e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 19.Květen 2019 - 21:43

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 11 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Showbox Vitamin prosím o radu
PříspěvekOdeslal: 23.Březen 2013 - 20:50 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 12.Září 2012 - 11:11
Příspěvky: 9
Chcel by som sa spitať nejdu mi vo Vitamine kanály LEOTV,HORORFILM,PENTHOUSE HD ani PRIVATESPICE.Stále mi píšekanál kódovaný.Rodičovskú ochranu som nastavil na vydieť všetko a stale nič.Ani reset PINU a refresh karty cez ser.web nepomohol.Ostatné mi ide všetko.Neviete mi poradiť,ako sa to da spojazdniť?Už si s tým neviem rady.Mám fw99.49 EMU ZAP


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Showbox Vitamin prosím o radu
PříspěvekOdeslal: 23.Březen 2013 - 21:07 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 03.Květen 2009 - 17:26
Příspěvky: 1308
Místo/Bydliště: Portlaoise
Poděkováno: 33 krát
V kolik hodin si to testoval? Tyto kanaly nejdou non-stop.

_________________
----------------------------------------
Raspberry Pi 3 Model B 64-bit
HD-BOX Enibox, openATV
VU+ ZERO, openATV
Prismcube Ruby, Black Hole
Showbox 5000HD, openATV
AB IPBox 91/55/99/9900HD

----------------------------------------


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Showbox Vitamin prosím o radu
PříspěvekOdeslal: 30.Květen 2013 - 8:48 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 22.Červen 2007 - 14:47
Příspěvky: 104
Prosím o radu. Mám tam fw 8.4.2010 a chci dát E2, ale nevím kde to vypisuje nastavení LAN a když dám flashku, tak to nevidí disk. Dostal jsem to i nejspíš do stavu, kdy tam byl linuxový loader a přístroj se zastavil na ON, ale ikdyž jsem mu dal flashku s E2 přes HD clone, tak nenabootoval. Tak jsem to vrátil zpět a chci zkusit znovu, jenže nevidím LAN a USB.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Showbox Vitamin prosím o radu
PříspěvekOdeslal: 30.Květen 2013 - 9:06 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17048
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 96 krát
Zakladny sw bol robeny tak, ze bez zadania kodov dialkovym, nastavenie LAN neexistuje. Dodnes ma tato skutocnost sokuje a pritomnost LAN je viac ako sporna . Co tym autor sw a vyrobca satelitu myslel sa uz nedozvieme . To,ze dokonca ani obal zariadenia neobsahuje info o MAC, je dalsi kotrmelec.
Ak sa prilis nechces trapit , staci v originalnom sw pripojit prijimac na LAN a nove zariadenie si skontrolovat v nastaveni routeru . Teda jeho IP a MAC adresa.
Ine kafe je USB disk .
Najlepsie je pouzit starucky USB flash . Velkost do 2GB je optimalna . Takyto disk ma aku- taku sancu,ze system ho spozna . Ani autori docasneho enigma2 loaderu si nedali namahu s pridanim podpory pre USB novych generacii . Tuto cast uplne odflakli a tusim aj boli radi, ked sa im podarilo prvy krat enigmu na Vitamine rozbehnut.
Nateraz je stav ,aky je . Stary USB disk, IP adresu si bud opis z nastaveni routeru , alebo ak sa trosku orientujes vo vlastnej sieti , sam si zadaj IP adresu - nepouzivanu, ale v rozsahu DHCP tvojej lokalky. Ja som tiez siel touto cestou a mam IP 192.168.1.145 , aj ked Vitamina mi v originale priradil DHCP na 192.168.1.107 .
Iny , ako teraz tebou pouzivany USB disk bude ale nutnostou .
Na oprave lodare pre Vitamina sa pracuje a je to nateraz prioritou cislo 1 .

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Showbox Vitamin prosím o radu
PříspěvekOdeslal: 30.Květen 2013 - 9:23 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 22.Červen 2007 - 14:47
Příspěvky: 104
Děkuji Revis, tak to bych se trápil týden :) . Asi z 8 flashek, zabraly 2 (staré) :) . bootloader jsem nahrál z 2GB flashky, přijímač je ve stavu ON, ale co s E2, ta se mi na ní nevejde.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Showbox Vitamin prosím o radu
PříspěvekOdeslal: 30.Květen 2013 - 9:26 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 10.Prosinec 2011 - 15:05
Příspěvky: 3327
Poděkoval: 39 krát
Poděkováno: 135 krát
E2 mne v pohode fičí aj z 32GB Patriot RageXT USB2.0
Ešte poznámka:
Steiner napsal:
pre bootloader čo sa tam dá dostať klasicky cez USB to musí byť verzia E2 max. 71
pre bootloader upravený pomocou EnvTool cez RS232 to musí byť už verzia E2 vyššia: 72, OPEN PLi

_________________
„Cross of Iron“
Som človek ktorý v kaviarni sedí pri stole, neprehliada si telefón, ani tablet, ani notebook - len pije kávu - ako nejaký psychopat. : )
Pre AB-CB 6XX pripojené na internet FW s dátumom vyšším ako február 2016 neodporúčam !!! , 02/2016 OK.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Showbox Vitamin prosím o radu
PříspěvekOdeslal: 30.Květen 2013 - 9:28 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17048
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 96 krát
Ale vojde , pouzi postup podla tohto linku :arrow: viewtopic.php?f=226&t=52342
a vela sa da postudovat a pouzit aj z tohto navodu :arrow: viewtopic.php?f=226&t=52365
teba sa bude tykat asi navod celkom dole - teda pouzitie HDclone.

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Showbox Vitamin prosím o radu
PříspěvekOdeslal: 30.Květen 2013 - 10:08 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 22.Červen 2007 - 14:47
Příspěvky: 104
Super, díky Revis i Steiner. 71 tam mám. Pokud budu chtít 72, nebo PLI, musím tedy použít pro změnu loaderu env tool a 72 se mi vejde též na tu 2GB flashku ? Zálohu si vytvořím tím druhým odkazem viewtopic.php?f=226&t=52365 .Myslím že zabírá ADATA - i novější.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Showbox Vitamin prosím o radu
PříspěvekOdeslal: 30.Květen 2013 - 10:34 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 10.Prosinec 2011 - 15:05
Příspěvky: 3327
Poděkoval: 39 krát
Poděkováno: 135 krát
bojina napsal:
.... Pokud budu chtít 72, nebo PLI, musím tedy použít pro změnu loaderu env tool ? ...
Ano

bojina napsal:
.... 72 se mi vejde též na tu 2GB flashku ? ...
buď si stiahneš niektorý 2gb*img
alebo to môžeš týmto postupom:
viewtopic.php?f=226&t=52365
aj "ošáliť" , šupneš to na hocijaký key, aj 32GB, tým postupom zmenšíš partition napr. aj na 500Mb, z neho urobíš novú zálohu, a tá ti potom pôjde obnoviť aj na 512Mb klúč.
i tak še da, i tak še da :D

_________________
„Cross of Iron“
Som človek ktorý v kaviarni sedí pri stole, neprehliada si telefón, ani tablet, ani notebook - len pije kávu - ako nejaký psychopat. : )
Pre AB-CB 6XX pripojené na internet FW s dátumom vyšším ako február 2016 neodporúčam !!! , 02/2016 OK.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Showbox Vitamin prosím o radu
PříspěvekOdeslal: 30.Květen 2013 - 13:31 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 30.Srpen 2010 - 21:16
Příspěvky: 93
Poděkoval: 10 krát
denulo007 napsal:
Chcel by som sa spitať nejdu mi vo Vitamine kanály LEOTV,HORORFILM,PENTHOUSE HD ani PRIVATESPICE.Stále mi píšekanál kódovaný.Rodičovskú ochranu som nastavil na vydieť všetko a stale nič.Ani reset PINU a refresh karty cez ser.web nepomohol.Ostatné mi ide všetko.Neviete mi poradiť,ako sa to da spojazdniť?Už si s tým neviem rady.Mám fw99.49 EMU ZAP



a maš kupene tie programy?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Showbox Vitamin prosím o radu
PříspěvekOdeslal: 30.Květen 2013 - 14:03 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 10.Prosinec 2011 - 15:05
Příspěvky: 3327
Poděkoval: 39 krát
Poděkováno: 135 krát
Všetko je možné, ale hádam by to len nepísal, keby ich nemal mať :D
treba mať: EMU VYP, EMM ZAP

_________________
„Cross of Iron“
Som človek ktorý v kaviarni sedí pri stole, neprehliada si telefón, ani tablet, ani notebook - len pije kávu - ako nejaký psychopat. : )
Pre AB-CB 6XX pripojené na internet FW s dátumom vyšším ako február 2016 neodporúčam !!! , 02/2016 OK.


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 11 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk