e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 08.Červenec 2020 - 5:49

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 6 příspěvků ] 
Autor Zpráva
PříspěvekOdeslal: 10.Srpen 2016 - 11:56 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 31.Květen 2011 - 15:49
Příspěvky: 27
Poděkoval: 2 krát
Mám problém s IPBoxem 9900 HD Plus. Začalo to tak, že se na něm zastavily hodiny v pohotovostním režimu a točil se ventilátor. Přijímač nešel ani zapnout ani vypnout. Musel jsem ho vypnout vzadu natvrdo vypínačem na zdroji. Po zapnutí proběhne na displeji jen Loader Booting a System start a tak to zlůstane. Zkoušel jsem přehrát image, ale nejde to, přijímač nereaguje na připojené USB, takže při zapnutí můžu mačkat tlačítko Standby jak chci a instalaci stejně nespustím.
Všiml jsem si zároveň, že po delším odpojení ze sítě a následném zapnutí přijímače se ventilátor nerozběhne hned, ale nejdříve začne jakoby cukat a cuká čím dál víc a až pak se rozběhne. Pátral jsem, čím by to mohlo být a našel jsem toto vlákno ohledně vadných kondenzátorů na zdroji http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?f=145&t=53146
Koupil jsem náhradní kondenzátory s nízkou impedancí a povyměňoval ve zdroji 2200µF 10V, 3300µF 10V, 1000µF 25V, 470µF 50V a stejně nic. Je to pořád to samé.

Někdo nějaký nápad, co bych měl zkusit? Nebo zbývá už jen sevis? Víte někdo případně o nějakém kolem Liberce, kde opravují ABcomy? Nebo pouze originál ve Frýdku Místku? ](*,) ](*,) ](*,) ](*,)

_________________
AB IPBox 9900 HD Plus, e2 - 10.06.2013, oscam ymodv18-t56, 100Du Giberini, Inverto BlackUltra Twin 0,2


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 10.Srpen 2016 - 16:29 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 13.Říjen 2009 - 21:56
Příspěvky: 193
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 5 krát
hledej opravdu chybu na zdroji, změř napětí na pinu co je tam popsané zda sedí

_________________
Vu+ Solo2, VTI 14.05, oscam
Vu+ UNO 4K SE, VTI 14.05, oscam
IPBOX 55HD, ABCOM enigma2 10.06.2013, oscam


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 11.Srpen 2016 - 20:53 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 31.Březen 2006 - 20:07
Příspěvky: 3
Toto som riesil na svojom prijimaci v pondelok, display mi nesiel po zapnuti hlavneho vypinaca, a ventilator postupne po troske sa rozbiehal az sa rozbehol, ale stale tma na display, po odpojeni zo siete napajania som mal na zdroji kondenzator C15 horuci po dotyku prstom, stacilo mi ten kondenzator vymenit 330mikroF/25V, pricom vizualne nebol ani nafuknuty ani vyteceny. Nebol som jediny s tymto problemom, len som to nasiel niekde na forume. Drzim palce.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 11.Srpen 2016 - 22:26 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 02.Červen 2008 - 22:32
Příspěvky: 3
Poděkoval: 5 krát
Mel jsem pred rokem podobny problem jako lukasz
Neresil jsem tehdy "tupou" vymenu kondenzatoru.
Je nutne zmerit vsechny vystupni napeti.
Pokud se nepletu, tak me odesla dioda na 5V vetvi.
Tusim, ze to byla dioda D13 (anebo D12).
Az po teto vymene jsem resil v jakem stavu jsou kondenzatory.
Ten stav, co popisuje lukasz nezpusobi vyschle ci vytekle kondenzatory.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 13.Srpen 2016 - 12:42 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 31.Květen 2011 - 15:49
Příspěvky: 27
Poděkoval: 2 krát
yanez napsal:
Toto som riesil na svojom prijimaci v pondelok, display mi nesiel po zapnuti hlavneho vypinaca, a ventilator postupne po troske sa rozbiehal az sa rozbehol, ale stale tma na display, po odpojeni zo siete napajania som mal na zdroji kondenzator C15 horuci po dotyku prstom, stacilo mi ten kondenzator vymenit 330mikroF/25V, pricom vizualne nebol ani nafuknuty ani vyteceny. Nebol som jediny s tymto problemom, len som to nasiel niekde na forume. Drzim palce.


Díky moc za radu yanez. Rozdělal jsem znovu přijímač a nechal postupně ventilátor rozběhnout. Za 2 minuty po zapnutí C15 skutečně pálí jako čert a display nesvítí. Všiml jsem jsi i že je tento kondenzátor na rozdíl od ostatních zelených na zdroji podstatně tmavší nejspíš tím přehříváním. V pondělí mám cestu do Liberce, tak koupím ještě tento kondenzátor, vyměním ho a dám vědět. Snad to bude ono.... ](*,) ](*,) ](*,)

Díky moc, protože tohle jsem tu nikde nenašel :thankyou: :thankyou: :thankyou: :thankyou:

_________________
AB IPBox 9900 HD Plus, e2 - 10.06.2013, oscam ymodv18-t56, 100Du Giberini, Inverto BlackUltra Twin 0,2


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Srpen 2016 - 16:22 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 31.Květen 2011 - 15:49
Příspěvky: 27
Poděkoval: 2 krát
Tak pánové právě jsem vyměnil kondenzátor C15 za dnes koupený náhradní 330 mikro / 25V, jak radil yanez a přijímač okamžitě naběhl a funguje. Takže super s velký dík yanezovi. :thankyou:

_________________
AB IPBox 9900 HD Plus, e2 - 10.06.2013, oscam ymodv18-t56, 100Du Giberini, Inverto BlackUltra Twin 0,2


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 6 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk