e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 25.Květen 2019 - 8:22

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 25 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: NAND256MB - Upgrade na Slovensku
PříspěvekOdeslal: 14.Prosinec 2013 - 11:33 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 11.Červenec 2012 - 16:18
Příspěvky: 136
satelitni prijimac: showbox vitamin 5000hd E2 Pro
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 1 krát
Neviete niekto kde sa da na Slovensku objednat pamat alebo nema niekto na predaj.Z ciny ju posielaju len sa dlho caka.

_________________
Showbox vitamin E2 Talisman 2 PRO 256MB


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: NAND256MB
PříspěvekOdeslal: 14.Prosinec 2013 - 12:57 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 15.Červen 2008 - 19:02
Příspěvky: 236
Poděkováno: 4 krát
Myslím že 1 ks si nechat posílát z číny se pěkně prodraží , jestli není lepší řešení http://sapro.cz/node/417

_________________
Informace mám z první ruky a vždy čerstvé od agentury Jedna Paní Povídala
www.JPP.com


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: NAND256MB
PříspěvekOdeslal: 14.Prosinec 2013 - 15:04 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 05.Srpen 2013 - 13:16
Příspěvky: 3226
satelitni prijimac: Vu4k; DM820; Šrotbox5000
Poděkoval: 1 krát
jozko1984 napsal:
Neviete niekto kde sa da na Slovensku objednat pamat alebo nema niekto na predaj.Z ciny ju posielaju len sa dlho caka.


kludne sa s tym zastav.. upravu robim na pockanie


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: NAND256MB
PříspěvekOdeslal: 14.Prosinec 2013 - 18:03 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 11.Červenec 2012 - 16:18
Příspěvky: 136
satelitni prijimac: showbox vitamin 5000hd E2 Pro
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 1 krát
Odkial si ?

_________________
Showbox vitamin E2 Talisman 2 PRO 256MB


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: NAND256MB
PříspěvekOdeslal: 15.Prosinec 2013 - 2:33 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 05.Srpen 2013 - 13:16
Příspěvky: 3226
satelitni prijimac: Vu4k; DM820; Šrotbox5000
Poděkoval: 1 krát
http://www.sapro.cz/node/417


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: NAND256MB
PříspěvekOdeslal: 15.Prosinec 2013 - 9:34 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 10.Prosinec 2011 - 15:05
Příspěvky: 3331
Poděkoval: 39 krát
Poděkováno: 136 krát
Možno to tu zmobilizujem /pozberám Vitaminy na návsi/ a pošlem jednoho chlupatého řidiče náklaďáku s Vitamínmi a flaškou. :D

_________________
„Cross of Iron“
Som človek ktorý v kaviarni sedí pri stole, neprehliada si telefón, ani tablet, ani notebook - len pije kávu - ako nejaký psychopat. : )
Pre AB-CB 6XX pripojené na internet FW s dátumom vyšším ako február 2016 neodporúčam !!! , 02/2016 OK.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: NAND256MB
PříspěvekOdeslal: 15.Prosinec 2013 - 10:31 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 11.Červenec 2012 - 16:18
Příspěvky: 136
satelitni prijimac: showbox vitamin 5000hd E2 Pro
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 1 krát
Je to toto http://www.ebay.co.uk/itm/K9F5608U0C-YC ... 3834wt_736

_________________
Showbox vitamin E2 Talisman 2 PRO 256MB


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: NAND256MB
PříspěvekOdeslal: 15.Prosinec 2013 - 11:01 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 10.Prosinec 2011 - 15:05
Příspěvky: 3331
Poděkoval: 39 krát
Poděkováno: 136 krát
Ono nejde iba o nejakú jednu výmenu niečoho čo si každý dokáže urobiť doma. Je toho viac.
sapro napsal:
Flash má vývody ven H27U2G8F2CTR-BC 2Gb , ještě je k tomu třeba nějaké kondíky odpory vše SMD , a nějaké drobné úpravy, dále výměnu uboot , původní nelze použít .

_________________
„Cross of Iron“
Som človek ktorý v kaviarni sedí pri stole, neprehliada si telefón, ani tablet, ani notebook - len pije kávu - ako nejaký psychopat. : )
Pre AB-CB 6XX pripojené na internet FW s dátumom vyšším ako február 2016 neodporúčam !!! , 02/2016 OK.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: NAND256MB
PříspěvekOdeslal: 15.Prosinec 2013 - 15:58 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 05.Srpen 2013 - 13:16
Příspěvky: 3226
satelitni prijimac: Vu4k; DM820; Šrotbox5000
Poděkoval: 1 krát
ano v tej uprave je aj ten 1G/16v kondik aj ked som si neni uplne isty ci on je povodcom toho "sklbania" ..


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: NAND256MB - Upgrade na Slovensku
PříspěvekOdeslal: 15.Prosinec 2013 - 16:41 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 96 krát
tam nieje 1G /16V .

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: NAND256MB - Upgrade na Slovensku
PříspěvekOdeslal: 15.Prosinec 2013 - 16:54 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 05.Srpen 2013 - 13:16
Příspěvky: 3226
satelitni prijimac: Vu4k; DM820; Šrotbox5000
Poděkoval: 1 krát
revis napsal:
tam nieje 1G /16V .


jo v originale od sapra je 1000uF/10v (cize 1G/10v) ale 16v yageo je rozmerovo totozny s tym co je na obrazku .. ale naozaj v tejto chvili si nedovolim 100 % tvrdit ze je to ten pravy liek na tie zasklby..


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: NAND256MB - Upgrade na Slovensku
PříspěvekOdeslal: 15.Prosinec 2013 - 17:33 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 10.Prosinec 2011 - 15:05
Příspěvky: 3331
Poděkoval: 39 krát
Poděkováno: 136 krát
No viacero ľudí potvrdilo že tá úprava pomohla.
Aby bolo jasné o akom obrázku je reč, tak kúsok z neho /samozrejme v menšej kvalite/ priložím aj sem.


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
„Cross of Iron“
Som človek ktorý v kaviarni sedí pri stole, neprehliada si telefón, ani tablet, ani notebook - len pije kávu - ako nejaký psychopat. : )
Pre AB-CB 6XX pripojené na internet FW s dátumom vyšším ako február 2016 neodporúčam !!! , 02/2016 OK.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: NAND256MB - Upgrade na Slovensku
PříspěvekOdeslal: 15.Prosinec 2013 - 18:03 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 20.Červen 2008 - 21:17
Příspěvky: 93
satelitni prijimac: Dreamsky 7500
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 3 krát
Ja som tam mal 1000/16v a tvrdili my ze tam musi byt 1000/10v.
A na tom obrazku je 2200/16 a funguje to?

_________________
Dreamsky NXP 256 HD, Showbox Vitamin 5000 HD,Xtrend ET7500,Skylink 3x


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: NAND256MB - Upgrade na Slovensku
PříspěvekOdeslal: 15.Prosinec 2013 - 18:10 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4777
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 18 krát
Poděkováno: 101 krát
zarim napsal:
Ja som tam mal 1000/16v a tvrdili my ze tam musi byt 1000/10v.
A na tom obrazku je 2200/16 a funguje to?

Pozri to je jednoduché!
Pri filtračných kondíkoch nieje dôležité, či "predimenzuješ" prac.napätie a kapacitu! Podstatné je, že nový kondík nieje pod hodnotami pôvodného!!!

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
Formuler F4 Turbo Combo+2TB HDD
2ks IPBox 9900HD (záloha)
Golden Media UNI-BOX 9080 combo
AB Cryptobox 652HD+ext.320GB
AMIKO Mini Combo Extra
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W
Paraboly: 85E+120 + motor DG380S
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: NAND256MB - Upgrade na Slovensku
PříspěvekOdeslal: 15.Prosinec 2013 - 20:45 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 05.Srpen 2013 - 13:16
Příspěvky: 3226
satelitni prijimac: Vu4k; DM820; Šrotbox5000
Poděkoval: 1 krát
tak tak.. kludne tam mozes dat aj 3300uF na 10 volt, podstatne je aby to tam voslo a koniec koncov aj nejak vypadalo. a co sa tyka vyssieho napatia tak plati to iste.. odobne uz pri 12V napati niekde v zdroji nepouzivam 16V kondiky ale minimalne 25 Volt alebo 35 volt bud jamicon alebo yageo samozrejme na 105 stupnom s nizkym impedancnym odporom..


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: NAND256MB - Upgrade na Slovensku
PříspěvekOdeslal: 15.Prosinec 2013 - 20:55 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 96 krát
treba skontorlovat napatie - mnalo by tma byt nad 3V - efektivne.
ja mam 2,87V a ide to v poho, ale treba mat dobre nastavenu parabolu . tesne nad 3V je parameter podla referencneho zapojenia.

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: NAND256MB - Upgrade na Slovensku
PříspěvekOdeslal: 15.Prosinec 2013 - 22:42 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 05.Srpen 2013 - 13:16
Příspěvky: 3226
satelitni prijimac: Vu4k; DM820; Šrotbox5000
Poděkoval: 1 krát
revis napsal:
treba skontorlovat napatie - mnalo by tma byt nad 3V - efektivne.
ja mam 2,87V a ide to v poho, ale treba mat dobre nastavenu parabolu . tesne nad 3V je parameter podla referencneho zapojenia.



divne je ze by tam malo byt procakovych 3,3 volt a ty tam mas len 2,87.
nekukal si to osciloskopom ? nema to nejaku parazitnu superponovanu zlozku stried. napatia ktora by to rozhadzovala ?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: NAND256MB - Upgrade na Slovensku
PříspěvekOdeslal: 15.Prosinec 2013 - 22:50 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 27.Prosinec 2006 - 20:55
Příspěvky: 749
satelitni prijimac: zopár ich mám
Místo/Bydliště: okr. Piešťany
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 19 krát
revis napsal:
treba skontorlovat napatie - mnalo by tma byt nad 3V - efektivne.
ja mam 2,87V a ide to v poho, ale treba mat dobre nastavenu parabolu . tesne nad 3V je parameter podla referencneho zapojenia.

môžem potvrdiť, presné nastavenie paraboly u vitamimu je fakt podstatné, mám to odskúšané na vlastnej koži


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: NAND256MB - Upgrade na Slovensku
PříspěvekOdeslal: 16.Prosinec 2013 - 9:03 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 96 krát
Mam tam vselico parazitne. Na cinch audio vystupe mam okamzite po zapnuti 20kHZ a dost vysoku uroven, takze ho zosilnovac dokaze zosilnit.
Na tom procakovom 3V3 som parazitnu zlozku ani nekontroloval. V zasade - mam dva boxy, oba bez NAND , len s doplnenym filtracnym kondikom, a oba funguju s e2 na USB . Teraz pred vianocami sa asi ani nedostanem k tomu, aby som to rozobral - robim narychlo program na vykurovanie do skolky, kde zhorel programator a je to dost surne.
V tom druhom boxe som nic nemeral - na vianoce si ho vezmem domov a kuknem podrobne.
Otazka citlivosti tuneru : Tuner sa pri ladeni lockne v nezvycajne sirokom rozsahu - teda rychlo sa tvari ze je vsetko OK, co potom ludom s ledabolo nastavenou parabolou moze robit problem. Sporna je aj ucinnost obvodu AGC - ten ma prave na starosti " presnejsie " doladovanie.
Ja ked chcem narychlo simulovat vypadavanie na hociktorom TP, musim pouzit utlmovaci clanok, najlepsie 16dB a viac . Mensie pri mojom type paraboly nemaju ziadny vplyv na kvalitu prijmu . Zaujimave je to,ze urvoen signalu za zmensi a zaroven sa potom zacne objavovat aj BER - co by malo nastupit az po zaradeni priblizne 20dB clanku do cesty . Nejak skoro zacne tuner hlasit chybovost .
Len schvalne- vyskusaj, ci ten 20kHz signal sa nahodou neobjavi aj v tunerovej casti - ten co nastupuje okamzite po zapnuti a je pocutelny na audio cinch- to by mohlo vysvetlovat spravanie tuneru . Ja som to uz potom nekontroloval.

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: NAND256MB - Upgrade na Slovensku
PříspěvekOdeslal: 16.Prosinec 2013 - 15:58 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 05.Srpen 2013 - 13:16
Příspěvky: 3226
satelitni prijimac: Vu4k; DM820; Šrotbox5000
Poděkoval: 1 krát
revis napsal:
Mam tam vselico parazitne. Na cinch audio vystupe mam okamzite po zapnuti 20kHZ a dost vysoku uroven, takze ho zosilnovac dokaze zosilnit.


.. pasmova priepust by toto mohla poriesit

Na tom procakovom 3V3 som parazitnu zlozku ani nekontroloval. V zasade - mam dva boxy, oba bez NAND , len s doplnenym filtracnym kondikom, a oba funguju s e2 na USB . Teraz pred vianocami sa asi ani nedostanem k tomu, aby som to rozobral - robim narychlo program na vykurovanie do skolky, kde zhorel programator a je to dost surne. [/quote]

nic, skusim to pomerat a dam vediet.. akurat tu mam 1 vitamin

Citovat:
teda rychlo sa tvari ze je vsetko OK, co potom ludom s ledabolo nastavenou parabolou moze robit problem. Sporna je aj ucinnost obvodu AGC - ten ma prave na starosti " presnejsie " doladovanie.


presne o tomto sme sa 10 min dozadu s lubosom bavili.. ze nemusi vsetko byt v drivery... pamatnicui zaiste pamataju ze u prvych dm7000 s modrym displayom sa robili 2 upravy.. menil sa jeden kondik v agc a nasledne sa pridaval blokovaci odpor na locknutie scpc kanalov s pren. rychlostou cca 2000 a menej


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 25 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 Další

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk