AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)
http://www.ab-forum.info/

Propojení přijímače DVB-T / T2 s monitorem pomocí HDMI
http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?f=142&t=73319
Stránka 1 z 1

Autor:  L4M4 [ 04.Leden 2019 - 14:03 ]
Předmět příspěvku:  Propojení přijímače DVB-T / T2 s monitorem pomocí HDMI

Zdravím, když jsem propojil pomocí HDMI kabelu set-top box Strong SRT 8211 s monitorem Philips 227E4QHAD a monitor jsem přepnul na zobrazování vstupu HDMI, tak jen střídavě problikává (vypnuto - zapnuto, ale černý obraz, atd. pořád dokola). Zajímalo by mě, jestli je to problém HDCP nebo toho, že monitor není schopný zobrazit obraz s rozlišením a nebo snímkovací frekvencí set-top boxu. A jestli by se to dalo nějak vyřešit. Děkuji.

Autor:  peter54 [ 04.Leden 2019 - 14:46 ]
Předmět příspěvku:  Re: Propojení přijímače DVB-T / T2 s monitorem pomocí HDMI

Nie kazdy pc monitor si vie poradit s 1080i.
Skus nastavit vystup z boxu na 720p.

Autor:  L4M4 [ 04.Leden 2019 - 15:07 ]
Předmět příspěvku:  Re: Propojení přijímače DVB-T / T2 s monitorem pomocí HDMI

To jsem zkoušel a nic. Zkoušel jsem všechny formáty obrazu, co tam jsou v nabídce a buď to na monitoru ukáže HDMI no video a přepne se zpátky na VGA, nebo je zacyklený v té blikací smyčce, a nebo pro změnu zamrzne obraz na set-top boxu a musím ho restartovat. Verze FW je 2.3.8.

Autor:  peter54 [ 04.Leden 2019 - 15:17 ]
Předmět příspěvku:  Re: Propojení přijímače DVB-T / T2 s monitorem pomocí HDMI

Otestuj Strong ci vobec funguje, monitor tiez aj hdmi kabel zvlast.
este je taka moznost https://www.aliexpress.com/item/Rovtop- ... st=ae803_3

Autor:  magavie [ 04.Leden 2019 - 20:00 ]
Předmět příspěvku:  Re: Propojení přijímače DVB-T / T2 s monitorem pomocí HDMI

to L4M4
Pravdepodobne neuspeješ. Pri skúšaní niektorých zariadení s výstupom HDMI musím namiesto monitora použiť klasický TV. Možno by Ti to chodilo cez nejaký prevodník SCART to VGA aj keď to je tiež lotéria

to peter54
Ten prevodník je opačný. Výstup napr. z PC VGA do monitora HDMI. Strong nemá výstup VGA.

Autor:  peter54 [ 04.Leden 2019 - 20:47 ]
Předmět příspěvku:  Re: Propojení přijímače DVB-T / T2 s monitorem pomocí HDMI

Dik za upozornenie, upravil som odkaz na spravny. Pouzivam prevodniky hdmi na vga, funguje to vyborne.
Maju ich aj na alze. https://www.alza.sk/search.htm?exps=hdmi+vga+adapter
Nie vsade musi byt 65" panel.
Pouzival som to s opticum x403p ten tiez nemal 1080p.

Příloha:
IMG_20190104_204347.jpg

Autor:  testovnik [ 04.Leden 2019 - 21:08 ]
Předmět příspěvku:  Re: Propojení přijímače DVB-T / T2 s monitorem pomocí HDMI

Jak píše peter54, taky mám tento typ převodníku použitý z X403p do 19" Acer LCD (1440x900), funguje mi to max. i nejlépe na 720p/60Hz, při 50Hz je to posunutý a nejde na celou obrazovku.

Autor:  peter54 [ 04.Leden 2019 - 22:48 ]
Předmět příspěvku:  Re: Propojení přijímače DVB-T / T2 s monitorem pomocí HDMI

Ja to mam odskusane s 19" benq 1280x1024 (ten uz zial umrel) a potom s nejakymi 22" aol, acer, nec, benq a samsung fhd monitormi. Teraz to mam na formuler f4t tak plnohodnotne 1080p a nieje problem. Nec s opticum x403p musel ísť na 720p.
Islo to aj na starsi acer 1680x1024. Proste na vsetkom.
Je to vlastne najlacnejsia mozna telka.
Monitor 40 eur z bazosa alebo 85 novy - potom netreba prevodnik, lebo sa kupi s hdmi vstupom.
Stb 30~100 eur
Repraky 10 eur
Prevodnik 9 eur
Lnb a kable neratam, karta sa nazdiela z hlavneho prijimaca. Pre linux stb - hdd sa nazdiela po sieti.

Autor:  L4M4 [ 11.Leden 2019 - 11:51 ]
Předmět příspěvku:  Re: Propojení přijímače DVB-T / T2 s monitorem pomocí HDMI

Přes převodník mi to samozřejmě funguje. Jenom mě zajímalo, proč to nejde přímo, je volovina převádět digitální signál na analog. Ale tak jestli to nejde nijak udělat na přímo, tak to nechám s tím převodníkem.

Stránka 1 z 1 Všechny časy jsou v UTC+02:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/