AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)
http://www.ab-forum.info/

Showbox Vitamin 5000 HD - nespravny bootloader ?
http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?f=223&t=72514
Stránka 1 z 1

Autor:  AwayFromKeyboard [ 22.Srpen 2018 - 17:47 ]
Předmět příspěvku:  Showbox Vitamin 5000 HD - nespravny bootloader ?

Zdar,

pokusam sa rozbehnut Enigmu v Showbox Vitamin 5000 HD. Existuju dve verzie tohto settopboxu - starsia verzia bez velkej internej flash pamati (je tam len 8 MB NOR) a novsia verzia uz s velikou internou flash pamatou az 256 MB NAND (alebo je to 2GB ? uz neviem) ktora sa predava uz aj s Enigmou.

Ja mam od kamarata na stole Showbox Vitamin 5000 HD v starsiej verzii, cize iba s tou mensiou internou flash pamatou a pouzivam tym padom aj USB kluc (16GB).

To co sa mi doteraz podarilo, je rozbehnut Enigmu rozbalovanu zo zalohy z image v specialnom formate na USB kluc cez HD-CLONE nastroj, vcetne automatickeho naformatovania USB kluca do Ext2 filesystemu prostrednictvom tohto spominaneho nastroja HD-CLONE + automaticke rozsirenie particie Ext2 na maximalnu kapacitu USB kluca. Takto enigma normalne nabehne a funguje, ale je to dost stara verzia enigmy.

Radsej by som pouzival Enigmu pre Showbox Vitamin 5000 HD ako je napriklad na baze OpenDroid-5.5 alebo na OpenPLi-5, v ktorych archive sa nachadzaju dva subory, konkretne:
uImage
root.img

A prave toto neviem rozbehnut. Potrebujem k tomu domnievam sa asi iny "bootloader.bin" nez ten, ktory sa vsade na internete da najst. Pouzivam teraz "sapro_vitamin_hd5000_boot_kernel_20121214_2354_20121214_2354.bin" (8 MB). Samozrejme som urobil aj potrebnu upravu vo vnutri boxu - odpojenie pinu 5 od konektoru (a pre istotu som zaizoloval odpojeny holy vodic).

Vie niekto poradit v com je problem ? Potrebujem iny bootloader ? Ktory by dokazal namountovat a spustit z USB kluca (dokonca vo FAT32 formate ako je to v navodoch opisovane) tieto dva subory "uImage" + "root.img" ? Ak existuje aj iny bootloader, kde ho prosim stiahnem ? Ja som hladal, no ziadny iny bootloader nez ten co mam teraz som na internete nenasiel.

Jedine co mi funguje je natiahnutie klonu zo zalohy image disku do USB kluca prostrednictvom nastroja HD-CLONE. Ale tieto enigmy su velmi stare verzie (niekolko rocne). Ja by som chcel novsiu enigmu.

Viem, ze z hovna bic neupleties, ale skoda by bola zahodit tento box do elektro-odpadu, ked este take 2 roky by mohol kamosovi posluzit.

Diky.

///////// EDIT :

Alebo tomu ja zle rozumiem ? A tie dva subory "root.img + uImage" sa pouzivaju len pre update NAND verzie s internou flash pamatou ? Pre NOR verziu potrebujem pouzivat pochopitelne USB kluc. Ale to znamena, ze musi byt uz naformatovany na ext2 a musi tam byt natiahnuty rozbaleny "root.img" ? Ak je to tak, potom ako rozbalim "root.img" na USB klucenku ?

Autor:  dlhe_pole [ 22.Srpen 2018 - 20:21 ]
Předmět příspěvku:  Re: Showbox Vitamin 5000 HD - nespravny bootloader ?

AwayFromKeyboard napsal:
Zdar,


///////// EDIT :

Alebo tomu ja zle rozumiem ? A tie dva subory "root.img + uImage" sa pouzivaju len pre update NAND verzie s internou flash pamatou ? Pre NOR verziu potrebujem pouzivat pochopitelne USB kluc. Ale to znamena, ze musi byt uz naformatovany na ext2 a musi tam byt natiahnuty rozbaleny "root.img" ? Ak je to tak, potom ako rozbalim "root.img" na USB klucenku ?


miked tak tak .. zle tomu rozumies.. tie subory su pre NAND upravu..
kua a to si hovoris programator a nevies rozoznat aky file ide na usb a aky je pre NAND

Autor:  AwayFromKeyboard [ 23.Srpen 2018 - 12:27 ]
Předmět příspěvku:  Re: Showbox Vitamin 5000 HD - nespravny bootloader ?

Ty najprv citaj a potom pis, ty miked :D. Ked ja som miked tak ty si od teraz peter54 lebo tak som sa rozhodol :D.

Ze "rozoznat" subory ty kokoooos :D. Ja viem hlavne co to je NAND a NOR, ale ty asi nie. Hlavne ze uz pises o nejakych suboroch. Ja mam problem v niecom celkom inom. Kedze niesom odchovany Linuxak tak je to dost problem pre mna "rozbalit" na USB kluc ako funkcny image z disku (NOR resp. USB verzia).

BTW chyba nieje vo mne, ale v navodoch. V ani jednom z navodov sa totizto nespominalo, ze existuju v podstate dva bootloadery. Jeden urceny pre updatnutie (flashovanie) a spustenie "image" z internej velkej flash pamati - rozsirenej na vacsiu NAND. A ten druhy bootloader je urceny na zavedenie systemu priamo z "linuxoveho" ext2/ext3 USB kluca. Tato skutocnost sa bohuzial nikde nespomina a pritom navodov, ktore som prestudoval ohladne tejto temy bolo minimalne 5.

Takze tak. Ty programator :D. V zivote nepochopim komplexy Slovakov ked zistia, ze je niekto v comkolvek dobry, ci nedajboze lepsi ako oni, tak ihned strielaju motyky po nom. Do smrti si teraz na tom budes liecit komplex tak ako z mnohych dalsich na tomto diskusnom foru. Nieje lepsie navstivit psychiatra aby ti ten komplex vymlatil (obrazne povedane) z hlavy ?!

Autor:  dlhe_pole [ 23.Srpen 2018 - 12:36 ]
Předmět příspěvku:  Re: Showbox Vitamin 5000 HD - nespravny bootloader ?

AwayFromKeyboard napsal:
Ty najprv citaj a potom pis, ty miked :D. Ked ja som miked tak ty si od teraz peter54 lebo tak som sa rozhodol :D.

jasne ze si miked co nevie ze enigma je v cecku

Citovat:
BTW chyba nieje vo mne, ale v navodoch. V ani jednom z navodov sa totizto nespominalo, ze existuju v podstate dva bootloadery. Jeden urceny pre updatnutie (flashovanie) a spustenie "image" z internej velkej flash pamati - rozsirenej na vacsiu NAND. A ten druhy bootloader je urceny na zavedenie systemu priamo z "linuxoveho" ext2/ext3 USB kluca. Tato skutocnost sa bohuzial nikde nespomina a pritom navodov, ktore som prestudoval ohladne tejto temy bolo minimalne 5.


opat si mimo .. bootloader je len jeden.. teda ak nepocitam ten polsky pasqil od PKT

Citovat:
Takze tak. Ty programator :D. V zivote nepochopim komplexy Slovakov ked zistia, ze je niekto v comkolvek dobry, ci nedajboze lepsi ako oni, tak ihned strielaju motyky po nom. Do smrti si teraz na tom budes liecit komplex tak ako z mnohych dalsich na tomto diskusnom foru. Nieje lepsie navstivit psychiatra aby ti ten komplex vymlatil (obrazne povedane) z hlavy ?!


:D :D .. to cervene vyznacene ma dostalo .. a jakoze v com si ty konkretne dobry ? leda tak v pisani siahodlhych picovin bez ladu a skladu !!

Autor:  jirkav23 [ 25.Srpen 2018 - 7:08 ]
Předmět příspěvku:  Re: Showbox Vitamin 5000 HD - nespravny bootloader ?

AwayFromKeyboard napsal:
Zdar,

pokusam sa rozbehnut Enigmu v Showbox Vitamin 5000 HD. Existuju dve verzie tohto settopboxu - starsia verzia bez velkej internej flash pamati (je tam len 8 MB NOR) a novsia verzia uz s velikou internou flash pamatou az 256 MB NAND (alebo je to 2GB ? uz neviem) ktora sa predava uz aj s Enigmou.

Ja mam od kamarata na stole Showbox Vitamin 5000 HD v starsiej verzii, cize iba s tou mensiou internou flash pamatou a pouzivam tym padom aj USB kluc (16GB).

To co sa mi doteraz podarilo, je rozbehnut Enigmu rozbalovanu zo zalohy z image v specialnom formate na USB kluc cez HD-CLONE nastroj, vcetne automatickeho naformatovania USB kluca do Ext2 filesystemu prostrednictvom tohto spominaneho nastroja HD-CLONE + automaticke rozsirenie particie Ext2 na maximalnu kapacitu USB kluca. Takto enigma normalne nabehne a funguje, ale je to dost stara verzia enigmy.

Radsej by som pouzival Enigmu pre Showbox Vitamin 5000 HD ako je napriklad na baze OpenDroid-5.5 alebo na OpenPLi-5, v ktorych archive sa nachadzaju dva subory, konkretne:
uImage
root.img

A prave toto neviem rozbehnut. Potrebujem k tomu domnievam sa asi iny "bootloader.bin" nez ten, ktory sa vsade na internete da najst. Pouzivam teraz "sapro_vitamin_hd5000_boot_kernel_20121214_2354_20121214_2354.bin" (8 MB). Samozrejme som urobil aj potrebnu upravu vo vnutri boxu - odpojenie pinu 5 od konektoru (a pre istotu som zaizoloval odpojeny holy vodic).

Vie niekto poradit v com je problem ? Potrebujem iny bootloader ? Ktory by dokazal namountovat a spustit z USB kluca (dokonca vo FAT32 formate ako je to v navodoch opisovane) tieto dva subory "uImage" + "root.img" ? Ak existuje aj iny bootloader, kde ho prosim stiahnem ? Ja som hladal, no ziadny iny bootloader nez ten co mam teraz som na internete nenasiel.

Jedine co mi funguje je natiahnutie klonu zo zalohy image disku do USB kluca prostrednictvom nastroja HD-CLONE. Ale tieto enigmy su velmi stare verzie (niekolko rocne). Ja by som chcel novsiu enigmu.

Viem, ze z hovna bic neupleties, ale skoda by bola zahodit tento box do elektro-odpadu, ked este take 2 roky by mohol kamosovi posluzit.

Diky.

///////// EDIT :

Alebo tomu ja zle rozumiem ? A tie dva subory "root.img + uImage" sa pouzivaju len pre update NAND verzie s internou flash pamatou ? Pre NOR verziu potrebujem pouzivat pochopitelne USB kluc. Ale to znamena, ze musi byt uz naformatovany na ext2 a musi tam byt natiahnuty rozbaleny "root.img" ? Ak je to tak, potom ako rozbalim "root.img" na USB klucenku ?


Podle všeho co píšeš tak přijímač nebyl doplněn o vnitřní paměť 256 MB tudíž ti enigma jede jen z usb disku.Problém je v tom ,že tam máš nahraný boot loader na enigmy v ext2.Jestli chceš používat novější verze jako je Renewal tak se musíš vrátit přes putty a kabel RS232 zpět na původní (originální) firmware vitamína a pak tam nahrát nový boot loader pro verze na fat32.Na foru je někde dokonce video návod jak na to.

Autor:  AwayFromKeyboard [ 30.Srpen 2018 - 17:09 ]
Předmět příspěvku:  Re: Showbox Vitamin 5000 HD - nespravny bootloader ?

Tak som to tiez skusal spravit. Otestoval som asi 3 bootloadery, aj udajne ten pre fat32 + priame bootovanie .img (Asi si to nahraje do RAM vo Vitamine a potom to "nastartuje" priamo v tej RAM), ale neslo to niejak rozbehnut. Skusal som to chvilku aj cez ine diskusne fora, kde boli vsetky potrebne "veci" uz zazipovane do jedneho suboru, no neuspel som.

Dakujem za tvoj cas, no uz ten box nemam doma (mal som ho len na paru dni). Kamos si kupi novsi linuxovy box urceny pre enigmu. Ved je ich dnes uz tak vela a su aj dost lacne (nez co bejvavalo kedysi) a bude mat po problemoch.

Stránka 1 z 1 Všechny časy jsou v UTC+01:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/