e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 19.Březen 2019 - 10:07

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 126 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 4 57 Další
Autor Zpráva
PříspěvekOdeslal: 15.Leden 2014 - 22:51 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17048
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 97 krát
jpeg - to bol preklep .

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Leden 2014 - 23:17 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 13.Červen 2008 - 17:49
Příspěvky: 22
Poděkoval: 1 krát
Ahoj revis,
Menu - plugins - Prohledavac medii
Žádná možnost povolení fotek..
Zítra vyfotím screens a pošlu..
Děkuji.
oskarenko


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 16.Leden 2014 - 2:32 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 18.Leden 2013 - 19:02
Příspěvky: 12
Máš nahraný plugin přehrávač obrázků?
MeddiaPlayer2 zobrazovat fotky neumí.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 16.Leden 2014 - 6:52 
Offline
Expert fóra
Expert fóra
Avatar uživatele

Registrován: 02.Listopad 2007 - 15:04
Příspěvky: 948
Místo/Bydliště: jižničechy
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 59 krát
Rici.S napsal:
Máš nahraný plugin přehrávač obrázků?
MeddiaPlayer2 zobrazovat fotky neumí.

Umí přehravat jen jpeg / bmp ne .


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
ULTIMO-HD @ Vu+ ULTIMO 4K/DVB-S2X/DVB-S2_ZIDOO-X9S_ LCD SPF-107H
PARABOLY 2xT_90 / motor SuperTack-II-středoavá 180+140 + 16 LBN q
LG 75UH855v / yamaha rx‑a2060 / 7.1.2
skype:emilsat


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 16.Leden 2014 - 9:03 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 10.Únor 2011 - 22:36
Příspěvky: 85
Poděkoval: 4 krát
Cavte tak som vcera skusal rozbehat moj Vitamin ale neuspesne. Stale ostavam pri tom ze bez zapnutej openbox S1 na dolnom poschodi je Vitamin bez signalu :(

Prikladam screen pre lepsiu pochopenie.
PS: revis to otocenie vydlice v zasuvke nepomohlo.

Vitamin_s_vypnutym_S1
Obrázek

Vitamin_so_zapnutym_S1
Obrázek

Openbox S1
Obrázek


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 16.Leden 2014 - 9:18 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17048
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 97 krát
Tuner vo Vitamine nenapaja LNB konvertor. V takomto pripade je logicke, ze nejake otocenie vidlice pomoct nemohlo .
Vypadlo ti napajanie LNB (podla obrazku 18V) na vitamine.
To je ale hw zavada, ktoru treba riesit cez servis. Samozrejme,ze v takomto pripade je zbytocne opisovat zavadu .
Ked uz sme pri tom opise.
Ak by bol pouzity spravny typ prepinaca a spravne zapojene LNB , nieje mozne, aby prijimac Openbox dokazal napajat aj Vitamin. U teba to tak jednoznacne je. Takze plati to , co som pisal vyssie. Nechceny dar je nechceny dar a nieje vobec vhodne nasilu sa ho drzat.

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 16.Leden 2014 - 9:57 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 10.Únor 2011 - 22:36
Příspěvky: 85
Poděkoval: 4 krát
revis napsal:
Tuner vo Vitamine nenapaja LNB konvertor. V takomto pripade je logicke, ze nejake otocenie vidlice pomoct nemohlo .
Vypadlo ti napajanie LNB (podla obrazku 18V) na vitamine.
To je ale hw zavada, ktoru treba riesit cez servis. Samozrejme,ze v takomto pripade je zbytocne opisovat zavadu .
Ked uz sme pri tom opise.
Ak by bol pouzity spravny typ prepinaca a spravne zapojene LNB , nieje mozne, aby prijimac Openbox dokazal napajat aj Vitamin. U teba to tak jednoznacne je. Takze plati to , co som pisal vyssie. Nechceny dar je nechceny dar a nieje vobec vhodne nasilu sa ho drzat.


Ok takze navrhujes reklamaciu ? Akkurat som nad tym rozmyslal ze ked pridem dnes domov zmeram box ci vobec dava niake napatie pre LNB. No dufam ze v Ellane nebudu vymyslat s pripadnou reklamacou nakolko som im tento problem avizoval hned v prvi den jak to prislo a taka vec ze odpojit box pred montazou je samozrejma. Takze z mojej strany niaky skrat nehrozil.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 16.Leden 2014 - 10:20 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17048
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 97 krát
jasne ze reklamovat
Ale zavolaj si aj technika na montaze, nech ti najde problem v napajani LNB cez Openbox. Twin konvektory su totiz samostatne ,galvanicky spojene cez nulovy potencial, nieje mozne, aby napajanie jednej casti LNB sa prenieslo na druhu neaktivnu cast LNB .
Ak bol prijimac v case nakupu v poriadku , napajanie tuneru vo vitamine si zrusil po pripojeni do tvojej instalacie ty. Na vitamine bol zvoleny program napr. CT24 (vertikal 13V) a na openboxe markiza (horizontal 18V) . Samozrejme, ze pri takomto zapojeni musel tuner vo vitamine klaknut.

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 16.Leden 2014 - 10:28 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 10.Únor 2011 - 22:36
Příspěvky: 85
Poděkoval: 4 krát
Aha uz mi to je jasne. Doma to premeram a skusim teda zmerat jak napatie na Vitamine ci tam vobec nieco nemaram , a zmeram aj kabel smerom LNB vitamin ci nedava Openbox cez LNB napatie aj do vitaminu. Ale nejde mi dohlavy to ze ked som kupil vytamin tak som tam mal pred tym napojeny Openbox S7 ktory som vypol, prehodil box a zapol vitamin. Ak by bolo vadne LNB tak by mi predchodca vitaminu cize S7cka klakla uz pred rokom.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 16.Leden 2014 - 10:41 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 14.Leden 2009 - 21:30
Příspěvky: 327
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 11 krát
Skoro mi to pripomina, že ten vitamin jede přes loop a ne samostatný kabel

_________________
VU zero+, Formuler F4, Zgemma H9S


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 16.Leden 2014 - 10:42 
Offline
Expert fóra
Expert fóra
Avatar uživatele

Registrován: 02.Listopad 2007 - 15:04
Příspěvky: 948
Místo/Bydliště: jižničechy
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 59 krát
Fl4k napsal:
Aha uz mi to je jasne. Doma to premeram a skusim teda zmerat jak napatie na Vitamine ci tam vobec nieco nemaram , a zmeram aj kabel smerom LNB vitamin ci nedava Openbox cez LNB napatie aj do vitaminu. Ale nejde mi dohlavy to ze ked som kupil vytamin tak som tam mal pred tym napojeny Openbox S7 ktory som vypol, prehodil box a zapol vitamin. Ak by bolo vadne LNB tak by mi predchodca vitaminu cize S7cka klakla uz pred rokom.

Nedavno jsem řešíil podobní problém ( hd-box + vitamin ) vitamin šel hdbox vypadaval nebo šla jedna polarizave myslim že 18v . Byl použit Inverto RED Twin . Vyměnil jsem a vše bylo v pořadku ...... Otazka je jak je to vše zapojene ?

_________________
ULTIMO-HD @ Vu+ ULTIMO 4K/DVB-S2X/DVB-S2_ZIDOO-X9S_ LCD SPF-107H
PARABOLY 2xT_90 / motor SuperTack-II-středoavá 180+140 + 16 LBN q
LG 75UH855v / yamaha rx‑a2060 / 7.1.2
skype:emilsat


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 16.Leden 2014 - 12:59 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 10.Únor 2011 - 22:36
Příspěvky: 85
Poděkoval: 4 krát
Je to taketo LNB mozno aj presne toto niesom si isty nekupoval som ho ja.
http://www.satelity.ellano.sk/21193/meg ... n-lnb.html

V jednom je S1 Openbox v druhom Vitamin. Oba maju vzdialenost od LNB cca 20m.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 16.Leden 2014 - 13:37 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 14.Leden 2009 - 21:30
Příspěvky: 327
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 11 krát
Tak ještě skus prohodit mašiny, dej vitamin misto showboxu

_________________
VU zero+, Formuler F4, Zgemma H9S


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 16.Leden 2014 - 17:46 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 10.Únor 2011 - 22:36
Příspěvky: 85
Poděkoval: 4 krát
rada napsal:
Tak ještě skus prohodit mašiny, dej vitamin misto showboxu


Jo vecer okolo 9tej sa ozvem budem mat konecne nato volne 3dni nech to mozem poriadne poprehadzovat premerat a tak.

Revis co sa tyka boxu ked som ho rozbalil z krabice mordoval som sa asi hodinu snim lebo nesiel signal. Ked to moja polovicka vzdala tak si isla zapnut druhu telku a zrazu som bol vyteseny ze mi to nabehlo. No vytriezvel som ked sme sli spat a S1 sme vypli vitamin skoncil, Az v tedy som zistil ze to asi bude mat navzajom suvis. Takze pokial je vadny tak najskor od vyrobi. Uvidime ci sa vecer s niecim pohnem.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 16.Leden 2014 - 22:09 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 10.Únor 2011 - 22:36
Příspěvky: 85
Poděkoval: 4 krát
Dakujem vsetkym. Problem vyrieseny. Pokazene LNB. Premeral som boxi davaju napatie ako maju. Odpor v kabloch je ok. No ked som prehodil boxi tak pre zmenu nejde openbox S1 takze chyba je v LNBcku.

Zajtra sa chystam kupovat nove. Mate niaky typ na kvalitne LNB ? Single cisto len na 23.5 astru a na 2 STB.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 16.Leden 2014 - 23:24 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17048
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 97 krát
spolahlive su invacom lnb :arrow: http://www.pricemania.sk/katalog/lnb-ko ... y/invacom/

igelitaky - tam je vsetko na jedno kopyto .

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 17.Leden 2014 - 2:12 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 10.Únor 2011 - 22:36
Příspěvky: 85
Poděkoval: 4 krát
Po neustalom skusani vitaminu som natrafil na novy problem. Nefunguje sleep timer. Nastavit ide no ked uz ma prist k vypnutiu do stand by odpocitaju sa sekundy do 0. A nasledme sa nic nedeje. Robi to aj vam ?


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 17.Leden 2014 - 7:06 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 03.Květen 2009 - 17:26
Příspěvky: 1323
Místo/Bydliště: Portlaoise
Poděkováno: 61 krát
Vše funguje (u mě) jak má. Přes blue panel dám možnost volby "1 Sleep timer" a zvolím možnost "Shutdown after current event". Co není úplně přesně se pokusím vysvětlit: Podle EPG pořad končí za 3 minuty. Když si nastavíš, aby se Ti přijímač vypnul po skončení události, tak Ti vyskočí na obrazovce ohlášení, že časovač pro vypnutí byl aktivován a bude vypnut za 9 minut. Po těchto 9 minutách se vypne. Jinými slovy, nevypne se ihned po ukončení pořadu, ale právě po těch 9-ti minutách.

Poznámka: po těchto 9-ti minutách ti na obrazovce vyskočí opět ohlášení, že přístroj bude vypnut a začnou Ti odpočitávat sekundy do vypnutí. Je to proto, protože se třeba rozmyslíš, že ještě nejdeš spát a jednoduše jej zrušíš. V opačném případě se samozřejmě vypne.

Funguje Ti to alespoň takto, nebo Ti Sleep Timer nejde absolutně vůbec?

_________________
----------------------------------------
Raspberry Pi 3 Model B 64-bit
HD-BOX Enibox, openATV
VU+ ZERO, openATV
Prismcube Ruby, Black Hole
Showbox 5000HD, openATV
AB IPBox 91/55/99/9900HD

----------------------------------------


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 17.Leden 2014 - 14:34 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 10.Únor 2011 - 22:36
Příspěvky: 85
Poděkoval: 4 krát
Ano v tomto problem nieje vsetko je ok ale pozor len pokial nastavujes Shutdown. Cize uplne vypnutie. Pokial ale nastavis Standby after priklad 15min. Tak je cely proces uplne rovnaky ako si opisoval akkuraz ze ked zacne odpocet kde mas moznost si rozmysliet vypnutie a skonci tento odpocet namiesto vypnutie do Standby tabulka zmizne a program bezi dalej. Dva dni mi tak vlasne isla TV od vecera do rana. Ale dnes som nastavil Shutdown a to vyplo. Akkurat ze uplne takze nasledujuce zapnutie trvalo cca 3min. co by mi nevadilo ale ked je uplne vypnuty tak mi asi nenahra napr. programi nastavene pocas dna ked som v praci. Nato musi byt asi v standby.

Tu to je : http://www.youtube.com/watch?v=4xGRyGg5vZw


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 17.Leden 2014 - 15:54 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 23.Leden 2009 - 20:58
Příspěvky: 330
Poděkováno: 4 krát
Fl4k napsal:
Mate niaky typ na kvalitne LNB ? Single cisto len na 23.5 astru a na 2 STB.

Všetko sa môže pokaziť a nič netrvá večne. Ak sa jeden konvertor pokazí, to ešte neznamená, že výrobca je zlý.
Ja mám s Invertom dobré skúsenosti. Teraz používam Inverto Quad Balck Premium (pripojené 3 prijímače), predtým som mal Inverto Twin Red. Funkčnosť a životnosť bez problémov.

Na 2 STB potrebuješ Twin.

_________________
HD-Box 9105+, Showbox E2 256 Pro, Dreamsky NXP-256, motor DG-380


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 126 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 4 57 Další

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk