e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 20.Listopad 2018 - 2:10

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 27 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Dialkove ovladanie rc250/400
PříspěvekOdeslal: 24.Únor 2008 - 11:53 
Super :D snad se dostaneme k nejakemu vysledku


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Dialkove ovladanie rc250/400
PříspěvekOdeslal: 24.Únor 2008 - 12:01 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 29.Duben 2006 - 22:10
Příspěvky: 3665
satelitni prijimac: IPbox
Poděkováno: 2 krát
pokud nekdo bude zkouset vytvaret vlastni mapovani - tak by sem mohl umistit soubor rc*.xml s popiskou. Popripade navrhy rozlozeni.

_________________
IPbox400 :) : AB enigma, Dreambox8000 :) : OoZooN, IPbox99 :) : ABenigma
Parabola: Multibeam 85, Alix.3D3 Voyage linux, Dlink DNS-323, HTC Desire


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Dialkove ovladanie rc250/400
PříspěvekOdeslal: 24.Únor 2008 - 17:58 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 24.Říjen 2006 - 10:49
Příspěvky: 204
satelitni prijimac: ipbox250pvr abdsr510sky
Místo/Bydliště: Bratislava
spider manuál str. 53


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Dialkove ovladanie rc250/400
PříspěvekOdeslal: 25.Únor 2008 - 8:31 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 09.Květen 2007 - 9:51
Příspěvky: 87
Nabízím své řešení, které jsem před několika měsíci dal na cssf. Tohle je doplněné o funkce přidané Jirkou od 20.2 (nahrávání jedním tlačítkem,..) a některé další...

Funguje i na 400-ce.

to mácal> je tam i ta historie, docela užitečná funkce ;-)


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
Vu+ duo, BH, SG2100+100cm


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Dialkove ovladanie rc250/400
PříspěvekOdeslal: 25.Únor 2008 - 20:01 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 08.Listopad 2006 - 11:52
Příspěvky: 1121
Poděkováno: 6 krát
Pôvodne som chcel začať od začiatku, ale niektoré úpravy od Bano2 sú naozaj dobré. Preto som si dovoli upraviť jeho RC (dúfam, že sa nenahnevá) takto :
- šípky vpravo + vľavo - ovládanie hlasitosti
- história - Pg+/Pg-
Dôvod je jednoduchý : kríž sa ľahko ovláda aj v tme a my starší páni sme už slepí ...


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Dialkove ovladanie rc250/400
PříspěvekOdeslal: 04.Březen 2008 - 21:35 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 04.Březen 2008 - 21:00
Příspěvky: 70
Omlouvám se za hloupou otázku, kam je potřeba nahrát rcipbox250.xml?Mám problém s DO, soubor mám stažený akorát nevím co s ním.Děkuji za pomoc.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Dialkove ovladanie rc250/400
PříspěvekOdeslal: 05.Březen 2008 - 7:15 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 27.Únor 2008 - 6:56
Příspěvky: 533
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 15 krát
revis napsal:
/var/tuxbox/config/enigma/resources

ja tam nic nemam, znamena to ze umisteni rcipbox250.xml do tohohle adresare prebije originalni 'vestavene' nastaveni?
tedy to default nastaveni nepotrebuje zadny takovyto xml soubor protoze je jiz soucasti enigma image?

dik za odpoved


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Dialkove ovladanie rc250/400
PříspěvekOdeslal: 05.Březen 2008 - 7:27 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 08.Listopad 2006 - 11:52
Příspěvky: 1121
Poděkováno: 6 krát
Ano, presne tak, ako si napísal. Len treba reštart.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Dialkove ovladanie rc250/400
PříspěvekOdeslal: 05.Březen 2008 - 7:38 
slavo napsal:
Ano, presne tak, ako si napísal. Len treba reštart.

staci jen restart enigma

Ale mame v ted volna tl red a green v modu ipbox nejsou pouzita, co na ne dat ?
Uvedu priklad:
-red expert menu
-zelene ulozeni configu

popr nejake dalsi dvojkliky

Vymyslejte si :D


Naposledy upravil(a) JirkaS dne 05.Březen 2008 - 15:12, celkem upraveno 1 x.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Dialkove ovladanie rc250/400
PříspěvekOdeslal: 05.Březen 2008 - 10:25 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 26.Únor 2008 - 8:31
Příspěvky: 37
Poděkoval: 2 krát
no takhle na jedno tlacitko dat keys download z AIO? nebo mozna udelat "super combo"... kdyby se po stisku tlacitka

1/ otevrel AIO
2/ odevrelo tlacitko (keys) download
3/ staly se automaticky klice z prvni URL
5/ zavrel se AIO

vymyslim si, jak jsi chtel Jirko :)

_________________
SAT: VU+ Solo2 |


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Dialkove ovladanie rc250/400
PříspěvekOdeslal: 05.Březen 2008 - 12:59 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 09.Květen 2007 - 9:51
Příspěvky: 87
JirkaS napsal:
Ale mame v ted volna tl red a yellow v modu ipbox nejsou pouzita, co na ne dat ?
Vymyslejte si :D

Moment, žlute volné není, je pod ním spouštění pluginů; volné je zelené.
Nápad od mate je docela dobrý.

_________________
Vu+ duo, BH, SG2100+100cm


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Dialkove ovladanie rc250/400
PříspěvekOdeslal: 05.Březen 2008 - 15:13 
bano2 napsal:
JirkaS napsal:
Ale mame v ted volna tl red a yellow v modu ipbox nejsou pouzita, co na ne dat ?
Vymyslejte si :D

Moment, žlute volné není, je pod ním spouštění pluginů; volné je zelené.
Nápad od mate je docela dobrý.


jasne cervene a zelene


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Dialkove ovladanie rc250/400
PříspěvekOdeslal: 05.Březen 2008 - 15:40 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 01.Duben 2007 - 13:28
Příspěvky: 49
Místo/Bydliště: Berounsko
JirkaS napsal:
bano2 napsal:
JirkaS napsal:
Ale mame v ted volna tl red a yellow v modu ipbox nejsou pouzita, co na ne dat ?
Vymyslejte si :D

Moment, žlute volné není, je pod ním spouštění pluginů; volné je zelené.
Nápad od mate je docela dobrý.


jasne cervene a zelene



Na zeleném je rychlé přepínání subkanálů (při fotbalech to dost používám)

_________________
AB IPBox 250PVR + 320GB, AB Enigma, CCcam, HD-BOX FS-7110 HD PVR, motor SG2100, 90cm Al, 75°E-30°W


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Dialkove ovladanie rc250/400
PříspěvekOdeslal: 05.Březen 2008 - 18:43 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 14.Říjen 2007 - 19:00
Příspěvky: 72
Místo/Bydliště: Blizky východ
Poděkováno: 1 krát
zdepa napsal:
...
Na zeleném je rychlé přepínání subkanálů (při fotbalech to dost používám)


nato použi to tlačítko celkom dole vľavo

_________________
DreamBox800HD, 250GB HDD Seagate,IPBox 250S, 2,5" 80GB HDD WD Scorpio,CF 256MB, ABEnigma, SkyLink HD PLUS


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Dialkove ovladanie rc250/400
PříspěvekOdeslal: 05.Březen 2008 - 18:55 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 01.Duben 2007 - 13:28
Příspěvky: 49
Místo/Bydliště: Berounsko
to vím, že tím spodním to zapneš, ale zeleným povolíš listování po subkanálech šipkama vpravo - vlevo

_________________
AB IPBox 250PVR + 320GB, AB Enigma, CCcam, HD-BOX FS-7110 HD PVR, motor SG2100, 90cm Al, 75°E-30°W


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Dialkove ovladanie rc250/400
PříspěvekOdeslal: 13.Březen 2008 - 4:18 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 27.Únor 2008 - 6:56
Příspěvky: 533
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 15 krát
napadlo me jestli bych za pouziti tohoto souboru pro modifikaci DO povelu nemohl vyesit muj problem s vyvolanim AIO panelu modrym tlacitkem na dalku ve webovem rozhrani

problem popisuju tady ->
viewtopic.php?f=19&t=6645

v kostce jde o to, ze povel z grafickeho DO z weboveho rozhrani jde do enigmy jinou cestou nez povel zadany hardwarovym DO, proto ja pri vzdalenem pristupu do enigmy nemuzu vyvolat AIO modrym tlacitkem a tak nemuzu zprovoznit emulator ze zahranici...

ted jsem dostal takovy napad, jestli by to neslo nejak jinak, jestli by neslo poslat pres telnet do ipboxu povel ktery by 'zmacknul' to modre tlacitko, myslel jsem ze bych to nejak delal pres tenhle .xml soubor, ale nevidim v nem zadnou moznost jak skr nej spustit pozadavek prostrednictvim xml (mam jen mlhavou predstavu o xml, trochu rozumim html kodu)

nasel jsem v tom souboru tuto radku ktera asi je to co chci
<action name="pluginAll" key="blue" flags="m"></action>
ale nevidim jak by se to dalo 'spustit' - abych nejakym povelem pres tento soubor ovladal OSD (myslim ze bych potreboval funkci nejen toho modreho tlacitka protoze pak uvnitr AIO panelu bych potreboval dalsi povely ktery by asi taky nefungovaly pres webove rozhrani)

mozna nejsnazsi by bylo kdybych mohl zadavat povely DO pres telnet - to v pripade ze pak by to bylo ekvivalentni pokynum z hardweroveho DO

obavam se ale ze nedostanu odpoved :unknown:


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Dialkove ovladanie rc250/400
PříspěvekOdeslal: 13.Březen 2008 - 7:34 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 29.Duben 2006 - 22:10
Příspěvky: 3665
satelitni prijimac: IPbox
Poděkováno: 2 krát
emulator muzes na dalku pustit telnetem , neni to tak slozite. Nicmene bych se taky primlouval pro moznost z web rozhrani. Navic se ted meni funkce barevnych tlacitek a napr. 2x rychle modre - bude vetsi problem. Mozna by se nabidky, ktere jsou pod barevnyma mohly dostat i do klasickeho Menu , tak by se tam dalo najet (aspon Plugins, AIO, Extra panel).

_________________
IPbox400 :) : AB enigma, Dreambox8000 :) : OoZooN, IPbox99 :) : ABenigma
Parabola: Multibeam 85, Alix.3D3 Voyage linux, Dlink DNS-323, HTC Desire


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Dialkove ovladanie rc250/400
PříspěvekOdeslal: 13.Březen 2008 - 7:45 
@vinov

Vidim ze te to trapi je to sice nepodstatna vec ale do dalsi verze ti to domapuju. jinak jsem myslim tebe odkazoval na cvs.tuxbox.org file enigma_dyn_blabla.cpp tam jsou vzdy dole prikazy ktere jdou provest primo : http://ipboxu/cgi-bin/rc?kodklavesy ale zatim je ti to nanic Allpanel neni namapovany v remoteControl.tmp ( soubor v boxu /share/tuxbox/enigma/templates )


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Dialkove ovladanie rc250/400
PříspěvekOdeslal: 13.Březen 2008 - 20:20 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 27.Únor 2008 - 6:56
Příspěvky: 533
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 15 krát
JirkaS napsal:
@vinov

Vidim ze te to trapi je to sice nepodstatna vec ale do dalsi verze ti to domapuju. jinak jsem myslim tebe odkazoval na cvs.tuxbox.org file enigma_dyn_blabla.cpp tam jsou vzdy dole prikazy ktere jdou provest primo : http://ipboxu/cgi-bin/rc?kodklavesy ale zatim je ti to nanic Allpanel neni namapovany v remoteControl.tmp ( soubor v boxu /share/tuxbox/enigma/templates )

diky, ale ja myslel ze ten .cpp soubor ma byt neco k nalezeni v enigme... tak jako tak jsem na tom nezapracoval, protoze jsem tusil ze to jde pres me, zkusim v tom jeste zapatrat abych si zvysil vedomosti :oops:


to me vazne tesi ze by se dalo neco pro to udelat, to 'domapovani' :thankyou:

@vld: tak ja podezrivam ze by se todalo ovladat telnetem, asi vsechno se tak da ovladat protoze jak tomu rozumim, tak telnet je pristup na velice zakladni systemove urovni, ovsem ja s telnetem udelam neco jen kdyz mam konkretni navod prikazu, bez toho jsem ztracen :cry:

zkusim navest brachu aby doma nekde nasel a namonotoval to IR ovladani pres tu Havu, ktera ma ovladani pro Dreambox500 jak jsem tu uz napsal, ale nevim jestli to bude uz tenhle vikend

jinak by bylo vyborne, kdyby slo vsechno ovladat pres to webove rozhrani, ja totiz dostal stary 'dozity' Dell notebook, ktery uz ma znicenou baterii a utrzene dve klapky (klapku j a alt na jedne strane) a ty pahyly temer nereaguji na zmacknuti a procesor ma na dnesni dobu uz dost pomaly, takze je na odpis co se normalniho provozu tyka, ale jako tv ovladac je to stale vyborny stroj (musi mit jen jeden kabel zdroje, jinak ma wifi pcmci kartu, zadny ethernet), i doma u tv bych dal prednost ovladani pres notebook oproti DO zvlast kdyz bych surfoval po satelitech a taky pro planovani nahravani (a usporadavani nahravek atd) a EPG je to lepsi nez DO+tv, ten je ok kdyz clovek rutine zapne tv a diva se na nejaky film

takze jestli nekdo mate podobny notebook dobry na zahozeni, tak vezte ze se stale jeste muze hodit jako luxusni DO pro ipbox 8)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Dialkove ovladanie rc250/400
PříspěvekOdeslal: 30.Březen 2008 - 22:30 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 25.Prosinec 2007 - 21:46
Příspěvky: 49
satelitni prijimac: Vu+ Solo / Uno / zero / solo4k
Mám opět jeden mírně OT problém - lze nějakým způsobem změnit kódování u TV módu ovladače k 250ce? Rodiče mají postaší TV Grundig (rok výroby cca 2000, úhlopříčka 84 cm, koupená za 4 tisíce z druhé ruky, ale s výborným obrazem). Problém je v tom, že z ovladače IP Boxu u ní funguje akorát tlačítko MUTE. Neexistuje nějaký postup, kterak na ovladači změnit "plán" ovládání TV? Měl jsem ještě nedávno DVD přehrávač LG, který měl asi tři RC "plány" pro ovládání různých značek televize.

Update: Tak už jsem to našel, je to popsáno v původním návodu k DGstation. Příště budu dřív číst. Musí e asi 3 sekundy podržet TV a zadat 3 místný kód.

:oops: :oops:

_________________
Vu solo4k + Triax TD88 + SG2100 = 42E-45W
2x Vu zero + Vu solo (28,2E + 23,5E + 19,2E + 0,8W)


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 27 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 Další

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk