e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 15.Listopad 2019 - 17:51

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 17 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Hd box 9105+ hlásí chybu er.71
PříspěvekOdeslal: 07.Prosinec 2018 - 20:16 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 13.Leden 2011 - 15:35
Příspěvky: 7
Dobrý večer, dnes mi můj box aniž bych něco nahrával napsal po zapnutí "er.71". Prosím o radu,zda je chyba v HW nebo v SW. pokoušel jsem se nahrát přes USB origo FW, ale po přehrátí napsla er.10. Předem děkuji za jakoukoliv radu


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Hd box 9105+ hlásí chybu er.71
PříspěvekOdeslal: 07.Prosinec 2018 - 20:58 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 12.Duben 2011 - 21:19
Příspěvky: 53
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 1 krát
tu mas tabulku chybových hlašok


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Hd box 9105+ hlásí chybu er.71
PříspěvekOdeslal: 13.Prosinec 2018 - 10:42 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 13.Leden 2011 - 15:35
Příspěvky: 7
Prosím,dokázal by mi někdo poradit co do hd boxu nahrát? Zkoušel jsem asi 5 verzi FW a po každé dokončení instalace mi box napíše er.10. Není tedy jednodušší koupit nový box? Děkuju :)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Hd box 9105+ hlásí chybu er.71
PříspěvekOdeslal: 13.Prosinec 2018 - 11:59 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 26.Únor 2010 - 18:39
Příspěvky: 2432
Místo/Bydliště: Ostravsko
Poděkoval: 14 krát
Poděkováno: 51 krát
viewtopic.php?t=59461
a toto jsi aspoň prošel?? Viz poslední příspěvek postup opravy? Nebo u sevisu sapro jsi se optal?

_________________
zgemma h7s, Vu+solo2, t-90 4°W-39°E


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Hd box 9105+ hlásí chybu er.71
PříspěvekOdeslal: 13.Prosinec 2018 - 17:00 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 13.Leden 2011 - 15:35
Příspěvky: 7
w.o.l.f. napsal:
http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?t=59461
a toto jsi aspoň prošel?? Viz poslední příspěvek postup opravy? Nebo u sevisu sapro jsi se optal?


Děkuji za téma. Vyzkoušel jsem HDBClean a poté nahrát přes porter origo FW od Sapro. Bohužel po zapnutí boxu do sítě ihned nahlásí chybu er.10 a tím je porter u konce a hlásí externí chybu. Nemá někdo tušení co stím? Opravdu si myslím,že box dosloužil :(


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Hd box 9105+ hlásí chybu er.71
PříspěvekOdeslal: 13.Prosinec 2018 - 17:09 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 08.Květen 2010 - 13:02
Příspěvky: 6505
Poděkoval: 38 krát
Poděkováno: 76 krát
Otevřít kryt, vyfoukat prach a zkontrolovat stav elektrolytů v boxu.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Hd box 9105+ hlásí chybu er.71
PříspěvekOdeslal: 13.Prosinec 2018 - 17:29 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 13.Leden 2011 - 15:35
Příspěvky: 7
decik napsal:
Otevřít kryt, vyfoukat prach a zkontrolovat stav elektrolytů v boxu.


Otevřel jsem kryt ofoukl a dle mého oka vše v pořádku (žádný nafouknutý ani vyteklý),ale musím říct,že nejsem žádný eletrotechnik :)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Hd box 9105+ hlásí chybu er.71
PříspěvekOdeslal: 13.Prosinec 2018 - 20:29 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 19.Září 2013 - 1:39
Příspěvky: 398
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 111 krát
er.10 je chyba verzie firmware, nahral si tam fw pre iny typ boxu.
Zisti si, ci mas fakt 9105+, ci nie iba 9105...atd.

Ked mas RS232 (asi hej, ked si skusal PORTER), tak to napichni na hyperterminal, alebo putty a zapni prijimac. Uvidis, co ti vypise konzola. (moc do toho neklikaj/nepis, lebo cez konzolu sa da celkom vyvadzat aj s FLASHkou....)

er.10 sa da rozchodit naformatovanym USB klucom na FAT32, nahranym firmwarom IRD na kluci a podrzanim CH+ pri zapnuti prijimaca. Takto sa da rozchodit aj "polomrtvy" fortis/hdbox.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Hd box 9105+ hlásí chybu er.71
PříspěvekOdeslal: 14.Prosinec 2018 - 15:35 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 13.Leden 2011 - 15:35
Příspěvky: 7
ctiforum napsal:
er.10 je chyba verzie firmware, nahral si tam fw pre iny typ boxu.
Zisti si, ci mas fakt 9105+, ci nie iba 9105...atd.

Ked mas RS232 (asi hej, ked si skusal PORTER), tak to napichni na hyperterminal, alebo putty a zapni prijimac. Uvidis, co ti vypise konzola. (moc do toho neklikaj/nepis, lebo cez konzolu sa da celkom vyvadzat aj s FLASHkou....)

er.10 sa da rozchodit naformatovanym USB klucom na FAT32, nahranym firmwarom IRD na kluci a podrzanim CH+ pri zapnuti prijimaca. Takto sa da rozchodit aj "polomrtvy" fortis/hdbox.


Tak putty mi napsal nasledující.
%▒▒crc fail
HDK7111>

A stále stejná písnička, nyní napsal chybu er.71. I jsem se snažil vymazat /var přes konzoly podle návodu. Vše proběhlo jak mělo, jen po zadání příkazu /boot chyba 71. Jen mě napadá,zda nebude zakopanej pes v připojení RS232 do usb přes redukci...na pc RS232 vstup nemám. Dokáže ještě někdo poradit co s tím.

Asi už je to nad moje síly a trpělivost. Jestli nebude snadnější koupit jiný box s podporou oscam :). Napadá vás nějaký stroj? Děkuji


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Hd box 9105+ hlásí chybu er.71
PříspěvekOdeslal: 14.Prosinec 2018 - 16:29 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 08.Květen 2010 - 13:02
Příspěvky: 6505
Poděkoval: 38 krát
Poděkováno: 76 krát
Formuler f4 turbo.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Hd box 9105+ hlásí chybu er.71
PříspěvekOdeslal: 14.Prosinec 2018 - 18:48 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 19.Září 2013 - 1:39
Příspěvky: 398
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 111 krát
Skus nahrat firmware na USB kluc, vloz do vypnuteho prijimaca, RS232 s putty nechaj pripojene a zapni prijimac a zaroven drz CH+.... na putty ti bude vypisovat, co sa deje....


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Hd box 9105+ hlásí chybu er.71
PříspěvekOdeslal: 14.Prosinec 2018 - 19:18 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 13.Leden 2011 - 15:35
Příspěvky: 7
ctiforum napsal:
Skus nahrat firmware na USB kluc, vloz do vypnuteho prijimaca, RS232 s putty nechaj pripojene a zapni prijimac a zaroven drz CH+.... na putty ti bude vypisovat, co sa deje....


%▒▒crc fail
%▒▒(Re)start USB...
Front USB: scanning bus for devices... 3 USB Device(s) found
scanning bus for storage devices... 1 Storage Device(s) found
.
system volume information/
86369834 fac.hdbox.fs9105pluspvr.hbbtvn.v2.12.18.20150515.ird
==> find ird fac.hdbox.fs9105pluspvr.hbbtvn.v2.12.18.20150515.ird [86369834 ] < ==

1 file(s), 1 dir(s)

==> usb_loading start fac.hdbox.fs9105pluspvr.hbbtvn.v2.12.18.20150515.ird
reading fac.hdbox.fs9105pluspvr.hbbtvn.v2.12.18.20150515.ird
.
................................................................................
ret=> 86369834


Poté napíše chybu er.10


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Hd box 9105+ hlásí chybu er.71
PříspěvekOdeslal: 14.Prosinec 2018 - 19:23 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 19.Září 2013 - 1:39
Příspěvky: 398
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 111 krát
Posli foto boxu. Er10 je chyba verzie firmware. Isto mas 9105+ a nie 9105? Nemenil si ID boxu? Nemenil si ID firmware?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Hd box 9105+ hlásí chybu er.71
PříspěvekOdeslal: 14.Prosinec 2018 - 19:26 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 19.Září 2013 - 1:39
Příspěvky: 398
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 111 krát
Este jedna vec: nemal si tam nahodou nahranu enigmu(internal flash) a nemas tam bootloader enigmy?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Hd box 9105+ hlásí chybu er.71
PříspěvekOdeslal: 14.Prosinec 2018 - 20:43 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 13.Leden 2011 - 15:35
Příspěvky: 7
Za prvé: chci se všem omluvit co ztráceli čas, já vůl jsem asi pět let žil v domnění,že mám jen doma boxy 9105+,ale tento prostě není, je to 9105. Nedokážu si to vysvětlit,protože vše šlo jak mělo.

Nicméně po nahrání Fw pro 9105 se box rozeběhl a tak se chystám nahrát programy atd. a ehje zásek a box už se nerozjede vůbec. Bliká červená dioda a po chvilce vypne. To určitě neznačí nic dobrého a asi mu musím jen poděkovat za jeho dlouholeté služby.

Blíží se vánoce a já to musím zprovoznit ať se můžeme dívat na pohádky.Proto bych vás chtěl jen požádat o nějaký podobný typ, čí spíše nástupce, který bude podporovat oscam.

Předem děkuji za typy a ještě jednou se omlouvám!!

Díky T.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Hd box 9105+ hlásí chybu er.71
PříspěvekOdeslal: 14.Prosinec 2018 - 20:54 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 15.Listopad 2008 - 11:35
Příspěvky: 1085
satelitni prijimac: v podpise
Místo/Bydliště: Lednicke Rovne
Poděkoval: 18 krát
Poděkováno: 92 krát
Oscam podporuje všetko čo beží pod E2.

_________________
--------------------------------------------------------
OCTAGON SF 4008 E2 4K UHD &
LCD4Linux Samsung SPF-107H
---------------------------------------------------------


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Hd box 9105+ hlásí chybu er.71
PříspěvekOdeslal: 14.Prosinec 2018 - 21:08 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 26.Únor 2010 - 18:39
Příspěvky: 2432
Místo/Bydliště: Ostravsko
Poděkoval: 14 krát
Poděkováno: 51 krát
11tom napsal:
Za prvé: chci se všem omluvit co ztráceli čas, já vůl jsem asi pět let žil v domnění,že mám jen doma boxy 9105+,ale tento prostě není, je to 9105. Nedokážu si to vysvětlit,protože vše šlo jak mělo.

Nicméně po nahrání Fw pro 9105 se box rozeběhl a tak se chystám nahrát programy atd. a ehje zásek a box už se nerozjede vůbec. Bliká červená dioda a po chvilce vypne. To určitě neznačí nic dobrého a asi mu musím jen poděkovat za jeho dlouholeté služby.

Blíží se vánoce a já to musím zprovoznit ať se můžeme dívat na pohádky.Proto bych vás chtěl jen požádat o nějaký podobný typ, čí spíše nástupce, který bude podporovat oscam.

Předem děkuji za typy a ještě jednou se omlouvám!!

Díky T.

https://www.klelektronik.cz/linuxove/48 ... yHEALw_wcB

to by měl být "nástupce" zkušenosti pohledej

_________________
zgemma h7s, Vu+solo2, t-90 4°W-39°E


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 17 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Google [Bot] a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk