e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 17.Prosinec 2018 - 7:33

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 15 příspěvků ] 
Autor Zpráva
PříspěvekOdeslal: 17.Červenec 2015 - 7:50 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 04.Květen 2008 - 16:41
Příspěvky: 17
Poděkoval: 1 krát
Koupil jsem Vitamin 256 PRO a včera ho zapnul. Nastartovala Enigma 2 Infinity (úvodní logo "modrý květ"), dle informací z boxu verze z února 2015. Přijímač byl přednastavený (nevím zda je to normální, očekával jsem spuštění průvodce). V aktualizaci softwaru mi to vyhledalo nové aktualizace, dal jsem instalaci, proběhla bez chyb, aktualizovalo se asi 180 balíčků. Jenže po restartu přijímače se objeví místo Infinity rozmazané logo Open ATV a skončí to hlášením Vitamin HD na displeji. Logo Open ATV je chvíli zobrazené, pak asi 6x za sebou zmizí (černá obrazovka) a znovu se objeví. Poté zmizí a asi za 3 minuty se znovu objeví, zabliká a tak se to opakuje. To samé po opakování restartu.

Takže jsem chtěl nainstalovat FLASH z USB. Bez úspěchu. Zkoušel jsem 4 různé flash paměti, zadní i přední USB port i různé verze image. Ani v jednom případě se po zapnutí přijímače a stisknutí tlačítka na boxu když na displeji svítí "HDSTB Ver. 1.70" neobjeví "USBUPGRADE" a neproběhne aktualizace. Vždy to napíše "BOOTING" --> "ON" --> "U" (někdy "Uooting") --> pak krátce problikne "FAT LOAD" a BOOT_USB" a nakonec "BOOT_FLASH a opět to skončí blikajícím logem Open ATV.

Jako další krok použil Image Infinity pro USB. Přijímač korektně z USB nabootoval. Zkusil jsem udělat aktualizaci softwaru a dopadlo to úplně stejně. Opět to po restartu končí blikajícím logem Open ATV a nápisem Vitamin HD na displeji.

Má někdo nápad co s tím?

A ještě jedna otázka. Když se přijímač zapojený do zásuvky a vypnutý síťovým vypínačem na zadním panelu, na displeji v pravidelném intervalu (asi 20 sekund) problikává červená LED, která normálně bliká při použití dálkového ovladače.

Děkuji za každou radu. Lze nějak provést aktualizaci NAND když je nabootováno z USB? Verze přes RS232 není vhodná, nemám už nikde na PC k dispozici RS232 a kupovat nějaké udělátko USB-RS232 se mi nechce.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 17.Červenec 2015 - 14:26 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Červen 2010 - 20:36
Příspěvky: 9275
Poděkoval: 39 krát
Poděkováno: 134 krát
Mozno by to zaujimalo aj tvorcov ATV preco infinity chodi k nim na update ? A co na to ten u koho si to kupoval?

_________________
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Zruste si ten blby oznam na tapatalk !


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 17.Červenec 2015 - 15:01 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 04.Květen 2008 - 16:41
Příspěvky: 17
Poděkoval: 1 krát
liquere napsal:
Mozno by to zaujimalo aj tvorcov ATV preco infinity chodi k nim na update ? A co na to ten u koho si to kupoval?


No to nevím, mluvil jsem dnes s technikem ze Sapro a taky to nechápal a vůbec netušil, že by ATV na to bylo. Někde je chyba, jen je divné, že nikomu jinému se to nestalo, není to náhoda, když se to chová takto opakovaně a i při variantě NOR image. Kupoval jsem to přes e-shop se vším možným, byla tam nejlepší cena a druhý den byl doma. Ti mi nic neporadí. Mám ještě pár dní na vrácení, ale radši bych to rozchodil.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 17.Červenec 2015 - 15:07 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Červen 2010 - 20:36
Příspěvky: 9275
Poděkoval: 39 krát
Poděkováno: 134 krát
Ked chces enigmu sustred sa na mipsel, hoci tu par odbornikov na vitamina, ktorí ma mozno ukamenuju ale je to moj nazor.Ked ti nikto nepomoze, vrat to alebo predaj niekomu a kup si mipsel box.Pokial chces enigmu.

_________________
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Zruste si ten blby oznam na tapatalk !


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 17.Červenec 2015 - 15:27 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 04.Květen 2008 - 16:41
Příspěvky: 17
Poděkoval: 1 krát
liquere napsal:
Ked chces enigmu sustred sa na mipsel, hoci tu par odbornikov na vitamina, ktorí ma mozno ukamenuju ale je to moj nazor.Ked ti nikto nepomoze, vrat to alebo predaj niekomu a kup si mipsel box.Pokial chces enigmu.


Rok jsem měl HD BOX AND II XBMC, ale vzhledem k žádné podpoře a opravám chyb FW atd. jsem to vzdal a vybral Vitamin, líbí se mi i designově i cenově. S Vitamínem to snad nevzdám!


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 17.Červenec 2015 - 17:06 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 18.Listopad 2014 - 18:03
Příspěvky: 1699
Poděkoval: 20 krát
Poděkováno: 96 krát
Podpora bude pro vitamin asi lepší, ale budoucnost co se týká softu asi nic moc. Je to sh4ka a ty se doprodávaj. Enigma je v základu asi openatv a jen jí upravili a přejmenovali. Na aktualizace zapomeň. Aspoň na ty denní které jsou běžné pokud podpora opravdu pro box je. Tady je to jen jednorázové odladění enigmy pro daný box. Autoři ti ale žádnou další podporu nemusí nabídnout. Navíc kdyby to mysleli opravdu vážně tak se ti nestane to co popisuješ. Lepší si připlatit a koupit xtrend,vu+ nebo gigablue. Nově možná i formuler, který má podporu od openpli. Ty oem boxy jako iqon force,enibox jsou sice s podobnou hw výbavou ale softwarová podpora taky těžko odhadnutelná.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 17.Červenec 2015 - 22:10 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 10.Prosinec 2011 - 15:05
Příspěvky: 3272
Poděkoval: 38 krát
Poděkováno: 130 krát
Hm, s tou E2 pre Vitamina to malo skončiť v tom najlepšom a nie hnať to až do Infinity updatov a podobných pitomín.
Potom to tak vyzerá.
dlhe_pole to tu pred časom napísal presne a výstižne, By.Bob to potom zmazal.
A tu je ďalší výsledok.

_________________
„Cross of Iron“
Som človek ktorý v kaviarni sedí pri stole, neprehliada si telefón, ani tablet, ani notebook - len pije kávu - ako nejaký psychopat. : )
Pre AB-CB XXX pripojené na internet FW s dátumom vyšším ako február 2016 neodporúčam !!! , 02/2016 OK.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 18.Červenec 2015 - 10:28 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 18.Listopad 2014 - 18:03
Příspěvky: 1699
Poděkoval: 20 krát
Poděkováno: 96 krát
Ono to ale zas takové pitominy nejsou, protože openatv nabízí trvale aktualizace i pro další sh4ky. Stačí se podívat http://images.mynonpublic.com/openatv/c ... amikoalien
Pak jsou i aktualizace možné, ale pokud je to jen jednorázové odladění enigmy k nějakému datu, tak tam žádné aktualizace nemůžou být povoleny. Ono je to i jednoduší udělat jednu enigmu za rok než trvale poskytovat podporu. Proč autoři neudělali rovnou openatv a místo toho vymýšlí nějaké své názvy a nakonec to stejně stahuje pluginy z openatv.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 19.Červenec 2015 - 10:37 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 25.Únor 2007 - 16:58
Příspěvky: 758
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 31 krát
Tiež si myslím že Infinity je úlet do neznáma a zbytočný veľa problémom
- softcam manager
- Feed (server na pluginy) použité cudzie ne otestované , ktoré prinášajú zelenáčomu poprípade už nenabehne e2
- vyťaženie procesora a ramky už pri spustený ,mňa nezaujíma pekná lenivá enigma

_________________
Obrázek Obrázek ObrázekObrázek

Vitamin HD5000 e2
Obrázek


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 19.Červenec 2015 - 22:14 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 14.Březen 2015 - 19:36
Příspěvky: 166
Místo/Bydliště: IRL
Poděkoval: 4 krát
Poděkováno: 36 krát
Ahoj panove problem neni v tom jak se tu zminuje. Problem je v opkg. staci vymenit a prepsat ten to soubor a po GUI nebude padat enigma do ATV.
soubor umisteni: etc/opkg po aktualizaci opkg update prikaz pro putty.. a aktualizaci software se aktualizije pouze pluginy a ne software s atv.

Příloha:
sh4-feed.zip


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
Obrázek
Skytec HD,HDBox HD, Xtrend HD, Optibox HD, Setting, Plugins sh4, Enigma2, Fortis-Feed, ZZPicon,
freeSat UPC Direct, Skylink, Sky.UK


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 19.Červenec 2015 - 22:20 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 14.Březen 2015 - 19:36
Příspěvky: 166
Místo/Bydliště: IRL
Poděkoval: 4 krát
Poděkováno: 36 krát
pro upozorneni pripravuje se novy software na basi openpli4 ne atv kde by meli byt vsechy tychle chyby co zde byli popsany odstraneny

_________________
Obrázek
Skytec HD,HDBox HD, Xtrend HD, Optibox HD, Setting, Plugins sh4, Enigma2, Fortis-Feed, ZZPicon,
freeSat UPC Direct, Skylink, Sky.UK


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 20.Červenec 2015 - 19:47 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 04.Květen 2008 - 16:41
Příspěvky: 17
Poděkoval: 1 krát
By.Bob napsal:
Ahoj panove problem neni v tom jak se tu zminuje. Problem je v opkg. staci vymenit a prepsat ten to soubor a po GUI nebude padat enigma do ATV.
soubor umisteni: etc/opkg po aktualizaci opkg update prikaz pro putty.. a aktualizaci software se aktualizije pouze pluginy a ne software s atv.

Příloha:
sh4-feed.zip


Nevím kde je problém, připojit jsem box k PC přes RS-232C, nahrál do něj usb_nand.img, to se zadařilo, ale na konci mi to v terminálu píše toto:

Board: STx7111-VITAMIN [32-bit mode]


U-Boot 2008.10 (Dec 5 2013 - 11:52:11) - stm24-2012-04-25

DRAM: 256 MiB
NOR: 8 MiB
NAND: 256 MiB
In: serial
Out: serial
Err: serial
set ethaddr 00:19:14:00:0a:32
done
Setup mac address.
excute "front_puts BOOTING"
Hit any key to stop autoboot: 0
VITAMIN > usbupg
USB: scanning bus for devices... 3 USB Device(s) found
scanning bus for storage devices... 1 Storage Device(s) found
Interface: USB
Device 0: Vendor: TDKMedia Rev: PMAP Prod: Trans-It Drive
Type: Removable Hard Disk
Capacity: 3803.4 MiB = 3.7 GiB (7789536 x 512)
Partition 1: Filesystem: FAT32 "NO NAME "
reading usb_uboot.img
usb_uboot.img not found
reading usb_nor.img
usb_nor.img not found
reading usb_nand.img
reading usb_nand.img

Bad block table found at page 131008, version 0x01
Bad block table found at page 130944, version 0x01
Erasing at 0xfd60000 -- 99% complete.nand_erase: attempt to erase a bad block at page 0x0001ff00

NAND 256MiB 3,3V 8-bit: MTD Erase failure: -5
nand_erase: attempt to erase a bad block at page 0x0001ff40

NAND 256MiB 3,3V 8-bit: MTD Erase failure: -5
nand_erase: attempt to erase a bad block at page 0x0001ff80

NAND 256MiB 3,3V 8-bit: MTD Erase failure: -5
nand_erase: attempt to erase a bad block at page 0x0001ffc0

NAND 256MiB 3,3V 8-bit: MTD Erase failure: -5

Bad block table found at page 131008, version 0x01
Bad block table found at page 130944, version 0x01

Writing data at 0x5600000 -- 688 block complete.

Jedná se o poškozenou paměť? Box pak napsal na displeji "SUCCESFULL", ale nerestartoval se. Po vypnutí a zapnutí normálně naběhla Infinity (zkoušel jsem poslední verzi Update z května). Dál budu testovat zítra.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 20.Červenec 2015 - 21:12 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 15.Červen 2008 - 19:02
Příspěvky: 230
Poděkováno: 3 krát
Já bych rozdělil images pro Vitamin na dvě záklední části a to ty funkční stabilní a ověření a experimentální .
Ty experimentální které časou ... až budou ověřené se mohou označit a posunout ... až budou ověřené .

A tak by se to mělo prezentovat aby lidi nebyli zbytečne mateni .

_________________
Informace mám z první ruky a vždy čerstvé od agentury Jedna Paní Povídala
www.JPP.com


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 21.Červenec 2015 - 13:05 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 14.Březen 2015 - 19:36
Příspěvky: 166
Místo/Bydliště: IRL
Poděkoval: 4 krát
Poděkováno: 36 krát
show-man napsal:
Já bych rozdělil images pro Vitamin na dvě záklední části a to ty funkční stabilní a ověření a experimentální .
Ty experimentální které časou ... až budou ověřené se mohou označit a posunout ... až budou ověřené .

A tak by se to mělo prezentovat aby lidi nebyli zbytečne mateni .

Tak si to rozdel.. je zapotřebí brat to tak ze na vitamin skoro nic neni. Krome strare e2 talisman a pak capitol alias Infinity. Infinity je jen mod. Capitolu. Kdyz neco nejde v Infinity nejde to i v capitol Infinity ma opravene nejake nedostatky co jsou v Capitolu. Pak je jeste PKT a uz nic. Proc se tady porad jen brbla o necem co nejde.. je spousta chyb co si vlastnici delaji sami a pak to svadi na enigmu..
Je dobre ze se neco deje a muze se podle toho neco delat a nebo se to muze ukoncit a vratit se hodne roku na z5 na stary Talisman.
Nebo podle nekterych pouzivat jen uzasny PKT od Poland Team.. kdyz se vezme to ze je to sh4 a tem uz zvoni konecna tak by melo byt trochu ucty ktem co se snazi neco jeste udelat aby to nebylo jen zastarale zelezo. Kolim lidi se vubec venuje vitaminu?

_________________
Obrázek
Skytec HD,HDBox HD, Xtrend HD, Optibox HD, Setting, Plugins sh4, Enigma2, Fortis-Feed, ZZPicon,
freeSat UPC Direct, Skylink, Sky.UK


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 21.Červenec 2015 - 13:49 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 05.Listopad 2009 - 22:09
Příspěvky: 2
A já jako uživatel děkuji za to, že se o to vůbec někdo stará.


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 15 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk