e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 14.Prosinec 2019 - 8:45

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 19 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Wifi showbox
PříspěvekOdeslal: 24.Listopad 2013 - 23:05 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 24.Září 2008 - 19:00
Příspěvky: 3
Neviete mi poradiť niekto ako rozchodiť wifi na vitamin - nor? Nedá sa mi tam doinštalovať žiadny plugin na wifi, nevie niekto čo s tým?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Wifi showbox
PříspěvekOdeslal: 24.Listopad 2013 - 23:21 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 97 krát
vypni prijiamc, pripoj usb wifi a zapni prijiamc. ak mas spunt s driverom, ktory je v enigme, tak v sietovych nastaveniach pribudne polozka nastavenie wifi adaptera

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Wifi showbox
PříspěvekOdeslal: 24.Listopad 2013 - 23:25 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 24.Září 2008 - 19:00
Příspěvky: 3
revis napsal:
vypni prijiamc, pripoj usb wifi a zapni prijiamc. ak mas spunt s driverom, ktory je v enigme, tak v sietovych nastaveniach pribudne polozka nastavenie wifi adaptera


Skusal som to x krat, zda sa mi ze v tej poslednej verzii vitaminu z 22.11.2013 nie je moznost pripojit wifi


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Wifi showbox
PříspěvekOdeslal: 24.Listopad 2013 - 23:29 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 97 krát
nieje to pravda, drivery tam su , len nemas asi podporovany chip .

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Wifi showbox
PříspěvekOdeslal: 26.Listopad 2013 - 19:55 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 24.Září 2008 - 19:00
Příspěvky: 3
revis napsal:
nieje to pravda, drivery tam su , len nemas asi podporovany chip .


Ak to niekomu funguje, napíšte aké typy wifi používate, bude to asi jednoduchšie kúpiť daný typ než komplikovane hľadať drivery


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Wifi showbox
PříspěvekOdeslal: 26.Listopad 2013 - 23:18 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 23.Leden 2009 - 20:58
Příspěvky: 337
Poděkováno: 4 krát
Skús pouvažovať, či by pre Teba nebolo vhodnejšie kúpiť Wi-Fi AP/router, ktorý sa dá nastaviť do režimu klienta. Je to univerzálne zariadenie, má vyššiu citlivosť, umiestniš si ho na vhodné miesto (s lepším signálom) a sieťovým káblom si k nemu môžeš pripojiť 4/5 zariadení (vrátane Showboxu).
Napr. TP-Link WR843ND, WR743ND...

_________________
HD-Box 9105+, Showbox E2 256 Pro, iNEOS ZX4, motor DG-380


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Wifi showbox
PříspěvekOdeslal: 28.Duben 2014 - 11:44 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 02.Duben 2012 - 11:38
Příspěvky: 42
zakupil som wifi adapter s podporovanym čipom v enigme (Ralink RT2870 - Tenda W326U) ... vypnem krabicu > vopcham wifi adapter > zapnem krabicu, no start krabice sa mi zastavi s hlaskou na displeji "ON" a nenabootuje ... treba adapter predtym nakonfigurovat, abo je niekde inde problem?

nahodeny mam Vitamin E2 SAPRO nand-flash Steiner 20140323

viete mi pani niekto pomoct? vdaka ...


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Wifi showbox
PříspěvekOdeslal: 28.Duben 2014 - 12:01 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 10.Prosinec 2011 - 15:05
Příspěvky: 3383
Poděkoval: 38 krát
Poděkováno: 142 krát
Možno by šlo bootloaderu povedať aby nescanoval USB a šiel rovno z NAND
viewtopic.php?f=226&t=54569 /Dodatok : 04.11.2013/

_________________
„Cross of Iron“
Som človek ktorý v kaviarni sedí pri stole, neprehliada si telefón, ani tablet, ani notebook - len pije kávu - ako nejaký psychopat. : )


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Wifi showbox
PříspěvekOdeslal: 28.Duben 2014 - 15:43 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 02.Duben 2012 - 11:38
Příspěvky: 42
Steiner napsal:
Možno by šlo bootloaderu povedať aby nescanoval USB a šiel rovno z NAND
viewtopic.php?f=226&t=54569 /Dodatok : 04.11.2013/


vdaka za link, nastartoval som box z nand podla navodu ... no a dostavil sa problem c. 2, ze v sietovom menu sa mi nezobrazila ziadna nova polozka nastavenie wifi adaptera, čili satbox wifi adapter zrejme nevidi ...


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Wifi showbox
PříspěvekOdeslal: 28.Duben 2014 - 16:30 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 10.Prosinec 2011 - 15:05
Příspěvky: 3383
Poděkoval: 38 krát
Poděkováno: 142 krát
Ešte máš možnosť skúsiť PKT NOR z USB:
viewtopic.php?f=224&t=54906
To si zase ale musíš nastaviť to scanovanie img z USB, možno to ale prejde, skús najskôr img vzadu, wifi zpredu prípadne potom opačne.
Tam je možnosť zapnutia driveru v BluePanel a pritom sa aj checkuje prítomnosť potrebného hardwaru s výpisom:


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
„Cross of Iron“
Som človek ktorý v kaviarni sedí pri stole, neprehliada si telefón, ani tablet, ani notebook - len pije kávu - ako nejaký psychopat. : )


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Wifi showbox
PříspěvekOdeslal: 29.Duben 2014 - 15:29 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 02.Duben 2012 - 11:38
Příspěvky: 42
Steiner napsal:
Ešte máš možnosť skúsiť PKT NOR z USB:
viewtopic.php?f=224&t=54906
To si zase ale musíš nastaviť to scanovanie img z USB, možno to ale prejde, skús najskôr img vzadu, wifi zpredu prípadne potom opačne.
Tam je možnosť zapnutia driveru v BluePanel a pritom sa aj checkuje prítomnosť potrebného hardwaru s výpisom:


Skusil som, nezadarilo sa ... ked bol wifi adapter zastrceny do usb, tak sa mi z usb kluca nepodarilo nabootovat a vytuhlo to. Bez zastrceneho wifi adaptera to nabootovalo bez problemov ... ked som wifi adapter strcil do usb pocas fat load tak ho masina v Blue paneli pri zapnuti prislusneho driveru nenasla ... system hlasil, ze wifi adapter nie je pripojeny ...


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Wifi showbox
PříspěvekOdeslal: 29.Duben 2014 - 16:01 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 10.Prosinec 2011 - 15:05
Příspěvky: 3383
Poděkoval: 38 krát
Poděkováno: 142 krát
Ja som skúšal Well WCU150N. Pri bootovaní žiadny problém ani v NOR ani v NAND, to bude zrejme špecialita Tenda W326U. Ale tento môj má chip RTL8188 - driver ho tiež nepodporuje.
Takže vyzerá to že zatiaľ nemáme potvrdený žiadny funkčný USB wifi klúčik. :(

_________________
„Cross of Iron“
Som človek ktorý v kaviarni sedí pri stole, neprehliada si telefón, ani tablet, ani notebook - len pije kávu - ako nejaký psychopat. : )


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Wifi showbox
PříspěvekOdeslal: 29.Duben 2014 - 16:39 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 02.Duben 2012 - 11:38
Příspěvky: 42
je to skoda, ze to nefunguje, teraz mam skrz cely byt natiahnuty desatmetrovy ethernet kabel ... ostat to takto nemoze ... skusim teda pripojit satbox k domacej wifi sieti cez stary wifi router ...


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Wifi showbox
PříspěvekOdeslal: 29.Duben 2014 - 21:44 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 15.Červen 2008 - 19:02
Příspěvky: 238
Poděkováno: 4 krát
WIFI USB stick stojí asi tolik co těch 10 m kabelů , možná stálo za to popřemýšlet ten tvůj prodat a koupit jiný , nebo napsat do požadavků na vylepšení , ale na druhou stranu kabel je kabel .

_________________
Informace mám z první ruky a vždy čerstvé od agentury Jedna Paní Povídala
www.JPP.com


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Wifi showbox
PříspěvekOdeslal: 29.Duben 2014 - 22:06 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 02.Duben 2012 - 11:38
Příspěvky: 42
show-man napsal:
WIFI USB stick stojí asi tolik co těch 10 m kabelů , možná stálo za to popřemýšlet ten tvůj prodat a koupit jiný , nebo napsat do požadavků na vylepšení , ale na druhou stranu kabel je kabel .


kabel nemoze ostat natiahnuty cez byt, takze musim hladat bezdratove riesenie ... myslel som, ze wifi stick s tym čipom pobezi, bo som nan v enigme driver nasiel ... ak nerozbehnem ten svoj ruoter ako access point a nepodari sa mi cezen pripojit na domacu wifi siet, tak asi vitamina predam a skusim najst nieco co v tomto smere bezproblemov pobezi ... a okrem toho mi aj tak prevelice vadi, ze na vitamine nejde permanent timeshift, ale to je uz ina tema ....


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Wifi showbox
PříspěvekOdeslal: 29.Duben 2014 - 22:59 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 10.Prosinec 2011 - 15:05
Příspěvky: 3383
Poděkoval: 38 krát
Poděkováno: 142 krát
Ja len upresním, zrejme si myslel ruoter v móde wifi client že jo, a z neho kábel do Vitamina. :)

_________________
„Cross of Iron“
Som človek ktorý v kaviarni sedí pri stole, neprehliada si telefón, ani tablet, ani notebook - len pije kávu - ako nejaký psychopat. : )


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Wifi showbox
PříspěvekOdeslal: 30.Duben 2014 - 1:42 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 25.Únor 2007 - 16:58
Příspěvky: 769
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 34 krát
SAPRO enigma2
WIFI USB funguje bez problémov (testovane tenda w311u a Edimax EW-7318USq)

Permanent Timeshift pridany na Feed (server na pluginy) testovaný 3hod. -OK

_________________
Obrázek Obrázek ObrázekObrázek

Vitamin HD5000 e2
Obrázek


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Wifi showbox
PříspěvekOdeslal: 30.Duben 2014 - 11:08 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 02.Duben 2012 - 11:38
Příspěvky: 42
Steiner napsal:
Ja len upresním, zrejme si myslel ruoter v móde wifi client že jo, a z neho kábel do Vitamina. :)


ano, wifi router v móde access point a do neho cez kabel pripojit vitamina a rovno aj telku, ktory sa cez wifi pripoji na wifi router domacej siete ... mam nepouzivany ASUS WL-500g Premium v2, ktory sa da takto nakonfigurovat, ale zatial sa mi to nepodarilo ... vcera som sa s tym drbošil cely vecer, no zatial ništ, asi som sa mal v tomto smere viac vzdelavat ... zacinam byt z toho smutny :lol: ...


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Wifi showbox
PříspěvekOdeslal: 30.Duben 2014 - 11:19 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 02.Duben 2012 - 11:38
Příspěvky: 42
005jon napsal:
SAPRO enigma2
WIFI USB funguje bez problémov (testovane tenda w311u a Edimax EW-7318USq)


dokelu, ze bych tu 311ku este objednal? mal som pocit, ze sa uz nepredava, ale teraz pozeram, ze este dajake shopy ju maju...

005jon napsal:
Permanent Timeshift pridany na Feed (server na pluginy) testovaný 3hod. -OK


:thankyou: ... toto ma potesilo najviac, uz som stiahol a testujem, zatial funguje ako ma ... velmi velka vdaka!!


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 19 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk