e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 17.Prosinec 2018 - 7:32

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 139 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Capitol enigma2
PříspěvekOdeslal: 30.Listopad 2014 - 20:08 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 29.Říjen 2007 - 19:47
Příspěvky: 98
Poděkováno: 17 krát
Jak to tady pročítám tak se zde řeší nepodstatné věci.Nedávno jsem instaloval Mascom 2600 a pukal též.Spíše by se měly řešit závažnější věci které ovlivňují chod přijímače.Při zkoušce Capitolu jednou zelená smrt a 3x zamrznutý přijímač na Čt hd1.Použit přednainstalovaný oscam ICE od Sapra a podruhé plugin 7266 z fed serveru.Můj závěr je ten,že nevím co vlastně testovat když není k dispozici žádný jiný oscam pro Capitol.Na foru se psalo že se nějaký oscam dolaďuje ale zatím asi není k dispozici.Ještě na závěr nejde vypnout modrá led on/of.Takže návrat zpět na talisman.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Capitol enigma2
PříspěvekOdeslal: 30.Listopad 2014 - 20:32 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 05.Srpen 2013 - 13:16
Příspěvky: 3190
satelitni prijimac: Vu4k; DM820; Šrotbox5000
Poděkováno: 6 krát
jirkav23 napsal:
Jak to tady pročítám tak se zde řeší nepodstatné věci.Nedávno jsem instaloval Mascom 2600 a pukal též.Spíše by se měly řešit závažnější věci které ovlivňují chod přijímače.Při zkoušce Capitolu jednou zelená smrt a 3x zamrznutý přijímač na Čt hd1.Použit přednainstalovaný oscam ICE od Sapra a podruhé plugin 7266 z fed serveru.Můj závěr je ten,že nevím co vlastně testovat když není k dispozici žádný jiný oscam pro Capitol.Na foru se psalo že se nějaký oscam dolaďuje ale zatím asi není k dispozici.Ještě na závěr nejde vypnout modrá led on/of.Takže návrat zpět na talisman.


a co tak skompilovat si svoj a len s tym co potrebujes, hmm ?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Capitol enigma2
PříspěvekOdeslal: 30.Listopad 2014 - 22:18 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17065
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 96 krát
USB verzia je taka, ze prestane dekodovat aj na TA3 , bez spusteneho oscamu ,alebo mgcamdu , tazke asi ina verzia oscamu neije potrebna a keby aj hned bola, je na druhej strane tohto vlakna odkaz .

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Capitol enigma2
PříspěvekOdeslal: 30.Listopad 2014 - 22:24 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 05.Srpen 2013 - 13:16
Příspěvky: 3190
satelitni prijimac: Vu4k; DM820; Šrotbox5000
Poděkováno: 6 krát
revis napsal:
USB verzia je taka, ze prestane dekodovat aj na TA3 , bez spusteneho oscamu ,alebo mgcamdu , tazke asi ina verzia oscamu neije potrebna a keby aj hned bola, je na druhej strane tohto vlakna odkaz .


to fakt nejdu ani FTA ? kde je problem ? dvbapi naviazane na oscam ?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Capitol enigma2
PříspěvekOdeslal: 30.Listopad 2014 - 22:27 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17065
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 96 krát
nie . oscam som vypol, normalne zamrzol na ta3 . pukne zvuk a je tma. ale ja mam usb verziu, takze asi tak.
a jirka uz na tom pracuje.

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Capitol enigma2
PříspěvekOdeslal: 09.Prosinec 2014 - 18:03 
Offline
Expert fóra
Expert fóra
Avatar uživatele

Registrován: 02.Listopad 2007 - 15:04
Příspěvky: 950
Místo/Bydliště: jižničechy
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 58 krát
dlhe_pole napsal:
liborek3 napsal:
mám tv lg,a v ložnici z Teska techniku,když je to propojeno přes hdmi tak to zejména na hd kanálech praská zvuk,jelikož jsem si myslel že to dělá přes hdmi tak jsem čekal na novou enigmu s tím že pak bude problém odstraněn,a jelikož jsem si koupil domácí kino,tak jsem si to propojil přes optiku přímo z showboxu do kina a praská zvuk jak z gramce,tudíž ani ta tv s tím nemá co společného,tak ze mě nedělej blbce, na reklamaci už to bylo,tak jak jsem to tam poslal, tak to i poslali zpět.
ale co se týče stability tak je to v pořádku,protože se mi nestává že bych k tumu 3x za večer musel stoupat a restartovat to kolébkou,tedy po dvou dnech spokojenost. :)


no ty vole vono to bude nejspis problem toho ze to je z tešča vot anglickyho žida !!
probuh vzdyd do tesca davaji vždy 3 tridu to jest nepodarky co bezne nejde prodat v prodejne nebo v eshopu a taky tak reklamovane kusy, páč tam to žgrlici socky koupi..
to jsi fakt na tom tak zle ze musis kupovat v tešču ?

( dlhe_pole ) : 60" LG 60PZ950 koupena ve specialke a taky je tam praskaní jak u Talismanu i Capitol .
Ale maš pravdu v tom ze Tesko a podobne prodejní prosavají ( repas ) ...

_________________
ULTIMO-HD @ Vu+ ULTIMO 4K/DVB-S2X/DVB-S2_ZIDOO-X9S_ LCD SPF-107H
PARABOLY 2xT_90 / motor SuperTack-II-středoavá 180+140 + 16 LBN q
LG 75UH855v / PioneerVSX-1131
skype:emilsat


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Capitol enigma2
PříspěvekOdeslal: 09.Prosinec 2014 - 18:30 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 05.Srpen 2013 - 13:16
Příspěvky: 3190
satelitni prijimac: Vu4k; DM820; Šrotbox5000
Poděkováno: 6 krát
emilsat napsal:
( dlhe_pole ) : 60" LG 60PZ950 koupena ve specialke a taky je tam praskaní jak u Talismanu i Capitol .
Ale maš pravdu v tom ze Tesko a podobne prodejní prosavají ( repas ) ...


aa co PKT-cko ? skusal si ?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Capitol enigma2
PříspěvekOdeslal: 09.Prosinec 2014 - 18:43 
Offline
Expert fóra
Expert fóra
Avatar uživatele

Registrován: 02.Listopad 2007 - 15:04
Příspěvky: 950
Místo/Bydliště: jižničechy
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 58 krát
dlhe_pole napsal:
emilsat napsal:
( dlhe_pole ) : 60" LG 60PZ950 koupena ve specialke a taky je tam praskaní jak u Talismanu i Capitol .
Ale maš pravdu v tom ze Tesko a podobne prodejní prosavají ( repas ) ...


aa co PKT-cko ? skusal si ?

Já se musím přiznat že ne , mam ho tady na hraní a skoušení . Ale měl jsem origo img a tam zadne pukani nebo praskani není . :poklona:

_________________
ULTIMO-HD @ Vu+ ULTIMO 4K/DVB-S2X/DVB-S2_ZIDOO-X9S_ LCD SPF-107H
PARABOLY 2xT_90 / motor SuperTack-II-středoavá 180+140 + 16 LBN q
LG 75UH855v / PioneerVSX-1131
skype:emilsat


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Capitol enigma2
PříspěvekOdeslal: 09.Prosinec 2014 - 20:57 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17065
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 96 krát
Enigma2 - Capitol 09.12.2014

test verzia

flash verzia (NAND 256) :arrow: Tu klikni pre stiahnutie

usb verzia :arrow: Tu klikni pre stiahnutie

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Capitol enigma2
PříspěvekOdeslal: 09.Prosinec 2014 - 21:24 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 11.Únor 2013 - 16:55
Příspěvky: 33
hello revis thank you I hope soon for HD_BOX thanks.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Capitol enigma2
PříspěvekOdeslal: 10.Prosinec 2014 - 2:11 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 12.Listopad 2006 - 14:44
Příspěvky: 160
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 2 krát
Otestoval jsem flash verzi. Nenaběhne mi obraz ani EPG, nikde ani na FTA programech. Tuner detekuje signál i BER je 0. Po návratu na Talisman vše funkční.

_________________
SHOWBOX-Vitamin, HDBOX FS-7119HD, Parabola offset 120/140, rozsah družic 80E až 45W, mini ITX - Linux server, Desktop PCLinuxOS


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Capitol enigma2
PříspěvekOdeslal: 10.Prosinec 2014 - 12:49 
Offline
Expert fóra
Expert fóra
Avatar uživatele

Registrován: 02.Listopad 2007 - 15:04
Příspěvky: 950
Místo/Bydliště: jižničechy
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 58 krát
pecou napsal:
Otestoval jsem flash verzi. Nenaběhne mi obraz ani EPG, nikde ani na FTA programech. Tuner detekuje signál i BER je 0. Po návratu na Talisman vše funkční.

Ale ale vše jde !


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
ULTIMO-HD @ Vu+ ULTIMO 4K/DVB-S2X/DVB-S2_ZIDOO-X9S_ LCD SPF-107H
PARABOLY 2xT_90 / motor SuperTack-II-středoavá 180+140 + 16 LBN q
LG 75UH855v / PioneerVSX-1131
skype:emilsat


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Capitol enigma2
PříspěvekOdeslal: 10.Prosinec 2014 - 18:02 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 12.Listopad 2006 - 14:44
Příspěvky: 160
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 2 krát
Přesto musím nesouhlasit, alespoň v mém případě.

1) nainstaluji E2 Capitol
2) v průvodci vyberu 23.5 vč. settingu pro 23.5
3) po skončení průvodce přepnu na čt24, ouha jde
4) nahraji zazálohovaný setting z talismanu, hm nejde
vrtá mi to hlavou
5) dám tovární nastavení, projdu průvodcem, nahraji předdefinovaný setting 23.5
6) přepnu na čt24, zase jde
7) restartnu E2 (jen E2 nebo celý box - nezáleží)
8) přepnu na čt24, hm nejde
opět mi to vrtá hlavou
9) dám tovární nastavení, projdu průvodcem, nahraji předdefinovaný setting 23.5
10) přepnu na čt24, zase jde
opět ale jen do dalšího restartu, pak tma
signál na transpondéru zůstává detekován beze změny, jen není obraz a nenačte EPG
vyskočí hláška
žádná data na transpondéru!
vypršel časový limit čtení PAT

PS: snad tento stručný postup stavu proč to nejde jak má pomůže ke zjištění problému
_______________

Doplněno:

Ještě jsem provedl čistou instalaci s předdefinovaným settingem 23.5e a zdá se že to nyní jde. Takže vzniká otázka co se změní po obnově ze zazálohovaného settingu z Talismanu.

_________________
SHOWBOX-Vitamin, HDBOX FS-7119HD, Parabola offset 120/140, rozsah družic 80E až 45W, mini ITX - Linux server, Desktop PCLinuxOS


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Capitol enigma2
PříspěvekOdeslal: 10.Prosinec 2014 - 18:46 
Offline
Expert fóra
Expert fóra
Avatar uživatele

Registrován: 02.Listopad 2007 - 15:04
Příspěvky: 950
Místo/Bydliště: jižničechy
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 58 krát
pecou napsal:
Přesto musím nesouhlasit, alespoň v mém případě.

1) nainstaluji E2 Capitol
2) v průvodci vyberu 23.5 vč. settingu pro 23.5
3) po skončení průvodce přepnu na čt24, ouha jde
4) nahraji zazálohovaný setting z talismanu, hm nejde
vrtá mi to hlavou
5) dám tovární nastavení, projdu průvodcem, nahraji předdefinovaný setting 23.5
6) přepnu na čt24, zase jde
7) restartnu E2 (jen E2 nebo celý box - nezáleží)
8) přepnu na čt24, hm nejde
opět mi to vrtá hlavou
9) dám tovární nastavení, projdu průvodcem, nahraji předdefinovaný setting 23.5
10) přepnu na čt24, zase jde
opět ale jen do dalšího restartu, pak tma
signál na transpondéru zůstává detekován beze změny, jen není obraz a nenačte EPG
vyskočí hláška
žádná data na transpondéru!
vypršel časový limit čtení PAT

PS: snad tento stručný postup stavu proč to nejde jak má pomůže ke zjištění problému
_______________

Doplněno:

Ještě jsem provedl čistou instalaci s předdefinovaným settingem 23.5e a zdá se že to nyní jde. Takže vzniká otázka co se změní po obnově ze zazálohovaného settingu z Talismanu.

Špatní seting z Talismanu nic víc ! myslím nahraní ! Proto ty jde s co je v Capitol E2 jsi ho neporušíl !

_________________
ULTIMO-HD @ Vu+ ULTIMO 4K/DVB-S2X/DVB-S2_ZIDOO-X9S_ LCD SPF-107H
PARABOLY 2xT_90 / motor SuperTack-II-středoavá 180+140 + 16 LBN q
LG 75UH855v / PioneerVSX-1131
skype:emilsat


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Capitol enigma2
PříspěvekOdeslal: 10.Prosinec 2014 - 18:56 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 12.Listopad 2006 - 14:44
Příspěvky: 160
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 2 krát
nakonec jsem to vyřešil zálohou nového settingu a v něm nahradil z talismanu pouze bouquets.tv a bouquets.radio a všechy userbouquet....
ostatní jsem nechal a tím se mi podařilo dostat do nového image můj setting
jako kdyby tam byla nějaká nekompatibilita v ostatních souborech z talismanu (z talismanu byl setting vygenerovaný těsně před instalaci capitolu), protože při návratu na talisman, co jsem udělal včera ten zazálohovaný setting v něm fungoval

_________________
SHOWBOX-Vitamin, HDBOX FS-7119HD, Parabola offset 120/140, rozsah družic 80E až 45W, mini ITX - Linux server, Desktop PCLinuxOS


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Capitol enigma2
PříspěvekOdeslal: 10.Prosinec 2014 - 19:46 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17065
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 96 krát
Ano pani, novy kernel enigmy vyzaduje ine indexovanie , preto zastarale settingy nefunguju .
Normalne ste ma naplasili , ja som omylom pichol do boxu koax, na ktorom je dvb-c a zhrozil som sa ,ze to nejde !
Fujtajbl !
To mi nerobte, sak som tu skoro skolaboval !
Vo final bude novy setting - skylink/cesko , aby ste nemuseli ani skenovat
pojde aj novy gstreamer a este cosi sa tam zmeni, ale vcul uz neviem .
A nespekulujte,ale testujte :)

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Capitol enigma2
PříspěvekOdeslal: 10.Prosinec 2014 - 21:31 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 12.Červen 2013 - 13:46
Příspěvky: 173
Poděkováno: 45 krát
pecou napsal:
nakonec jsem to vyřešil zálohou nového settingu a v něm nahradil z talismanu pouze bouquets.tv a bouquets.radio a všechy userbouquet....
ostatní jsem nechal a tím se mi podařilo dostat do nového image můj setting
jako kdyby tam byla nějaká nekompatibilita v ostatních souborech z talismanu (z talismanu byl setting vygenerovaný těsně před instalaci capitolu), protože při návratu na talisman, co jsem udělal včera ten zazálohovaný setting v něm fungoval

prilep jsem prosimte cely ten setting co ti nesel v capitol.

dik jirka


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Capitol enigma2
PříspěvekOdeslal: 10.Prosinec 2014 - 21:43 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 20.Červen 2008 - 21:17
Příspěvky: 92
satelitni prijimac: Dreamsky 7500
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 3 krát
Ja mám Talisman v boxe ale teraz bežím z USB verzia Capitol seting som použil rovnaký a ide normálne.Dnes som vypnul clear menu uvidím kolko pojde bez záseku.Inak keby občas nemrzol ide celkom dobre.Včera som skúšal Hyperion 4.5 ale samé pukanie aj na programoch ktore v Capitole ani nemrknú.

_________________
Dreamsky NXP 256 HD, Showbox Vitamin 5000 HD,Xtrend ET7500,Skylink 3x


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Capitol enigma2
PříspěvekOdeslal: 10.Prosinec 2014 - 22:02 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 14.Prosinec 2006 - 14:41
Příspěvky: 19
Ahoj Revis,
mysli sa pod Capitol E2 usb verziou NOR verzia? (teda je to pouzitelne aj v prijimacoch bez integrovanej rozsirenej pamate?) Dakujem. Milanmp
(dlhsie uz idem na enigma2-sapro-vitamin_usb_20131108. V podstate som spokojny, az na obcasny vypadok dekodovania Skylink karty (pomaha len CI restart))


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Capitol enigma2
PříspěvekOdeslal: 10.Prosinec 2014 - 22:05 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17065
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 96 krát
jasne, ja pouzivam len taku verziu . preto som dal odkaz aj na USB verziu .

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 139 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 Další

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk