e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 18.Listopad 2019 - 6:22

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 5 příspěvků ] 
Autor Zpráva
PříspěvekOdeslal: 11.Říjen 2019 - 21:52 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 05.Říjen 2008 - 10:24
Příspěvky: 5
Čaute, kamarát má 3 prijímače. Amiko 8265+ ako server, amiko 8260+ ako klient1 a amiko mini hd265 ako klient2. Doteraz mal zapojené Amiko 8265+ ako server a amiko 8260+ ako klient1 a všetko v poriadku išlo. Akonáhle pripojil amiko mini hd265 tak vyhodilo 8260+ klienta a išiel len Amiko mini hd 265. Ako to má nastaviť, aby išiel 1 server a 2 klienty?

Všetky firmwary sú mcas.

Nastavenie, ktoré fungovalo pre dva prijímače, a to Amiko 8265+ ako server a amiko 8260+ ako klient1 bolo takéto:


Nastavenie sieťového pripojenia - server stb:
DHCP: vypnuté
IP: 192.168.0.101
Maska: 255.255.255.0
Brána: 192.168.0.101

Nastavenie sieťového pripojenia - klient stb:
DHCP: vypnuté
IP: 192.168.0.104
Maska: 255.255.255.0
Brána: 192.168.0.101

Zdieľanie:
Nastavenie v "IP share"
Server stb:
Homecamd
IP adresa: 192.168.0.101
Port: 10000
protokol: Homecamd
server: zapnutý

Klient stb:
nastavuje sa v "kolónke" pre klient share v jednom z "okienok" pre zadanie parametrov:
IP adresa: 192.168.0.101
Port: 10000
Meno: NEZADÁVAŤ, nechať prázdne!
Heslo: NEZADÁVAŤ, nechať prázdne!
Protokol: Homecamd
Zapnúť klient share!
Uložiť červeným tlačidlom na DO.

Viete niekto poslať nastavenie pre 3 prijímače, ktoré by fungovalo?


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 12.Říjen 2019 - 7:49 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 04.Červenec 2009 - 14:48
Příspěvky: 3200
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 105 krát
No jestly ma u obou klientu IP: 192.168.0.104 tak to nepojede.

_________________
ObrázekObrázekObrázekObrázek




Na dotazy nepoužívejte SZ, ale fórum


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 12.Říjen 2019 - 8:51 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 21.Srpen 2012 - 20:12
Příspěvky: 1857
Poděkoval: 115 krát
Poděkováno: 298 krát
Ve stejné síti nemohou mít dvě zařízení stejnou MAC adresu ani stejnou IP adresu. Jsou tedy možná dvě řešení, vždy ale platí, že se musí zkontrolovat, že MAC adresy klientů nejsou stejné, pokud ano, změnit na různé. Potom lze použít následující:
1. Při nastavení vypnuté služby DHCP dát různé IP adresy (třeba koncové IP 104 a 105).
2. Ponechat zapnutou službu DHCP, klient dostane přiřazenou volnou IP routerem, na kterém DHCP běží.

_________________
Vu+ Duo2, 2x single DVB-S2, Western Digital 1TB, MAX T90, Skylink


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 12.Říjen 2019 - 14:45 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 05.Říjen 2008 - 10:24
Příspěvky: 5
A kde mám vymenit tie koncove IP 104 a 105? V ethernet settings a tam kde? Vedel by si mi poslat celkove nastavenie? Resp. to, co som se vlozil a prepises mi tam spravne tie ip adresy.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 12.Říjen 2019 - 15:18 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 04.Červenec 2009 - 14:48
Příspěvky: 3200
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 105 krát
Vypnout v klientech DHCP a zadat do boxu rucne.

IP: 192.168.0.104
Maska: 255.255.255.0

IP: 192.168.0.105
Maska: 255.255.255.0

Branu (GW) ne.

_________________
ObrázekObrázekObrázekObrázek




Na dotazy nepoužívejte SZ, ale fórum


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 5 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: hpat a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk