e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 24.Září 2018 - 8:52

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 31 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2
Autor Zpráva
PříspěvekOdeslal: 23.Leden 2014 - 23:48 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 04.Září 2010 - 11:13
Příspěvky: 90
satelitni prijimac: Ariva 2000
Místo/Bydliště: Vizovice
Poděkoval: 8 krát
Takže ten spoštěný by se měl jmenovat "oscam?"

a spustím ho
>cesta/oscam start
?

ale když jsem ho nenašel...
nemůže se v Arivě jmenovat nějak jinak?

_________________
ex Ariva 200HD -> ex Ariva@Link200 Hyperion E2 -> Amiko Micro HD SE . Ale čím víc toho chytím z pozemního vysílání, tím míň pouštím sat.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 23.Leden 2014 - 23:51 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17065
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 94 krát
find prikaz nasiel len konfiguracne subory oscamu , nie samotny oscam, preto nebezi .
Ked telnet cosi vypise a nevies co, tak si daj do google prelozit.

Citovat:
-bash-3.00# find / "oscam" | grep "oscam"
/root/plugin/oscam.user.bak
/root/plugin/oscam.server.bak
/root/plugin/oscam.conf.bak
/root/plugin/oscam.conf
/root/plugin/oscam.user
/root/plugin/oscam.server
find: oscam: No such file or directory
-bash-3.00#

a vyrobne nastavenia pouzivaj, nebyvaju v menu len pre srandu .

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 24.Leden 2014 - 0:00 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 11.Leden 2011 - 0:03
Příspěvky: 439
rgr napsal:
jak ověřím, jestli běží oscam?

Zdravím
seznamuju se poprvé s Linuxem, PROSÍM o radu:

telnetem ps nebo top vypíšu plnou stránku běžících ale oscam tam já LAMA nevidím

je to tím, že jsem lama, nebo tam opravdu není - viz přiložené výpisy ?

fungoval mi, rozdrbal jsem si ho,
zkoušel jsem poslední fw s oscamem, pak recovery.fw, originální fw a znovu poslední a neběží.
Ani web rozhraní mi už nedá. FTP nedával ani před tím. Aspoň že telnet běží.

v tomto dotazu (o kartě) jsem vypsal i svoje oscam.* nastavovací soubory:
http://ww.ab-forum.info/viewtopic.php?p=546973#p546973


PROSÍM poraďte. nekamenujte mne. Každý jsme v něčem zkušení a vněčem lamy :(

po zadání příkazu ps aux se zobrazí všechny běžící procesy , jeden z nich vypadá takto
root 1046 0.0 0.0 24044 568 ? Ss led17 0:00 /usr/local/bin/oscam -b

_________________
nesahej na nic , co funguje


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 24.Leden 2014 - 0:02 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 04.Září 2010 - 11:13
Příspěvky: 90
satelitni prijimac: Ariva 2000
Místo/Bydliště: Vizovice
Poděkoval: 8 krát
revis napsal:
find prikaz nasiel len konfiguracne subory oscamu , nie samotny oscam, preto nebezi .
Ked telnet cosi vypise a nevies co, tak si daj do google prelozit.

Citovat:
-bash-3.00# find / "oscam" | grep "oscam"
/root/plugin/oscam.user.bak
/root/plugin/oscam.server.bak
/root/plugin/oscam.conf.bak
/root/plugin/oscam.conf
/root/plugin/oscam.user
/root/plugin/oscam.server
find: oscam: No such file or directory
-bash-3.00#

a vyrobne nastavenia pouzivaj, nebyvaju v menu len pre srandu .



jj té angličtině trochu rozumím,
linuxu zatím o dost míň
a s oscamem zatím nekamarádím :(

Díky pánové za nalejvárnu
už jsem ztrácel naději a víru v komunitu
Zase jsem o trošku chytřejší

nahrávám znovu FW
dám tovární nastavení a uvidím

_________________
ex Ariva 200HD -> ex Ariva@Link200 Hyperion E2 -> Amiko Micro HD SE . Ale čím víc toho chytím z pozemního vysílání, tím míň pouštím sat.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 24.Leden 2014 - 0:12 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 04.Září 2010 - 11:13
Příspěvky: 90
satelitni prijimac: Ariva 2000
Místo/Bydliště: Vizovice
Poděkoval: 8 krát
nahrál znovu poslední fw
    ALink200_update_28.11_shaddy.zip

továrko před i po
reboot

web rozhraní ne
Aplikace Internet Explorer nemůže zobrazit tuto webovou stránku.
Jejda! Prohlížeči Google Chrome se nepodařilo připojit k serveru 192.168.....

telnet
Citovat:
-bash-3.00# find / "oscam" | grep "oscam"
/root/plugin/oscam.user.bak
/root/plugin/oscam.server.bak
/root/plugin/oscam.conf.bak
/root/plugin/oscam.conf
/root/plugin/oscam.user
/root/plugin/oscam.server
find: oscam: No such file or directory
-bash-3.00#


Citovat:
-bash-3.00#
-bash-3.00#
-bash-3.00# top | grep "oscam"










mlčí

Citovat:
-bash-3.00#
-bash-3.00# ps aux
PID Uid VmSize Stat Command
1 root 624 S init
2 root SW< [ksoftirqd/0]
3 root SW< [events/0]
4 root SW< [khelper]
5 root SW< [kthread]
23 root SW< [kblockd/0]
27 root SW< [khubd]
29 root SW< [kseriod]
63 root SW [pdflush]
64 root SW [pdflush]
65 root SW [kswapd0]
66 root SW< [aio/0]
67 root SW< [cifsoplockd]
68 root SW< [cifsdnotifyd]
180 root SW< [ata/0]
182 root SW< [scsi_eh_0]
185 root SW [mtdblockd]
212 root SW< [scsi_eh_1]
213 root SW< [usb-storage]
244 root SWN [jffs2_gcd_mtd2]
248 root 348 S telnetd
307 root SW< [EMBXSHM-NewPort]
308 root SW< [EMBXSHM-PortClo]
309 root SW< [EMBXSHM-NewPort]
310 root SW< [EMBXSHM-PortClo]
313 root SW< [STFDMA_ClbckMgr]
508 root 24336 S ./main_mb411_7109_LINUX_29BITS.out
509 root 276 S init
510 root 276 S init
512 root 276 S init
514 root 276 S init
522 root SW< [stpti4_IntTask]
523 root SW< [stpti4_EvtTask]
524 root SW< [STCLKRV_Recover]
525 root DW< [STVOUT_STATE_MA]
526 root SW< [STVOUT_INFOFRAM]
527 root SW< [kblit_interrupt]
528 root DW< [STLAYER-GFX/CUR]
529 root DW< [STLAYER-GFX/CUR]
531 root SW< [PESES0]
532 root SW< [DEC0]
533 root SW< [PP0]
534 root SW< [PP1]
535 root SW< [PCMPLAYER0]
536 root SW< [PCMPLAYER1]
537 root SW< [SPDIFPLAYER]
538 root SW< [STBLAST_Receive]
539 root DW< [STBLAST_TimerTa]
545 root SW< [STSUBT_FILTER_T]
546 root SW< [STSUBT_PROCESSO]
547 root SW< [STSUBT_ENGINE_T]
548 root SW< [STSUBT_TIMER_TA]
549 root SW< [STTTX_DMA[O]]
550 root SW< [STTTX_PES[1]]
551 root SW< [STTTX_POOL[1]]
582 root 356 S udhcpc -n -t 1
597 root 1284 S -bash
602 root 632 R ps aux
-bash-3.00#


já ho tam nevidím :(

to tam ten oscam snad není nebo co?

_________________
ex Ariva 200HD -> ex Ariva@Link200 Hyperion E2 -> Amiko Micro HD SE . Ale čím víc toho chytím z pozemního vysílání, tím míň pouštím sat.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 24.Leden 2014 - 0:34 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 05.Srpen 2013 - 13:16
Příspěvky: 3131
satelitni prijimac: Vu4k; DM820; Šrotbox5000
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 8 krát
no su 2 varianty:
1, nemas tam binarku oscamu - cize soft bez oscamu
2, binarka sa moze menovat uplne inak - kludne aj psonek.bin a citat konfiguraky moze z /root/plugin ..

..skoc teda tam kuknut

cd /root/plugin

ked tam budes tak ls -la

pripadne a to iste aj v cistom roote


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 24.Leden 2014 - 1:08 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 04.Září 2010 - 11:13
Příspěvky: 90
satelitni prijimac: Ariva 2000
Místo/Bydliště: Vizovice
Poděkoval: 8 krát
nahrával jsem FW tady z fóra
» Download - Ariva @Link 200
soft s emu
ALink200_update_28.11_shaddy.zip
teď naposledy
ALink200_update_04.07_shaddy.zip

konfiguráky tam mám, ale samotný oscam tam nevidím, ještě snad nějakou knihovnu

Citovat:
-bash-3.00# cd /
-bash-3.00# cd root
-bash-3.00# cd plugin
-bash-3.00# ls -la
drwxr-xr-x 2 root root 0 Jul 4 2012 .
drwxr-xr-x 6 root root 0 Jan 1 01:02 ..
-rwxr-xr-x 1 root root 289068 Jul 4 2012 libsc.so
-rwxr--r-- 1 root root 392 Jan 1 01:06 oscam.conf
-rwxr-xr-x 1 root root 392 Jan 1 01:03 oscam.conf.bak
-rwxr--r-- 1 root root 689 Jan 1 01:06 oscam.server
-rwxr-xr-x 1 root root 689 Jan 1 01:03 oscam.server.bak
-rwxr--r-- 1 root root 224 Jan 1 01:06 oscam.user
-rwxr-xr-x 1 root root 224 Jan 1 01:03 oscam.user.bak
-bash-3.00#


tak prd
pokrač zítra večer vlastně už dnes :)

dobrou noc

_________________
ex Ariva 200HD -> ex Ariva@Link200 Hyperion E2 -> Amiko Micro HD SE . Ale čím víc toho chytím z pozemního vysílání, tím míň pouštím sat.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 24.Leden 2014 - 1:30 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 05.Srpen 2013 - 13:16
Příspěvky: 3131
satelitni prijimac: Vu4k; DM820; Šrotbox5000
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 8 krát
no jo, skus v roote zadat ls -la a nie v /root/plugins
pripadne si daj vylistovat adresare, mozno tam je nejake /var/emu.. mas na to prikaz: dir
kazdopadne cosi si v oscame musel menit, pretoze vsade mas vytvorene *.bak subory


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 24.Leden 2014 - 8:18 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 04.Září 2010 - 11:13
Příspěvky: 90
satelitni prijimac: Ariva 2000
Místo/Bydliště: Vizovice
Poděkoval: 8 krát
dlhe_pole napsal:
no jo, skus v roote zadat ls -la a nie v /root/plugins
pripadne si daj vylistovat adresare, mozno tam je nejake /var/emu.. mas na to prikaz: dir
kazdopadne cosi si v oscame musel menit, pretoze vsade mas vytvorene *.bak subory


Aha...

DIR znám z dosu, v ubuntu mi taky fungoval, tady v Arivě hlásil, že nezná. Obsah adresáře i podadresáře vypisuju ls


Ty *.bak se udělají, když tam (USB, menu, 7799) nahrávám upravené 3 oscam configurační
tak se ty předchozí zazálohují jako baky.

Když to funguje, tak je to jednoduché i pro laika: z menu si natáhne aktualizaci (z usb nebo z webu), z menu si z usb (7799) natáhne upravené oscam konfigurační soubory, a mělo by to fungovat.
Jenom mně to nefunguje :(

Navečer až budu u stroje se na to ještě podívám.
Jestli ještě poradíte, budu vděčný.
Teď Práce volá.

_________________
ex Ariva 200HD -> ex Ariva@Link200 Hyperion E2 -> Amiko Micro HD SE . Ale čím víc toho chytím z pozemního vysílání, tím míň pouštím sat.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 25.Leden 2014 - 10:44 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 04.Září 2010 - 11:13
Příspěvky: 90
satelitni prijimac: Ariva 2000
Místo/Bydliště: Vizovice
Poděkoval: 8 krát
Já se z toho picnu.
Ne a NE a nebude fungovat #-o

nahraju recovery fw
ověřím si že přemazal
podívám se že nahrál i 3 oscam konfigurační, jejich obsah by měl pro spuštění web rozhraní stačit

Citovat:
-bash-3.00# cd plugin
-bash-3.00# ls
libsc.so oscam.conf oscam.server oscam.user
-bash-3.00# cat oscam*

[global]
pidfile = /var/run/oscam.pid
logfile = stdout
nice = -1
WaitForCards=1
saveinithistory=1

[dvbapi]
enabled = 1
user = local
au = 0

[webif]
httpport = 80
httpuser = local
httppwd = local
httpallowed = 0.0.0.0-255.255.255.255

#[cccam]
#port = 10000
#version = 2.1.4
#build = 3191
#reshare = 1

#[newcamd]
#key = 0102030405060708091011121314
#port = 10000@09C4:000000

[reader]
label = stsmart
protocol = mouse
detect = cd
device = /dev/ttyAS1
group = 1
emmcache = 1,3,2
pincode = 0000
boxid=12345678
rsakey = BF358B5461863130686FC933FB541FFCED682F3680F09DBC1A23829FB3B2F766B9DD1BF
3B3ECC9AD6661B753DCC3A9624156F9EB64E8168EF09E4D9C5CCA4DD5
boxkey = A7642F57BC96D37C
#rsakey=45D2D094A62F1AC323A257C848549BEC3EBE992B8E68A125B513A69D01764760DBC4FC16
0077677DC28B7E708F38F014E7388E96817AC9DDC8149984EB43A12F
#boxkey=A2A3A4A5A6A7A8A9
mhz = 357 ## stb clock
cardmhz = 368 ## card clock

[account]
user = local
pwd = local
au = stsmart
group = 1

-bash-3.00#


ale web rozhraní oscamu neběží, čtečka karet nefunguje,
když si přidám svoje údaje do oscamserveru tak příjem sdílení (kvůlivá kterému to celé dělám) neběží

Citovat:

[reader]
label = Skylnk-cash-ccm
protocol = cccam
device = xxxx.xx,555
account = mojejmeno,heslo
group = 1
cccversion = 2.1.4
cccbuild = 3191

[reader]
label = Skyl-cash-vwcm
protocol = newcamd
key = 0102030405060708091011121314
device = xxxx.xx,511
account = mojejmeno,heslo
fallback = 0
group = 1




ať hledám, jak hledám, jiný způsob dostat do Arivy oscam než nahrát SHADYho FW jsem nenašel.
Ale ten mi nefunguje.

Už nevím co s tím.


A asi nejsem sám, kdo má s Arivou problém:

Citovat:
Jedná sa o to, že prímač má v sebe implementovaný OSCAM, mal by sa dať konfigurovať cez HTTP ale nefunguje to. Jediné čo beží je telnet server. Prímač je linuxový, a tak som ho tak trochu prebehol a nevyzerá, že by tam nejaký OSCAM bežal, jedine že by bol súčasťou hlavného procesu alebo nejak krytý názov. Taktiež mi v menu neukazuje kartu, zabudovaná čítačka kariet akosi nejde, jedine cez prídavný irdeto modul. Čo som sa pýtal ostatných čo montujú prímače, tak mi povedali, že tiež im to bežalo iba s prídavným modulom.

_________________
ex Ariva 200HD -> ex Ariva@Link200 Hyperion E2 -> Amiko Micro HD SE . Ale čím víc toho chytím z pozemního vysílání, tím míň pouštím sat.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Březen 2014 - 19:50 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 04.Září 2010 - 11:13
Příspěvky: 90
satelitni prijimac: Ariva 2000
Místo/Bydliště: Vizovice
Poděkoval: 8 krát
Ariva je zpátky doma z reklamace.
V reklamačním protokolu lakonické: Opraveno.
A opravdu čtečka karet čte, oscam oscamuje. Sdílení jsem rozchodil.
Hurá.
:good:

_________________
ex Ariva 200HD -> ex Ariva@Link200 Hyperion E2 -> Amiko Micro HD SE . Ale čím víc toho chytím z pozemního vysílání, tím míň pouštím sat.


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 31 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk