e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 12.Prosinec 2019 - 14:12

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 49 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 3 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Vitamin -enigma 2 HD PROGRAMY-PROBLÉM
PříspěvekOdeslal: 14.Prosinec 2013 - 13:32 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 30.Duben 2009 - 21:48
Příspěvky: 14
satelitni prijimac: OPTICUM 9500 HD
Včera mi dorazil ze SAPRA upgadovaný Vitamin v úpravě ENIGMA 2 PRO 256 MB,
u HD PROGRAMŮ (Nova hd,ČT hd,Markiza hd apod)vypadává zvuk a obraz. Před upgrade s klasickým sw V9946 šly HD programy bez problému.
Používám kartu Skylink ICE.
Můžete poradit čím to je ???


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Prosinec 2013 - 14:32 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 15.Červen 2008 - 19:02
Příspěvky: 238
Poděkováno: 4 krát
asi bude třeba doladit anténu , pořípad zkontrrolovat konektory

_________________
Informace mám z první ruky a vždy čerstvé od agentury Jedna Paní Povídala
www.JPP.com


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Prosinec 2013 - 15:10 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 30.Duben 2009 - 21:48
Příspěvky: 14
satelitni prijimac: OPTICUM 9500 HD
Používám parabolu Parabolu 100 Al Emme Esse s LNB MONOBLOCK 19,2E/23,5E a když vyměním přijimač Showbox Vitamin s E2 za přijimač Showbox Vitamin s klas. sw ,tak HD programy jdou bez problému .Ukazetel síly signálu ukazuje SNR:92%.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Prosinec 2013 - 18:30 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 30.Duben 2009 - 21:48
Příspěvky: 14
satelitni prijimac: OPTICUM 9500 HD
Něco jsem našel v předcházejících diskuzích od REVISE.
Soudruzi v Sapru asi udělali někde chybu..??
Re: HD programy sekaju- 17.11.2013 -uvedený problém již řešil miso7711:
Konstrukteri prijimaca Vitamin sa pri stavbe prijimaca dost odchylili od referencneho zapojenia procesoru . Kym stari s tym problem nema, enigma2 , pracujuca cez havana player, s tym uz problem ma. Predpoklada dodrzanie referencneho zapojenia !
Jednym riesenim aplikovanym uz v minulosti , bolo doplnenie vazboveho kondenzatora na doske 1000mikro /10V , paralelene k 20mikro /10V . Aj v originalnom sw sa uz prejavovali problemy.
Ak mas tak upravenu dosku , je potrebne venovat pozornost presnemu nastaveniu paraboly.
Parabolu mam nastavenu spravne a vsetko funguje, ale ked zapojim parabolu cez utlmovy clanok s tlmenim od -7dB do -15db , nielen HD programy ,ale aj SD v mpeg4 uz problem maju . Napriek tomu ze tlmenie nema vplyv na mnozstvo vadnych dat - BER = 0 . Takze sila signalu rozhoduje o spolahlivosti dekompresie videodekodera.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Prosinec 2013 - 21:23 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 15.Červen 2008 - 19:02
Příspěvky: 238
Poděkováno: 4 krát
v enigme se používá jiná obsluha (driver) tuneru než originál tak že může to ve skutečnosti se chovat jinač , než v originale .
Rozměr paraboly neznamená že to máš dobře naladěné , čím vetší parabola tím je ji nutno přesněji nastavit .

_________________
Informace mám z první ruky a vždy čerstvé od agentury Jedna Paní Povídala
www.JPP.com


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Prosinec 2013 - 22:59 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 17.Prosinec 2007 - 10:31
Příspěvky: 184
Poděkováno: 1 krát
frankie napsal:
Něco jsem našel v předcházejících diskuzích od REVISE.
Soudruzi v Sapru asi udělali někde chybu..??
Re: HD programy sekaju- 17.11.2013 -uvedený problém již řešil miso7711:
Konstrukteri prijimaca Vitamin sa pri stavbe prijimaca dost odchylili od referencneho zapojenia procesoru . Kym stari s tym problem nema, enigma2 , pracujuca cez havana player, s tym uz problem ma. Predpoklada dodrzanie referencneho zapojenia !
Jednym riesenim aplikovanym uz v minulosti , bolo doplnenie vazboveho kondenzatora na doske 1000mikro /10V , paralelene k 20mikro /10V . Aj v originalnom sw sa uz prejavovali problemy.
Ak mas tak upravenu dosku , je potrebne venovat pozornost presnemu nastaveniu paraboly.
Parabolu mam nastavenu spravne a vsetko funguje, ale ked zapojim parabolu cez utlmovy clanok s tlmenim od -7dB do -15db , nielen HD programy ,ale aj SD v mpeg4 uz problem maju . Napriek tomu ze tlmenie nema vplyv na mnozstvo vadnych dat - BER = 0 . Takze sila signalu rozhoduje o spolahlivosti dekompresie videodekodera.

enigma je beta verzia ma este chyby .... mam amiko alien E2 openpli v nom film ide noremalne ale ked ho pustim cez showbox 5000 vitamin pro tak sa ropadava ... nieco bodonbe sa dialo pri E2 HDMU na amiku takze ..

_________________
ipbox 200,400,9000HD,dreambox 500,
Amiko alien -E2 openpli,
xpeed xl - openpli
optimuss 0S2- openpli
vu uno ,vu zero
hdbox
azbox
1W,13E,19.2E,23.5
oscam,cccam,mgcamd,newcamd,


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Prosinec 2013 - 13:50 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 20.Červen 2008 - 21:17
Příspěvky: 93
satelitni prijimac: Dreamsky 7500
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 3 krát
BER = 0
Aka hodnota ma byť nula je dobre alebo zle?
Mne sekaju niektore HD ale kondik mam naletovany.

_________________
Dreamsky NXP 256 HD, Showbox Vitamin 5000 HD,Xtrend ET7500,Skylink 3x


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Prosinec 2013 - 14:12 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 10.Prosinec 2011 - 15:05
Příspěvky: 3384
Poděkoval: 38 krát
Poděkováno: 142 krát
BER je niečo ako chybovosť, to znamená že 0 je ideálna hodnota. :D

_________________
„Cross of Iron“
Som človek ktorý v kaviarni sedí pri stole, neprehliada si telefón, ani tablet, ani notebook - len pije kávu - ako nejaký psychopat. : )


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Prosinec 2013 - 14:47 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 30.Duben 2009 - 21:48
Příspěvky: 14
satelitni prijimac: OPTICUM 9500 HD
S pevnou 100 Al Emme Esse s LNB MONOBLOCK mám SNR:93 a BER :0
a s natáčecí parabolu 100 Al Emme Esse a LNB Smart Titanium TSX single
mám SNR:92 a BER :0 ,ale u HD programů neustále vypadává zvuk a někdy i obraz.
Tak nevím pořád co s tím.
Pozn. jinak s nátáčecí parabolou a se starým přijímačem (bez E2) v pohodě chytám HD programy bez sekání na 28,2E - BBC 1,2 HD, ITV HD apod. u kterých je signál jen 25-30%.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 29.Prosinec 2013 - 7:15 
Offline
Expert fóra
Expert fóra
Avatar uživatele

Registrován: 02.Listopad 2007 - 15:04
Příspěvky: 948
Místo/Bydliště: jižničechy
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 59 krát
frankie napsal:
S pevnou 100 Al Emme Esse s LNB MONOBLOCK mám SNR:93 a BER :0
a s natáčecí parabolu 100 Al Emme Esse a LNB Smart Titanium TSX single
mám SNR:92 a BER :0 ,ale u HD programů neustále vypadává zvuk a někdy i obraz.
Tak nevím pořád co s tím.
Pozn. jinak s nátáčecí parabolou a se starým přijímačem (bez E2) v pohodě chytám HD programy bez sekání na 28,2E - BBC 1,2 HD, ITV HD apod. u kterých je signál jen 25-30%.

Ahoj na Vitaminu E2 , na 28.2e přijimam taky a hlavně HD a vše bez problemu .
Skus jiní LBN napr. Golden Media GM-201 Single LNB


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
ULTIMO-HD @ Vu+ ULTIMO 4K/DVB-S2X/DVB-S2_ZIDOO-X9S_ LCD SPF-107H
PARABOLY 2xT_90 / motor SuperTack-II-středoavá 180+140 + 16 LBN q
LG 75UH855v / yamaha rx‑a2060 / 7.1.2
skype:emilsat


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 29.Prosinec 2013 - 7:59 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 03.Květen 2009 - 17:26
Příspěvky: 1310
Místo/Bydliště: Portlaoise
Poděkováno: 35 krát
Podobny, ne-li stejny problem uz resil uzivatel miso7711. Revis mu odpovedel takto:

"Konstrukteri prijimaca Vitamin sa pri stavbe prijimaca dost odchylili od referencneho zapojenia procesoru . Kym stapi s tym problem nema, enigma2 , pracujuca cez havana player, s tym uz problem ma. Predpoklada dodrzanie referencneho zapojenia !
Jednym riesenim aplikovanym uz v minulosti , bolo doplnenie vazboveho kondenzatora na doske 1000mikro /10V , paralelene k 20mikro /10V . Aj v originalnom sw sa uz prejavovali problemy.
Ak mas tak upravenu dosku , je potrebne venovat pozornost presnemu nastaveniu paraboly.
Parabolu mam nastavenu spravne a vsetko funguje, ale ked zapojim parabolu cez utlmovy clanok s tlmenim od -7dB do -15db , nielen HD programy ,ale aj SD v mpeg4 uz problem maju . Napriek tomu ze tlmenie nema vplyv na mnozstvo vadnych dat - BER = 0 . Takze sila signalu rozhoduje o spolahlivosti dekompresie videodekodera."

_________________
----------------------------------------
Raspberry Pi 3 Model B 64-bit
HD-BOX Enibox, openATV
VU+ ZERO, openATV
Prismcube Ruby, Black Hole
Showbox 5000HD, openATV
AB IPBox 91/55/99/9900HD

----------------------------------------


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 29.Prosinec 2013 - 9:22 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 30.Srpen 2010 - 21:16
Příspěvky: 95
Poděkoval: 10 krát
emilsat napsal:
frankie napsal:
S pevnou 100 Al Emme Esse s LNB MONOBLOCK mám SNR:93 a BER :0
a s natáčecí parabolu 100 Al Emme Esse a LNB Smart Titanium TSX single
mám SNR:92 a BER :0 ,ale u HD programů neustále vypadává zvuk a někdy i obraz.
Tak nevím pořád co s tím.
Pozn. jinak s nátáčecí parabolou a se starým přijímačem (bez E2) v pohodě chytám HD programy bez sekání na 28,2E - BBC 1,2 HD, ITV HD apod. u kterých je signál jen 25-30%.

Ahoj na Vitaminu E2 , na 28.2e přijimam taky a hlavně HD a vše bez problemu .
Skus jiní LBN napr. Golden Media GM-201 Single LNB


Vrat sa na normalny FW 57 a maš pokoj, E2 ma kopu zbytočnosti čo človek nepotrebuje , a ma horší obraz , dufam čo je to hlavné, ja to tiež mam od Sapra , jasa tym zatial , hram a skušam , ešte že to mam ako pre seba, inač by mi to žena vyhodilaaj mna stym .


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 29.Prosinec 2013 - 9:42 
Offline
Expert fóra
Expert fóra
Avatar uživatele

Registrován: 02.Listopad 2007 - 15:04
Příspěvky: 948
Místo/Bydliště: jižničechy
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 59 krát
k.o.h.u.t. napsal:
Podobny, ne-li stejny problem uz resil uzivatel miso7711. Revis mu odpovedel takto:

"Konstrukteri prijimaca Vitamin sa pri stavbe prijimaca dost odchylili od referencneho zapojenia procesoru . Kym stapi s tym problem nema, enigma2 , pracujuca cez havana player, s tym uz problem ma. Predpoklada dodrzanie referencneho zapojenia !
Jednym riesenim aplikovanym uz v minulosti , bolo doplnenie vazboveho kondenzatora na doske 1000mikro /10V , paralelene k 20mikro /10V . Aj v originalnom sw sa uz prejavovali problemy.
Ak mas tak upravenu dosku , je potrebne venovat pozornost presnemu nastaveniu paraboly.
Parabolu mam nastavenu spravne a vsetko funguje, ale ked zapojim parabolu cez utlmovy clanok s tlmenim od -7dB do -15db , nielen HD programy ,ale aj SD v mpeg4 uz problem maju . Napriek tomu ze tlmenie nema vplyv na mnozstvo vadnych dat - BER = 0 . Takze sila signalu rozhoduje o spolahlivosti dekompresie videodekodera."

jen přidám foto , že to asi jde ...


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
ULTIMO-HD @ Vu+ ULTIMO 4K/DVB-S2X/DVB-S2_ZIDOO-X9S_ LCD SPF-107H
PARABOLY 2xT_90 / motor SuperTack-II-středoavá 180+140 + 16 LBN q
LG 75UH855v / yamaha rx‑a2060 / 7.1.2
skype:emilsat


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 07.Leden 2014 - 20:40 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 05.Květen 2010 - 18:47
Příspěvky: 2
Ahojte, po inštalácii E2 SAPRO cez USB mi tiež začali kockatiť a mrznúť HD programi a aj nový SD UNIVERSAL CHANEL na sky linku (hodnota BER skákala do vysokých čísel). Skusil som teda doplniť kondík k C104 - 16V 1000mikro, spočiatku som myslel, že zmena nenastala, ale ak som nechal vitamín dlhšie zapnutý -cca 3minuty akoby sa dobil a všetko už ide ok. Toto zamrzanie obrazu nastane vždy par minút po spustení. (ak vitamín uplne vypnem a zapnem - pohotovostný režim ide ok). Len pre informáciu: pri pôvodnom softe pred prechodom na E2 to bolo SNR 98 až 100%, teraz na E2 SNR je 89-92% BER-0). Je asi zbytočné sledovať BER ak je problém v napájaní alebo niekde v hardware, mám taký dojem, že satelitný prijímač vyhodnocuje BER pri vyýstupe do TV a nie pri vstupe z antény. Na mrznutie HD programov ma asi vpliv aj refresh rate (čím nižšie rate tým stabilnejší obraz).


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 10.Leden 2014 - 13:37 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 09.Květen 2013 - 10:10
Příspěvky: 81
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 6 krát
Rěšení se našlo (zlepšení příjmu a odstránění kostičkování u starších boxů a některých HD kanálů ) .
V případě potřeby kontaktujte Sapro http://www.sapro.cz .

U všech nových " Enigma 2 PRO 256MB Vitamin " bude vylepšení již provedeno .


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 11.Leden 2014 - 15:35 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 21.Říjen 2009 - 15:14
Příspěvky: 22
satelitni prijimac: AZBox HD Premium
s@pro napsal:
Rěšení se našlo (zlepšení příjmu a odstránění kostičkování u starších boxů a některých HD kanálů ) .
V případě potřeby kontaktujte Sapro http://www.sapro.cz .

U všech nových " Enigma 2 PRO 256MB Vitamin " bude vylepšení již provedeno .


Což takhle napsat co s tím dělat :idea:


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 13.Leden 2014 - 10:03 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 97 krát
Trosku to opisem. Na problem s AGC som narazil uz davnejsie. Problem bol vzdy v tom,ze dobre nastavena parabola neumozni nijakym sposobom zistit kde je chyba. Cakat odo mna,ze budem mat zle nastavenu parabolu je dost hlupe. Napriek tomu sa chyba da simulovat - zaradenim utlmovacieho clanku do signalnej cesty. To som aj spravil a zistne som konzultoval aj s technikom sapro, aj s autorom enigmy.
Naposledy technici zistili ze napatie pre AGC na tunery je v enigma2 0,85V ,klasicky sw pouziva 1,00V napatie. Tuner ma podla oroginal schemy moznost pouzit pre AGC rozsah 0,80 az 1,10 V . Nizsie napatie umoznuje najst viac aktivne pouzivanych TP - pri vacsej odchylke od presneho kmitoctu . Vyssie napatie zas pozaduje presnejsie nastavenie frekvencie, aby tuner hlasil -lock (po nasom : aby sa tuner lockol ) .
Kedze enigma2 pouziva aj fast scan, je moznost vyssej odchylky od idealnej frekvencie nepotrebna - pri AGC napati je vyhodnejsie pouzit az max. hodnotu udavanu vyrobcom tuneru 1,10V , podobne ako ma klasicky sw - tam je 1,00V .
Ina vec je aj fogom spominane napatie 3,3V . Nizsie napatie sa zas prejavi len vzacne - musia byt na to vytvorene podmienky. Pri beznej prevadzke si to nik nevsimne. Da sa sice odmerat , ale box funguje,akoby sa nic nedialo. Toto napatie ma zas vplyv aj na stabilitu dekodovania.
Ako sa to prejavuje :
Staci dat box ochladit na teplotu pod 18 °C . V pripade,ze s takouto teplotou startujete box na HD programe chybu zistite aj okom - fragmentovanie ("kockovanie") obrazu a nasledny vypadok dekodovania . Ak stihnete prepnut na SD , box funguje bez akejkolvek znamky chyby . Ak nie- je potrebny restart. Aj po zahriati na spravnu prevadzkovu teplotu je ale nachylny na vypadky dekodovania, pri nie optimalnom nastaveni sw dekoderu!
Interny dekoder ICE je nastaveny optimalne . Ak je karta v boxe crw, alebo ICE - funguje to v poriadku .
Nastavenie oscamu je uz ale nachylnejsie na presnost. Akakolvek chyba (napriklad aj pouzitie nespravnej frekvencie pre citacku (vitamin ma 3,05MHz- cize cardmhz = 305 ) prinuti oscam pri detekcii karty prepnut do deprecated modu a dekodovanie po case vypadne - cas vypadku moze byt odlisny 20 min az 2 hodiny) .
Oscam ma ale prednastavene parametre - podla typu karty ,aku zvoli uzivatel. Ak sa ale najde clovek, ktory pouziva radsej svoje nastavenia - je problem.
Opat je to chyba, ktora vyzaduje na prejavenie urcite specificke podmienky.
A nakoniec- posledny mesiac som sa viac venoval nahromadenym zdravotnym problemom a sat. foram som sa venoval len sporadicky.
Treba povedat, ze finalne doriesenie techn. problemov uz islo viac mimo mna - bol som len informovany o krokoch na odstraneni zavad.
Vsetko to boli zavady na ktore pridu len bezny smrtelnici, ktory pouzivaju nastavenia typu : col sem -col tam" . Odhalenie zavad je potom jedna vec a nasimulovanie zavady je druha vec- casto zlozitejsia, ako jej samotne odstranenie.
A co robit ? poslat box na repas. To je najlepsie riesenie . Elegantne a ciste riesenie.

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 24.Březen 2014 - 8:52 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 27.Leden 2014 - 16:03
Příspěvky: 3
Ano, kostičkování ochotně vyřeší v SAPRO přiletováním tlumivky na desku. Potom můžete mít SNR třeba jen 85% a neuvidíte ani jednu kostičku :-) Doporučuji. :clapping:


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 25.Březen 2014 - 6:50 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 04.Prosinec 2008 - 6:49
Příspěvky: 27
satelitni prijimac: VU+ Uno
Místo/Bydliště: Vallachian Kingdom
Nevíte někdo jakou přesně, hw úpravu tam sapro dělá? Jen ten výše zmiňovaný kondenzátor?
Děkuji

_________________
VU+ Uno / DVB-T Aver A867 - VTi 6


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 30.Březen 2014 - 10:18 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 18.Červenec 2008 - 11:16
Příspěvky: 185
satelitni prijimac: DM800 HD SE A8P,VITAMIN ENIGMA
kto to ma upravene prosim iba foto staci


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 49 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 3 Další

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk