AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)
http://www.ab-forum.info/

ShowBox 5000 HD Vitamin 256MB Enigma 2 PRO
http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?f=223&t=56681
Stránka 3 z 7

Autor:  revis [ 15.Leden 2014 - 22:51 ]
Předmět příspěvku:  Re: ShowBox 5000 HD Vitamin 256MB Enigma 2 PRO

jpeg - to bol preklep .

Autor:  oskarenko [ 15.Leden 2014 - 23:17 ]
Předmět příspěvku:  Re: ShowBox 5000 HD Vitamin 256MB Enigma 2 PRO

Ahoj revis,
Menu - plugins - Prohledavac medii
Žádná možnost povolení fotek..
Zítra vyfotím screens a pošlu..
Děkuji.
oskarenko

Autor:  Rici.S [ 16.Leden 2014 - 2:32 ]
Předmět příspěvku:  Re: ShowBox 5000 HD Vitamin 256MB Enigma 2 PRO

Máš nahraný plugin přehrávač obrázků?
MeddiaPlayer2 zobrazovat fotky neumí.

Autor:  emilsat [ 16.Leden 2014 - 6:52 ]
Předmět příspěvku:  Re: ShowBox 5000 HD Vitamin 256MB Enigma 2 PRO

Rici.S napsal:
Máš nahraný plugin přehrávač obrázků?
MeddiaPlayer2 zobrazovat fotky neumí.

Umí přehravat jen jpeg / bmp ne .

Autor:  Fl4k [ 16.Leden 2014 - 9:03 ]
Předmět příspěvku:  Re: ShowBox 5000 HD Vitamin 256MB Enigma 2 PRO

Cavte tak som vcera skusal rozbehat moj Vitamin ale neuspesne. Stale ostavam pri tom ze bez zapnutej openbox S1 na dolnom poschodi je Vitamin bez signalu :(

Prikladam screen pre lepsiu pochopenie.
PS: revis to otocenie vydlice v zasuvke nepomohlo.

Vitamin_s_vypnutym_S1
Obrázek

Vitamin_so_zapnutym_S1
Obrázek

Openbox S1
Obrázek

Autor:  revis [ 16.Leden 2014 - 9:18 ]
Předmět příspěvku:  Re: ShowBox 5000 HD Vitamin 256MB Enigma 2 PRO

Tuner vo Vitamine nenapaja LNB konvertor. V takomto pripade je logicke, ze nejake otocenie vidlice pomoct nemohlo .
Vypadlo ti napajanie LNB (podla obrazku 18V) na vitamine.
To je ale hw zavada, ktoru treba riesit cez servis. Samozrejme,ze v takomto pripade je zbytocne opisovat zavadu .
Ked uz sme pri tom opise.
Ak by bol pouzity spravny typ prepinaca a spravne zapojene LNB , nieje mozne, aby prijimac Openbox dokazal napajat aj Vitamin. U teba to tak jednoznacne je. Takze plati to , co som pisal vyssie. Nechceny dar je nechceny dar a nieje vobec vhodne nasilu sa ho drzat.

Autor:  Fl4k [ 16.Leden 2014 - 9:57 ]
Předmět příspěvku:  Re: ShowBox 5000 HD Vitamin 256MB Enigma 2 PRO

revis napsal:
Tuner vo Vitamine nenapaja LNB konvertor. V takomto pripade je logicke, ze nejake otocenie vidlice pomoct nemohlo .
Vypadlo ti napajanie LNB (podla obrazku 18V) na vitamine.
To je ale hw zavada, ktoru treba riesit cez servis. Samozrejme,ze v takomto pripade je zbytocne opisovat zavadu .
Ked uz sme pri tom opise.
Ak by bol pouzity spravny typ prepinaca a spravne zapojene LNB , nieje mozne, aby prijimac Openbox dokazal napajat aj Vitamin. U teba to tak jednoznacne je. Takze plati to , co som pisal vyssie. Nechceny dar je nechceny dar a nieje vobec vhodne nasilu sa ho drzat.


Ok takze navrhujes reklamaciu ? Akkurat som nad tym rozmyslal ze ked pridem dnes domov zmeram box ci vobec dava niake napatie pre LNB. No dufam ze v Ellane nebudu vymyslat s pripadnou reklamacou nakolko som im tento problem avizoval hned v prvi den jak to prislo a taka vec ze odpojit box pred montazou je samozrejma. Takze z mojej strany niaky skrat nehrozil.

Autor:  revis [ 16.Leden 2014 - 10:20 ]
Předmět příspěvku:  Re: ShowBox 5000 HD Vitamin 256MB Enigma 2 PRO

jasne ze reklamovat
Ale zavolaj si aj technika na montaze, nech ti najde problem v napajani LNB cez Openbox. Twin konvektory su totiz samostatne ,galvanicky spojene cez nulovy potencial, nieje mozne, aby napajanie jednej casti LNB sa prenieslo na druhu neaktivnu cast LNB .
Ak bol prijimac v case nakupu v poriadku , napajanie tuneru vo vitamine si zrusil po pripojeni do tvojej instalacie ty. Na vitamine bol zvoleny program napr. CT24 (vertikal 13V) a na openboxe markiza (horizontal 18V) . Samozrejme, ze pri takomto zapojeni musel tuner vo vitamine klaknut.

Autor:  Fl4k [ 16.Leden 2014 - 10:28 ]
Předmět příspěvku:  Re: ShowBox 5000 HD Vitamin 256MB Enigma 2 PRO

Aha uz mi to je jasne. Doma to premeram a skusim teda zmerat jak napatie na Vitamine ci tam vobec nieco nemaram , a zmeram aj kabel smerom LNB vitamin ci nedava Openbox cez LNB napatie aj do vitaminu. Ale nejde mi dohlavy to ze ked som kupil vytamin tak som tam mal pred tym napojeny Openbox S7 ktory som vypol, prehodil box a zapol vitamin. Ak by bolo vadne LNB tak by mi predchodca vitaminu cize S7cka klakla uz pred rokom.

Autor:  rada [ 16.Leden 2014 - 10:41 ]
Předmět příspěvku:  Re: ShowBox 5000 HD Vitamin 256MB Enigma 2 PRO

Skoro mi to pripomina, že ten vitamin jede přes loop a ne samostatný kabel

Autor:  emilsat [ 16.Leden 2014 - 10:42 ]
Předmět příspěvku:  Re: ShowBox 5000 HD Vitamin 256MB Enigma 2 PRO

Fl4k napsal:
Aha uz mi to je jasne. Doma to premeram a skusim teda zmerat jak napatie na Vitamine ci tam vobec nieco nemaram , a zmeram aj kabel smerom LNB vitamin ci nedava Openbox cez LNB napatie aj do vitaminu. Ale nejde mi dohlavy to ze ked som kupil vytamin tak som tam mal pred tym napojeny Openbox S7 ktory som vypol, prehodil box a zapol vitamin. Ak by bolo vadne LNB tak by mi predchodca vitaminu cize S7cka klakla uz pred rokom.

Nedavno jsem řešíil podobní problém ( hd-box + vitamin ) vitamin šel hdbox vypadaval nebo šla jedna polarizave myslim že 18v . Byl použit Inverto RED Twin . Vyměnil jsem a vše bylo v pořadku ...... Otazka je jak je to vše zapojene ?

Autor:  Fl4k [ 16.Leden 2014 - 12:59 ]
Předmět příspěvku:  Re: ShowBox 5000 HD Vitamin 256MB Enigma 2 PRO

Je to taketo LNB mozno aj presne toto niesom si isty nekupoval som ho ja.
http://www.satelity.ellano.sk/21193/meg ... n-lnb.html

V jednom je S1 Openbox v druhom Vitamin. Oba maju vzdialenost od LNB cca 20m.

Autor:  rada [ 16.Leden 2014 - 13:37 ]
Předmět příspěvku:  Re: ShowBox 5000 HD Vitamin 256MB Enigma 2 PRO

Tak ještě skus prohodit mašiny, dej vitamin misto showboxu

Autor:  Fl4k [ 16.Leden 2014 - 17:46 ]
Předmět příspěvku:  Re: ShowBox 5000 HD Vitamin 256MB Enigma 2 PRO

rada napsal:
Tak ještě skus prohodit mašiny, dej vitamin misto showboxu


Jo vecer okolo 9tej sa ozvem budem mat konecne nato volne 3dni nech to mozem poriadne poprehadzovat premerat a tak.

Revis co sa tyka boxu ked som ho rozbalil z krabice mordoval som sa asi hodinu snim lebo nesiel signal. Ked to moja polovicka vzdala tak si isla zapnut druhu telku a zrazu som bol vyteseny ze mi to nabehlo. No vytriezvel som ked sme sli spat a S1 sme vypli vitamin skoncil, Az v tedy som zistil ze to asi bude mat navzajom suvis. Takze pokial je vadny tak najskor od vyrobi. Uvidime ci sa vecer s niecim pohnem.

Autor:  Fl4k [ 16.Leden 2014 - 22:09 ]
Předmět příspěvku:  Re: ShowBox 5000 HD Vitamin 256MB Enigma 2 PRO

Dakujem vsetkym. Problem vyrieseny. Pokazene LNB. Premeral som boxi davaju napatie ako maju. Odpor v kabloch je ok. No ked som prehodil boxi tak pre zmenu nejde openbox S1 takze chyba je v LNBcku.

Zajtra sa chystam kupovat nove. Mate niaky typ na kvalitne LNB ? Single cisto len na 23.5 astru a na 2 STB.

Autor:  revis [ 16.Leden 2014 - 23:24 ]
Předmět příspěvku:  Re: ShowBox 5000 HD Vitamin 256MB Enigma 2 PRO

spolahlive su invacom lnb :arrow: http://www.pricemania.sk/katalog/lnb-ko ... y/invacom/

igelitaky - tam je vsetko na jedno kopyto .

Autor:  Fl4k [ 17.Leden 2014 - 2:12 ]
Předmět příspěvku:  Re: ShowBox 5000 HD Vitamin 256MB Enigma 2 PRO

Po neustalom skusani vitaminu som natrafil na novy problem. Nefunguje sleep timer. Nastavit ide no ked uz ma prist k vypnutiu do stand by odpocitaju sa sekundy do 0. A nasledme sa nic nedeje. Robi to aj vam ?

Autor:  k.o.h.u.t. [ 17.Leden 2014 - 7:06 ]
Předmět příspěvku:  Re: ShowBox 5000 HD Vitamin 256MB Enigma 2 PRO

Vše funguje (u mě) jak má. Přes blue panel dám možnost volby "1 Sleep timer" a zvolím možnost "Shutdown after current event". Co není úplně přesně se pokusím vysvětlit: Podle EPG pořad končí za 3 minuty. Když si nastavíš, aby se Ti přijímač vypnul po skončení události, tak Ti vyskočí na obrazovce ohlášení, že časovač pro vypnutí byl aktivován a bude vypnut za 9 minut. Po těchto 9 minutách se vypne. Jinými slovy, nevypne se ihned po ukončení pořadu, ale právě po těch 9-ti minutách.

Poznámka: po těchto 9-ti minutách ti na obrazovce vyskočí opět ohlášení, že přístroj bude vypnut a začnou Ti odpočitávat sekundy do vypnutí. Je to proto, protože se třeba rozmyslíš, že ještě nejdeš spát a jednoduše jej zrušíš. V opačném případě se samozřejmě vypne.

Funguje Ti to alespoň takto, nebo Ti Sleep Timer nejde absolutně vůbec?

Autor:  Fl4k [ 17.Leden 2014 - 14:34 ]
Předmět příspěvku:  Re: ShowBox 5000 HD Vitamin 256MB Enigma 2 PRO

Ano v tomto problem nieje vsetko je ok ale pozor len pokial nastavujes Shutdown. Cize uplne vypnutie. Pokial ale nastavis Standby after priklad 15min. Tak je cely proces uplne rovnaky ako si opisoval akkuraz ze ked zacne odpocet kde mas moznost si rozmysliet vypnutie a skonci tento odpocet namiesto vypnutie do Standby tabulka zmizne a program bezi dalej. Dva dni mi tak vlasne isla TV od vecera do rana. Ale dnes som nastavil Shutdown a to vyplo. Akkurat ze uplne takze nasledujuce zapnutie trvalo cca 3min. co by mi nevadilo ale ked je uplne vypnuty tak mi asi nenahra napr. programi nastavene pocas dna ked som v praci. Nato musi byt asi v standby.

Tu to je : http://www.youtube.com/watch?v=4xGRyGg5vZw

Autor:  emge [ 17.Leden 2014 - 15:54 ]
Předmět příspěvku:  Re: ShowBox 5000 HD Vitamin 256MB Enigma 2 PRO

Fl4k napsal:
Mate niaky typ na kvalitne LNB ? Single cisto len na 23.5 astru a na 2 STB.

Všetko sa môže pokaziť a nič netrvá večne. Ak sa jeden konvertor pokazí, to ešte neznamená, že výrobca je zlý.
Ja mám s Invertom dobré skúsenosti. Teraz používam Inverto Quad Balck Premium (pripojené 3 prijímače), predtým som mal Inverto Twin Red. Funkčnosť a životnosť bez problémov.

Na 2 STB potrebuješ Twin.

Stránka 3 z 7 Všechny časy jsou v UTC+01:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/