e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 08.Červenec 2020 - 0:31

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Pravidla fóra


V tejto sekcii nieje dovolené diskutovať.



Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 84 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 3 4 5 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: HD-BOX a Enigma2 Návod na spustenie
PříspěvekOdeslal: 31.Srpen 2012 - 14:16 
Tu nájdete návod, ako na to:


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: HD-BOX a Enigma2
PříspěvekOdeslal: 03.Říjen 2012 - 10:52 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 03.Říjen 2010 - 2:13
Příspěvky: 877
satelitni prijimac: Xtrend, Xpeed
Poděkováno: 9 krát
Spustenie enigmy 2 vykonáme nasledovne:
Momentálne sú k dispozícii dve použiteľné verzie enigmy a to PKT a HDMU

1.Na naformátované usb fat32 nakopírujeme tieto súbory enigmy : root a uImage
2.Odpojíme hd box od el. siete
3.Vložíme do usb vstupu ,usb kľúč s enigmou
4.Stlačíme a držíme „šípku dole“ /CH-/ na prednom paneli hd boxu a pripojíme prijímač do el.siete, následne sa začne bootovanie enigmy /šípku na prednom paneli môžeme uvolniť/.
3.Asi po cca 2 minútach nám nabehne sprievodca nastavení enigmy.

Spustenie Enigmy 2 na HDOXOCH je podmienené multibootloaderom!!!
HDBOX 9105+ bootloader 7.26
HDBOX 7119 bootloader 7.06

Zmena bootloadera na multiboot:
Na naformátovaný usb kľúč fat 32 nakopírujeme oficiálny firmware pre daný typ HD BOXU. Treba dodržať nasledovný postup:
1. Vypnúť hd box z el. siete
2. Vložiť usb kľuč s firmware do usb hd boxu
3. Stlačiť a držať „šípku hore“ /CH+/ na prednom paneli hd boxu a príjmač pripojiť do el.siete
4. Následne sa začne inštalovať z usb kľúča, na displeji nabehne niečo ako „Ldt01“, vtedy môžeme „šípku hore“ /CH+/ pustiť, inštalácia bude pokračovať až nakoniec prijímač vypíše na displeji „End“!!!
5. Prijímač odpojíme a znovu pripojíme do el. siete čím sa prijímač reštartuje a nabootuje z tzv. multibootloaderom , ktorý je potrebný pre spustenie enigmy 2 z usb kľúča.

_________________
GI Xpeed LX3 E2/ EGAMI 6.3
Xtrend ET9200 / OpenPLI4.0
GI Xpeed LX2 DVB S2/T2/C/ takt CPU 751Mhz/E2 OpenHDF


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: HD-BOX a Enigma2
PříspěvekOdeslal: 07.Březen 2013 - 19:56 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 21.Září 2010 - 21:58
Příspěvky: 70
satelitni prijimac: Optibox Gekko HD, fw.2.10.29
Místo/Bydliště: Kosice
Poděkováno: 1 krát
Ahojte,
mám otázočku. Mám HDBOX 9105 plus a používam firmware Enigmu2 pkt nebula na USB-čku. Chcem sa opýtať či tento image, ktorý mám na USB môžem nahrať do FLASH-ky, štandardne podľa postupu "zapnutie prijimača s CH+ ....". Nebude s tým problém? A pokiaľ potom budem chcieť vrátiť späť oficiálny firmware, nebude s tým problém?

Ďakujem za odpoveď


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 07.Březen 2013 - 19:59 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17037
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 101 krát
do flash nahrat nepojde , takze s tym nebudes mat ziadny problem .

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 09.Srpen 2013 - 20:17 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 26.Srpen 2010 - 13:30
Příspěvky: 48
satelitni prijimac: AB IPBOX9900HD plus HDD 500GB,
Místo/Bydliště: Partizánske
Je možné tento postup použiť aj pre optibox gekko? Mam firmware z octagonu. 2.11.57. Displej to nema tak neviem ako do držím tento postup.

Odoslané z GT-N7100 cez Tapatalk 2


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 09.Srpen 2013 - 21:34 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17037
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 101 krát
ale iste . ani 7110 nema displaya fynguje to .

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 10.Září 2013 - 20:06 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 30.Říjen 2006 - 11:33
Příspěvky: 160
satelitni prijimac: Dreambox 800 HD se
Místo/Bydliště: Teplice
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 1 krát
Jestli jsem dobře pochopil návod v prvém příspěvku, tak pro HD-Box 9105 nepotřebuji sériový kabel pro nahrání multibootu, je to tak?
Takže stačí natáhnou oficiální software a ten už asi obsahuje ten multibootloader.
Od jaké verze?


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 10.Září 2013 - 21:47 
Neviem presne, od ktorej verzie, ja tam dávam 2.11.34.
A pochopil si to správne, tak skúšaj. :)


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 10.Září 2013 - 22:18 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 30.Říjen 2006 - 11:33
Příspěvky: 160
satelitni prijimac: Dreambox 800 HD se
Místo/Bydliště: Teplice
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 1 krát
Zkoušel bych, ale všude jsou jen Enigma 2 pro HD-Box 9105 Plus.
Pro ten můj jsem zatím nenašel.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 10.Září 2013 - 22:36 
Tento: http://www.mediafire.com/download/x9l59 ... ION_v2.zip je pre HDBOX 9105.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 11.Září 2013 - 7:28 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 30.Říjen 2006 - 11:33
Příspěvky: 160
satelitni prijimac: Dreambox 800 HD se
Místo/Bydliště: Teplice
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 1 krát
Díky.
Včera to stáhnout nešlo ale teď ráno v pohodě.
Jak se mám orientovat v těch Enigma2 pro Sh4 - tedy jak poznám že je určen pro můj model FS-9105 ?
Například na této stránce je několik E2 pro HD-Box ale nevím jak je rozlišit:

http://www.hdmedia-universe.com/board/p ... x&langid=2

A proč se v tomto fóru již nediskutuje o FS-9105 ale pouze o novějším Plus?


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 11.Září 2013 - 8:15 
Z hľadiska E2 z USB je pre FS-9105 a FS-9105+ rovnaký image.

Pre orientáciu pri alternatíve E2 z USB - PKT:

HDBOX FS-9105/FS-9105+ =======> OCTAGON 1008 SE+
HDBOX FS-7110 ==============> OCTAGON 918 SE+
HDBOX FS-7119 ==============> OCTAGON 918 G+

Pre E2 z USB - HDMU:

HDBOX FS-9105 ==============> hs7810a
HDBOX FS-9105+ =============> 1008gse+
HDBOX FS-7110 ==============> hs7110
HDBOX FS-7119 ==============> 918gse+

Pri flashovaní origo FW má každý typ HDBOX-u svoj vlastný FW!


Naposledy upravil(a) zilizila dne 11.Září 2013 - 12:01, celkem upraveno 1 x.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 11.Září 2013 - 8:38 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 30.Říjen 2006 - 11:33
Příspěvky: 160
satelitni prijimac: Dreambox 800 HD se
Místo/Bydliště: Teplice
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 1 krát
Děkuji :poklona:

A jaký image by jsi mi doporučil - musí být lokalizován do češtiny a chtěl bych použít skin HD Glass - tak jako to mám na DM 800 HD :-)


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 11.Září 2013 - 8:47 
Najlepšie bude, ak si vyskúšaš aj HDMU aj PKT.
Mne osobne sa viac páči PKT HYPERION v2. Momentálne ho testujem na HS-7110.
Ide stabilne. Skin tam mám MetrixHD, ale ide tam stiahnuť cez pluginy aj HDGlass.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 11.Září 2013 - 9:30 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 30.Říjen 2006 - 11:33
Příspěvky: 160
satelitni prijimac: Dreambox 800 HD se
Místo/Bydliště: Teplice
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 1 krát
Sorry že se opět plám jak lama, ale nerad bych něco podělal.
HD-Box jsem nastavoval jen párkrát - má ho žena v kuchyni.
Teď jsem koukal že tam je FW 2.10.67 a pro stažení mi box nabízí 2.11.53 ale jen pro model 9105Plus.
Loader mám 6.2.
Mohu rovnou stáhnout a instalovat z webu ten FW 2.11.53 Plus?
(abych získal ten miltiboot pro Enigmu2 z USB).


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 11.Září 2013 - 10:08 
Nie.
Pozri si vyššie návod od pastomana: Zmena bootloadera na multiboot.
Ja tam flashujem origo FW 2.11.34.

Pre FS-7110: http://www.mediafire.com/?8lhtmzz3l37tzqz
Pre FS-9105: http://www.mediafire.com/?mm4aik7u9m5n31s


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 11.Září 2013 - 12:11 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 30.Říjen 2006 - 11:33
Příspěvky: 160
satelitni prijimac: Dreambox 800 HD se
Místo/Bydliště: Teplice
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 1 krát
Tak se mi povedlo nabootovat Enigmu 2 PKT. SUPER.
Teď bych tam chtěl dát Oscam s EMU. Na Dreamboxu mám ymodv 18-44. Je něco i pro SH4?
Předpokládám že by tam mohl jít i TS Panel :-)

A pak mám dotaz jak to udělat s externím HDD na kterém má žena nahraných několik filmů, které byly pořízeny na originální FW.
Jé raději při pokusech HDD USB odpojil abych náhodou nic nesmazal.
Půjde připojit k Enigma2 bez ztráty dat?

------------
Tak jsem rozjel i newcamd.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 11.Září 2013 - 13:45 
Tu: viewtopic.php?p=518776#p518776 nájdeš ten oscam.
Ten HDD pripoj a cez filebrowser si ho náješ pod usb. Tento prípad - nahrávka v origo fw - prehrávanie v E2 som ešte neskúšal. Prehrať to skús cez Blue panel, pomocou Mediaplayeru.
Ale ak budeš chcieť nahrávať v E2, tak bude asi treba inicializovať disk a vtedy sa naformátuje na ext. Potom ešte treba nastaviť cestu pre nahrávky....
No, už sa dostávame do diskusie, ktorá už asi nebude patriť do tohto vlákna. :)


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 11.Září 2013 - 14:36 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 30.Říjen 2006 - 11:33
Příspěvky: 160
satelitni prijimac: Dreambox 800 HD se
Místo/Bydliště: Teplice
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 1 krát
Já ten HDD připojím zase raději k originálnímu FW a udělám zálohu na PC (nebo ho rovnou připojím k PC).
Pak ho pod E2 inicializuji - to už znám z DM.
Zatím MOC děkuji za rady.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 22.Září 2013 - 12:22 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 23.Listopad 2010 - 0:58
Příspěvky: 174
satelitni prijimac: Samsung H+J-series
Místo/Bydliště: LBC
Poděkoval: 14 krát
Poděkováno: 2 krát
Prosim Vas,nahodil jsem E2-Nebula v3 a nemuzu nejak najit a spustit ccam 2.3.0..Nejde mi to ani pres BluePanel/Pluginy..

Jestli muzu poprosit,jak "naistalovat" pikony?Jelikoz nebyla,vytvoril jsem v slozce var slozku picon,ale nevim jak to zprovoznit?Muzu do ni nakopirovat vsechny picony vcetne provideru a satelitu?

_________________
TV Samsung J6272+H6270(oscam) * * 80cm klasika-plech ** Inverto Monoblok Twin 0,2dB


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 84 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 3 4 5 Další

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk