e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 25.Květen 2019 - 8:29

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 16 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: showbox vitamin 5000
PříspěvekOdeslal: 10.Srpen 2013 - 12:01 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 22.Září 2008 - 19:04
Příspěvky: 8
Dobrý den, dostal se mi do ruky příjmač showbox vitamin 5000, kde po zapnutí stále svítí booting. Myslel jsem, že to pomůže, když přehraju firmware přes rs232, ale program vypíše jenom BOOT a nic se neděje. Připojení přes putty je to samé, vypíše jenom BOOT. Tak se chci optat, jestli bych s tím mohl něco udělat, nebo mám zvolit servis. Děkuji.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: showbox vitamin 5000
PříspěvekOdeslal: 10.Srpen 2013 - 13:16 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 10.Prosinec 2011 - 15:05
Příspěvky: 3331
Poděkoval: 39 krát
Poděkováno: 136 krát
Cez RS232 by to ešte mohlo ísť, ale musíš použiť STBUpdater pre Vitamin a firmware s loaderom, súbor *.bin musí mať 8MB, napr. V9926

_________________
„Cross of Iron“
Som človek ktorý v kaviarni sedí pri stole, neprehliada si telefón, ani tablet, ani notebook - len pije kávu - ako nejaký psychopat. : )
Pre AB-CB 6XX pripojené na internet FW s dátumom vyšším ako február 2016 neodporúčam !!! , 02/2016 OK.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: showbox vitamin 5000
PříspěvekOdeslal: 10.Srpen 2013 - 14:21 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 22.Září 2008 - 19:04
Příspěvky: 8
Právěže takto sem to zkoušel a skončí to akorat na root, ve statusu to píše, že to dělá updating module a nic se neděje. mám firmware od sapra v9926 a má oněch 8MB, jak zde zmiňuješ. Teď sem si všim, že při připojování na display problikne něco, co nejsem schopen přečíst v té rychlosti a poté se opět rozsvítí booting.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: showbox vitamin 5000
PříspěvekOdeslal: 10.Srpen 2013 - 14:36 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 17.Červen 2007 - 19:22
Příspěvky: 493
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 4 krát
Ako sa to stalo? moze byt aj zdroj.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: showbox vitamin 5000
PříspěvekOdeslal: 10.Srpen 2013 - 14:41 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 22.Září 2008 - 19:04
Příspěvky: 8
toto já bohužel nevím, příjmač se ke mě dostal již v tomto stavu, ale ani tuto alternativu bych nevylučoval, že by to tím mohlo být. je mi totiž divné, že i v putty vypíše akorát ROOT a nic víc, jakože by se třeba představil atd.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: showbox vitamin 5000
PříspěvekOdeslal: 10.Srpen 2013 - 15:25 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 17.Červen 2007 - 19:22
Příspěvky: 493
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 4 krát
A neskusal tam dat niekto enigmu2 lrbo ta je na usb kluci, a on stale bootuje lebo hlada kluc, ale cet to rs232 by sa to malo vratit len tam treba zmenit aj bootloader si myslim, alebo to ide len cez jtag


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: showbox vitamin 5000
PříspěvekOdeslal: 10.Srpen 2013 - 15:30 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 22.Září 2008 - 19:04
Příspěvky: 8
našel jsem návod, jak tam dostat zpět firmware z enigmy. ani prd. prostě se se mnou odmítá o čemkoliv bavit, takže buď zmiňovaný zdroj, nebo je v (_._) ???


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: showbox vitamin 5000
PříspěvekOdeslal: 10.Srpen 2013 - 15:45 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 17.Červen 2007 - 19:22
Příspěvky: 493
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 4 krát
Alebo je to tym loaderom skusit jtag inac to nevidim


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: showbox vitamin 5000
PříspěvekOdeslal: 10.Srpen 2013 - 15:52 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 22.Září 2008 - 19:04
Příspěvky: 8
aha... tak to sem zas v (_._) já. přiznám se, že tak hluboko moje znalosti již nesahají. myslíš, že to zvládnu v domácím prostředí?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: showbox vitamin 5000
PříspěvekOdeslal: 10.Srpen 2013 - 19:46 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 96 krát
je to vitamin zo sapro ? loader sapro nepasuje do inych :(

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: showbox vitamin 5000
PříspěvekOdeslal: 10.Srpen 2013 - 20:09 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 17.Červen 2007 - 19:22
Příspěvky: 493
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 4 krát
revis napsal:
je to vitamin zo sapro ? loader sapro nepasuje do inych :(

Este napisat ako zisti ci je sapro ak je sapro tak ma nalepku sapro.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: showbox vitamin 5000
PříspěvekOdeslal: 10.Srpen 2013 - 20:34 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 10.Prosinec 2011 - 15:05
Příspěvky: 3331
Poděkoval: 39 krát
Poděkováno: 136 krát
Ano, mal by mať, takú okrúhlu, strebornú, s nápisom "ORIGINAL RECEIVER" :D

_________________
„Cross of Iron“
Som človek ktorý v kaviarni sedí pri stole, neprehliada si telefón, ani tablet, ani notebook - len pije kávu - ako nejaký psychopat. : )
Pre AB-CB 6XX pripojené na internet FW s dátumom vyšším ako február 2016 neodporúčam !!! , 02/2016 OK.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: showbox vitamin 5000
PříspěvekOdeslal: 11.Srpen 2013 - 6:24 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 22.Září 2008 - 19:04
Příspěvky: 8
ano, kulatou stříbrnou nálepku "sapro cz original receiver" má. to byla jedna z prvních věcí, které jsem zkoumal :-)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: showbox vitamin 5000
PříspěvekOdeslal: 19.Srpen 2013 - 15:03 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 09.Říjen 2010 - 12:59
Příspěvky: 46
Poděkoval: 1 krát
Kde by som prosim mohol najst navod na jtag tohoto pristroja?
Mam ho uz vyse roka doma s poruchou On.
skusil by som tm nahrat novy firmware cez ten jtag.
DAKUJEM


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: showbox vitamin 5000
PříspěvekOdeslal: 18.Září 2013 - 16:17 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 10.Květen 2011 - 18:45
Příspěvky: 125
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 6 krát
To: konare

Kedže sa mi nedá odpovedať na súkromnú správu, tak odpoveď riešim týmto spôsobom.

Otázka:

neviete ako sa do oscam.keys zadava constant.cw alebo dcw.keys Enosat sa mi cez Teamviewer 8 viac ako hodinu bavil a nerozchodil to,ze sa mam skusit obratit na Vas myslim aky je ten spravny format tych keys z najmsatu 9East lebo tie z 19,2East CCW su uz asi nefunkcne

Odpoveď:

Dobrý deň,

v oscam.keys fungujú BISS kľúče v nasledovnej štruktúre:

F: ONID+SID+PCR PID 00 XXXXXXXXXXXXXXXX
F: ONID+SID+PCR PID 01 XXXXXXXXXXXXXXXX

CONSTANT CCWs kľúče som po rade (ladan69) riešil cez súbor constant.cw v oscam.server:

[reader]
label = napr. constant
protocol = constcw
device = /var/keys/constant.cw
group = napr. 1

Pozdravujem


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: showbox vitamin 5000
PříspěvekOdeslal: 18.Září 2013 - 16:46 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 96 krát
jogi24 napsal:
Kde by som prosim mohol najst navod na jtag tohoto pristroja?
Mam ho uz vyse roka doma s poruchou On.
skusil by som tm nahrat novy firmware cez ten jtag.
DAKUJEM

priamo na vitamin nie. jtag , vzhladom na zhodu procesorov, je rovnaky ako na hdbox. Je dobre mat ale original uboot.bin (z Vitaminu) .
:arrow: viewtopic.php?f=210&t=48054

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 16 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk