e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 21.Květen 2019 - 5:54

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 24 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Oscam - Plustelka
PříspěvekOdeslal: 27.Leden 2015 - 1:02 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 27.Leden 2015 - 0:29
Příspěvky: 12
Zdravim vas,

v tejto oblasti som uplny zaciatocnik, tak ak mi poskytnete cenne rady, tak poprosim co najpresnejsie.

O co sa jedna?:
Mam zariadenie Cubox na ktorom mi bezi Openelec. K zariadeniu mam pripojeny externý DVB tuner s CI slotom http://engl.technotrend.eu/2916/TT-connect__CT-3650_CI.html.
Ako backend pouzivam TVHEADEND. Na tuner chytam vsetky dostupne programy.

Rozhodol som sa zakupit modul Plustelka a moj velky problem je ako modul rozbehat.
Vedel by mi niekto pomoct ako na to? Viem ze treba nejako nastavit OSCAM ale priznam sa ze dnes som ho videl prvy krat a ako si som z toho mimo. Dakujem za kazdu radu.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Oscam - Plustelka
PříspěvekOdeslal: 27.Leden 2015 - 11:48 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 26.Září 2011 - 16:03
Příspěvky: 5493
satelitni prijimac: Všetko-4K
Místo/Bydliště: chlpatá dedinka okres pupok .
Poděkoval: 58 krát
Poděkováno: 123 krát
na modul pokial viem tak oscam určite nepotrebuješ tak sa s tým netráp . strčíš kartu a modul do boxu a pozeráš ,samozrejme za predpokladu že ten tvoj bazmek spolupracuje s tým modulom . ale ak ťa to poteší tak tá karta funguje aj pod oscamom ,samozrejme správne ho nakrmiť . :good:

_________________
Všetko 4K


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Oscam - Plustelka
PříspěvekOdeslal: 27.Leden 2015 - 12:13 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 11.Leden 2011 - 16:57
Příspěvky: 1451
satelitni prijimac: Dreambox 7080,TBS 5925
Poděkoval: 11 krát
Poděkováno: 106 krát
Ten modul je bezkartový a CI+ aj tam môže byť problém.

_________________
Dreambox 920 / 7080
Oscam EMU r11503
TBS 5925
Parabola:150cm 76,5E-34,5W,90cm Fe 28,2E+23,5E+19,2E+13,0E
Obrázek


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Oscam - Plustelka
PříspěvekOdeslal: 27.Leden 2015 - 12:19 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 27.Leden 2015 - 0:29
Příspěvky: 12
Ano je bezkartovy modul. Ak tomu dobre rozumiem, tak by po zasunutí malo ist bez konfigurácie a ked to nejde tak mam smolu? Existuje nejake riešenie ako to na tejto zostave rozbehať?
Je potrebne nieco nastavit aj v tvheadend aby sli aj kodovane kanaly?

Je to modul Smit, co som sa docital na nete tak ludom Smit CI+ od UPC slape na tom tunery.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Oscam - Plustelka
PříspěvekOdeslal: 27.Leden 2015 - 15:40 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 11.Leden 2011 - 16:57
Příspěvky: 1451
satelitni prijimac: Dreambox 7080,TBS 5925
Poděkoval: 11 krát
Poděkováno: 106 krát
A máš to už aktivované ak sa dobre pamätám posiela sa tam sms.

_________________
Dreambox 920 / 7080
Oscam EMU r11503
TBS 5925
Parabola:150cm 76,5E-34,5W,90cm Fe 28,2E+23,5E+19,2E+13,0E
Obrázek


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Oscam - Plustelka
PříspěvekOdeslal: 27.Leden 2015 - 16:08 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 05.Srpen 2013 - 13:16
Příspěvky: 3225
satelitni prijimac: Vu4k; DM820; Šrotbox5000
Poděkoval: 1 krát
pele1 napsal:
A máš to už aktivované ak sa dobre pamätám posiela sa tam sms.


preco utracat za sms ked to ide normal cez web registrovat

@ Fuso

ak to, posli mi do PM cislo modulu kuknem ti na to pripadne poslem reaktivaciu


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Oscam - Plustelka
PříspěvekOdeslal: 27.Leden 2015 - 17:35 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 27.Leden 2015 - 0:29
Příspěvky: 12
Ano, je karta aktivovana. Mam sluzbu PROMO, cize do 26.2. by mali ist vsetky programy.

Teraz pozeram dmesg a pisem mi: dvb_ca adapter 0: DVB CAM link initialisation failed
Viete co dalej?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Oscam - Plustelka
PříspěvekOdeslal: 27.Leden 2015 - 17:58 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 05.Srpen 2013 - 13:16
Příspěvky: 3225
satelitni prijimac: Vu4k; DM820; Šrotbox5000
Poděkoval: 1 krát
Fuso napsal:
Ano, je karta aktivovana. Mam sluzbu PROMO, cize do 26.2. by mali ist vsetky programy.

Teraz pozeram dmesg a pisem mi: dvb_ca adapter 0: DVB CAM link initialisation failed
Viete co dalej?


no teraz by si mal kontaktovat svojho predajcu a uviest mu vsetky svoje nalezitosti, pretoze my tu jednak vsetko z teba tahame jak z chlpatej deky a jednak hentake "čudo" noname vyrobcu nepozname. skus zalistovat na jeho support fore


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Oscam - Plustelka
PříspěvekOdeslal: 27.Leden 2015 - 19:00 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 27.Leden 2015 - 0:29
Příspěvky: 12
dlhe_pole napsal:
Fuso napsal:
Ano, je karta aktivovana. Mam sluzbu PROMO, cize do 26.2. by mali ist vsetky programy.

Teraz pozeram dmesg a pisem mi: dvb_ca adapter 0: DVB CAM link initialisation failed
Viete co dalej?


no teraz by si mal kontaktovat svojho predajcu a uviest mu vsetky svoje nalezitosti, pretoze my tu jednak vsetko z teba tahame jak z chlpatej deky a jednak hentake "čudo" noname vyrobcu nepozname. skus zalistovat na jeho support fore


Poskytujem vsetky informacie ktore viem. Cennim si kazdu radu.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Oscam - Plustelka
PříspěvekOdeslal: 27.Leden 2015 - 19:07 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 05.Srpen 2013 - 13:16
Příspěvky: 3225
satelitni prijimac: Vu4k; DM820; Šrotbox5000
Poděkoval: 1 krát
Fuso napsal:
dlhe_pole napsal:
Fuso napsal:
Ano, je karta aktivovana. Mam sluzbu PROMO, cize do 26.2. by mali ist vsetky programy.

Teraz pozeram dmesg a pisem mi: dvb_ca adapter 0: DVB CAM link initialisation failed
Viete co dalej?


no teraz by si mal kontaktovat svojho predajcu a uviest mu vsetky svoje nalezitosti, pretoze my tu jednak vsetko z teba tahame jak z chlpatej deky a jednak hentake "čudo" noname vyrobcu nepozname. skus zalistovat na jeho support fore


Poskytujem vsetky informacie ktore viem. Cennim si kazdu radu.


no to asi tazko..
doteraz si napriklad nenapisal aky ci modul tam mas ... na trhu su minimalne 2 druhy ci cloaked modulov.
tak isto nechapem preco do toho pleties nejaky oscam, kedze z ci modulu nic nenazdielas ..


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Oscam - Plustelka
PříspěvekOdeslal: 27.Leden 2015 - 19:13 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 27.Leden 2015 - 0:29
Příspěvky: 12
Co viem tak plustelka poskytuje dva CI moduly: SMIT a STRONG. Neviem ako sa este rozlisuju.
Ako som pisal, som zaciatocnik a myslel som si ze oscam sluzi na pripojenie k modulu.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Oscam - Plustelka
PříspěvekOdeslal: 27.Leden 2015 - 21:54 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 14.Duben 2013 - 20:34
Příspěvky: 114
Poděkoval: 6 krát
efendy55 napsal:
na modul pokial viem tak oscam určite nepotrebuješ tak sa s tým netráp . strčíš kartu a modul do boxu a pozeráš ,samozrejme za predpokladu že ten tvoj bazmek spolupracuje s tým modulom . ale ak ťa to poteší tak tá karta funguje aj pod oscamom ,samozrejme správne ho nakrmiť . :good:




Ano? a pod ktorym oscamom a vcom?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Oscam - Plustelka
PříspěvekOdeslal: 27.Leden 2015 - 22:43 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 05.Srpen 2013 - 13:16
Příspěvky: 3225
satelitni prijimac: Vu4k; DM820; Šrotbox5000
Poděkoval: 1 krát
Fuso napsal:
Co viem tak plustelka poskytuje dva CI moduly: SMIT a STRONG. Neviem ako sa este rozlisuju.
Ako som pisal, som zaciatocnik a myslel som si ze oscam sluzi na pripojenie k modulu.


oscam k modulu ? a to si kde vycital takuto blbost ? modul nie je zdielatelny z nicim a nikym !!! jedine ze by si mal diablo lan, diablo wifi alebo matrix air a vtedy moze tento modul zdielat z oscamu !! nie oscam z modulu !!!


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Oscam - Plustelka
PříspěvekOdeslal: 27.Leden 2015 - 22:52 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 12.Listopad 2007 - 20:23
Příspěvky: 9440
Poděkoval: 52 krát
Poděkováno: 113 krát
Píše, že je začátečník a ty ho musíš zdrbat na 3 doby. To fakt nejde napsat jinak?

_________________
CST HD2 TANK,NG-Return CS 3.0, DOScam 0.25, LNB Chess Edition 3 Single 0,1dB, SG-2100, offset 80cm
________________________________________________________________________________________________________
Čím více poznávám lidi, tím více miluji psy. R.R. Demokracie je, když dva vlci a jedno jehně hlasují, co bude k večeři. Svoboda je, když dobře ozbrojené jehně odmítá hlasovat. B.F.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Oscam - Plustelka
PříspěvekOdeslal: 27.Leden 2015 - 22:53 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 27.Leden 2015 - 0:29
Příspěvky: 12
toprun napsal:
Píše, že je začátečník a ty ho musíš zdrbat na 3 doby. To fakt nejde napsat jinak?

Dakujem. Aspon niekto kto suciti.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Oscam - Plustelka
PříspěvekOdeslal: 28.Leden 2015 - 2:20 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 05.Srpen 2013 - 13:16
Příspěvky: 3225
satelitni prijimac: Vu4k; DM820; Šrotbox5000
Poděkoval: 1 krát
toprun napsal:
Píše, že je začátečník a ty ho musíš zdrbat na 3 doby. To fakt nejde napsat jinak?



...no nejde, pretoze sa s takymyto ludmi sa dennodenne stretavam .. nakupia kraviny kade tade po nay-ke alebo pochybnych shopoch a ked im nieco nejde pridu mi na predajnu plakat .. uz si fakt niekedy pripadam jak hovnocuc ... furt niekoho taham zo sra*iek ...
aj tento tu, co sa skor neopytal ? nakupil u anglanov kravinu na zaklade dojmov bez znalosti pojmov ..a teraz vyplakava po forach .. co neprisiel predtym a nespytal sa ako to funguje, ver tomu ze pokial je normalna otazka, a nie typu vyblafnuty oscam config vzdy poradim pokial som kdesi pri pc a radim stylom nie na zlatom podnose, ale uzivatel musi na to sam dojst, pretoze ked na to pride sam jednak sa to nauci a jednak bude mat radost z toho aky je sikovny.. takze tak sa veci maju.. :D


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Oscam - Plustelka
PříspěvekOdeslal: 28.Leden 2015 - 9:44 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 27.Leden 2015 - 0:29
Příspěvky: 12
dlhe_pole napsal:
toprun napsal:
Píše, že je začátečník a ty ho musíš zdrbat na 3 doby. To fakt nejde napsat jinak?



...no nejde, pretoze sa s takymyto ludmi sa dennodenne stretavam .. nakupia kraviny kade tade po nay-ke alebo pochybnych shopoch a ked im nieco nejde pridu mi na predajnu plakat .. uz si fakt niekedy pripadam jak hovnocuc ... furt niekoho taham zo sra*iek ...
aj tento tu, co sa skor neopytal ? nakupil u anglanov kravinu na zaklade dojmov bez znalosti pojmov ..a teraz vyplakava po forach .. co neprisiel predtym a nespytal sa ako to funguje, ver tomu ze pokial je normalna otazka, a nie typu vyblafnuty oscam config vzdy poradim pokial som kdesi pri pc a radim stylom nie na zlatom podnose, ale uzivatel musi na to sam dojst, pretoze ked na to pride sam jednak sa to nauci a jednak bude mat radost z toho aky je sikovny.. takze tak sa veci maju.. :D


Tak opytam sa este raz a inak. Aky dvb-t usb tuner by si mi doporucil ktory bude podporovat CI modul SMIT od Plustelky? Na zariadeni mam naistalovany Openelec a je tam kernel 3.14.xx


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Oscam - Plustelka
PříspěvekOdeslal: 28.Leden 2015 - 12:30 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 05.Srpen 2013 - 13:16
Příspěvky: 3225
satelitni prijimac: Vu4k; DM820; Šrotbox5000
Poděkoval: 1 krát
Fuso napsal:

Tak opytam sa este raz a inak. Aky dvb-t usb tuner by si mi doporucil ktory bude podporovat CI modul SMIT od Plustelky? Na zariadeni mam naistalovany Openelec a je tam kernel 3.14.xx


v prvom rade by som ti doporucil ujasnit si pojmy a hlavne co na co chces.. ja ddoteraz nechapem naco ti je nejaky prave usb dvbt tuner, jak chces kukat na telku tak vsetky lcd/led/plazmy full hd vedia automaticky mpeg 4 a maju slot na modul.
pokial to chces do pc ako doplnok doporucujem sa predom poradit z nejakym pc expertom a prislusny modul si odskusat priamo u predajcu, najlepsie tam kde kupujes tuner


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Oscam - Plustelka
PříspěvekOdeslal: 28.Leden 2015 - 13:05 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 27.Leden 2015 - 0:29
Příspěvky: 12
Nemám LCD ktory ma ci slot. Mam monitor ktory ma len displayport, hdmi a dvi vstup.
USB tuner putrebujem preto lebo mam zariadenie Cubox, ktore používam ako multimediálne centrum. Je tam prostredie XBMC a v tomto prostredí by som chcel pozerať aj TV.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Oscam - Plustelka
PříspěvekOdeslal: 28.Leden 2015 - 14:53 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 05.Srpen 2013 - 13:16
Příspěvky: 3225
satelitni prijimac: Vu4k; DM820; Šrotbox5000
Poděkoval: 1 krát
Fuso napsal:
Nemám LCD ktory ma ci slot. Mam monitor ktory ma len displayport, hdmi a dvi vstup.
USB tuner putrebujem preto lebo mam zariadenie Cubox, ktore používam ako multimediálne centrum. Je tam prostredie XBMC a v tomto prostredí by som chcel pozerať aj TV.


nastudoval si si pred kupou tohto cuda ze ti to bude podporovat restream cez xmbc a co je podstatne ci dokaze polustelkovy modul multi pid decoding.. ci ty chces len v tom istom case pozeraz len jeden program ?

BTW: preco si potom nekupil nejaky linux dvb-c/t stroj ? kopec ich dokaze xmbc, ale aj novsi projekt kodi, alebo aj plex ..


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 24 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 Další

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk