e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 24.Září 2018 - 8:51

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 57 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 Další
Autor Zpráva
PříspěvekOdeslal: 08.Duben 2009 - 22:28 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 31.Říjen 2006 - 11:28
Příspěvky: 220
Vedel by niekto poradit ako dosiahnut, aby sa box raz za tyzden restartoval. Skusal som crond, ale bez vysledku. Posledna ABenigma - neviem ci tam ten cron vobec je, tusim pre 200 nebol v img, moc tomu nerozumiem tak neviem.

Spravil som asi toto:
- zrusil som tu fajku v expertnom menu a restartoval
- v crontab som pridal riadok 30 3 * * 2 /var/sbin/restart.sh 1>/dev/null 2>/dev/null
- do /var/sbin som cez ftp nakopiroval restart.sh kde je toto http://root:ipbox@localhost/cgi-bin/adm ... and=reboot
Ked sa nic nedialo skusil som ten riadok v crontab napisat tak aby to bolo kazdych 5 minut, ale 0 bodov.

Dik

_________________
Xpeed LX3, IpBox 9900HD+500GB HDD ,Amiko HD 8250+, Maximum E85, Noname 80 Al + Digipower SG-2100A


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 09.Duben 2009 - 7:01 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 29.Duben 2006 - 22:10
Příspěvky: 3665
satelitni prijimac: IPbox
Poděkováno: 2 krát
prvni zjisti jestli ti vubecfunguje script,opravneni 755 .Mel by vypadat

Kód:
#!/bin/sh
wget -O - http://root:ipbox@localhost/cgi-bin/admin?command=reboot 2>/dev/null


takze z telnetu ho vyzkousej az pak pokracuj s crontabs.

_________________
IPbox400 :) : AB enigma, Dreambox8000 :) : OoZooN, IPbox99 :) : ABenigma
Parabola: Multibeam 85, Alix.3D3 Voyage linux, Dlink DNS-323, HTC Desire


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 09.Duben 2009 - 11:45 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 14.Květen 2008 - 15:24
Příspěvky: 1368
Je zbytocne pouzivat wget, staci ked do crontabu das prikaz reboot:

30 3 * * 2 /sbin/reboot

Pozri ci reboot je skutocne v /sbin prikazom 'which reboot', neviem tu cestu z hlavy ...


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 09.Duben 2009 - 13:31 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 31.Říjen 2006 - 11:28
Příspěvky: 220
2 vld: Script mi cez telnet funguje. Mne tam chyba len 2>/dev/null, ale ide.

2 cyberbob Ten reboot je v sbin, skusil som to, nastavil na kazdu 5 min. a nic.

Ako zistim ze ten cron skutocne bezi?

_________________
Xpeed LX3, IpBox 9900HD+500GB HDD ,Amiko HD 8250+, Maximum E85, Noname 80 Al + Digipower SG-2100A


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 09.Duben 2009 - 15:28 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 14.Květen 2008 - 15:24
Příspěvky: 1368
Prihlas sa teletom a zadaj prikaz:
ps aux | grep cron

Pokial existuje uvedeny subor tak cron sa nespusta,staci ho zmazat a spustit cron rucne (po restarte uz nabehne sam):
rm -rf /var/etc/.dont_start_crond && /etc/rcS.d/S30busybox-cron start


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 09.Duben 2009 - 16:53 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 31.Říjen 2006 - 11:28
Příspěvky: 220
Na ps aux | grep cron som dostal
Kód:
215 root        104 R   grep cron

na rm -rf /var/etc/.dont_start_crond && /etc/rcS.d/S30busybox-cron start zas
Kód:
-sh: /etc/rcS.d/S30busybox-cron: not found

V /etc/rcS.d nie je S30busybox. Skusil som spustit /sbin/crond a potom to funguje, ale len do restartu, uz by stacilo aby sa spustal aj po restarte.

_________________
Xpeed LX3, IpBox 9900HD+500GB HDD ,Amiko HD 8250+, Maximum E85, Noname 80 Al + Digipower SG-2100A


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 09.Duben 2009 - 16:59 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 14.Květen 2008 - 15:24
Příspěvky: 1368
Mas Enigmu ? Je ale mozne ze tie image sa lisia, tak potom si najdi ako sa ten spustaci script vola, urcite by mal byt v /etc/rcS.d, skus ho najst:
ls -la *cron*, a potom ho spusti na konci s volbou start.
- alebo ten box restartni a cron nabehne sam, pretoze ten subor je uz zmazany


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 09.Duben 2009 - 17:04 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 14.Květen 2008 - 15:24
Příspěvky: 1368
Jaaj az teraz citam ze mas 200ku, tam tusim neni cron (neviem sice co tam potom hladal ten subor), skus spustit 'busybox --help', vypise
vsetky prikazy a pozri ci je tam cron uvedeny.

Mozno v poslednom image uz je .. ?


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 09.Duben 2009 - 19:42 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 31.Říjen 2006 - 11:28
Příspěvky: 220
Busybox
Kód:
Currently defined functions:
        [, [[, adduser, ash, basename, bunzip2, bzcat, cat, chgrp,
        chmod, chown, chroot, clear, cmp, cp, crond, crontab,
        cut, date, dd, deluser, df, dmesg, dos2unix, du, echo,
        env, expr, false, find, free, grep, gunzip, gzip, halt,
        hdparm, head, hostname, id, ifconfig, ifdown, ifup, inetd,
        init, insmod, kill, killall, klogd, ln, login, ls, lsmod,
        md5sum, mkdir, mknod, mkswap, more, mount, mv, netstat,
        nice, nslookup, passwd, pidof, ping, poweroff, ps, pwd,
        rdate, reboot, reset, rm, rmdir, rmmod, route, run-parts,
        sed, sh, sleep, sort, start-stop-daemon, su, swapoff,
        swapon, sync, syslogd, tail, tar, telnet, telnetd, test,
        tftp, time, top, touch, traceroute, true, tty, udhcpc,
        umount, uname, uniq, unix2dos, uptime, usleep, vi, wc,
        wget, which, whoami, xargs, yes, zcat


Ten cron som zatial nasiel len v /sbin
Kód:
lrwxrwxrwx    1 root     root           14 Jan  9 09:47 crond -> ../bin/busybox

V /etc/rcS.d vyzera ze nic nie je.

_________________
Xpeed LX3, IpBox 9900HD+500GB HDD ,Amiko HD 8250+, Maximum E85, Noname 80 Al + Digipower SG-2100A


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 09.Duben 2009 - 20:03 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 14.Květen 2008 - 15:24
Příspěvky: 1368
Cron tam mas,na 350ke je to takto:

~ > ps aux | grep cron
15275 root 476 S grep cron
~
> rm -rf /var/etc/.dont_start_crond && /etc/rcS.d/S30busybox-cron start
**** crond
Starting %s: crond

~ > ps aux | grep cron
15282 root 456 S /sbin/crond -l 0 -L /tmp/crond.log
15287 root 12 R grep cron

/etc/rcS.d/S30busybox-cron start je symbolicka linka :
> ll /etc/rcS.d/S30busybox-cron
lrwxrwxrwx 1 root root 22 Nov 15 21:12 /etc/rcS.d/S30busybox-cron -> ../init.d/busybox-cron
~ >

Zeby sa to az tak lisilo ? Skus vyhladat:

find / -name '*cron*'


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 09.Duben 2009 - 20:09 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 14.Květen 2008 - 15:24
Příspěvky: 1368
Ked ten find nic nejade tak Ti poviem ako to tam spravit rucne aby to behalo aj po restarte :)


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 09.Duben 2009 - 20:15 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 31.Říjen 2006 - 11:28
Příspěvky: 220
Tak tu je vysledok
Kód:
~ > find / -name '*cron*'
/bin/crontab
/sbin/crond
/share/fonts/micron.ttf
/share/fonts/micron_bold.ttf
/var/spool/cron
/var/spool/cron/crontabs
/var/spool/cron/crontabs/cron.update
/var/spool/cron/crontab.219
/var/spool/cron/crontab.244
/var/spool/cron/crontab.250
/var/spool/cron/crontab.350
/var/spool/cron/crontab.366
/var/spool/cron/crontab.372
~ >

_________________
Xpeed LX3, IpBox 9900HD+500GB HDD ,Amiko HD 8250+, Maximum E85, Noname 80 Al + Digipower SG-2100A


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 09.Duben 2009 - 20:17 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 14.Květen 2008 - 15:24
Příspěvky: 1368
Aky tam mas image ?


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 09.Duben 2009 - 20:20 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 31.Říjen 2006 - 11:28
Příspěvky: 220
Posledna AB Enigma (9.3.2009)

_________________
Xpeed LX3, IpBox 9900HD+500GB HDD ,Amiko HD 8250+, Maximum E85, Noname 80 Al + Digipower SG-2100A


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 09.Duben 2009 - 20:44 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 14.Květen 2008 - 15:24
Příspěvky: 1368
Aby sa to pustilo automaticky po starte, tak to bohuzial nejde spravit pretoze /etc FS je read-only a som myslel ze sa pusta nieco aj z /var, vsetko je len z /etc.

Napis do temy k Enigme z toho datumu poziadavku aby to tam dodali (bolo by to mozno funkcne v dalsom image), neviem najst tu temu, sa to volalo nejak "Enigma 9.3.2009" ...

Tu je cely zoznam co tam ma byt:

etc/rcS.d > find / -name '*cron*' 2>/dev/null
/bin/crontab
/etc/init.d/busybox-cron
/etc/rcS.d/S30busybox-cron
/mnt/jffs/spool/cron
/mnt/jffs/spool/cron/crontabs
/sbin/crond
/var/lock/subsys/crond
/var/spool/cron
/var/spool/cron/crontabs


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 09.Duben 2009 - 20:54 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 14.Květen 2008 - 15:24
Příspěvky: 1368
Uz sa mi tu temu podarilo najst, napisal som tam poziadavku :)
posting.php?mode=reply&f=19&t=15190


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 09.Duben 2009 - 20:58 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 31.Říjen 2006 - 11:28
Příspěvky: 220
Dakujem za pomoc, zas som o nieco mudrejsi :wink:

_________________
Xpeed LX3, IpBox 9900HD+500GB HDD ,Amiko HD 8250+, Maximum E85, Noname 80 Al + Digipower SG-2100A


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 09.Duben 2009 - 20:59 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 14.Květen 2008 - 15:24
Příspěvky: 1368
Neni zac, ja som tiez mudrejsi ale v busyboxe uz cron je predtym tam nebol, takze uz len cakat a nechat sa prekvapit :roll:


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 16.Duben 2014 - 8:57 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 09.Listopad 2008 - 16:07
Příspěvky: 119
Poděkováno: 6 krát
Nemate niekdo prosim script pre cron,aby sa satelit urcity cas vypol do standby?
Mam image OpenPli 4.
Dakujem

_________________

Dream800 HDse_OpenATV 6.1
Vu+Solo2_OpenATV 6.1
Dreambox 7020
motor SG2100(SKYLink-ICE)
TV Samsung UE46ES8000


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 28.Únor 2015 - 18:01 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 14.Duben 2011 - 20:09
Příspěvky: 397
satelitni prijimac: DM7080HD
Poděkoval: 4 krát
Poděkováno: 28 krát
cyberbob napsal:
Je zbytocne pouzivat wget, staci ked do crontabu das prikaz reboot:

30 3 * * 2 /sbin/reboot

Pozri ci reboot je skutocne v /sbin prikazom 'which reboot', neviem tu cestu z hlavy ...


prosim ta aky prikaz je na pohotovostny rezim = standby


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 57 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 Další

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk