AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)
http://www.ab-forum.info/

NAND256MB - Upgrade na Slovensku
http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?f=223&t=56278
Stránka 1 z 2

Autor:  jozko1984 [ 14.Prosinec 2013 - 11:33 ]
Předmět příspěvku:  NAND256MB - Upgrade na Slovensku

Neviete niekto kde sa da na Slovensku objednat pamat alebo nema niekto na predaj.Z ciny ju posielaju len sa dlho caka.

Autor:  show-man [ 14.Prosinec 2013 - 12:57 ]
Předmět příspěvku:  Re: NAND256MB

Myslím že 1 ks si nechat posílát z číny se pěkně prodraží , jestli není lepší řešení http://sapro.cz/node/417

Autor:  dlhe_pole [ 14.Prosinec 2013 - 15:04 ]
Předmět příspěvku:  Re: NAND256MB

jozko1984 napsal:
Neviete niekto kde sa da na Slovensku objednat pamat alebo nema niekto na predaj.Z ciny ju posielaju len sa dlho caka.


kludne sa s tym zastav.. upravu robim na pockanie

Autor:  jozko1984 [ 14.Prosinec 2013 - 18:03 ]
Předmět příspěvku:  Re: NAND256MB

Odkial si ?

Autor:  dlhe_pole [ 15.Prosinec 2013 - 2:33 ]
Předmět příspěvku:  Re: NAND256MB

http://www.sapro.cz/node/417

Autor:  Steiner [ 15.Prosinec 2013 - 9:34 ]
Předmět příspěvku:  Re: NAND256MB

Možno to tu zmobilizujem /pozberám Vitaminy na návsi/ a pošlem jednoho chlupatého řidiče náklaďáku s Vitamínmi a flaškou. :D

Autor:  jozko1984 [ 15.Prosinec 2013 - 10:31 ]
Předmět příspěvku:  Re: NAND256MB

Je to toto http://www.ebay.co.uk/itm/K9F5608U0C-YC ... 3834wt_736

Autor:  Steiner [ 15.Prosinec 2013 - 11:01 ]
Předmět příspěvku:  Re: NAND256MB

Ono nejde iba o nejakú jednu výmenu niečoho čo si každý dokáže urobiť doma. Je toho viac.
sapro napsal:
Flash má vývody ven H27U2G8F2CTR-BC 2Gb , ještě je k tomu třeba nějaké kondíky odpory vše SMD , a nějaké drobné úpravy, dále výměnu uboot , původní nelze použít .

Autor:  dlhe_pole [ 15.Prosinec 2013 - 15:58 ]
Předmět příspěvku:  Re: NAND256MB

ano v tej uprave je aj ten 1G/16v kondik aj ked som si neni uplne isty ci on je povodcom toho "sklbania" ..

Autor:  revis [ 15.Prosinec 2013 - 16:41 ]
Předmět příspěvku:  Re: NAND256MB - Upgrade na Slovensku

tam nieje 1G /16V .

Autor:  dlhe_pole [ 15.Prosinec 2013 - 16:54 ]
Předmět příspěvku:  Re: NAND256MB - Upgrade na Slovensku

revis napsal:
tam nieje 1G /16V .


jo v originale od sapra je 1000uF/10v (cize 1G/10v) ale 16v yageo je rozmerovo totozny s tym co je na obrazku .. ale naozaj v tejto chvili si nedovolim 100 % tvrdit ze je to ten pravy liek na tie zasklby..

Autor:  Steiner [ 15.Prosinec 2013 - 17:33 ]
Předmět příspěvku:  Re: NAND256MB - Upgrade na Slovensku

No viacero ľudí potvrdilo že tá úprava pomohla.
Aby bolo jasné o akom obrázku je reč, tak kúsok z neho /samozrejme v menšej kvalite/ priložím aj sem.

Autor:  zarim [ 15.Prosinec 2013 - 18:03 ]
Předmět příspěvku:  Re: NAND256MB - Upgrade na Slovensku

Ja som tam mal 1000/16v a tvrdili my ze tam musi byt 1000/10v.
A na tom obrazku je 2200/16 a funguje to?

Autor:  mmiriboy [ 15.Prosinec 2013 - 18:10 ]
Předmět příspěvku:  Re: NAND256MB - Upgrade na Slovensku

zarim napsal:
Ja som tam mal 1000/16v a tvrdili my ze tam musi byt 1000/10v.
A na tom obrazku je 2200/16 a funguje to?

Pozri to je jednoduché!
Pri filtračných kondíkoch nieje dôležité, či "predimenzuješ" prac.napätie a kapacitu! Podstatné je, že nový kondík nieje pod hodnotami pôvodného!!!

Autor:  dlhe_pole [ 15.Prosinec 2013 - 20:45 ]
Předmět příspěvku:  Re: NAND256MB - Upgrade na Slovensku

tak tak.. kludne tam mozes dat aj 3300uF na 10 volt, podstatne je aby to tam voslo a koniec koncov aj nejak vypadalo. a co sa tyka vyssieho napatia tak plati to iste.. odobne uz pri 12V napati niekde v zdroji nepouzivam 16V kondiky ale minimalne 25 Volt alebo 35 volt bud jamicon alebo yageo samozrejme na 105 stupnom s nizkym impedancnym odporom..

Autor:  revis [ 15.Prosinec 2013 - 20:55 ]
Předmět příspěvku:  Re: NAND256MB - Upgrade na Slovensku

treba skontorlovat napatie - mnalo by tma byt nad 3V - efektivne.
ja mam 2,87V a ide to v poho, ale treba mat dobre nastavenu parabolu . tesne nad 3V je parameter podla referencneho zapojenia.

Autor:  dlhe_pole [ 15.Prosinec 2013 - 22:42 ]
Předmět příspěvku:  Re: NAND256MB - Upgrade na Slovensku

revis napsal:
treba skontorlovat napatie - mnalo by tma byt nad 3V - efektivne.
ja mam 2,87V a ide to v poho, ale treba mat dobre nastavenu parabolu . tesne nad 3V je parameter podla referencneho zapojenia.



divne je ze by tam malo byt procakovych 3,3 volt a ty tam mas len 2,87.
nekukal si to osciloskopom ? nema to nejaku parazitnu superponovanu zlozku stried. napatia ktora by to rozhadzovala ?

Autor:  Duce [ 15.Prosinec 2013 - 22:50 ]
Předmět příspěvku:  Re: NAND256MB - Upgrade na Slovensku

revis napsal:
treba skontorlovat napatie - mnalo by tma byt nad 3V - efektivne.
ja mam 2,87V a ide to v poho, ale treba mat dobre nastavenu parabolu . tesne nad 3V je parameter podla referencneho zapojenia.

môžem potvrdiť, presné nastavenie paraboly u vitamimu je fakt podstatné, mám to odskúšané na vlastnej koži

Autor:  revis [ 16.Prosinec 2013 - 9:03 ]
Předmět příspěvku:  Re: NAND256MB - Upgrade na Slovensku

Mam tam vselico parazitne. Na cinch audio vystupe mam okamzite po zapnuti 20kHZ a dost vysoku uroven, takze ho zosilnovac dokaze zosilnit.
Na tom procakovom 3V3 som parazitnu zlozku ani nekontroloval. V zasade - mam dva boxy, oba bez NAND , len s doplnenym filtracnym kondikom, a oba funguju s e2 na USB . Teraz pred vianocami sa asi ani nedostanem k tomu, aby som to rozobral - robim narychlo program na vykurovanie do skolky, kde zhorel programator a je to dost surne.
V tom druhom boxe som nic nemeral - na vianoce si ho vezmem domov a kuknem podrobne.
Otazka citlivosti tuneru : Tuner sa pri ladeni lockne v nezvycajne sirokom rozsahu - teda rychlo sa tvari ze je vsetko OK, co potom ludom s ledabolo nastavenou parabolou moze robit problem. Sporna je aj ucinnost obvodu AGC - ten ma prave na starosti " presnejsie " doladovanie.
Ja ked chcem narychlo simulovat vypadavanie na hociktorom TP, musim pouzit utlmovaci clanok, najlepsie 16dB a viac . Mensie pri mojom type paraboly nemaju ziadny vplyv na kvalitu prijmu . Zaujimave je to,ze urvoen signalu za zmensi a zaroven sa potom zacne objavovat aj BER - co by malo nastupit az po zaradeni priblizne 20dB clanku do cesty . Nejak skoro zacne tuner hlasit chybovost .
Len schvalne- vyskusaj, ci ten 20kHz signal sa nahodou neobjavi aj v tunerovej casti - ten co nastupuje okamzite po zapnuti a je pocutelny na audio cinch- to by mohlo vysvetlovat spravanie tuneru . Ja som to uz potom nekontroloval.

Autor:  dlhe_pole [ 16.Prosinec 2013 - 15:58 ]
Předmět příspěvku:  Re: NAND256MB - Upgrade na Slovensku

revis napsal:
Mam tam vselico parazitne. Na cinch audio vystupe mam okamzite po zapnuti 20kHZ a dost vysoku uroven, takze ho zosilnovac dokaze zosilnit.


.. pasmova priepust by toto mohla poriesit

Na tom procakovom 3V3 som parazitnu zlozku ani nekontroloval. V zasade - mam dva boxy, oba bez NAND , len s doplnenym filtracnym kondikom, a oba funguju s e2 na USB . Teraz pred vianocami sa asi ani nedostanem k tomu, aby som to rozobral - robim narychlo program na vykurovanie do skolky, kde zhorel programator a je to dost surne. [/quote]

nic, skusim to pomerat a dam vediet.. akurat tu mam 1 vitamin

Citovat:
teda rychlo sa tvari ze je vsetko OK, co potom ludom s ledabolo nastavenou parabolou moze robit problem. Sporna je aj ucinnost obvodu AGC - ten ma prave na starosti " presnejsie " doladovanie.


presne o tomto sme sa 10 min dozadu s lubosom bavili.. ze nemusi vsetko byt v drivery... pamatnicui zaiste pamataju ze u prvych dm7000 s modrym displayom sa robili 2 upravy.. menil sa jeden kondik v agc a nasledne sa pridaval blokovaci odpor na locknutie scpc kanalov s pren. rychlostou cca 2000 a menej

Stránka 1 z 2 Všechny časy jsou v UTC+01:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/