AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)
http://www.ab-forum.info/

Hd box 9105+ hlásí chybu er.71
http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?f=188&t=73128
Stránka 1 z 1

Autor:  11tom [ 07.Prosinec 2018 - 20:16 ]
Předmět příspěvku:  Hd box 9105+ hlásí chybu er.71

Dobrý večer, dnes mi můj box aniž bych něco nahrával napsal po zapnutí "er.71". Prosím o radu,zda je chyba v HW nebo v SW. pokoušel jsem se nahrát přes USB origo FW, ale po přehrátí napsla er.10. Předem děkuji za jakoukoliv radu

Autor:  porim [ 07.Prosinec 2018 - 20:58 ]
Předmět příspěvku:  Re: Hd box 9105+ hlásí chybu er.71

tu mas tabulku chybových hlašok

Autor:  11tom [ 13.Prosinec 2018 - 10:42 ]
Předmět příspěvku:  Re: Hd box 9105+ hlásí chybu er.71

Prosím,dokázal by mi někdo poradit co do hd boxu nahrát? Zkoušel jsem asi 5 verzi FW a po každé dokončení instalace mi box napíše er.10. Není tedy jednodušší koupit nový box? Děkuju :)

Autor:  w.o.l.f. [ 13.Prosinec 2018 - 11:59 ]
Předmět příspěvku:  Re: Hd box 9105+ hlásí chybu er.71

viewtopic.php?t=59461
a toto jsi aspoň prošel?? Viz poslední příspěvek postup opravy? Nebo u sevisu sapro jsi se optal?

Autor:  11tom [ 13.Prosinec 2018 - 17:00 ]
Předmět příspěvku:  Re: Hd box 9105+ hlásí chybu er.71

w.o.l.f. napsal:
http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?t=59461
a toto jsi aspoň prošel?? Viz poslední příspěvek postup opravy? Nebo u sevisu sapro jsi se optal?


Děkuji za téma. Vyzkoušel jsem HDBClean a poté nahrát přes porter origo FW od Sapro. Bohužel po zapnutí boxu do sítě ihned nahlásí chybu er.10 a tím je porter u konce a hlásí externí chybu. Nemá někdo tušení co stím? Opravdu si myslím,že box dosloužil :(

Autor:  decik [ 13.Prosinec 2018 - 17:09 ]
Předmět příspěvku:  Re: Hd box 9105+ hlásí chybu er.71

Otevřít kryt, vyfoukat prach a zkontrolovat stav elektrolytů v boxu.

Autor:  11tom [ 13.Prosinec 2018 - 17:29 ]
Předmět příspěvku:  Re: Hd box 9105+ hlásí chybu er.71

decik napsal:
Otevřít kryt, vyfoukat prach a zkontrolovat stav elektrolytů v boxu.


Otevřel jsem kryt ofoukl a dle mého oka vše v pořádku (žádný nafouknutý ani vyteklý),ale musím říct,že nejsem žádný eletrotechnik :)

Autor:  ctiforum [ 13.Prosinec 2018 - 20:29 ]
Předmět příspěvku:  Re: Hd box 9105+ hlásí chybu er.71

er.10 je chyba verzie firmware, nahral si tam fw pre iny typ boxu.
Zisti si, ci mas fakt 9105+, ci nie iba 9105...atd.

Ked mas RS232 (asi hej, ked si skusal PORTER), tak to napichni na hyperterminal, alebo putty a zapni prijimac. Uvidis, co ti vypise konzola. (moc do toho neklikaj/nepis, lebo cez konzolu sa da celkom vyvadzat aj s FLASHkou....)

er.10 sa da rozchodit naformatovanym USB klucom na FAT32, nahranym firmwarom IRD na kluci a podrzanim CH+ pri zapnuti prijimaca. Takto sa da rozchodit aj "polomrtvy" fortis/hdbox.

Autor:  11tom [ 14.Prosinec 2018 - 15:35 ]
Předmět příspěvku:  Re: Hd box 9105+ hlásí chybu er.71

ctiforum napsal:
er.10 je chyba verzie firmware, nahral si tam fw pre iny typ boxu.
Zisti si, ci mas fakt 9105+, ci nie iba 9105...atd.

Ked mas RS232 (asi hej, ked si skusal PORTER), tak to napichni na hyperterminal, alebo putty a zapni prijimac. Uvidis, co ti vypise konzola. (moc do toho neklikaj/nepis, lebo cez konzolu sa da celkom vyvadzat aj s FLASHkou....)

er.10 sa da rozchodit naformatovanym USB klucom na FAT32, nahranym firmwarom IRD na kluci a podrzanim CH+ pri zapnuti prijimaca. Takto sa da rozchodit aj "polomrtvy" fortis/hdbox.


Tak putty mi napsal nasledující.
%▒▒crc fail
HDK7111>

A stále stejná písnička, nyní napsal chybu er.71. I jsem se snažil vymazat /var přes konzoly podle návodu. Vše proběhlo jak mělo, jen po zadání příkazu /boot chyba 71. Jen mě napadá,zda nebude zakopanej pes v připojení RS232 do usb přes redukci...na pc RS232 vstup nemám. Dokáže ještě někdo poradit co s tím.

Asi už je to nad moje síly a trpělivost. Jestli nebude snadnější koupit jiný box s podporou oscam :). Napadá vás nějaký stroj? Děkuji

Autor:  decik [ 14.Prosinec 2018 - 16:29 ]
Předmět příspěvku:  Re: Hd box 9105+ hlásí chybu er.71

Formuler f4 turbo.

Autor:  ctiforum [ 14.Prosinec 2018 - 18:48 ]
Předmět příspěvku:  Re: Hd box 9105+ hlásí chybu er.71

Skus nahrat firmware na USB kluc, vloz do vypnuteho prijimaca, RS232 s putty nechaj pripojene a zapni prijimac a zaroven drz CH+.... na putty ti bude vypisovat, co sa deje....

Autor:  11tom [ 14.Prosinec 2018 - 19:18 ]
Předmět příspěvku:  Re: Hd box 9105+ hlásí chybu er.71

ctiforum napsal:
Skus nahrat firmware na USB kluc, vloz do vypnuteho prijimaca, RS232 s putty nechaj pripojene a zapni prijimac a zaroven drz CH+.... na putty ti bude vypisovat, co sa deje....


%▒▒crc fail
%▒▒(Re)start USB...
Front USB: scanning bus for devices... 3 USB Device(s) found
scanning bus for storage devices... 1 Storage Device(s) found
.
system volume information/
86369834 fac.hdbox.fs9105pluspvr.hbbtvn.v2.12.18.20150515.ird
==> find ird fac.hdbox.fs9105pluspvr.hbbtvn.v2.12.18.20150515.ird [86369834 ] < ==

1 file(s), 1 dir(s)

==> usb_loading start fac.hdbox.fs9105pluspvr.hbbtvn.v2.12.18.20150515.ird
reading fac.hdbox.fs9105pluspvr.hbbtvn.v2.12.18.20150515.ird
.
................................................................................
ret=> 86369834


Poté napíše chybu er.10

Autor:  ctiforum [ 14.Prosinec 2018 - 19:23 ]
Předmět příspěvku:  Re: Hd box 9105+ hlásí chybu er.71

Posli foto boxu. Er10 je chyba verzie firmware. Isto mas 9105+ a nie 9105? Nemenil si ID boxu? Nemenil si ID firmware?

Autor:  ctiforum [ 14.Prosinec 2018 - 19:26 ]
Předmět příspěvku:  Re: Hd box 9105+ hlásí chybu er.71

Este jedna vec: nemal si tam nahodou nahranu enigmu(internal flash) a nemas tam bootloader enigmy?

Autor:  11tom [ 14.Prosinec 2018 - 20:43 ]
Předmět příspěvku:  Re: Hd box 9105+ hlásí chybu er.71

Za prvé: chci se všem omluvit co ztráceli čas, já vůl jsem asi pět let žil v domnění,že mám jen doma boxy 9105+,ale tento prostě není, je to 9105. Nedokážu si to vysvětlit,protože vše šlo jak mělo.

Nicméně po nahrání Fw pro 9105 se box rozeběhl a tak se chystám nahrát programy atd. a ehje zásek a box už se nerozjede vůbec. Bliká červená dioda a po chvilce vypne. To určitě neznačí nic dobrého a asi mu musím jen poděkovat za jeho dlouholeté služby.

Blíží se vánoce a já to musím zprovoznit ať se můžeme dívat na pohádky.Proto bych vás chtěl jen požádat o nějaký podobný typ, čí spíše nástupce, který bude podporovat oscam.

Předem děkuji za typy a ještě jednou se omlouvám!!

Díky T.

Autor:  9000peter [ 14.Prosinec 2018 - 20:54 ]
Předmět příspěvku:  Re: Hd box 9105+ hlásí chybu er.71

Oscam podporuje všetko čo beží pod E2.

Autor:  w.o.l.f. [ 14.Prosinec 2018 - 21:08 ]
Předmět příspěvku:  Re: Hd box 9105+ hlásí chybu er.71

11tom napsal:
Za prvé: chci se všem omluvit co ztráceli čas, já vůl jsem asi pět let žil v domnění,že mám jen doma boxy 9105+,ale tento prostě není, je to 9105. Nedokážu si to vysvětlit,protože vše šlo jak mělo.

Nicméně po nahrání Fw pro 9105 se box rozeběhl a tak se chystám nahrát programy atd. a ehje zásek a box už se nerozjede vůbec. Bliká červená dioda a po chvilce vypne. To určitě neznačí nic dobrého a asi mu musím jen poděkovat za jeho dlouholeté služby.

Blíží se vánoce a já to musím zprovoznit ať se můžeme dívat na pohádky.Proto bych vás chtěl jen požádat o nějaký podobný typ, čí spíše nástupce, který bude podporovat oscam.

Předem děkuji za typy a ještě jednou se omlouvám!!

Díky T.

https://www.klelektronik.cz/linuxove/48 ... yHEALw_wcB

to by měl být "nástupce" zkušenosti pohledej

Stránka 1 z 1 Všechny časy jsou v UTC+01:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/