e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 16.Prosinec 2019 - 0:56

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 15 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Vitamin E2 - reštart do origo SW
PříspěvekOdeslal: 17.Prosinec 2013 - 21:39 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 11.Prosinec 2007 - 20:29
Příspěvky: 17
Dobrý večer, mám Showbox Vitamin 5000HD z E2 od Sapra, cca 14dnů, vše běží jak má, až dnes po zmáčknutí tlačítka BOOK.J se stroj zrestartoval-do původního SW, nechápu, jak se vrátím zpět do e2?? děkuji


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Showbox Vitamin 5000 E2
PříspěvekOdeslal: 17.Prosinec 2013 - 21:48 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 10.Prosinec 2011 - 15:05
Příspěvky: 3392
Poděkoval: 38 krát
Poděkováno: 142 krát
Citovat:
Rychla tlacitka:
EXIT + BOOK_M restart enigma2
EXIT + BOOK_J reboot boxu
viewtopic.php?f=224&t=54568

Ja už to dávno vravím že tieto "Rychla tlacitka" je iba galiba, k ničomu dobré a robí to len zle.

_________________
„Cross of Iron“
Som človek ktorý v kaviarni sedí pri stole, neprehliada si telefón, ani tablet, ani notebook - len pije kávu - ako nejaký psychopat. : )


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Showbox Vitamin 5000 E2
PříspěvekOdeslal: 17.Prosinec 2013 - 21:50 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 11.Prosinec 2007 - 20:29
Příspěvky: 17
díky moc!!!


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Showbox Vitamin 5000 E2
PříspěvekOdeslal: 17.Prosinec 2013 - 21:57 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 10.Prosinec 2011 - 15:05
Příspěvky: 3392
Poděkoval: 38 krát
Poděkováno: 142 krát
No to fakt nemáš zač, ale k tomu sa musí vyjadriť niekto z protagonistov tejto verzie E2, ja som tiež v údive že to ide aj takto.

_________________
„Cross of Iron“
Som človek ktorý v kaviarni sedí pri stole, neprehliada si telefón, ani tablet, ani notebook - len pije kávu - ako nejaký psychopat. : )


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Showbox Vitamin 5000 E2
PříspěvekOdeslal: 17.Prosinec 2013 - 22:02 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 11.Prosinec 2007 - 20:29
Příspěvky: 17
docela mě to překvapilo, no už to mám nahozeno zpět...ale tuhle "funkci" bych tedy oželel...:-)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Showbox Vitamin 5000 E2
PříspěvekOdeslal: 17.Prosinec 2013 - 22:15 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 10.Prosinec 2011 - 15:05
Příspěvky: 3392
Poděkoval: 38 krát
Poděkováno: 142 krát
taky tak :D , ale OK :D

_________________
„Cross of Iron“
Som človek ktorý v kaviarni sedí pri stole, neprehliada si telefón, ani tablet, ani notebook - len pije kávu - ako nejaký psychopat. : )


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Showbox Vitamin 5000 E2
PříspěvekOdeslal: 18.Prosinec 2013 - 10:49 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 30.Srpen 2010 - 21:16
Příspěvky: 95
Poděkoval: 10 krát
Steiner napsal:
Citovat:
Rychla tlacitka:
EXIT + BOOK_M restart enigma2
EXIT + BOOK_J reboot boxu
viewtopic.php?f=224&t=54568

Ja už to dávno vravím že tieto "Rychla tlacitka" je iba galiba, k ničomu dobré a robí to len zle.


Zdravim , ak mam tomu dobre rozumiet , ked stlacim tie one tlačitka tak sa mi vrati ten povodný FW bez nejak upravy , a po stlačeny toho druhého zas tlačitka
e2
je to tak?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Showbox Vitamin 5000 E2
PříspěvekOdeslal: 18.Prosinec 2013 - 11:43 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 10.Prosinec 2011 - 15:05
Příspěvky: 3392
Poděkoval: 38 krát
Poděkováno: 142 krát
No u mňa nie, len klasický restart alebo reboot, preto sa tomu čudujem.

_________________
„Cross of Iron“
Som človek ktorý v kaviarni sedí pri stole, neprehliada si telefón, ani tablet, ani notebook - len pije kávu - ako nejaký psychopat. : )


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Showbox Vitamin 5000 E2
PříspěvekOdeslal: 18.Prosinec 2013 - 13:02 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 30.Srpen 2010 - 21:16
Příspěvky: 95
Poděkoval: 10 krát
shetland napsal:
Dobrý večer, mám Showbox Vitamin 5000HD z E2 od Sapra, cca 14dnů, vše běží jak má, až dnes po zmáčknutí tlačítka BOOK.J se stroj zrestartoval-do původního SW, nechápu, jak se vrátím zpět do e2?? děkuji


To ti bežal normalný Fw ,ked si stlačil BOOK.J ,


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Showbox Vitamin 5000 E2
PříspěvekOdeslal: 18.Prosinec 2013 - 13:20 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 10.Prosinec 2011 - 15:05
Příspěvky: 3392
Poděkoval: 38 krát
Poděkováno: 142 krát
To určite nie, musela bežať E2 od Sapra.

_________________
„Cross of Iron“
Som človek ktorý v kaviarni sedí pri stole, neprehliada si telefón, ani tablet, ani notebook - len pije kávu - ako nejaký psychopat. : )


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Showbox Vitamin 5000 E2
PříspěvekOdeslal: 18.Prosinec 2013 - 16:29 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 11.Prosinec 2007 - 20:29
Příspěvky: 17
Běžela mi normálně E2 od sapra...jakmile jsem to zmáčknul aniž bych tušil...už jsem měl původní FW...


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Showbox Vitamin 5000 E2
PříspěvekOdeslal: 18.Prosinec 2013 - 20:10 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 97 krát
upgradni na ostatnu verziu e2 sapro .
:arrow: www.ab-forum.info/ftp/vitamin/enigma2-sapro ... 205.tar.gz
upgraduje sa cez usb , pocas startu prijimaca. subor treba rozbalit a tak dat na USB disk.

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Showbox Vitamin 5000 E2
PříspěvekOdeslal: 19.Prosinec 2013 - 13:34 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 23.Leden 2009 - 20:58
Příspěvky: 337
Poděkováno: 4 krát
shetland napsal:
Běžela mi normálně E2 od sapra...jakmile jsem to zmáčknul aniž bych tušil...už jsem měl původní FW...

Môžem potvrdiť, tiež som mal to "šťastie". Je to dosť nebezpečné tlačítko :D
Ale po reštarte som nahral znovu poslednú E2 z USB, takže žiaden problém. Aspoň som si zaktualizoval E2 a vyskúšal pôvodný FW. Setting som si obnovil zo zálohy.

Restart E2 sa občas zíde. Je však dostupný aj cez Hlavné menu - Standbay/restart.

_________________
HD-Box 9105+, Showbox E2 256 Pro, iNEOS ZX4, motor DG-380


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Showbox Vitamin 5000 E2
PříspěvekOdeslal: 19.Prosinec 2013 - 21:10 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 25.Únor 2007 - 16:58
Příspěvky: 771
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 34 krát
Rychla tlacitka:
EXIT + BOOK_M restart enigma2
EXIT + BOOK_J reboot boxu


Je užitočná funkcia!!!!!! Keď sa zasekne e2 a stále len načítava a načítava stále načítava.......... tak nemusím stavať a manuálne ho reštartovať vzadu z vypínačom.

To že sa vám to do dostalo na pôvodný továrenský FW je niekde chyba v bootladeri a stlačený viacerých tačitiek pri bootovaný.

Normál sa len ma z reštartovať enigma alebo reštart boxu žiadne prepnutie na pôvodný FW !

V tom prípade treba len aktualizovať :arrow: bootloader.bin a po reštarte začne znova načítavať vašu enigmu2

_________________
Obrázek Obrázek ObrázekObrázek

Vitamin HD5000 e2
Obrázek


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Showbox Vitamin 5000 E2
PříspěvekOdeslal: 19.Prosinec 2013 - 23:57 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 10.Prosinec 2011 - 15:05
Příspěvky: 3392
Poděkoval: 38 krát
Poděkováno: 142 krát
Ano, "Normál sa len ma reštartovať enigma alebo reštart boxu" som už tiež písal a iné by som ani neočakával.
O užitočnosti tejto funkcie ale mám opačný názor. Ak by som potreboval reštartovať každých pár neviem čoho, to je jedno, možno aj hodín, tak už mi je jedno či vstanem z fotelky alebo nie, box čo takú funkciu potrebuje patrí do popolnice - a teda tvrdím že Vitamin ju nepotrebuje. :D
Navyše veľmi nešťastne zvolená kombinácia tlačítok. Šak "Exit" je jednoznačne najpoužívanejšie tlačítko vo všetkých voľbách, funkciách ako posledné. Z toho vyplíva to, že to už v podstate nie je kombinácia tlačítok, ale samotné tlačítko "BOOK_M" urobí restart enigma2 a "BOOK_J" reboot boxu, pretože na 80% bolo predtým stlačené tlačítko Exit. Neraz sa mi to stalo, samozrejme nechtiac. :shock:

_________________
„Cross of Iron“
Som človek ktorý v kaviarni sedí pri stole, neprehliada si telefón, ani tablet, ani notebook - len pije kávu - ako nejaký psychopat. : )


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 15 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk