e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 20.Září 2020 - 23:13

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Pravidla fóra


V tejto sekcii nieje dovolené diskutovať.



Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 84 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 4 5 Další
Autor Zpráva
PříspěvekOdeslal: 26.Září 2013 - 10:37 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 29.Červen 2013 - 22:06
Příspěvky: 5
satelitni prijimac: xpeed lx2
satsatik napsal:
Mohl bych se zeptat jak se dá v Mytube player vyhledávat, zadat to co chci najít? Zaboha na to nemůžu přijít.


v nabídce mytube dej "exit", potom "3" a vyjede ti search. mě to funguje. :wink:


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 29.Září 2013 - 15:56 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 30.Říjen 2006 - 11:33
Příspěvky: 160
satelitni prijimac: Dreambox 800 HD se
Místo/Bydliště: Teplice
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 1 krát
Ahoj.

Zkouším v HD-Boxu FS-9105 Enigmu2 - MU_11424_E2_hs7810a_209_git_5556_nodebug_gst_USB.
Zatím jsem jí v pohodě rozjel a vypadá to nadějně, ale mám velký problém s nastavení tuneru.
Mám konvertor dual blok Twin pro 19,2E + 23,5E a v DM 800 HD mám nastaveno DiSEqC A/B a stejné nastavení zkouším u HD-Boxu (mimochodem - u PKT v pohodě) ale stále mi to nabízí jen jako první satelit 19,2E (což je správně) a jako druhý satelit 13E. Astru 23,5E nenabídne.
Pokud přepošlu do HD-Boxu Setting z Dreamboxu (u PKT opět OK), tak se sice uloží ale při volbě programu z Astry 23,5E to vypíše Služba nedostupná. Ověřte nastavení tuneru.

Jak to nastavit aby šla 23,5E ?

Díky.

................................

Tak už to jde - sice nevím jak ale neustálým zkoušením jsem tam dostal zázrakem 23,5E.
Přitom to nastavení tuneru je stále stejné.
Nojono - hlavně že to jde.
Ale ještě jsem nerozjel share - Mgcamd nějak nedělá to co dělá v PKT.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 29.Září 2013 - 17:51 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17037
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 101 krát
ak neponuka ASTRA23,5 , chyba ti ta druzica zapisana v subore sattelites.xml
takze si skus aktualizovat ten sunor cez Menu - plugins (moduly),zelene tlacitko .
Po restarte uz by tam mala byt aj nasa druzica.

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 29.Září 2013 - 18:14 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 30.Říjen 2006 - 11:33
Příspěvky: 160
satelitni prijimac: Dreambox 800 HD se
Místo/Bydliště: Teplice
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 1 krát
Děkuji.
Už je to OK.

Ten HDMU by byl pro mojí ženu lepší nežli PKT. Je svižnější a přehlednější.
Problém je v tom, že jsem ještě na HDMU nezprovoznil HDD (externí 3,5" 1,5TB). Je tu jen jedno nastavení pevného disku - a to inicializace, ale ta nějak nefunguje. Na PKT je to nastavení HDD nějaké zmatené, ale šlo to.
Pak na tom HDMU mám problém s Mgcamd. Je zde stejná verze jako na PKT (1.35).
Na PKT jde share jak mojí karty z DM 800 tak i share z venku.
Na HDMU jde jen share na LAN. Share ven jsem ještě nevyřešil.
Přitom nastavení (config) je shodné s PKT.

U toho PKT byl jediný problém, a to ten, že se mi zde nepovedlo zprovoznit permanent timeshift který moje žena prostě potřebuje. Po online instalaci pluginu vždy došlo k té zelené smrti.
Nevím jak dopadnu u HDMU. To budu vědět až se mi povede zprovoznit HDD.
U DM 800 je vše takové jednodušší :-)


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 02.Říjen 2013 - 15:23 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 30.Říjen 2006 - 11:33
Příspěvky: 160
satelitni prijimac: Dreambox 800 HD se
Místo/Bydliště: Teplice
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 1 krát
Ahoj.

Známej stále bojuje se spuštěním Enigmy2 z USB na HD-Boxu FS-9105 PVR
Já nevím co bych mu už poradil.
Postupujeme úplně stejně a u mně OK a u něj nic.
Už si přinesl i dvě jiné USB flešky z práce a stále to nejde.
Je divné že po nezdárném pokusu se mu na USB objeví adresář .access.conf
Bože co s tím má?


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 02.Říjen 2013 - 15:55 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17037
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 101 krát
pozri verziu loaderu . musi byt ta, co umoznuje multiboot .
v tom subore su ulozene nastavenia mediaserver - ma v kalsickom sw zapnuty mediaserver . staci ho vypnut, aby to tam nebolo .
znamena to len jedno , spusteny klasicky fw z vnutornej flash pamate.

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 02.Říjen 2013 - 16:07 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 30.Říjen 2006 - 11:33
Příspěvky: 160
satelitni prijimac: Dreambox 800 HD se
Místo/Bydliště: Teplice
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 1 krát
Píše že i když dával 2.11.34 (to mám i já), tak stále prý má L6.20


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 02.Říjen 2013 - 16:18 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17037
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 101 krát
L6.26 by mal mat. Takze treba znovu nahrat ten sw cez USB pocas startu prijimaca.

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 02.Říjen 2013 - 16:29 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 30.Říjen 2006 - 11:33
Příspěvky: 160
satelitni prijimac: Dreambox 800 HD se
Místo/Bydliště: Teplice
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 1 krát
To je nějaké divné.
Stáhl nový FW ze stránek Sapro - 2.11.57
Postup update FW podle:

http://www.satelitnatv.sk/2012/08/hd-box-a-enigma2/

a pořád píše že má L6.20.
jak je to možné?


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 02.Říjen 2013 - 18:24 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17037
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 101 krát
Je to mozne. Zmena bootloadera je mozna len verziou : 2.11.34

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 03.Říjen 2013 - 20:44 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 30.Říjen 2006 - 11:33
Příspěvky: 160
satelitni prijimac: Dreambox 800 HD se
Místo/Bydliště: Teplice
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 1 krát
Bohužel - doposud se nepodařilo do toho boxu u známého dostat L6.26.
Nevíme si už rady :-(
Neustálé přehrávání FW 2.11.34 ze stránek Sapro nepomáhá.

Přitom u mě vše na první pokus.
I ta Enigma2 šla hned.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 03.Říjen 2013 - 20:53 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17037
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 101 krát
no tak nema hdbox :)

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 03.Říjen 2013 - 21:32 
Skús tento fw


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 07.Říjen 2013 - 10:39 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 30.Říjen 2006 - 11:33
Příspěvky: 160
satelitni prijimac: Dreambox 800 HD se
Místo/Bydliště: Teplice
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 1 krát
Díky. Přepošlu ho známému aby to vyzkoušel.
Jen mně napadlo - nemohl by být třeba problém v tom, že tam před tím byl FW 2.11.57 a nyní se tam nahrává 2.11.34 ?


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 07.Říjen 2013 - 18:54 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17037
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 101 krát
nie , pojde to .

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 13.Říjen 2013 - 11:39 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 30.Říjen 2006 - 11:33
Příspěvky: 160
satelitni prijimac: Dreambox 800 HD se
Místo/Bydliště: Teplice
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 1 krát
zilizila napsal:
Skús tento fw


Tak bohužel po instalaci FW z toho odkazu je stále L6.20 :-(


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 04.Leden 2014 - 16:47 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 28.Únor 2011 - 20:59
Příspěvky: 300
Mam tu jeden Skytec Jobi s najnovsim orig FW 2.11.77 kde je aj vyssi Bootloader L7.14.

Skusam uz asi treti USB klucik s nahratou Enigma Hyperion ale darmo drzim tlacitko CH-,
tento loader sa na USB ani nekukne, tak teraz kde je chyba ?
1. mam vadny USB ??? (skusal som rozne starsie 1GB a 2GB kluciky, orig. FW ich normalne detekuje)
2. mam tam najprv cez USB nahrat starsi FW 2.11.34 a vratit sa cez CH+ k predoslemu loaderu 7.06 ??? (ja by som vo Flash radsej chcel mat ten najnovsi FW)
3. U HD-Boxu 7110 si bootloader sam otestuje pritomnost USB kluca s E2 a podla toho si nabootuje Enigmu2 alebo orig. FW, ziadne CH- tlacitko tam drzat netrebalo...

Vo vsetkych navodoch co som tu cital, vratane Ellano.sk tak odporucaju nahrat "najnovsi" orig FW s multibootloaderm, ale to bolo asi pred rokom, tak neviem ci aj tento novsi Loader L7.14 co je prave v boxe je na spustanie Enigma2 z USB vhodny...(ak nie, tak mi to nedava logiku - novsi loader a ze by mal menej funkcii ako predosly ???)

:thankyou:

P.S.
Tu je pekny navod na nastavenie E2 pre zaciatocnikov aj s obrazkami...(ak je to brane ako reklama konkurencie, kludne to zmazte)
http://www.digitalne.ellano.sk/magazin- ... ace-fortis

Edit:

tak som ho preflashovat a uz je tam L7.07 a s nim to uz nabehlo...


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
SAT-HD:VU+DUO, HD-BOX 7119, Ariva 200HD, Tevii S660 (USB tuner),
SAT-SD: Pace MSS1000(analog), Echostar AD3600IP, Openbox X540/X820, DM500S
Paraboly s motorom:Gibertini 100cm + SG2100A+IBU,Offset 140cm + Opticum 3800+IBU, PF180cm+A/E+Invacom QDF-031
Paraboly Multifocus: Maximum E85+8xLNB


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 17.Leden 2014 - 11:27 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17037
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 101 krát
fortis uz nemaju konkurenciu , takze akykolvek odkaz na uzitocne veci je pre fortis prijimace dobry .

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 31.Leden 2014 - 0:48 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 30.Říjen 2006 - 11:33
Příspěvky: 160
satelitni prijimac: Dreambox 800 HD se
Místo/Bydliště: Teplice
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 1 krát
Kema napsal:
Bohužel - doposud se nepodařilo do toho boxu u známého dostat L6.26.
Nevíme si už rady :-(
Neustálé přehrávání FW 2.11.34 ze stránek Sapro nepomáhá.

Přitom u mě vše na první pokus.
I ta Enigma2 šla hned.


Tak po čase jsem se k problému vrátil.
Pročetl jsem snad všechna dostupná fóra a našel jsem řešení - je to až neuvěřitelně banální. Až mě to štve že nás to nenapadlo dříve.
Stačilo totiž vymazat obsah složek var a tmp
Pak se dal bootloader změnit běžným způsobem.

Tak snad to pomůže i někomu jinému.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 01.Únor 2014 - 12:53 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 22.Prosinec 2011 - 18:19
Příspěvky: 4
satelitni prijimac: Ariva 202E
Zdravím, mám jeden dotaz. Jde na HD-BOX 9105+ bootovat E2 z připojeného ext.HD do zadního USB?
Díky za odpověď.


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 84 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 4 5 Další

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk