máš prepojené ,máš to káblom ?? máš wifi adaptér ?? aký je druhý príjmač ?? dá sa to nazdielať aj cez RS232 cez home server ,popíš toho viec :wink:


mám to napojené na priamo kríženým lan káblom, druhý prijímač je taký istý amiko 8240. dá sa to zdieľať aj cez rs232, ale chcem zdieľať cez lan, je to rýchlejšie a lepšie.



...netáraj ,kúp si REDUKCIU RS232/RJ45 cca 6 €čok len pozor sú aj priame aj krížené a máš to spolahlivo urobené,nemrzne to šlape to ako hodinky, nastavíš home server na druhom home klient a pozeráš a nie riešiš tu nastavenia :wink:


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 09.Listopad 2012 - 8:22 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 09.Červenec 2012 - 9:13
Příspěvky: 34
Poděkoval: 1 krát
Problém je, že ja to potrebujem prepojiť lankom.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 12.Listopad 2012 - 14:41 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 28.Listopad 2007 - 12:11
Příspěvky: 46
satelitni prijimac: HDBox 7119
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 2 krát
V SERVER prijimaci sa nastavuje server vo "vlastnom" menu, nie v nastaveni sietoveho klienta. Mne sa to podarilo rozbehnut vzdy len na chvilu. Nikdy nie s adresami 192.168... a vzdy to po par hodinach/dnoch restalo fungovat. Nasledovali hodiny skusania a opat sa to rozbehlo. Chystam sa kupit tie redukcie RS232/RJ45, pretoze uz na to nemam nervy. Mal som radsej kupit osvedcene AB Cryptobox450HD ... :(

_________________
HDBox 7119(E2)


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 12.Listopad 2012 - 15:54 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 10.Listopad 2009 - 19:23
Příspěvky: 93
Ahoj,

to jak to máš nastavené je totální nesmysl.Prostuduj si základy IP protokolu a routování. Pokud je IP 192.169.003.177 a brana 192.168.001.002 nemuze byt logicky maska 255.255.255.0 ale minimálně 255.0.0.0

To jen na okraj. Nastav tam toto:
SERVER
Nastavenie lokálnej siete:
Wired
DHCP - VYP
ip adresa - 192.168.001.10
maska - 255.255.255.000
brána - 192.168.001.001

preferovaný dns - 192.168.009.250
alternatívny dns - 192.168.009.249

Tady bych asi nepouštěl klienta, ale spustil samotný server. " ve vlastním menu ".

Nastavenie sieťového klienta:
názov serveru - 192.168.001.010
10000
test
test
aktívny server aj emm zapnuté
emulátor HomeCamd2


KLIENT
Nastavenie lokálnej siete:
Wired
DHCP - VYP
ip adresa - 192.168.001.012
maska - 255.255.255.000
brána - 192.168.001.001

preferovaný dns - 192.168.009.250
alternatívny dns - 192.168.009.249

Nastavenie sieťového klienta:
názov serveru - 192.168.001.010
10000
test
test
aktívny server aj emm zapnuté
emulátor HomeCamd2


Těžko říct kde máš opravdu DNS tak jsem ho nechal beze zmeny.
Jestli pojedou ty stroje jen proti sobě kříženým kablem, tak je to DNS nepodstatny.
Pokud to pojede v siti s přístupem na net, je nutne nastavit správně IP/masku/Bránu/DNS.

Radek.





xenius77 napsal:
Niečo som si preštudoval a nastavil som to, ale niekde mám chybu, lebo to stále nefunguje:

SERVER
Nastavenie lokálnej siete:
Wired
DHCP - VYP
ip adresa - 192.169.003.177
maska - 255.255.255.000
brána - 192.168.001.002
preferovaný dns - 192.168.009.250
alternatívny dns - 192.168.009.249

Nastavenie sieťového klienta:
názov serveru - 192.168.003.002
10000
test
test
aktívny server aj emm zapnuté
emulátor HomeCamd2

KLIENT
Nastavenie lokálnej siete:
Wired
DHCP - VYP
ip adresa - 192.169.003.002
maska - 255.255.255.000
brána - 192.168.001.001
preferovaný dns - 192.168.009.250
alternatívny dns - 192.168.009.249

Nastavenie sieťového klienta:
názov serveru - 192.168.003.177
10000
test
test
aktívny server aj emm zapnuté
emulátor HomeCamd

Čo mám zle? Ja som z toho totálny idiot. ](*,)

ps: mám krížený LAN kábel


Naposledy upravil(a) radek.plzen dne 12.Listopad 2012 - 16:28, celkem upraveno 1 x.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 12.Listopad 2012 - 16:04 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 28.Duben 2007 - 21:40
Příspěvky: 131
Místo/Bydliště: blízko RK
Poděkoval: 1 krát
...ak je medzi príjmačmi natiahnutý kábel rieš to cez homeserver ,daj si poradiť , a prečo to vlastne nechceš riešiť cez rs232 ??? :wink:


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 12.Listopad 2012 - 16:10 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 10.Listopad 2009 - 19:23
Příspěvky: 93
Není problém to propojit mezi sebou přes switch ve vnitřní síti s přístupem na net.
Pak ti pojede i to počasí, Youtube videa, případně share ven někam přes net.

R.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Amiko SHD-8240 CICX Ethernet Full HD
PříspěvekOdeslal: 14.Listopad 2012 - 21:33 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 16.Prosinec 2007 - 14:07
Příspěvky: 14
satelitni prijimac: Octagon 918HD, Inetbox300,AB C
dobrý vecer idem rodicom kupit tento príjimac,
mohli by ste mi poradiť aky soft tam hodiť aby to spolupracovalo s ice skylink.

popripade by som uvital aj nejake linky kde si niečo prečítam ohľadne upgrade softweru atd a ožnosti prijímača.

Dakujem.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Listopad 2012 - 9:03 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 08.Červenec 2008 - 8:20
Příspěvky: 258
Poděkoval: 8 krát
Poděkováno: 1 krát
Ahoj.viewtopic.php?f=13&t=46140


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Listopad 2012 - 13:12 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 09.Červenec 2012 - 9:13
Příspěvky: 34
Poděkoval: 1 krát
dobre, vďaka za rady, pozriem sa na to, len teraz nejak nestíham..


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Listopad 2012 - 22:52 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 16.Prosinec 2007 - 14:07
Příspěvky: 14
satelitni prijimac: Octagon 918HD, Inetbox300,AB C
modronoska napsal:


ahoj dik, ciže ak dobre chapem tak tam supnem tento subor
ALI3606_0A040A00_amiko_220_mcas_synaps_1.4.78 - Multi CAS

kedze potrebujem len na ice kartu


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 81 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 3 4 5 Další

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk