e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 09.Prosinec 2018 - 21:54

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 21 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 Další
Autor Zpráva
PříspěvekOdeslal: 12.Září 2015 - 10:17 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 20.Duben 2011 - 10:23
Příspěvky: 53
satelitni prijimac: showbox vitamin 5000hd 256pro
Místo/Bydliště: Jaslovské Bohunice
viewtopic.php?f=224&t=62322

Chápem to správne že uLoader slúži na to aby som mohol mať 2 rôzne FW?

A inak mám problém. NAhodil som PKT 4.5 a všetko som nastavil, len potom som prišiel
k OSCAMu a bol problém.

Upravil som súbor oscam.server

Kód:
# oscam.server generated automatically by Streamboard OSCAM 1.20-unstable_svn build #6423
# Read more: http://streamboard.gmc.to/svn/oscam/trunk/Distribution/doc/txt/oscam.server.txt

[reader]
Label    = Skylink
Protocol = newcamd
Key      = 0102030405060708091011121314
Device   = share.os,567
User     = mojelogin
Password = mojeheslo
Fallback = 0
Group    = 1


a dal som restart (žlté) a normálne ho načítalo aj dole, v tom okne,
len po vrátení sa, neišiel ani 1 kanál, takžo to proste nezobral.
Mal niekto takýto problém?

_________________
Xpeed LX3 # OpenHDF 5.5
showbox vitamin 5000 hd 256mb enigma 2 pro # Hyperion v5.1
Ariva 200HD # 2.18b8_p


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 12.Září 2015 - 11:37 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 05.Srpen 2013 - 13:16
Příspěvky: 3187
satelitni prijimac: Vu4k; DM820; Šrotbox5000
Poděkováno: 6 krát
opat si zabudol .. toto je diskusne forum a nie somr forum a myslim ze si si svoj help vycerpal.. ale mozno ked zase nieco prinosne vytvoris pre toto forum niekto Ti odpovie aj na tvoj problem popisany minimalne 300 x na tomto fore


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 12.Září 2015 - 15:55 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 20.Duben 2011 - 10:23
Příspěvky: 53
satelitni prijimac: showbox vitamin 5000hd 256pro
Místo/Bydliště: Jaslovské Bohunice
Vidím že ty už si zdegenerovaný a za to že máš veterána, tak sa cítiš mocný, ale opak je pravdou.

Pokial si za tie roky nezistil, čo je fórum, tak máš veterána zbytočne (a pdoľa mňa 85% tvojich príspevkov je len osočovanie typu - hľadaj, študuj, vyčerpal sis i help a podobne.

Zapamataj si že ani ty si učený z neba nespadol a dočítal si sa na fórach (poprípade ak si nenašiel danú tému, či otázku tak si vytvoril, podal otázku ty)

Takže ťa poprosím do budúcna, buď odpovedz, alebo proste zbytočne neFLAMEuj.

PS: Diskusné fórum - je obvykle je součástí rozsáhlejšího diskusního projektu (diskusní server), umožňuje zakládat nová diskusní témata (stránky) a členit je do skupin podle témat. Jednotlivé diskuse bývají vymezeny diskusním tématem, nikoliv základním textem. V diskusním fóru jsou také moderatoři a skusenejší, kterých úlohou je být nápomocný k zopovězení otázek, nebo byt nápomocen, k řešení složitých problémú.


Tak študuj hrdina.

PS2: Toto je prvé fórum, a to som asi na 25tich, kde som sa stretol s takouto neochotou. "Ďakujem"

_________________
Xpeed LX3 # OpenHDF 5.5
showbox vitamin 5000 hd 256mb enigma 2 pro # Hyperion v5.1
Ariva 200HD # 2.18b8_p


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 12.Září 2015 - 16:28 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 05.Srpen 2013 - 13:16
Příspěvky: 3187
satelitni prijimac: Vu4k; DM820; Šrotbox5000
Poděkováno: 6 krát
satanovsyn napsal:

PS2: Toto je prvé fórum, a to som asi na 25tich, kde som sa stretol s takouto neochotou. "Ďakujem"


a co Ti brani ostat na tých forach kde bola ochota . reagovat na teba v predch prispevkov trosku drsnejsie bolo preto ze podla mna clovek co si nevie dohladat na fore, pripadne u dovozcu showboxov aky je rozdiel medzi NOR a NAND diskusiou je bud hnilo, defekt alebo ožiareny.. Osobne by takyto clovek nemal co zakladat nove prispevky, ale forum je zialbohu nastavene tak ze aj posledny nástrocny janko z hornej dolnej si tu moze robit co chce bez toho aby mal nejaku startup hranicu vedomosti


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 12.Září 2015 - 18:15 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 20.Duben 2011 - 10:23
Příspěvky: 53
satelitni prijimac: showbox vitamin 5000hd 256pro
Místo/Bydliště: Jaslovské Bohunice
...

Ok nájde sa niekto kto rád poradí a nebude sa hrať na boha fóra?

_________________
Xpeed LX3 # OpenHDF 5.5
showbox vitamin 5000 hd 256mb enigma 2 pro # Hyperion v5.1
Ariva 200HD # 2.18b8_p


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 12.Září 2015 - 18:31 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 05.Srpen 2013 - 13:16
Příspěvky: 3187
satelitni prijimac: Vu4k; DM820; Šrotbox5000
Poděkováno: 6 krát
pomoc je taak jednoducha .. tu mozes dostat vseobecnu radu, ale odstranit/opravit si to musis sam.. takze skus si to spustit v konzole a hned uvidis co tomu chyba ...

BTW: dufam ze dalsia tvoja otazka nebude.. "co to je konzola ? "



BTW2 : PlayStation to nieje !! :D


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 12.Září 2015 - 19:29 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 20.Duben 2011 - 10:23
Příspěvky: 53
satelitni prijimac: showbox vitamin 5000hd 256pro
Místo/Bydliště: Jaslovské Bohunice
Noo pre tvoje info, mám TS3 a CS 1.6 servery bežiace na Debiane s týme, že som rpekonfiguroval kernel na 1000Hz a real time clock, takže mne o linuxe nemusíš moc hovoriť. Cron, scripty, ovladanie FTP, Telnet, pidy to je pre mna známa vec.

Proste ale nechápeš že sa správa moj box neobvykle?

Napríklad dám test siete a vyhodí mi problém s Gate s mojím 2hým DNS, a nameserver.
A po fresh flashnutí mi na Sapre frčia programy, ale po dlhšom pozeraní prepnem a čierna obrazovka,
tak dám restart softcam a zrazu to nabehne...

Keby to bolo jednoduché, tak pohoda, ale mám nejaký divný problém, tipujem to na moj router, ale jediný problém má Vtamin. Mám Xbox, 3 mobily, 2 NB televízor s Plexom, ktorý stremujem po forwardnutí portu 32400 (plex default) aj v práci, ale proste toto sa správa divne.

Tak zo mna nerob debila prosím ťa, lebo čo sa týka linuxu som daleko pred tebou, ale špecifické problémy Enigmy zatial neovládam, kedze s tým robím 4 dni. Za 2 mesiace ťa schovám do vačku...

_________________
Xpeed LX3 # OpenHDF 5.5
showbox vitamin 5000 hd 256mb enigma 2 pro # Hyperion v5.1
Ariva 200HD # 2.18b8_p


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 12.Září 2015 - 19:42 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 26.Září 2011 - 16:03
Příspěvky: 5268
satelitni prijimac: Všetko-4K
Místo/Bydliště: chlpatá dedinka okres pupok .
Poděkoval: 43 krát
Poděkováno: 103 krát
hm #-o ako si teraz spokojný s tým bazmekom ??? kolko E2 je pre ten bazmek [-o<

_________________
Všetko 4K


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 12.Září 2015 - 19:53 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 20.Duben 2011 - 10:23
Příspěvky: 53
satelitni prijimac: showbox vitamin 5000hd 256pro
Místo/Bydliště: Jaslovské Bohunice
Docela ano.

PKT
Infinity
Sapro
Capitol
OpenPLI

Nejde o to aby ich bolo 200 ako je napríklad na moj mobil ROMiek, ale
kvalitných je z toho - hmm, počkaj 1 kus.

A keďže programujem v C++, tak sa môžem pridať možno do pomoci pre doladenie chýb rpe PKT team.
Len kým sa človek do toho dostane, tak to bude trošku dlhšie trvať :)

_________________
Xpeed LX3 # OpenHDF 5.5
showbox vitamin 5000 hd 256mb enigma 2 pro # Hyperion v5.1
Ariva 200HD # 2.18b8_p


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 12.Září 2015 - 19:58 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 26.Září 2011 - 16:03
Příspěvky: 5268
satelitni prijimac: Všetko-4K
Místo/Bydliště: chlpatá dedinka okres pupok .
Poděkoval: 43 krát
Poděkováno: 103 krát
ono sa to časom poddá , tým openpli robí pre tento bazmek , nič také na ich stránke nie je ??? alebo to je len nejaká demo verzia ??? to máš problém s oscamom ?? vo všeobecnosti pre E2 platí čím viacej týmov tým lepšie ,lebo ani dokonalá E2 neexistuje ,ale už máš predsa na výber . :good:

_________________
Všetko 4K


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 12.Září 2015 - 20:13 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 20.Duben 2011 - 10:23
Příspěvky: 53
satelitni prijimac: showbox vitamin 5000hd 256pro
Místo/Bydliště: Jaslovské Bohunice
s mgcamd aj Oscam, preto to tipujem skor na router,
alebo som ešte nevychytal toho dosť :)

Vieš napr PKT sa mi zdá, neviem či robím dobre, ale nedočítal som sa, nainštalujem oscam a ktomu je plugin ešte oscam config.

A až potom na FTP najdem subor, do ktorého dávam svoje prihlasovacie menp ahelo, IP a port zdielania.
Lebže je tam ešte kopec oscam.bin v pluginoch a neviem či ich mám skúšať po jednom, alebo tým zasa zblbnem Box

_________________
Xpeed LX3 # OpenHDF 5.5
showbox vitamin 5000 hd 256mb enigma 2 pro # Hyperion v5.1
Ariva 200HD # 2.18b8_p


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 12.Září 2015 - 20:21 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 26.Září 2011 - 16:03
Příspěvky: 5268
satelitni prijimac: Všetko-4K
Místo/Bydliště: chlpatá dedinka okres pupok .
Poděkoval: 43 krát
Poděkováno: 103 krát
hm , prečo to robíš cez ftp ? predsa naštartuj oscam a cez web , podla mna je to jednoduchšie a aspon vidíš či ti ide oscam . inštaluj len obyčajný oscam , nie EMU alebo ymod ak to nepotrebuješ .

_________________
Všetko 4K


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 12.Září 2015 - 21:46 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 25.Únor 2007 - 16:58
Příspěvky: 758
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 31 krát
Pokiaľ používaš PKT uboot loader tak sa nečuduj že máš problém zo sieťou. PKT uboot loader nedokáže precitať skutočnú MAC adresu tak prideľuje náhodnú MAC adresu po reštarte vždy inú a v enigme2 máš zakázané DHCP.
Mnohé routre to jednoducho neprekusnu že na danej IP sú zakaždým iné MAC adresy.

Sú dve možnosti buď zapneš DHCP nepraktické ale rýchle riešenie alebo mu dopíšeš MAC adresu na pevno v boot loadere

_________________
Obrázek Obrázek ObrázekObrázek

Vitamin HD5000 e2
Obrázek


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 13.Září 2015 - 9:01 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 20.Duben 2011 - 10:23
Příspěvky: 53
satelitni prijimac: showbox vitamin 5000hd 256pro
Místo/Bydliště: Jaslovské Bohunice
S loaderom som nerobil nič.
Natiahnem vždy img a testujem.

Ozaj keď natiahnem do bazmeka img a na klúči mám aj loader, tak sa automaticky
aj ten loader nainštaluje? Mal som dojem že nie.

ALe ttie MAC adresy si mrknem, dám pár reštartov a pozrem čo mu pridelí router.
Dík za tip

_________________
Xpeed LX3 # OpenHDF 5.5
showbox vitamin 5000 hd 256mb enigma 2 pro # Hyperion v5.1
Ariva 200HD # 2.18b8_p


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 13.Září 2015 - 9:01 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 26.Září 2011 - 16:03
Příspěvky: 5268
satelitni prijimac: Všetko-4K
Místo/Bydliště: chlpatá dedinka okres pupok .
Poděkoval: 43 krát
Poděkováno: 103 krát
aj tak sa dá ale myslel som cez d.o . skús modré tlačítko tam by sa ti mal objaviť cam oscam a asi zelené tlačítko by to malo byť ,, zapnúť " alebo tak nejak . v prvom rade naštartovať oscam a upreviť sa to dá všetko jednoducho cez web ,lebo pravdepodobne ty si ten oscam ani nazapol .

_________________
Všetko 4K


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 13.Září 2015 - 11:04 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 20.Duben 2011 - 10:23
Příspěvky: 53
satelitni prijimac: showbox vitamin 5000hd 256pro
Místo/Bydliště: Jaslovské Bohunice
Modre tlacidlo je PKT Blue Panel a stiahol som Oscam+SH4 plugin ale neukázalo mi ho v EMU manageri.
Tak som stiahol mgcamd. Potom sa dalo vybrať mgcamd. OScam neukazuje nikdy vo výbere (1/1)
Ale prešiel som celý OpenWebIf ale žiadne nastavenie pre Oscam, alebo iné som tam nenašiel.
Čo si presne myslel tým nastaviť cez web?

Ale aj tak som to nakoniec rozbehol.
Síce nie Oscam, ale mgcamd ano.

V návode od PKT je jasne napísané

Kód:
Mapping CA1 to CA0 enabled


tak som to tak mal ale potom ma len tak napadlo meniť 1 vec po druhej a zrazu nabehol obraz...

Kód:
Mapping CA1 to CA0 disabled


A až po Update OpenWebIf an 0.2.1 mi konečne frčí aj screenshot videa. Dovtedy mi išla
len OSD (aj v predošlých flashoch - Capiton, Sapro, Infinity)

Obrázek

_________________
Xpeed LX3 # OpenHDF 5.5
showbox vitamin 5000 hd 256mb enigma 2 pro # Hyperion v5.1
Ariva 200HD # 2.18b8_p


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 13.Září 2015 - 11:31 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 26.Září 2011 - 16:03
Příspěvky: 5268
satelitni prijimac: Všetko-4K
Místo/Bydliště: chlpatá dedinka okres pupok .
Poděkoval: 43 krát
Poděkováno: 103 krát
hm , to naozaj sa nedá spustiť oscam v tom bazmeku a image ??? ja som toto image od pkteam skúšal v triplexe ,hdboxe aj v sole2 a nikdy som nemal problém spustiť oscam a upraviť cez web .

_________________
Všetko 4K


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 13.Září 2015 - 13:11 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 20.Duben 2011 - 10:23
Příspěvky: 53
satelitni prijimac: showbox vitamin 5000hd 256pro
Místo/Bydliště: Jaslovské Bohunice
:) môže to byť aj mnou. Mám 4 dni ten bazmek, takže ešte nepoznám všetko.
Dáš mi pls PrintSscreen webu, tam kde nastavuješ ten oscam prosím ťa?

Lebo ja na webe buď také nemám, alebo proste som len slepúch.

_________________
Xpeed LX3 # OpenHDF 5.5
showbox vitamin 5000 hd 256mb enigma 2 pro # Hyperion v5.1
Ariva 200HD # 2.18b8_p


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 13.Září 2015 - 13:19 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 26.Září 2011 - 16:03
Příspěvky: 5268
satelitni prijimac: Všetko-4K
Místo/Bydliště: chlpatá dedinka okres pupok .
Poděkoval: 43 krát
Poděkováno: 103 krát
pkteam ,nemám v žiadnom bazmeku , takže nemám ti to skade poslať jedine openatv . ale takto nejako to pozerá v tom bazmeku .
https://www.youtube.com/results?search_ ... cam+config
https://www.youtube.com/watch?v=YACGQPzMEFQ
https://www.youtube.com/results?search_ ... am+enigma2

_________________
Všetko 4K


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 13.Září 2015 - 15:38 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 25.Únor 2007 - 16:58
Příspěvky: 758
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 31 krát
oscam web http://IP-vitamin:8888

_________________
Obrázek Obrázek ObrázekObrázek

Vitamin HD5000 e2
Obrázek


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 21 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 Další

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk