e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 18.Listopad 2019 - 6:23

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 15 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: OPTICUM HD X403p nemá signál oprava ?
PříspěvekOdeslal: 14.Říjen 2019 - 19:38 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 05.Listopad 2008 - 21:37
Příspěvky: 99
Iba sa chcem opýtať sused mi podaroval údajne nefunkčný OPTICUM HD 403p keď som ho zapol všetko ide nabbootuje aj MENU ide no ale signál nikde na výstupe F ka na LNB napätie je !!!

vedel by mi nejaký "opravár" poradiť či to má zmysel opravovať alebo rovno vyhodiť ? tipujem že to bude nejaká bežná chyba tohto modelu.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Říjen 2019 - 19:46 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 21.Srpen 2012 - 20:12
Příspěvky: 1857
Poděkoval: 115 krát
Poděkováno: 298 krát
A co píše v menu při hledání signálu? Ukazuje nějaké smysluplné hodnoty? To by napovědělo, zda je tuner OK a skutečně signál z LNB přijímá.

_________________
Vu+ Duo2, 2x single DVB-S2, Western Digital 1TB, MAX T90, Skylink


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Říjen 2019 - 19:52 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 05.Listopad 2008 - 21:37
Příspěvky: 99
no tak zmena :)!!!!
spočiatku to bolo tak že nenabehla žiadna stupnica bargraf následne som sa pohral v menu išiel som do manuálneho hladania a sim sala bim ono to jede :D signál nabehol takže funguje :D

a tu sa ihned opýtam aký by ste doporučili poslený sw ideal keby vedel sa správať ako "klient"

súčasná SW: je : 060202000_1.1.54 EMU


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Říjen 2019 - 19:54 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 21.Srpen 2012 - 20:12
Příspěvky: 1857
Poděkoval: 115 krát
Poděkováno: 298 krát
V tomto bodě neporadím. Opticum nepoužívám. Ať to řekne někdo, kdo má zkušenosti z provozu.

_________________
Vu+ Duo2, 2x single DVB-S2, Western Digital 1TB, MAX T90, Skylink


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Říjen 2019 - 19:55 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 05.Listopad 2008 - 21:37
Příspěvky: 99
ok


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Říjen 2019 - 22:13 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Listopad 2008 - 21:11
Příspěvky: 4695
Místo/Bydliště: Košice
Poděkoval: 231 krát
Poděkováno: 310 krát
viewtopic.php?f=14&t=25573&p=705506&hilit=Lemontree#p705506

Uz to nemam, ale toto boli posledné dobré softy. Kedze sa jedna o starsie veci, je potrebné rucne dopísať pripadne chýbajúce transpondery.
Najdes ich tu
viewtopic.php?f=13&t=25569#p462758

http://www.satsupreme.com/download.php/ ... 1353926794

_________________
formuler f4 turbo combo , openpli, openhdf, orange pi zero, 0624, TBS3102, tanix tx6, chromecast


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Říjen 2019 - 22:38 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 05.Listopad 2008 - 21:37
Příspěvky: 99
kuknem to dík


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Říjen 2019 - 8:11 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 10.Březen 2008 - 18:35
Příspěvky: 37
satelitni prijimac: Formuler f4 turbo,HDBOX9105*
Poděkoval: 2 krát
viewtopic.php?f=13&t=38517


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Říjen 2019 - 20:00 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 05.Listopad 2008 - 21:37
Příspěvky: 99
ešte sa opýtam čo na to boot loader ? netreba dať na to bach aby sedelo číslo alebo je to jedno ???


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 16.Říjen 2019 - 0:04 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Listopad 2008 - 21:11
Příspěvky: 4695
Místo/Bydliště: Košice
Poděkoval: 231 krát
Poděkováno: 310 krát
Tie co som doporucil bezia na vsetkych x403p.
Pozor na diaľkové ovládanie - su 2 druhy navzájom nekompatibilne. Softy, ktore som poradil fungujú s obidvomi.
Softy s gisclub v nazve - a obecne novsie ako som doporucil sa nechovaju korektne.

_________________
formuler f4 turbo combo , openpli, openhdf, orange pi zero, 0624, TBS3102, tanix tx6, chromecast


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 16.Říjen 2019 - 20:32 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 05.Listopad 2008 - 21:37
Příspěvky: 99
ahoj peter54
priznám sa dnes som sa k tomu dostal ale nedal som tie zo začiatku čo si mi spomínal ale dal som FW 1.6.17 sw nemá to v názve " gisclub " na čo si ma upozornil tak som to riskol a je to OK

chcel by som sa teda opýtať ešte ak vieš aký je rozdiel medzi

globo_x4_amstar_1.6.17
globo_x4_xwindow_1.6.17

????? dík


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 16.Říjen 2019 - 21:56 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Listopad 2008 - 21:11
Příspěvky: 4695
Místo/Bydliště: Košice
Poděkoval: 231 krát
Poděkováno: 310 krát
Jedna sa o rozne skiny v zasade pre rovnaký soft.

Amstar je skin primarne urceny pre crt televizory - jedna sa o velke pismena, malo stlpcov a podobne.
Xwindow je podobny amiku - mne sa nepacil, zakotvil som u vyssie uvedeneho lemontree.
Zatial co pri triedeni kanalov amstar a lemontree umožňujú nahlady stanic, xwindows mal tuto funkciu potlacenu.

Fotecky amstar a amika su napriklad tu:
viewtopic.php?f=14&t=51196

Lemontree je tuto:
viewtopic.php?f=357&t=74208&p=784882&hilit=Opticum+0624#p784878

Vela skinov tuto:
viewtopic.php?f=14&t=42678

Novsie softy ako 1.4.98 neprinášajú pre mna podstatné zlepsenia - zrejme sa jedna o vylepsenia v oblasti emu, fastscan pre polsku tnk a pravdepodobne ide o menej vydarené porty z novších modelov amik a opticum. Ako pisem, skor sa jedna o zhorsenia, lebo mnohe nefunguju dobre.
Jeden z novsich softov (gisclub) mi posobil cyklicky restart - to mi už lepilo, vyzeralo, ze je koniec. Ďalší extremne kontrastný obraz a ine len strakate gycovite menu a podobne radosti.

_________________
formuler f4 turbo combo , openpli, openhdf, orange pi zero, 0624, TBS3102, tanix tx6, chromecast


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 16.Říjen 2019 - 22:01 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 05.Listopad 2008 - 21:37
Příspěvky: 99
úprimne veľmi pekne ďakujem za fakt najkorektnejšiu ochotu toto sa tak často na fórach nevidí :)

dikes

PS:
a čo takýto starý satelit akceptoval by USB Wifi ako amiko napríklad ? alebo len LAN ku ?


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 16.Říjen 2019 - 22:25 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Listopad 2008 - 21:11
Příspěvky: 4695
Místo/Bydliště: Košice
Poděkoval: 231 krát
Poděkováno: 310 krát
Wifina v x4 nechodi. Cize ani v x403p ani v amiko shd8000.
Zato tieto prijimace sú posledné amika a opticumy, ktoré robia nekódované nahravky. Cize nahravky, ktoré sa dajú prehrať v pc.

Pekny clanok o tomto prijimaci https://www.parabola.cz/clanky/3966/opt ... ecne-tady/
Obrazky ilustruju firmware amstar.

_________________
formuler f4 turbo combo , openpli, openhdf, orange pi zero, 0624, TBS3102, tanix tx6, chromecast


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 16.Říjen 2019 - 22:31 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 05.Listopad 2008 - 21:37
Příspěvky: 99
testol som to druhé MENU je to OK len nemám Dialkové tak to ovládam telefónom :D s /IR/

dobre zatial spokojnosť !!!


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 15 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: hpat a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk