AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)
http://www.ab-forum.info/

Pluginy Mcas client a Xcamclient
http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?f=188&t=47116
Stránka 2 z 3

Autor:  real madrid [ 22.Září 2012 - 12:46 ]
Předmět příspěvku:  Re: Pluginy Mcas client a Xcamclient

Děkuji za radu, pomohlo to, žádné čekání při přepínání programů.

Autor:  real madrid [ 22.Září 2012 - 22:43 ]
Předmět příspěvku:  Re: Pluginy Mcas client a Xcamclient

Děkuji za radu, už to šlape,jak by mělo, hd-box mám jako náhradu za dm500. Ještě jedenou díky za ochotu a rady.

Autor:  devahoch [ 21.Říjen 2012 - 17:04 ]
Předmět příspěvku:  Sekanie klientov pri Mcas na HDBOX 9150+

Mám 3 HDBOX 9150+ , jeden je server, 2 sú klienti s Mcas protokolom na zdielanie UPC karty. Systém funguje dobre ale na klientoch seká obraz. Vie niekto mi poraddiť. ( Či Mcas protokol je aj dobre pre viac ako 1 klienta?). Ďakujem.

Autor:  Pastoman [ 21.Říjen 2012 - 17:34 ]
Předmět příspěvku:  Re: Pluginy Mcas client a Xcamclient

Určite by ti to išlo lepšie zo server-oscam ,klienti xcam.

Autor:  devahoch [ 21.Říjen 2012 - 18:42 ]
Předmět příspěvku:  Re: Pluginy Mcas client a Xcamclient

Diky, skusim oscam, som zaciatocnik v linuxe :book:

Autor:  Harry131 [ 21.Říjen 2012 - 22:25 ]
Předmět příspěvku:  Re: Pluginy Mcas client a Xcamclient

A je třeba pro každého klienta i zvlášť udělat účet. Pokud se připojují pod jedním, může to dělat to co popisuješ.

Autor:  JeeL [ 18.Listopad 2012 - 23:31 ]
Předmět příspěvku:  Re: Pluginy Mcas client a Xcamclient

Zdravim vsetkych. Tiez by som potreboval poradit s nastavenim Xcam. Na prijimaci AB Cryptobox 500 HD mi bezi NewCamd server. Nastavenia ma nasledovne:
IP servera: 192.168.1.201
Port: 8000
user: dummy
pass: dummy

Doteraz som ho zdielal bez problemov s dalsim Cryptoboxom. Zadovazil som si linuxovy box Skytec Kleio a chcel by som sa s nim tiez pripojit na ten server pomocou Xcam. Nastavil som parametre pomocou XcamConfigure nasledovne:
Slot: 0
Client: newcamd
Server URL: 192.168.1.201 (po zadani sa mi zobrazili hviezdicky a uz to nejde viac editovat)
Port: 8000
EMM: <<Enabled>>
CAID: 0D03
MASK: 0
User Name: nemenil som to a su zobrazene hviezdicky
Password: nemenil som to a su zobrazene hviezdicky
Config Key: 0

Ked spustim XcamClient 2.1.2, tak mi vypise, ze sa nemoze pripojit a mam skontrolovat cardclient.conf alebo siet. Siet je v poriadku, kedze ide YouTube. Urcite je problem v nastaveniach, len by som potreboval pomoct, ze kde robim chybu. Nemam s tym zatial ziadne skusenosti, studoval a skusal som to nejak rozbehat, ale zatial marne.
Vopred dakujem za akukolvek radu.

Autor:  zilizila [ 19.Listopad 2012 - 6:23 ]
Předmět příspěvku:  Re: Pluginy Mcas client a Xcamclient

Pri položke, ktorá nejde prepísať, zadaj najprv PIN.

Autor:  JeeL [ 19.Listopad 2012 - 9:13 ]
Předmět příspěvku:  Re: Pluginy Mcas client a Xcamclient

Dakujem za radu, s tym pinom som sa dostal opat na editaciu polozky server URL, skontroloval som to a adresa je spravne. Ale pomohla mi tato informacia a skusil som sa pripojit pomocou pluginu Mclient, kde mi tiez neslo editovat polozku Server address. Po zadani pinu som to tam zadal, taktiez aj port 8000, avsak aj tak mi to neslo pripojit na ten server. Ale neviem, ze ake protokoly podporuje Mclient (nikde som sa k tomu nedopatral). Ten Mclient je na nastavenie najjednoduchsi. Neviem, ze ci je vobec mozne zdielat Cryptobox (server) a Skytec (klient) pomocou NewCamd...

Autor:  revis [ 19.Listopad 2012 - 9:38 ]
Předmět příspěvku:  Re: Pluginy Mcas client a Xcamclient

MCklient podporuje len protokol Mcas , takze ho mozes pouzit len na prepojenie prijimacov s mCAS . A to este musia byt aj rovnake verzie Mcas a Mcclient na oboch strojoch. Funguje len v lokalnej sieti .
Cryptobox a Skytec by mohli fungovat tak, ze z cryptoboxu spravis newcamd server a Skytec pripojis pomocou Xcamu - ako newcamd klient.

Autor:  JeeL [ 19.Listopad 2012 - 10:45 ]
Předmět příspěvku:  Re: Pluginy Mcas client a Xcamclient

Dakujem za odpoved, presne tak sa to aj snazim rozbehat, len sa mi to zatial nedari. Neviem, ze ci mam spravne nakonfigurovany Xcam - vid. moj prispevok vyssie. Potreboval by som preto poradit, ze ci to tam je nastavene spravne alebo ci je este nieco potrebne tam zmenit.

Autor:  namorr [ 19.Listopad 2012 - 13:48 ]
Předmět příspěvku:  Re: Pluginy Mcas client a Xcamclient

Pokial v tom tvojom prispevku mas spravne nastavenu ip adresu, port, meno, heslo a spravne caid karty tak je to vsetko vporiadku. Nemas nahodou kartu ICE? Ak ano zmen: caid=0d96.

Autor:  JeeL [ 19.Listopad 2012 - 14:16 ]
Předmět příspěvku:  Re: Pluginy Mcas client a Xcamclient

Kartu mam Skylink CW.
IP servera: 192.168.1.201,
port: 8000
Meno a heslo na serveri nie je nastavene (je prazdne) a taktiez som ho needitoval ani v Xcam, takze predpokladam, ze by malo byt tiez prazdne (alebo dummy) a v polozkach User name a Password sa mi zobrazia v XcamConfigure hviezdicky, ale to sa zobrazi asi stale, aj ked je user/password prazdne. Takze by to mohlo byt nastavene aj spravne, tak potom uz fakt neviem, ze kde je problem....

Este ma napadlo, ze ked som instaloval XCam plugin, tak sa tam v adresari plugin/etc/ uz nachadzal subor cardclient.conf. Bola tam vacsina riadkov zakomentovana, ale niektore neboli zakomentovane, napr tieto:
radegast:hostname:port:emm/caid/mask
aroureos:hostname:port:emm/caid/mask:hexbase:hexserial
camd33:hostname:port:emm/caid/mask:username:password:aeskey
cccam:hostname:port:emm/caid/mask:socket
cccam2:hostname:port:1/1833/1702:username:pass
atd...


Neviem, ze ci sa pri nahravani pluginu nahral aj tento subor, respektive ci by toto mohlo vadit. Ja som v XcamConfigure nakonfiguroval newcamd a ten sa tam hadam zapisal spravne abo co.

Autor:  namorr [ 19.Listopad 2012 - 14:26 ]
Předmět příspěvku:  Re: Pluginy Mcas client a Xcamclient

Chyba ti tam riadok s newcamd.
Stiahni si ten subor do pc a dopln tam cez neaky editor nasledovny riadok:
newcamd:192.168.1.201:8000:0/0d03/0:55:55:0102030405060708091011121314
Potom subor znova vloz do boxu.

Na serveri zadaj:
meno=55
heslo=55

Restartuj obidva boxy a malo by to fungovat.

Autor:  JeeL [ 19.Listopad 2012 - 15:25 ]
Předmět příspěvku:  Re: Pluginy Mcas client a Xcamclient

namorr, dakujem za radu, pripojil som sa na box a pozrel som sa do suboru , ze co sa tam zapisalo a riadok pre newcamd bol nejaky dokomoleny. Zeditoval som ten konfiguracny subor podla tvojej rady, zmenil som meno/heslo servera, restartol oba boxy a uz to konecne nabehlo. Este raz dakujem vsetkym zucastnenym za pomoc.

Autor:  dakus [ 04.Září 2013 - 22:43 ]
Předmět příspěvku:  Re: Pluginy Mcas client a Xcamclient

Dobry vecer, na forach som precital kopec prispevkov o nastaveni dvoch prijimacov na zdielanie karty Skylink a nastavil som podla navodov spojenie medzi Cryptobox 500HD a Skytec Kleio. Mne to slape len s pluginom Mcas (aj ked podla prispevkov by to malo ist len s Xcam). Na 500HD idu vsetky programy, ale na Kleio mi nejde ziaden HD program a niektore SD: Filmbox, Filmbox Plus, Film+, Wau... Ked som spustil aj XcamClient - ziaden rozdiel. Na 500HD mam FW 1.09.8145, na Kleio je FW 2.11.57. Vie mi niekto prosim poradit, kde mam chybu?

Autor:  kamon [ 12.Říjen 2015 - 17:48 ]
Předmět příspěvku:  Re: Pluginy Mcas client a Xcamclient

Jaký zvolit atribut,než jsem smazal xcam.prio,měl jsem atribut 644.
Můžu to tak nechat nebo mám zvolit 755 ?

Autor:  Steiner [ 12.Říjen 2015 - 18:56 ]
Předmět příspěvku:  Re: Pluginy Mcas client a Xcamclient

Na xcam.prio 644
ale veď ten si on vytvorí aj sám a uvidíš aký mu dá - 644
načo by na datový súbor bolo 755

Autor:  kamon [ 14.Říjen 2015 - 18:52 ]
Předmět příspěvku:  Re: Pluginy Mcas client a Xcamclient

Díky, je pravda že si vytvoří Atribut 644.
Jsem začátečník tak se ptám a učím.

Díky za reakci

Autor:  kamon [ 16.Říjen 2015 - 19:57 ]
Předmět příspěvku:  Re: Pluginy Mcas client a Xcamclient

Dotaz začátečníka

1.-Můžu vytvořit z HDBoxu 9105+ server,pomocí Xcamcl 2.1.2/cccam2 ? - linka funguje.
Mám povoleno reshare na 2 příjímače.
Mám ještě jednu linku na zkoušky.-/newcamd
Když se připojím do boxu přes FTP,mám ve var/etc/protect/položku cardclient.conf,
může se do ní zapsat nějaké údaje pro reshare?

2.-Jaký emulátor použít do satel.karty v PC do které chci sdílet HDBox?
Zatím používám v PC kartě WinCSC/Newcamd5.25 - Win.7
Ptám se zde odborníků,bude tato kombinace fungovat?
Nechci sdílet kartu kterou vlastním,ale jen ,,Linku,, z HDBoxu do PC karty Prof8000.
Potřeboval bych jednoduchou kombinaci,Oscam je prý složitý na nastavení.

toto je cardclient.conf která mi chodí na HDBoxu v Xcamcl 2.1.2 cccam2.
cccam2:sat.ipsd.tv:15500:0/0/0:xxxxxxxxxx:xxxxxxxxxx
cccam2:hostname:port:1/1833/1702:username:pass
----------------------------------------------------
Můžu přidat tyto řádky ? - aby pracovalo reshare ?
cccam2:sat.ipsd.tv:12000:0/0/0:demo:demo
F:user:heslo

Stránka 2 z 3 Všechny časy jsou v UTC+01:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/