e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 06.Prosinec 2019 - 8:46

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 28 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: kvalita obrazu - origo alebo enigma?
PříspěvekOdeslal: 01.Prosinec 2013 - 19:09 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 02.Březen 2010 - 11:32
Příspěvky: 6
Poděkoval: 1 krát
Ahoj, pred rokom som skusal enigmu na svojom Showboxe, ale mal som dojem, ze obraz na origo softe bol hlavne na SD programoch podstatne lepsi ako na Enigme. Niekto vo fore to okomentoval tym, ze v origo softe je pouzity lepsi algorytmus na obraz.

Otazka znie - ostane kvalita obrazu pri prechode na Enigmu 2 aspon rovnaka? Kupoval som si prijimac kvoli kvalite obrazu, ostatne moznosti E2 nie su pre mna klucove.

Dakujem za odpoved.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 01.Prosinec 2013 - 19:12 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 97 krát
ano .

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 01.Prosinec 2013 - 20:06 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 30.Srpen 2010 - 21:16
Příspěvky: 95
Poděkoval: 10 krát
lubco68 napsal:
Ahoj, pred rokom som skusal enigmu na svojom Showboxe, ale mal som dojem, ze obraz na origo softe bol hlavne na SD programoch podstatne lepsi ako na Enigme. Niekto vo fore to okomentoval tym, ze v origo softe je pouzity lepsi algorytmus na obraz.

Otazka znie - ostane kvalita obrazu pri prechode na Enigmu 2 aspon rovnaka? Kupoval som si prijimac kvoli kvalite obrazu, ostatne moznosti E2 nie su pre mna klucove.

Dakujem za odpoved.


Tiež zaleži aky maš TV, ale podla mna ja som mal obraz s povodnym krajší, E2 to je pre mna španielská dedina je komplikovane , a použit prijimač ako rodinny hlavny tak by bol asi problem , ešte sa tym to pohram a potom prejdem na normalny FW57 ten bol najlepší pre mna tk


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 01.Prosinec 2013 - 20:21 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 02.Březen 2010 - 11:32
Příspěvky: 6
Poděkoval: 1 krát
mam LED LG 42LG670S, na predchadzajucej Enigme som rozdiel videl, teraz si nechcem urobit zbytocnu pracu ako minule, musel som si upravit RS kabel a cela sranda mi zabila par hodin casu. Ak nie je obraz rovnaky, nejdem do toho.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 01.Prosinec 2013 - 20:29 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 30.Srpen 2010 - 21:16
Příspěvky: 95
Poděkoval: 10 krát
Ja mám pamasonic plazmu 50 palcovu, tam som to postrehol.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 01.Prosinec 2013 - 20:52 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 97 krát
Plazma Panasonic :
Menu - Nastavenia- System - Nastavenia A/V - color format zmen sipkou v pravo na YUV , potvrd ano a uloz.

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 05.Prosinec 2013 - 11:46 
Offline
Expert fóra
Expert fóra
Avatar uživatele

Registrován: 02.Listopad 2007 - 15:04
Příspěvky: 948
Místo/Bydliště: jižničechy
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 59 krát
cecilo napsal:
lubco68 napsal:
Ahoj, pred rokom som skusal enigmu na svojom Showboxe, ale mal som dojem, ze obraz na origo softe bol hlavne na SD programoch podstatne lepsi ako na Enigme. Niekto vo fore to okomentoval tym, ze v origo softe je pouzity lepsi algorytmus na obraz.

Otazka znie - ostane kvalita obrazu pri prechode na Enigmu 2 aspon rovnaka? Kupoval som si prijimac kvoli kvalite obrazu, ostatne moznosti E2 nie su pre mna klucove.

Dakujem za odpoved.


Tiež zaleži aky maš TV, ale podla mna ja som mal obraz s povodnym krajší, E2 to je pre mna španielská dedina je komplikovane , a použit prijimač ako rodinny hlavny tak by bol asi problem , ešte sa tym to pohram a potom prejdem na normalny FW57 ten bol najlepší pre mna tk

Máš pravdu že FW57 je lepší na obraz , skoušel jsem se stím pohrát a dál jsem na flash FW57 na usb E2 a opět origo 57. Ale to bylo u staršího showboxu_5000 , Showbox_pro vykazuje stejní obraz , Nahrál jsem spět FW57 naprosto spokojen .....

_________________
ULTIMO-HD @ Vu+ ULTIMO 4K/DVB-S2X/DVB-S2_ZIDOO-X9S_ LCD SPF-107H
PARABOLY 2xT_90 / motor SuperTack-II-středoavá 180+140 + 16 LBN q
LG 75UH855v / yamaha rx‑a2060 / 7.1.2
skype:emilsat


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Leden 2014 - 11:27 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 09.Listopad 2008 - 16:07
Příspěvky: 121
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 6 krát
Tak jsem dnes zjistil,že v enigma2 Pro ze Sapra na vrchu obrazu je takový pasek jak kdyby stín.
Na Eurosportu HD dokonce při reklamě zůstane vyset v pozadí rozmazané logo.
Je to poznat jak na HD tak SD programech.
Zkoušel jsem udělat screenshot,ale nejde to.
Čím by to mohlo být HDMI kabelem nebo TV?
Má tento problém ještě někdo?

_________________

Dream800 HDse_OpenATV 6.1
Vu+Solo2_OpenATV 6.1
Dreambox 7020
motor SG2100(SKYLink-ICE)
TV Samsung UE46ES8000


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Leden 2014 - 12:24 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 97 krát
odfot fotakom a posli .

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Leden 2014 - 18:40 
Offline
Expert fóra
Expert fóra
Avatar uživatele

Registrován: 02.Listopad 2007 - 15:04
Příspěvky: 948
Místo/Bydliště: jižničechy
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 59 krát
revis napsal:
odfot fotakom a posli .

Ahoj , ja jsem to skoušel a nic jsem neobjevil . test jsem proved na LG Infinia 60PZ950


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
ULTIMO-HD @ Vu+ ULTIMO 4K/DVB-S2X/DVB-S2_ZIDOO-X9S_ LCD SPF-107H
PARABOLY 2xT_90 / motor SuperTack-II-středoavá 180+140 + 16 LBN q
LG 75UH855v / yamaha rx‑a2060 / 7.1.2
skype:emilsat


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Leden 2014 - 19:21 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 09.Listopad 2008 - 16:07
Příspěvky: 121
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 6 krát
Tak konecne mam cas. Podivejte se na toto.


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________

Dream800 HDse_OpenATV 6.1
Vu+Solo2_OpenATV 6.1
Dreambox 7020
motor SG2100(SKYLink-ICE)
TV Samsung UE46ES8000


Naposledy upravil(a) hitman222 dne 14.Leden 2014 - 19:25, celkem upraveno 1 x.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Leden 2014 - 19:25 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 97 krát
typ tv , pouzite prepojenie (hdmi, analog) , a pouzity farebny profil v Menu - system - A/V nastavenia ?

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Leden 2014 - 19:29 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 09.Listopad 2008 - 16:07
Příspěvky: 121
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 6 krát
revis napsal:
typ tv , pouzite prepojenie (hdmi, analog) , a pouzity farebny profil v Menu - system - A/V nastavenia ?

TV je LCD Philips a to na hdmi. Color format mam RGB.

_________________

Dream800 HDse_OpenATV 6.1
Vu+Solo2_OpenATV 6.1
Dreambox 7020
motor SG2100(SKYLink-ICE)
TV Samsung UE46ES8000


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Leden 2014 - 19:57 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 97 krát
zmen na YUV . budes mat aspon zivsie farby .
inak - ak ostava "vypalene" logo v obraze aj po prepnuti na iny kanal, treba uz uvazovat o zmene LCD za LED - novsie panely takymto neduhom uz netrpia.

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Leden 2014 - 20:01 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 09.Listopad 2008 - 16:07
Příspěvky: 121
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 6 krát
revis napsal:
zmen na YUV . budes mat aspon zivsie farby .
inak - ak ostava "vypalene" logo v obraze aj po prepnuti na iny kanal, treba uz uvazovat o zmene LCD za LED - novsie panely takymto neduhom uz netrpia.

Ok,diky moc zkusim to.

_________________

Dream800 HDse_OpenATV 6.1
Vu+Solo2_OpenATV 6.1
Dreambox 7020
motor SG2100(SKYLink-ICE)
TV Samsung UE46ES8000


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 24.Leden 2014 - 13:19 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 24.Září 2008 - 11:36
Příspěvky: 36
Zdravím
už v niekoľkých vláknach tohto fora som sa dotazoval na HD prijímač, ktorý bude mať hlavne kvalitný obraz a rýchle odzovy či prepínanie programov. Skúšam to preto aj tu lebo som skončil pri troch medzi ktorými sa rozhodujem Xpeed lx1 vs ShowBox 5000 HD Vitamin 256MB Enigma 2 PRO vs Skytec nerine. Prevadzkujem Skylink, na parabole 80cm s motorom a televízor panasonic tx-p42G30e. Vopred Ďakujem.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 24.Leden 2014 - 13:54 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 97 krát
pozri si ci ten xpeed ma podporu hdmi cec .

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 24.Leden 2014 - 20:04 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 24.Září 2008 - 11:36
Příspěvky: 36
Dakujem za reakciu. Neviem nemôžem to nájsť asi skôr nie. A tvoj tip by bol aký?


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 24.Leden 2014 - 20:19 
Offline
Expert fóra
Expert fóra
Avatar uživatele

Registrován: 23.Leden 2012 - 15:00
Příspěvky: 754
satelitni prijimac: Vu+,Xtrend,AbIpbox,Ariva ...
Poděkoval: 16 krát
Poděkováno: 16 krát
http://shop.gsmobil.net/?p=productsMore&iProduct=55

_________________
Vu+, Xtrend, Ipbox, Ferguson
Obrázek


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 24.Leden 2014 - 20:43 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 24.Září 2008 - 11:36
Příspěvky: 36
masko52 napsal:
http://shop.gsmobil.net/?p=productsMore&iProduct=55


Ďakujem za tip. Chcel by som sa ťa ešte opýtať aj na xtrend et 4000 keď vidím že ho máš v popise mohol bybyť lepší ako ten xpeed?


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 28 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 Další

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk