e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 21.Červenec 2019 - 5:34

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 3 příspěvky ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Napájecí zdroj 350Prime
PříspěvekOdeslal: 02.Duben 2014 - 23:59 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 01.Duben 2009 - 17:33
Příspěvky: 36
Buďte zdrávi všichni,

už je to dlouho, co jsem potřeboval nějakou radu zde na fóru, ale zdá se, že po dlouhých letech mi odešel zdroj u 350Prime. Prvně se to projevovalo tak, že přestaly fungovat některé síťové funkce na LAN. Pak začaly kostičkovat nahrávky. Posléze začaly kostičkovat některé programy. Dnes už kostičkovalo vše.

Mrknul jsem do boxu a žádný kondenzátor nebyl nafouknutý. Proměřil jsem napájení na svorkách zdroje a překvapilo mě, že jsem naměřil docela vysoké hodnoty na větvích 12V a 18V. Někde až 30V. Zdroj při zapnutí boxu a zobrazení nápisu boot a pak Load docela svižně cvaká na několika kHz. Když není pod zátěží, cvaká něco kolem 20Hz - odhad odposlechem.

Proměření primární části na 1000uF kondíku ukazuje něco kolem 330V, což bych očekával. Proto si myslím, že FET běží OK. Tak mě napadá, že je něco se sekundární částí. Např. na 2.5V nenaměřím 3.3V, jak by mělo být.

Proto se chci zeptat, zda někdo nemá schéma zapojení zdroje pro 350Prime. Strýček Google mi moc nepomohl. Popř. pokud má někdo nějakou radu, budu rád za tipy.

Box je z roku 2008.

Díky za jakékoliv odezvy.

Honza

_________________
IPBox 350 PRIME DVB-T, 500GB Hitachi


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Napájecí zdroj 350Prime
PříspěvekOdeslal: 03.Duben 2014 - 9:26 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 09.Srpen 2010 - 17:23
Příspěvky: 189
Vymeň kondenzátory v primárnej časti zdroja, aj ten na 400V, hlavne nečakaj lebo ti začnú strielať kondenzátory v sekundári.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Napájecí zdroj 350Prime
PříspěvekOdeslal: 03.Duben 2014 - 22:32 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 01.Duben 2009 - 17:33
Příspěvky: 36
Tak jsem to vyřešil !

Pokud to někomu pomůže, problém byl opravdu v napájecí větvi 2.5V na zdroji resp. 3.3V na základní desce. Dneska jsem vyházel všechny elektrolyty v sekundární části zdroje a nahradil novýma s teplotním limitem 105°C. Po výměně kondenzátorů už výstup na svorce 2.5V ukazoval 4V v nezatíženém stavu. Když jsem to poskládal i s HDD, box normálně nabootoval a vše začalo fungovat OK. Dokonce se mi obraz zdá ostřejší... ale to on bude v každém případě, když doteď jsem neměl obraz žádný :D

Dokonce opět funguje i FTP přístup tedy LAN interface.

Snad to někomu pomůže.

Honza

_________________
IPBox 350 PRIME DVB-T, 500GB Hitachi


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 3 příspěvky ] 

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk