AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)
http://www.ab-forum.info/

Výstup HDMI, nefunguje 720p & 1080i
http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?f=223&t=62477
Stránka 1 z 1

Autor:  k.o.h.u.t. [ 04.Duben 2015 - 23:07 ]
Předmět příspěvku:  Výstup HDMI, nefunguje 720p & 1080i

S jednim boxem se vyskytl nasledujici problem: pouze v rezimu HDMI vystupu a zobrazeni 720p a 1080i je obraz na HD kanalech okamzite blikajici, po nekolika sekundach je cerna obrazovka, nekdy se dokonce odpoji od TV, respektive TV nevidi vstup. Delaji to pouze HD kanaly, SD jsou v poradku. Pokud pri zvolenem vystupu HDMI zvolim rotliseni 576i, tak se problem nevyskytuje. SCART vystup je taky v poradku. Samozrejme jsem vymenil i HDMI kabel a dale jsem zkusil pripojit k TV jiny satelitni prijimac, abych vyloucil zavadu na TV HDMi vstupu. Image jsem preflashoval nekolikrat, ale take bez uspechu.

Jeste bych dodal, ze pokud dam pres HDMI vystup HD kanal a ten ihned blika a ihned dam nejaky SD kanal, tak je obraz na SD kanale modry, nebo cerveny, nebo zluty. Je zapotrebi vytahnout HDMI kabel ze satelitniho boxu (vytahnuti z TV je neefektivni) a po znovu pripojeni jde obraz jiz normalne (pouze SD).

Nejaka rada,typ, nebo osobni zkusenost?

Autor:  By.Bob [ 05.Duben 2015 - 2:04 ]
Předmět příspěvku:  Re: Výstup HDMI, nefunguje 720p & 1080i

k.o.h.u.t. napsal:
S jednim boxem se vyskytl nasledujici problem: pouze v rezimu HDMI vystupu a zobrazeni 720p a 1080i je obraz na HD kanalech okamzite blikajici, po nekolika sekundach je cerna obrazovka, nekdy se dokonce odpoji od TV, respektive TV nevidi vstup. Delaji to pouze HD kanaly, SD jsou v poradku. Pokud pri zvolenem vystupu HDMI zvolim rotliseni 576i, tak se problem nevyskytuje. SCART vystup je taky v poradku. Samozrejme jsem vymenil i HDMI kabel a dale jsem zkusil pripojit k TV jiny satelitni prijimac, abych vyloucil zavadu na TV HDMi vstupu. Image jsem preflashoval nekolikrat, ale take bez uspechu.

Jeste bych dodal, ze pokud dam pres HDMI vystup HD kanal a ten ihned blika a ihned dam nejaky SD kanal, tak je obraz na SD kanale modry, nebo cerveny, nebo zluty. Je zapotrebi vytahnout HDMI kabel ze satelitniho boxu (vytahnuti z TV je neefektivni) a po znovu pripojeni jde obraz jiz normalne (pouze SD).

Nejaka rada,typ, nebo osobni zkusenost?


ahoj
1. neuvadis na jakem img to dela
2. vyzkousej vypnout v menu Nastaveni HDMI-CEC pokud ta mas Capitol a nebo infinity
3. Vyzkousej vymenit jiny HDMI Port v TV
4. Muze to delat HDMI Cabel ty levne kabely co prodavaji za 2eura neni dobra volba v Agosu koupis vysokorychlostni HDMI Kabel http://www.argos.ie/static/Product/part ... +CABLE.htm
nebo nemusi hdmi cable byt ok zkusenost.
neuvadis ze jak se to chova pri nove Flash pri zakladnim nastaveni.
jestli se to chova normalne. Podle vseho to dela pouze pri prepnuti HD programu?)
to svetci o tom ze to nepobere HDMI kabel.
nemas naistalovany nejay plugin co ti to muze rusit?
doporucuji naistalovat nejdrive starci verzi treba Talisman.
Nenarval jsi tam ten Paskvil od PKT? ne od Jirky ale od PKT? pokud jsi tam dal od PKT a ne od Jirky muze se stat ze ti tam neco zustalo s pkt proto tam dej neco starsiho a vyzkousej jak se to bude chovat a pokud to bude ok dej tam Infinity a nebo Capitol

Autor:  k.o.h.u.t. [ 05.Duben 2015 - 2:54 ]
Předmět příspěvku:  Re: Výstup HDMI, nefunguje 720p & 1080i

Image Talisman, ze SAPRO stranek.
Zbytek se vylucuje, je to uz popsano vyse.
Podobny problem, ale mensiho razu se resi i na jinych foech, jedna se predevsi o kanaly CT HD a CT Sport HD. U uzivatelu dochazi k "probliknuti" sem tam, rekneme 2-3 za vecer. To delal i tento box posledni dny. Od vcerejska stavkuje uplne :)

Autor:  jirkav23 [ 05.Duben 2015 - 10:11 ]
Předmět příspěvku:  Re: Výstup HDMI, nefunguje 720p & 1080i

Vyzkoušej vyměnit tento kondenzátor pokud je špatný tak to určitě dělá.Nemusí být ani nafouklý a může to dělat.Řešil jsem už několik takových případů.
Příloha:
IMG_2167.jpg

Autor:  k.o.h.u.t. [ 07.Duben 2015 - 19:36 ]
Předmět příspěvku:  Re: Výstup HDMI, nefunguje 720p & 1080i

Díky všem za rady, jak By.Bob, Steiner, revis a jirkav23.

Nejpravděpodobněji se jako závada jeví opravdu "nafouknutý" kondík. Uživatel jirkav23 doporučuje vyměnit kondík CE105 za kondík s označením LESR-GF 470M/10V/105 a dodává, že CE105 napájí procesor a dále doporučil vyměnit přijednom CE104.

To sumou odpověď jsem dostal i ze SAPRO s tím, že CE104 je také pro napájení tuneru 3,3V, ale přidává se k tomuto kondenzátoru další 1000u, aby za studena nekostičkovali HD programy.

Po otevření boxu se moje CE105 jevila mírně větší, na obrázku nerozeznatelně, ale okem ano. Po bližším prozkoumání jsme zjistil, že je kondík nafouknutej zespodu.

Po výměně dám vědět, zda to pomohlo.

Autor:  By.Bob [ 07.Duben 2015 - 22:37 ]
Předmět příspěvku:  Re: Výstup HDMI, nefunguje 720p & 1080i

k.o.h.u.t. napsal:
Díky všem za rady, jak By.Bob, Steiner, revis a jirkav23.

Nejpravděpodobněji se jako závada jeví opravdu "nafouknutý" kondík. Uživatel jirkav23 doporučuje vyměnit kondík CE105 za kondík s označením LESR-GF 470M/10V/105 a dodává, že CE105 napájí procesor a dále doporučil vyměnit přijednom CE104.

To sumou odpověď jsem dostal i ze SAPRO s tím, že CE104 je také pro napájení tuneru 3,3V, ale přidává se k tomuto kondenzátoru další 1000u, aby za studena nekostičkovali HD programy.

Po otevření boxu se moje CE105 jevila mírně větší, na obrázku nerozeznatelně, ale okem ano. Po bližším prozkoumání jsme zjistil, že je kondík nafouknutej zespodu.

Po výměně dám vědět, zda to pomohlo.

ok dej vedet kdybys nemel tak mi napis sms ja mozna mam. Ze bych ti jej privezl..

Autor:  k.o.h.u.t. [ 07.Duben 2015 - 22:50 ]
Předmět příspěvku:  Re: Výstup HDMI, nefunguje 720p & 1080i

Letím teď v sobotu směr CZ, tak se s tím nejspíš zastavím do SAPRO, protože už začínají blbnout i SD kanály a celově stroj bootuje na "3. pokus" obrazně řečeno. Ve čtvrtek jsme zpět, tak dám vědět.Dík za nabídku.

Autor:  k.o.h.u.t. [ 13.Duben 2015 - 13:04 ]
Předmět příspěvku:  Re: Výstup HDMI, nefunguje 720p & 1080i

Kondík CE105 vyměněný a vše funguje korektně.

Autor:  Odys123 [ 14.Září 2015 - 17:23 ]
Předmět příspěvku:  Re: Výstup HDMI, nefunguje 720p & 1080i

Díky kluci za rady co jsem zde vyčetl, dnes také vyměněn CE105 za LESR a HD už jedou a nekoušou se. Starý kond naměřeno 454 mikro, ESR 1,3 a HD nešly, resety , zatuhávaní i zelená smrt. Novy má ESR 0,01 a už je vše OK.
Ještě jednou díky, už jsme byl bezdradný, měnil jsem i firmaware a to vůbec nepomohlo. Nyní mám VitaminE2_PKT-H45_fat32_usb_Steiner_20150131 a vše se zdá být OK. DÍKY.

Autor:  majo17k [ 06.Listopad 2015 - 1:39 ]
Předmět příspěvku:  Re: Výstup HDMI, nefunguje 720p & 1080i

Ahojte. Pred 3 dňami sa mi VITAMIN začal správať presne tak, ako popisujete. Kockovanie HD programov, Vypadávanie obrazu na 2 sekundy ale v rôznych intervaloch. Nepomohlo ani rozlíšenie 576i. Tak som ho pripojil na TV cez SCART, a nič. No, idem cínovať... Vymenil som kondenzátory - žiadna zmena. Ostáva mi zohnať merač ESR a budem si istý. Niektorý kondík to len bude... A Dnes večer mi syn vraví. "Oci telka už nejde asi 3 deň". Pre objasnenie, LNB mám MONOBLOCK Quad PRO 4,3°. a zapojené 4 TV. Showbox v obyvačke, v detskej izbe je openbox 810. Display na 810 bliká počut vypínanie ochrany zdroja. Po jeho odpojení, VITAMIN ide "ako víno". Preto ak budete riešiť podobnú závadu, uistite sa že nemáte pripojený žiadny iný prijímač, ktorého závada sa može prenášat cez koaxiál a LNB do HDboxu a znemožní príjem HD programov. A vy budete v omyle že máte vadný HDbox.

Autor:  elektrikar05 [ 17.Červenec 2017 - 21:40 ]
Předmět příspěvku:  Re: Výstup HDMI, nefunguje 720p & 1080i

Zdravím pánové.
Takže mám doma IPbox99 HD, a bohužel taky mám problém s HDMI.
zde na vláknu jsem četl, že závada je jen drobnost spočívající ve výměně kondenzátoru, ale jak se dívám na tu desku, tak vše vypdaá, že je na první pohled v pořádku.
Pro ilustraci přikládám foto desky, a snad mne navedete, který kondenzátor to dělá.
Díky.
PS: dla Vašich popisků, že je pořeba vyměnit C12... to je problém, neb takovou hodnotu jsem na desce 99HD nenašel.

Příloha:
20170717_210650.jpg

Autor:  Zdenek1965 [ 30.Květen 2018 - 20:43 ]
Předmět příspěvku:  Re: Výstup HDMI, nefunguje 720p & 1080i

k.o.h.u.t. napsal:
Kondík CE105 vyměněný a vše funguje korektně.

kondiky jsem už taky vyměnil a pomohlo to.

Stránka 1 z 1 Všechny časy jsou v UTC+01:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/