e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 06.Srpen 2020 - 12:12

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 126 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 4 57 Další
Autor Zpráva
PříspěvekOdeslal: 13.Leden 2014 - 20:22 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 14.Leden 2009 - 21:30
Příspěvky: 318
Poděkoval: 4 krát
Poděkováno: 7 krát
Ta mašina jede slušně, pokud máš HD televizor. Samozřejmě je třeba jej správně nastavit, nenahrávat do něj blbosti a v klidu ti pojede. Teď jsem nastavoval 3ks, pokud vím, od nastavení žádný zásek, ale je to teprve 5 dní. Jediný problém, co mě tak napadnul je, že přes scart začne obrazovka rollovat obraz

_________________
VU zero+, Zgemma H9S COmbo


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 13.Leden 2014 - 20:53 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17037
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 101 krát
Nemusi sa mu pacit, naco vnucovat. Ja som sa raz tak tiez popalil. Poradil som zbohatlikovi DM7020HD a umieral, co za pajtu som mu to poradil . Nejak s nim vydrzal rok, ale ked po roku odislo originalne dialkove- vzdal to.... Dodnes mi nevie na meno prist. :D
Nevhodne darceky su nevhodne.

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 13.Leden 2014 - 21:22 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 13.Červen 2008 - 17:49
Příspěvky: 22
Poděkoval: 1 krát
Ahoj,
díky za názory:
sw:http://www.ab-forum.info/ftp/vitamin/enigma2-sapro_vitamin_flash_20131205.tar.gz
setting: download/file.php?id=65535
žádné jiné blbosti jsem nenahrával
bylo mi doporučeno ať sleduji toto forum a řídím se poznatky a radami zkušených
TV: samsung HD ready
připojení: hdmi
Myslel jsem, že když koupím, je nastaveno a budu uživatel. Zbohatlík nejsem..
Nikoho neosočuji.
děkuji za případné info.
Mějte se hezky.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 13.Leden 2014 - 21:32 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17037
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 101 krát
enigma je dobra verzia.
este jedna otazka : mas LNB single - len na jeden prijimac, alebo LNB twin a viac ? Mas viac sat. prijimacov ?
Za zbohatlika ta nemozem povazovat - cenovy rozdiel je cca 500€ - v prospech DM7020HD :)

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 13.Leden 2014 - 22:55 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 13.Červen 2008 - 17:49
Příspěvky: 22
Poděkoval: 1 krát
Co se tyce LNB atd..
prijimace mam 2.
jeden openbox x-800
a ten druhý je vitamin, který jsem vyměnil za openbox kvůli kvalitě obrazu..
potom mám další dva kabely,které nejsou připojeny
konvertory 2x
DiSEqC 2x
přikládám fota
bohuzel používám pouze astru 23,5° /kdysi i Eurobird/ ikdyž bych asi vzhledem ke komponentum mohl prijimat daleko vice. Byl jsem dlouho v zahraničí a vůbec jsem se tomu nevěnoval. jsem laik, budu muset přizvat někoho na pomoc.
Díky


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 13.Leden 2014 - 23:03 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17037
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 101 krát
Mas LNB twin a verim, ze ti to seka a vypadava dekodovanie.
na skusku :
odpoj openbox od konvertoru uplne, nechaj pripojeny len vitamin .
vyskusaj ako sa bude spravat .

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 13.Leden 2014 - 23:29 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 13.Červen 2008 - 17:49
Příspěvky: 22
Poděkoval: 1 krát
Díky moc za rady,
zítra dopo vyzkouším a napíšu jak to dopadlo. Snad zjistím,kde je ten openbox pripojený...
Když ne tak to bude akce pokus-omyl. Akorát mi není jasné,jakkoliv je to zapojeno a používám pouze jeden konvertor a signál je silný, proč by to mělo být pro vitamin problem.
Ale to je jen laicke přemýšlení. A na co se mám připravit,pokud bude problém s konvertory a DiSEqC?
Ještě jednou díky za rady a odpovědi..


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Leden 2014 - 21:15 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 14.Leden 2009 - 21:30
Příspěvky: 318
Poděkoval: 4 krát
Poděkováno: 7 krát
Myslím, že mám někde backup toho mého, skusím dohledat, bohužel ten box nemám u sebe, ale měl bych instalovat další 2, tak v nejhorším z toho. Samozřejmě může být problém i v přepínačích nebo nedoladěné parabole, ale to bez měřáku nezjistíš

_________________
VU zero+, Zgemma H9S COmbo


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Leden 2014 - 1:36 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 13.Červen 2008 - 17:49
Příspěvky: 22
Poděkoval: 1 krát
Čau,
díky za info. Cením si odpovědí, protože vím, že každý má toho dost. je možné, že je to nastavením paraboly.Nevím.. Podařilo se mi odpojit openbox a situace je stejná. Příští týden mám šanci,že se zastaví známý a nastaví parabolu. Taky budu muset sehnat nějaké pluginy,které by byly schopné zobrazit fotky - bohuzel nefičí. Nevim proč, filmy jedou tak na 80% (vím, že to není Multimediální centrum a kodeky jsou různé), ale foto ani jedno a fakt jsem zkousel poctivě veškeré možnosti. To mi trochu napovídá,že chyba může být i HW a ne SW nebo obsluhou, jak jsem původně předpokládal. Beru to sportovně, aspoň se něco přiučím.
Mějte se fajn..


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Leden 2014 - 8:50 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17037
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 101 krát
mediaplayer nevie zobrazit fotky ?

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Leden 2014 - 9:08 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 10.Únor 2011 - 22:36
Příspěvky: 90
Poděkoval: 4 krát
Poděkováno: 5 krát
Zdravim vcera som skusal tento stroj a tu su moje problemi a pocity z neho. Po prvych piatich minutach behu kedy som este len nanho blbo cumel spravil "zelenu smrt" hovorim si hups ? co to je ? no nic ideme dalej restart a hotovo. Nabehol vsetko v poriadku.

To som si myslel pokial manzelka nevypla v kuchiny Openbox S1. Zrazu sa mi sekol aj Vitamin... Uplne stratil signal. Tak som sa vybral zapnut Openbox S1 a co sa nestane ? Vitamin nabehol. Vie mi nieko na toto odpovedat ?? parabola klasika 80cm, LNB s dvoma vystupmi nastavene kamaratom technikom z merakom na 23,5. Samozrejme 2 koaxi kazdy pre box. A ziadne zdielanie. Proste vypne sa S1 Vitamin je bez signalu. Pred tym som tam mal S1 a S7 vsetko islo.

Este vacsi problem nastal ked som chcel ist v cera uz do postele a to taky ze niakym zazrakom sa mi podarilo prepnut TV/RADIO a tak mam z neho momentalne nie satelit ale radio. Ani za nic sa to neda prepnut s5 na TV.

Dalsia vec je : Timeshift. Ma tato masinka permanentny timeshift ?

Takze moj nazor zatial na box je taky ze je celkom svizny , no este nie tak vyladeny ako ho prezentuje vyrobca.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Leden 2014 - 9:47 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17037
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 101 krát
na vitamine otoc vidlicu v zasuvke .
Menu -nastavenia- system -uzivatelske nastavenia a zvol zobrazovat pozadie v radiomode na ano . uloz.
Potom tlacitko TV/Radio robi presne to co ma - prepina oboma smermi .

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Leden 2014 - 10:10 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 19.Duben 2011 - 20:53
Příspěvky: 59
satelitni prijimac: IPBOX 9900, ARIVA 250
Místo/Bydliště: Plzeň
taky prihodim postrehy z vitaminu
instalace noveho stroje jiz s ENIGMA2 koupenej v ellano a samozrejmne od SAPRO
1 start vse ok menu se zobrazuje obraz ale nikde jen to mluvi :-) trochu mě to rozhodilo
po restartu ok jede i obraz
instalace oscam z pluginu.....vse OK
oscam běhá dobře a dělá co má
trochu me vypekla ctecka karet pro TNK (conax) ale mensi uprava ctecky a bylo vše OK
pak pri jednom restartu opet bez obrazu a zase jen zvuk :-) - to je sice detail ale nic moc to u objednatele nevypadá (setkal jste se s tim nekdo)
no a pak behem nekolika restartu tzv zamrznuti s napisem booting a nic po restartu vzadu na vypinaci to na podruhy vzdy nabehlo
vyzkousen CAM modul s kartou TNK (conax) (modul technisat) ihned po vlozeni funkcni

zaverem kdyby nenastaly 2 problemy s tim ze stroj nezobrazuje obraz a nesmyslný zamrznutí při bootování tak bych byl nadmiru spokojenej...takhle bych si osobně koupi domů dost rozmyslel...

celkově neni špatny funguje tam to co sem chtel aby fungovalo, ale stařičký IPBOX 9900 je za mě LEPŠÍ utřel sem na něm prach a nalepil nálepku neprodejné a vyměnil bootlogo za odměnu:-) ...řek bych že má i hezčí obraz(9900) něé zas tak markantně HD programy na vitamínu OK a SD kanály budou stát s kvalitou pořád za H....

přemejšlel jem o vitamínu i k sobě domů do ložnice náhradou za ARIVU:-) ale eště to asi dost promyslim je fakt že za ty peníze je slušnej, krabice je rovněž větších rozměrů což já osobně mam rád a v neposlední řadě dobře čitelný název stanice na přístroji né jako u ARIVA

_________________
VU+ ZERO / IPBOX 9900 / parabola 100cm / 3 x twin LNB
28,2E + 23,5E + 19,2E


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Leden 2014 - 11:45 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 10.Únor 2011 - 22:36
Příspěvky: 90
Poděkoval: 4 krát
Poděkováno: 5 krát
revis napsal:
na vitamine otoc vidlicu v zasuvke .
Menu -nastavenia- system -uzivatelske nastavenia a zvol zobrazovat pozadie v radiomode na ano . uloz.
Potom tlacitko TV/Radio robi presne to co ma - prepina oboma smermi .



Myslis ze to LNB nejde kvoly zle otocenej faze v sieti ? ja som myslel ze v dnesnej dobe to je uz zdrojom jedno ako je natocena faza. Ci ide cez zdroj a LNB nieco ako zem ?
Kazdopadne to skusim a ak to pomoze tak to bude fakt sila :)


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Leden 2014 - 15:14 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 23.Leden 2009 - 20:58
Příspěvky: 337
Poděkováno: 4 krát
Re: Flery
Áno, občas sa aj mne stalo, že Vitamin nebootoval správne na prvý krát. V poslednej dobe sa mi to už ale dávnejšie nestalo. Skús pozrieť, akú máš verziu E2. Na stránke Sapro je posledná verzia z 5.12.2013.
Keď nie je obraz, väčšinou stačí reštartovať len Enigmu (cez menu).

_________________
HD-Box 9105+, Showbox E2 256 Pro, iNEOS ZX4, motor DG-380


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Leden 2014 - 20:03 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 13.Červen 2008 - 17:49
Příspěvky: 22
Poděkoval: 1 krát
revis napsal:
mediaplayer nevie zobrazit fotky ?

Čau "revis". Neumi.. Kdyz kliknu na adresář,v playlistu se nezobrazi nic, proste bez reakce. Nahoře uprostřed je MeddiaPlayer2_AB. Ve složce FILELIST se objeví modrá ikona adresáře s názvem:Rodičovský adresář, V playlistu taky nic. Filmy jedou v pohodě. Nenastavil jsem žáden rodičovský zámek,je tam "ne'' Tak opravdu nevím.. Díky za rady..


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Leden 2014 - 20:47 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 30.Srpen 2010 - 21:16
Příspěvky: 95
Poděkoval: 10 krát
Mne sa zas nedari nastavit nahravanie na usb kluč. trapim sa stym skoro dva tyždne furt mi to vypisuje , ked stlačim červene tlačitko rec, že sa nenašiel žiaden hdd disk alebo ,že nebol inicializovan tak neviem ako , čo stym, uvital by som nejaku radu za ktoru dakujem


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Leden 2014 - 20:49 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17037
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 101 krát
tak som to teraz vyskusal
na usb disk som dal 5 fotografii s priponou *.jpeg.
pripojil som do usb v boxe . box detekoval usb disk a ponukol zobrazenie fotografii - presne pod tymto nazvom .
dal som OK a fotografie sa zobrazili .
tazke neviem ako to nejde.
aku priponu maju tvoje photo na disku ?

Inak , ak zrusim moznost prehravania fotografii , zpatne sa viem k tomu dostat cez Menu - plugins - Prohledavac medii .

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Leden 2014 - 22:17 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 19.Duben 2011 - 20:53
Příspěvky: 59
satelitni prijimac: IPBOX 9900, ARIVA 250
Místo/Bydliště: Plzeň
este jedna dodelavcicka...obcas na par sekund vypadne zvuk a pak zase jede nejakej TIP??

jinac verzi se mrknu az u taty budu...

_________________
VU+ ZERO / IPBOX 9900 / parabola 100cm / 3 x twin LNB
28,2E + 23,5E + 19,2E


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Leden 2014 - 22:49 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 13.Červen 2008 - 17:49
Příspěvky: 22
Poděkoval: 1 krát
revis napsal:
tak som to teraz vyskusal
na usb disk som dal 5 fotografii s priponou *.ujeg .
pripojil som do usb v boxe . box detekoval usb disk a ponukol zobrazenie fotografii - presne pod tymto nazvom .
dal som OK a fotografie sa zobrazili .
tazke neviem ako to nejde.
aku priponu maju tvoje photo na disku ?

Inak , ak zrusim moznost prehravania fotografii , zpatne sa viem k tomu dostat cez Menu - plugins - Prohledavac medii .



Většina fotek je JPEG, ujeg ani neznam.. Mozna proto.. Me to detekuje taky OK. Ale ukaze pouze filmy, foto vubec,pouze nazev adresare. Zkousel jsem 3x ruzne usb a 2x HDD. Nevim.. Nevadi, budu zkouset dale.. Děkuji..


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 126 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 4 57 Další

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk