e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 16.Prosinec 2019 - 11:49

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 18 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: E2 V-72 na disku inej velkosti ?
PříspěvekOdeslal: 09.Květen 2013 - 10:59 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 21.Červenec 2007 - 13:05
Příspěvky: 39
Momentalne pouzivam vo Vitamine E2 v.71a /Steiner/ instalovanu na 4GB USB kluci

Rad by som odskusal aj tvoju novu verziu E2 v.72. Nemam zatial vhodny 8GB USB kluc. Mam vsak k dispozicii USB HDD velkosti 120 GB. Je mozne pouzit na tuto E2 aj USB tejto velkosti ? Samozrejme predtym spravit zmenu loadera podla prilozeneho navodu. Vdaka

005jon napsal:
Enigma E2 V-72 *img na 8GB USB kluči
Enigma2 cez program HDClone



Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: E2 V-72 na disku inej velkosti ?
PříspěvekOdeslal: 09.Květen 2013 - 11:30 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 10.Prosinec 2011 - 15:05
Příspěvky: 3392
Poděkoval: 38 krát
Poděkováno: 142 krát
Maš na mysli zrejme "E2 v.71b - 1GB /Steiner/"

Medzi "Enigma E2 V-72 *img" a "E2 v.71b /Steiner/" neuvidíš skoro žiadny rozdiel.

Ako som písal na satdigi:
Do "E2 v.71b /Steiner/" boli aplikované v tej chvíli dostupné opravy, úpravy, aktualizácie, picony, atď. , dá sa povedať že rozdiel bol hlavne v tom bootloaderi.

Inak už to je s E2_OpenPli, keď už meniť bootloader, tak potom už treba skúšať tú. Buď "E2_OpenPli_VitaminHD5000_Part 3*img" alebo počkať na novšiu keď bude - a bude určite aj vo verzii od 1GB ale treba v nej ešte doriešiť nejaké "vecičky".

_________________
„Cross of Iron“
Som človek ktorý v kaviarni sedí pri stole, neprehliada si telefón, ani tablet, ani notebook - len pije kávu - ako nejaký psychopat. : )


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: E2 V-72 na disku inej velkosti ?
PříspěvekOdeslal: 09.Květen 2013 - 11:58 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 21.Červenec 2007 - 13:05
Příspěvky: 39
Samozrejme myslel som verziu E2 v.71b /Steiner/

Momentalne s nou nemam problemy, vadi mi len to, ze mam ju na 4 GB USB kluci nahravam len obmedzene - do velkosti USB kluca.
Zatial som nezvladol pripojenie 120 GB HDD USB z predu, kedze E2 v.71b je na zadnom USB rozhrani. Cital som o moznosti pripojenia na susednom fore, avsak pripojenie USB 120 GB HDD sa mi nepodarilo. Mojim cielom je ukladat nahravky do Popcornu A200, ktory mi sluzi ako sietovy HDD, na ktory teraz nahravam z HDBoxu 9200 a HDBoxu 9100. Tento vitamin, kedze "vstal s E2 z mrtvych satelitov ma zaujal "
Najlepsie by v mojom pripade bolo mat na tomto USB HDD nejaku E2 aj s priestorom na nahravanie. Chcem to odskusat aj s touto v.72 verziou E2.
P.S svojho casu som som mal aj DM 500,600,800 a skusal som Enigmu aj multiboot a BA. S BA to bolo velmi dobre.....


Steiner napsal:
Maš na mysli zrejme "E2 v.71b - 1GB /Steiner/"

Medzi "Enigma E2 V-72 *img" a "E2 v.71b /Steiner/" neuvidíš skoro žiadny rozdiel.

Ako som písal na satdigi:
Do "E2 v.71b /Steiner/" boli aplikované v tej chvíli dostupné opravy, úpravy, aktualizácie, picony, atď. , dá sa povedať že rozdiel bol hlavne v tom bootloaderi.

Inak už to je s E2_OpenPli, keď už meniť bootloader, tak potom už treba skúšať tú. Buď "E2_OpenPli_VitaminHD5000_Part 3*img" alebo počkať na novšiu keď bude - a bude určite aj vo verzii od 1GB ale treba v nej ešte doriešiť nejaké "vecičky".


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: E2 V-72 na disku inej velkosti ?
PříspěvekOdeslal: 11.Květen 2013 - 20:42 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 21.Červenec 2007 - 13:05
Příspěvky: 39
Steiner napsal:

Inak už to je s E2_OpenPli, keď už meniť bootloader, tak potom už treba skúšať tú. Buď "E2_OpenPli_VitaminHD5000_Part 3*img" alebo počkať na novšiu keď bude - a bude určite aj vo verzii od 1GB ale treba v nej ešte doriešiť nejaké "vecičky".



Dnes som robil viacej pokusov s instalaciou vyssie uvedeneho softu E2_OpenPli .... podla rady Steinera.Preinstaloval som bootloader a zmenil MAC adresu programom VitaminHd5000 env tool.
Pokusy s 120 GB USB HDD som predbezne odlozil a kupil som novy 8GB kluc Patriot a pomocou programu HDClone som nainstaloval vyssie uvedeny softver E2_OpenPli ...
Zmena bootloadera zrejme prebehla, kedze satelit po instalacii uz do original softveru nenabehne ostane stat na "on". Pri zasunutom 8GB USB klucom s programom E2_OpenPLi ... pokracuje po on a napise VITAMIN HD .... dalej uz nabeh nepokracuje.

Zaujimave je vsak, ze v pripade, ak zasuniem do satelitu /zadny slot USB/ USB kluc s E2 71b od Steinera normalne nabehne E2. Mam podozrenie, ze zrejme nie v satelite spravny boodloader ...verzia 1.80 ...Niekde robim chybu......skusil som sa preto vratit do original softu prijimaca. Nainstaloval som poslednu verziu .. 9960 / navrat do original softu sa realizoval bez problemov. Pre dnes som to zanechal v original softe.

Poprosim o odpoved na otazku :
Po zapnuti satelitu zadnym vypinacom nabieha najprv informacia " HDSTB v.1.70 "
Po zmene bootloadera programom VitaminHd5000 env tool by sa mal nahrat bootloader verzie 1.80. Ma sa zmena bootloadera prejavit tym, ze sa zmeni informacia na displeji po zapnuti satelitu na HDSTB v.1.80 ??? alebo sa to da zistit niekde inde ??? Vdaka


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: E2 V-72 na disku inej velkosti ?
PříspěvekOdeslal: 11.Květen 2013 - 21:28 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 25.Únor 2007 - 16:58
Příspěvky: 771
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 34 krát
Neprepísalo ty loaber keď že ty nabehne v 71.
Treba ho prepísať znova.

Posledný loader nabieha: (Re)start USB

Kód:
Board: Sapro Vitamin HD5000 (STi7111)  [32-bit mode] v3 [2012-12-14]


U-Boot 2008.10 (Dec 14 2012 - 23:53:20) - stm24-2012-04-25

DRAM:  256 MiB
NOR:     8 MiB
In:    serial
Out:   serial
Err:   serial
Hit any key to stop autoboot:  5     4     3     2     1     0
(Re)start USB...
USB:   scanning bus for devices... 3 USB Device(s) found
       scanning bus for storage devices... 1 Storage Device(s) found


Starý loader nabieha :

Kód:
Board: Sapro Vitamin HD5000 (STi7111)  [32-bit mode]


U-Boot 2008.10 (Sep  4 2012 - 13:37:00) - stm24-2012-04-25

DRAM:  256 MiB
NOR:     8 MiB
*** Warning - bad CRC, using default environment

In:    serial
Out:   serial
Err:   serial
Hit any key to stop autoboot:  5     4     3     2     1     0
## Booting kernel from Legacy Image at a0080000 ...
   Image Name:   Linux-2.6.32.46_stm24_0209
   Image Type:   SuperH Linux Kernel Image (gzip compressed)
   Data Size:    2163965 Bytes =   2.1 MiB
   Load Address: 80801000
   Entry Point:  80802000
   Verifying Checksum ... OK
   Uncompressing Kernel Image ...

Board: Sapro Vitamin HD5000 (STi7111)  [32-bit mode]


Pri zmene loadera je dôležite mat stopnutý Boot z ENTEROM nie vždy sa zastaví na prvý krát ! a až potom dať prepísať .

_________________
Obrázek Obrázek ObrázekObrázek

Vitamin HD5000 e2
Obrázek


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: E2 V-72 na disku inej velkosti ?
PříspěvekOdeslal: 11.Květen 2013 - 21:57 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 21.Červenec 2007 - 13:05
Příspěvky: 39
Dakujem, skusim to zajtra znova.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: E2 V-72 na disku inej velkosti ?
PříspěvekOdeslal: 12.Květen 2013 - 12:57 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 21.Červenec 2007 - 13:05
Příspěvky: 39
Tak som dnes spravil viacero pokusov s intalovanim noveho loadera. Z obrazkov, ktore si prilozil som nakoniec zistil, ze novy bootloader mam vlastne nainstalovany. Skusal som novy 8GB USB PATRIOT - viac krat. Nasledne 2GB USB kluc s 2GB verziou, E2 nadalej nenabiehala. Nasledene som zobral 2GB USB kluc.System E2 nenabehol tiez.
Nakoniec som sa rozhodol vyuzit 4GB USB na ktorom som mal funkcnu E71b od Steinera, ktora ako si mi pisal by uz s novym loaderom nemala chodit. Nainstaloval som za pomoci HDClone 2 GB verziu .
E2 s tymto klucom sa rozbehla.

Kedze uz mam funkcny novy bootloade v dalsom budem riesit instalaciu noveho softu na 120 GB USB HDD a riesit to ako to mas v popise ty sam.
Dakujem 005jon za pomoc s riesenim mojho problemu.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: E2 V-72 na disku inej velkosti ?
PříspěvekOdeslal: 12.Květen 2013 - 17:12 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 10.Prosinec 2011 - 15:05
Příspěvky: 3392
Poděkoval: 38 krát
Poděkováno: 142 krát
Na 8GB USB PATRIOT by to predsa malo šlapať.
Ešte by som na tvojom mieste pozrel rýchlosť COM portu, ak nie je 9600 tak by som proces s "VitaminHd5000 env tool" opakoval ešte raz s touto rýchlosťou.
Počítač - vlastnosti - správca zariadení - Porty (COM a LPT) - COM1 - Port-nastavenie - Bity za sekundu -> 9600

_________________
„Cross of Iron“
Som človek ktorý v kaviarni sedí pri stole, neprehliada si telefón, ani tablet, ani notebook - len pije kávu - ako nejaký psychopat. : )


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: E2 V-72 na disku inej velkosti ?
PříspěvekOdeslal: 12.Květen 2013 - 18:15 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 21.Červenec 2007 - 13:05
Příspěvky: 39
Pozeral som nastavenie com portu, je to nastavene tak ako pises.

Nerozumiem vsak preco mi doporucujes zopakovat proces s "VitaminHd5000 env tool" ked mi novy bootloader funguje ?
Nemyslel si pouzit znova HDClone ? ......to som spravil znova s klucom PATRIOT a vysledok je negativny.
Nadalej fungujem s touto 2GB E2 OpenPli .... na kluci 4GB Apacer.
Vdaka




Steiner napsal:
Na 8GB USB PATRIOT by to predsa malo šlapať.
Ešte by som na tvojom mieste pozrel rýchlosť COM portu, ak nie je 9600 tak by som proces s "VitaminHd5000 env tool" opakoval ešte raz s touto rýchlosťou.
Počítač - vlastnosti - správca zariadení - Porty (COM a LPT) - COM1 - Port-nastavenie - Bity za sekundu -> 9600


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: E2 V-72 na disku inej velkosti ?
PříspěvekOdeslal: 12.Květen 2013 - 19:46 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 10.Prosinec 2011 - 15:05
Příspěvky: 3392
Poděkoval: 38 krát
Poděkováno: 142 krát
Ja len pre istotu, ono sa to totiž tak správalo pri nedobrom update loadera že raz nabehlo a raz nie. Aj na starý loader to z 10 krát raz nabehlo.

_________________
„Cross of Iron“
Som človek ktorý v kaviarni sedí pri stole, neprehliada si telefón, ani tablet, ani notebook - len pije kávu - ako nejaký psychopat. : )


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: E2 V-72 na disku inej velkosti ?
PříspěvekOdeslal: 12.Květen 2013 - 20:45 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 25.Únor 2007 - 16:58
Příspěvky: 771
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 34 krát
To že nenahne a raz nabehne enigma, po par reštartoch už je to len na náhode znamená že sa začali strácať udaj alebo sa nedajú čítať .
Kľúčenka nie je vhodná pre enigmu2- vitamin z novým loaderom. Tiež mam dom také kde to nechce nabiehať.
8GB USB PATRIOT (xporter XT) – je jediná ktorá funguje bez problémov 100% spoľahlivosť

_________________
Obrázek Obrázek ObrázekObrázek

Vitamin HD5000 e2
Obrázek


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: E2 V-72 na disku inej velkosti ?
PříspěvekOdeslal: 12.Květen 2013 - 22:05 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 10.Prosinec 2011 - 15:05
Příspěvky: 3392
Poděkoval: 38 krát
Poděkováno: 142 krát
Ano, to som zistil aj ja, preto som písal čo som písal ...
Steiner napsal:
Na 8GB USB PATRIOT by to predsa malo šlapať....

Inak ja robím občas aj to že key pichnem do Dreama a tam to dám pod linuxom skontrolovať, a stane sa mi aj to že nájde a opraví chyby.

_________________
„Cross of Iron“
Som človek ktorý v kaviarni sedí pri stole, neprehliada si telefón, ani tablet, ani notebook - len pije kávu - ako nejaký psychopat. : )


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: E2 V-72 na disku inej velkosti ?
PříspěvekOdeslal: 12.Květen 2013 - 22:36 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 97 krát
A-DATA 4GB a nejaky krpaty eMtec 2GB idu . Problem moze byt v inom .
Moj eMtec ma 1,92 GB ,ale zaloha 2GB sa da spravit aj na inom disku, kde je velkost 1,94Gb . Potom HDclone nejak divne vtesna chybajuce data...
Ani kazdy 4GB alebo 8GB kluc nema rovnaku velkost.
Preto je lepsie instalovat na 4GB kluc 2GB zalohu - tam je rezerva dostatocna.
Kym sa nezmeni sposob instalacie image. :)

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: E2 V-72 na disku inej velkosti ?
PříspěvekOdeslal: 12.Květen 2013 - 23:09 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 10.Prosinec 2011 - 15:05
Příspěvky: 3392
Poděkoval: 38 krát
Poděkováno: 142 krát
Šak to súi tie problémy keď 8GB key obsahoval 300MB dát a obnoviť ho na 2GB key nešlo ani za... , dáta chýbali. To je ale vecou linux Ext2, tam nefunguje taká vec ako vo Windows, že si dáta natlačíš na začiatok partície. Jediná cesta je zmenšiť celú partíciu tým správnym programom a obnovovať dáta z menšej na väčšiu a ďaľší správny program nech si to alignuje tak ako treba.

_________________
„Cross of Iron“
Som človek ktorý v kaviarni sedí pri stole, neprehliada si telefón, ani tablet, ani notebook - len pije kávu - ako nejaký psychopat. : )


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: E2 V-72 na disku inej velkosti ?
PříspěvekOdeslal: 12.Květen 2013 - 23:52 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 25.Únor 2007 - 16:58
Příspěvky: 771
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 34 krát
Ja som nemal namysli HDclone ale USB kľúče ktoré niesu kompatibilne s Vitaminom a Ext2 .

_________________
Obrázek Obrázek ObrázekObrázek

Vitamin HD5000 e2
Obrázek


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: USB kluce ...
PříspěvekOdeslal: 13.Květen 2013 - 18:53 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 21.Červenec 2007 - 13:05
Příspěvky: 39
Moje skusky zacali s E2 71b /Steiner/ s 2GB – no name klucenkou a 4GB USB klucom Apacer. Podarilo sa mi tuto verziu E2 s nimi rozbehat.
Problem nastal az potom, ked som zacal skusat E2 Open Pli part 3 , ktory vyzaduje uz novy loader. Po problemoch s jeho instalaciou sa mi to uz podarilo rozbehat s USB klucom Apacer 4GB na ktorom predtym aj ver.71b /Steiner/, pricom som vsak nainstaloval len 2GB E2 Open Pli part 3 verziu. Tento 4GB USB kluc s E2 funguje bez problemov.

Kupil som Patriot XPRESS 8GB a zacal som skusat plnu verziu a neskorsie 2GB E2 Open Pli part 3. Nepodarilo sa mi rozbehnut. 8GB verzia /7,64 GB/ pretoze je vacsia ako je kapacita 8GB USB kluca Patriot /7,55 GB/. Skusal som nakopirovat na 8GB Patriot USB kluc aj verziu 2GB. Tento kluc mi zatial nefunguje.
Pokracoval som v testovani a uspesne som nainstaloval na No-name 2GB klucenku / 1,886 GB / verziu Backup_E2_OpenPLI_Vitamin_rev1.img / od Revisa , ktora terza funguje tak ako pise v popise Revis.

Moj USB 120 GB HDD po pripojeni do predneho vstupu USB funguje tak, ze po spravnom namapovani sa da na neho nahravat aj prehravat.
Dalsim cielom je pre mna spravne namapovat sietovy HDD, ktory mam v Popcorn A200 a pouzivam ho ako datovy server pre HDBOX 9200 PVR a rad by som bol keby bolo mozne nahravat na neho aj E2 znovuzrodeneho VITAMINA 5000.
Srdecna vdaka, vsetkym co sa zapojili do riesenia uvedenej problematiky


revis napsal:
A-DATA 4GB a nejaky krpaty eMtec 2GB idu . Problem moze byt v inom .
Moj eMtec ma 1,92 GB ,ale zaloha 2GB sa da spravit aj na inom disku, kde je velkost 1,94Gb . Potom HDclone nejak divne vtesna chybajuce data...
Ani kazdy 4GB alebo 8GB kluc nema rovnaku velkost.
Preto je lepsie instalovat na 4GB kluc 2GB zalohu - tam je rezerva dostatocna.
Kym sa nezmeni sposob instalacie image. :)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: E2 V-72 na disku inej velkosti ?
PříspěvekOdeslal: 13.Květen 2013 - 23:38 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 97 krát
:arrow: viewtopic.php?f=223&t=52405

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Operacia sa podarila ...
PříspěvekOdeslal: 14.Květen 2013 - 15:17 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 21.Červenec 2007 - 13:05
Příspěvky: 39
Srdecna vdaka Revisovi za expresne rychle spracovanie postupu na pripojenie sietoveho zariadenia. Vsetko funguje tak ako je v jeho popise . Postup pripojenia je podobny ako u HDBOX 9200 PVR.
Uvedeny postup umoznil pripojenie aj Showbox VITAMIN 5000 k sietovemu zariadeniu, ktore mam v mojej domacej sieti / Popcorn A200 / a uz 2 roky pouzivam pre ukladanie nahravok z HDBOX 9200 a Popcorn A200.
Nahravky urobene oboma satelitmi su teraz vzajomne prehratelne. Tento starsi Popcorn A200 ich vsak prehrat nevie...

USB 120 GB HDD mi takto ostava v zalohe a umoznuje mi skusit realizaciu nahratia na takyto 120 GB USB HDD aktualnej " E2_OpenPli_VitaminHD5000_Part 3*img" od " 005jon" .

Ako som pozeral v jednom jeho postupe pouziva USB HDD, len neviem ci je to nieco podobne ako mam ja, co je napajane priamo zo satelitu, alebo napajane z externeho zdroja.
Vdaka

revis napsal:


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 18 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk