e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 25.Květen 2019 - 8:30

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Pravidla fóra


Do tejto sekcie nepatria žiadne otázky. Slúži na ukladanie návodov a postupov !



Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 28 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Návratu k pôvodnému firmwar
PříspěvekOdeslal: 08.Květen 2013 - 19:41 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 25.Únor 2007 - 16:58
Příspěvky: 760
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 32 krát
Návratu k pôvodnému firmwar:


Nakopírovať do koreňa USB flešky FAT "sapro.img" ( je to vlastne VITAMIN_0x7330_ALLF_V00009916_M7330_(20100408) len premenovaná sapro.img žiadne *bin pokiaľ chceš použiť vlastnú zálohu ALLF )

Příloha:
VITAMIN_0x7330_ALLF_V00009916_M7330_(20100408).zip


USB flešku dat do vitamin /sapro.img

Zapojiť RS232 vitamin --- PC

Zapnúť Putty

Obrázek


Zapnúť vitamin

Zastaviť booting (CTRL+C)

Napísať
"sapro_upgrade"


Obrázek

Na konci ta vyzve aby si reštartoval STB

Obrázek


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
Obrázek Obrázek ObrázekObrázek

Vitamin HD5000 e2
Obrázek


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Návratu k pôvodnému firmwar
PříspěvekOdeslal: 20.Říjen 2013 - 8:37 
Offline
Expert fóra
Expert fóra
Avatar uživatele

Registrován: 02.Listopad 2007 - 15:04
Příspěvky: 948
Místo/Bydliště: jižničechy
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 59 krát
Ahoj tě , pokouším se obnovit dle návodu , nemužu to přehrat na sapro.img . Ted je tam nebo my svity na panelu USBsda1PTK .
*************************************************************
************************************************
Board - STi7111 Vitamin 5000 HD
U-boot with Boot selection
-=*[ http://www.pkteam.pl ]*=-
************************************************
*************************************************************



U-Boot 2008.10 (Aug 8 2013 - 18:16:44) - stm24-2012-04-25

DRAM: 256 MiB
NOR: 8 MiB
In: serial
Out: serial
Err: serial
Hit any key to stop autoboot: 0
VITAMIN> sapro_upgrade
[upgrade] usb_read(): (Re)start USB...
USB: scanning bus for devices... 3 USB Device(s) found
scanning bus for storage devices... 1 Storage Device(s) found
reading sapro.img
.
.................
*************************************************************
************************************************
Board - STi7111 Vitamin 5000 HD
U-boot with Boot selection
-=*[ http://www.pkteam.pl ]*=-
************************************************
*************************************************************



U-Boot 2008.10 (Aug 8 2013 - 18:16:44) - stm24-2012-04-25

DRAM: 256 MiB
NOR: 8 MiB
In: serial
Out: serial
Err: serial
Hit any key to stop autoboot: 0
## Booting kernel from Legacy Image at a0080000 ...
Image Name: Linux-2.6.32.46_stm24_0209
Image Type: SuperH Linux Kernel Image (gzip compressed)
Data Size: 1848193 Bytes = 1.8 MiB
Load Address: 80801000
Entry Point: 80802000
Verifying Checksum ... OK
Uncompressing Kernel Image ... OK

Starting kernel:
start = 0x80802000
initrd = 0x00000000 (0 bytes)
bootargs = console=ttyAS0,115200 root=/dev/sda1 rw ip=192.168.1.102:192.168.1.1:192.168.1.1:255.255.255.0:eth0:off mem=256m coprocessor_mem=4m@0x40000000,4m@0x40400000 rootdelay=6 nwhwconf=device:eth0,hwaddr:00:03:91:12:34:57 init=/bin/devinit

_________________
ULTIMO-HD @ Vu+ ULTIMO 4K/DVB-S2X/DVB-S2_ZIDOO-X9S_ LCD SPF-107H
PARABOLY 2xT_90 / motor SuperTack-II-středoavá 180+140 + 16 LBN q
LG 75UH855v / yamaha rx‑a2060 / 7.1.2
skype:emilsat


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Návratu k pôvodnému firmwar
PříspěvekOdeslal: 20.Říjen 2013 - 9:32 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 25.Únor 2007 - 16:58
Příspěvky: 760
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 32 krát
Zastaviť booting (CTRL+C) - zopakovať dva krát zastavenie až bude zastavení boot potom napísať "sapro_upgrade"

_________________
Obrázek Obrázek ObrázekObrázek

Vitamin HD5000 e2
Obrázek


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Návratu k pôvodnému firmwar
PříspěvekOdeslal: 20.Říjen 2013 - 11:05 
Offline
Expert fóra
Expert fóra
Avatar uživatele

Registrován: 02.Listopad 2007 - 15:04
Příspěvky: 948
Místo/Bydliště: jižničechy
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 59 krát
005jon napsal:
Zastaviť booting (CTRL+C) - zopakovať dva krát zastavenie až bude zastavení boot potom napísať "sapro_upgrade"

Děkuji 2x CRLT+C zabralo , já som to dělal jednou . :poklona:

_________________
ULTIMO-HD @ Vu+ ULTIMO 4K/DVB-S2X/DVB-S2_ZIDOO-X9S_ LCD SPF-107H
PARABOLY 2xT_90 / motor SuperTack-II-středoavá 180+140 + 16 LBN q
LG 75UH855v / yamaha rx‑a2060 / 7.1.2
skype:emilsat


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Návratu k pôvodnému firmwar
PříspěvekOdeslal: 24.Listopad 2013 - 18:22 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 21.Květen 2010 - 19:32
Příspěvky: 249
Místo/Bydliště: doma a okolie
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 26 krát
čo s týmto ďalej? :x


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Návratu k pôvodnému firmwar
PříspěvekOdeslal: 24.Listopad 2013 - 20:06 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 96 krát
zmenit usb

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Návratu k pôvodnému firmwar
PříspěvekOdeslal: 02.Únor 2014 - 15:29 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 19.Listopad 2009 - 23:00
Příspěvky: 4
Poděkoval: 1 krát
Ahojte,
spravil som krok1 - teda, vybral kablik z petice v boxe podla navodu a potom som
spravil krok 2 - navrat k original sapro fw. a teraz mi pise zavadzac 00.01.08.00 a aplikacia 00.00.99.16 lenze ked idem nahradt bootloader.bin tak sa to vzdy zasekne stahovani, teda nestiahne nic a stoji, musim vypnut zapnut stb a potom je stale v povodnom stave. skusal som aj fw 99.60 ale ani ten nechce nahrat.
neviete mi poratit co s tym?
dakujem


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Návratu k pôvodnému firmwar
PříspěvekOdeslal: 02.Únor 2014 - 16:48 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 19.Listopad 2009 - 23:00
Příspěvky: 4
Poděkoval: 1 krát
Takze si aj odpoviem, dal som obnovit nastavenia a potom slo vsetko OK a uz ficim na enigme2, uz sa s nou len lepsie oboznamit je ina ako ta od PKT. Takze dakujem vsetkym ludom co nepochovali tento primac a dokazali s neho vykuzlit toto :)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Návratu k pôvodnému firmwar
PříspěvekOdeslal: 18.Únor 2014 - 22:14 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 04.Srpen 2008 - 11:10
Příspěvky: 1
Zdravim , potřeboval bych radu , po odpojení kablíku jsem nahrál na flash disk bootloader, ten z menu přístroje nahrál do přístroje, od té doby to píše už jen ON nic víc, nic jiného to nedělá, a z flashdisku už nic jiného nenahrava, ani flashdisk neblika ...

setkal se s tím někdo ? dá se s tím něco dělat , nějak aspoň obnovit puvodní verzi, puvodne jsem to chtěl přehrát na E2 ...

děkuji za radu


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Návratu k pôvodnému firmwar
PříspěvekOdeslal: 18.Únor 2014 - 22:33 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17046
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 15 krát
Poděkováno: 96 krát
zapoj, nahraj novy bootloader a potom ho az odpoj .
ale bolo by lepsie, keby si dal box upravit.
Inak - ta finta plati len Vitamin zo Sapro. Tie slovenske Showboxy su kusocek ine...

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Návratu k pôvodnému firmwar
PříspěvekOdeslal: 18.Únor 2014 - 23:22 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 10.Prosinec 2011 - 15:05
Příspěvky: 3331
Poděkoval: 39 krát
Poděkováno: 136 krát
revis napsal:
.... Inak - ta finta plati len Vitamin zo Sapro. Tie slovenske Showboxy su kusocek ine...
kua, až teraz som pochopil ako je možné že dva čo mám doma sú úplne iné
druhý je priamo od sapro - prvá nand verzia a šecko šlape jak víno, 1000 pluginov, žiadne zamŕzanie, žiadne zelenáče atď. Ja už som myslel že chyba bude asi vo mne, a neni :D

_________________
„Cross of Iron“
Som človek ktorý v kaviarni sedí pri stole, neprehliada si telefón, ani tablet, ani notebook - len pije kávu - ako nejaký psychopat. : )
Pre AB-CB 6XX pripojené na internet FW s dátumom vyšším ako február 2016 neodporúčam !!! , 02/2016 OK.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Návratu k pôvodnému firmwar
PříspěvekOdeslal: 19.Únor 2014 - 3:42 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 05.Srpen 2013 - 13:16
Příspěvky: 3226
satelitni prijimac: Vu4k; DM820; Šrotbox5000
Poděkoval: 1 krát
revis napsal:
zapoj, nahraj novy bootloader a potom ho az odpoj .
ale bolo by lepsie, keby si dal box upravit.
Inak - ta finta plati len Vitamin zo Sapro. Tie slovenske Showboxy su kusocek ine...


jo, treba dodat ze tie slovenske boli z uz neexistujucej firmy z brezna - 1CDC a myslim ze kuje*áček uz aj bručí ...
ono az po rokoch niekedy clovek objavi co je klon a co original, tak ako tomu bolo nedavno ked som dosiel podla vyhoreneho zdroja na to ze u abipboxov 200 ver2 bol vlastne cinsky klon za par supov a nie vylepsena verzia ako udaval dovozca abshitcom. myslim ze podobne je to aj z ostatnymi znackami kde kopiruju raz dgstiation, inokedy ferguson a inokedy marusys


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Návratu k pôvodnému firmwar
PříspěvekOdeslal: 31.Říjen 2014 - 22:54 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 11.Červenec 2012 - 16:18
Příspěvky: 136
satelitni prijimac: showbox vitamin 5000hd E2 Pro
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 1 krát
Neje nahrat novy loader po zapnuti puuty a pripojeni primaca skacu len ░ ░ ░ ░ ░p░pl░░ a potom to zamrzne alebo ked to zastavim s ctrl+c tak ziadny prikazovy riadok. momentalne v boxe je VitaminE2_OpenPLi3_Steiner Ext3.Vdaka za rady.

_________________
Showbox vitamin E2 Talisman 2 PRO 256MB


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Návratu k pôvodnému firmwar
PříspěvekOdeslal: 01.Listopad 2014 - 1:18 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 05.Srpen 2013 - 13:16
Příspěvky: 3226
satelitni prijimac: Vu4k; DM820; Šrotbox5000
Poděkoval: 1 krát
jozko1984 napsal:
Neje nahrat novy loader po zapnuti puuty a pripojeni primaca skacu len ░ ░ ░ ░ ░p░pl░░ a potom to zamrzne alebo ked to zastavim s ctrl+c tak ziadny prikazovy riadok. momentalne v boxe je VitaminE2_OpenPLi3_Steiner Ext3.Vdaka za rady.


a aky novy loader by si este chcel nahrat ?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Návratu k pôvodnému firmwar
PříspěvekOdeslal: 01.Listopad 2014 - 9:55 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 11.Červenec 2012 - 16:18
Příspěvky: 136
satelitni prijimac: showbox vitamin 5000hd E2 Pro
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 1 krát
dlhe_pole napsal:
jozko1984 napsal:
Neje nahrat novy loader po zapnuti puuty a pripojeni primaca skacu len ░ ░ ░ ░ ░p░pl░░ a potom to zamrzne alebo ked to zastavim s ctrl+c tak ziadny prikazovy riadok. momentalne v boxe je VitaminE2_OpenPLi3_Steiner Ext3.Vdaka za rady.


a aky novy loader by si este chcel nahrat ?


Novym myslim ini ten povodny
Nakopírovať do koreňa USB flešky FAT "sapro.img" ( je to vlastne VITAMIN_0x7330_ALLF_V00009916_M7330_(20100408) len premenovaná sapro.img žiadne *bin pokiaľ chceš použiť vlastnú zálohu ALLF )

_________________
Showbox vitamin E2 Talisman 2 PRO 256MB


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Návratu k pôvodnému firmwar
PříspěvekOdeslal: 01.Listopad 2014 - 13:57 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 05.Srpen 2013 - 13:16
Příspěvky: 3226
satelitni prijimac: Vu4k; DM820; Šrotbox5000
Poděkoval: 1 krát
jozko1984 napsal:
dlhe_pole napsal:
jozko1984 napsal:
Neje nahrat novy loader po zapnuti puuty a pripojeni primaca skacu len ░ ░ ░ ░ ░p░pl░░ a potom to zamrzne alebo ked to zastavim s ctrl+c tak ziadny prikazovy riadok. momentalne v boxe je VitaminE2_OpenPLi3_Steiner Ext3.Vdaka za rady.


a aky novy loader by si este chcel nahrat ?


Novym myslim ini ten povodny
Nakopírovať do koreňa USB flešky FAT "sapro.img" ( je to vlastne VITAMIN_0x7330_ALLF_V00009916_M7330_(20100408) len premenovaná sapro.img žiadne *bin pokiaľ chceš použiť vlastnú zálohu ALLF )


jáj, tak ini .. no tak ten iny tam ide uplne v pohode postupom ako je pisany hore.. ak ti to nejde chybu hladaj u seba


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Návratu k pôvodnému firmwar
PříspěvekOdeslal: 01.Listopad 2014 - 14:42 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 11.Červenec 2012 - 16:18
Příspěvky: 136
satelitni prijimac: showbox vitamin 5000hd E2 Pro
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 1 krát
postup som dodrzal kabel je ok uz som to robil pred rokom a islo to v pohode len teraz to hadze same kocky

_________________
Showbox vitamin E2 Talisman 2 PRO 256MB


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Návratu k pôvodnému firmwar
PříspěvekOdeslal: 01.Listopad 2014 - 15:09 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 05.Srpen 2013 - 13:16
Příspěvky: 3226
satelitni prijimac: Vu4k; DM820; Šrotbox5000
Poděkoval: 1 krát
jozko1984 napsal:
postup som dodrzal kabel je ok uz som to robil pred rokom a islo to v pohode len teraz to hadze same kocky


nezmyselne znaky to moze pisat v 2 pripadoch:

1, mas nanic nastavenie com portu
2, mas zruteny bootloader

takze moja otazka znie.. prijimac ti normalne funguje alebo co je dovod navratu na orig image ?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Návratu k pôvodnému firmwar
PříspěvekOdeslal: 01.Listopad 2014 - 21:08 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 27.Prosinec 2006 - 20:55
Příspěvky: 749
satelitni prijimac: zopár ich mám
Místo/Bydliště: okr. Piešťany
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 19 krát
dlhe_pole napsal:
jozko1984 napsal:
postup som dodrzal kabel je ok uz som to robil pred rokom a islo to v pohode len teraz to hadze same kocky


nezmyselne znaky to moze pisat v 2 pripadoch:

1, mas nanic nastavenie com portu
2, mas zruteny bootloader

takze moja otazka znie.. prijimac ti normalne funguje alebo co je dovod navratu na orig image ?

súhlasím s to "dlhe_pole", myslím len šialenec by chcel v dnešnej dobe frčať na Vitamíne s pôvodným FW


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Návratu k pôvodnému firmwar
PříspěvekOdeslal: 01.Listopad 2014 - 21:48 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 11.Červenec 2012 - 16:18
Příspěvky: 136
satelitni prijimac: showbox vitamin 5000hd E2 Pro
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 1 krát
dlhe_pole napsal:
jozko1984 napsal:
postup som dodrzal kabel je ok uz som to robil pred rokom a islo to v pohode len teraz to hadze same kocky


nezmyselne znaky to moze pisat v 2 pripadoch:

1, mas nanic nastavenie com portu
2, mas zruteny bootloader

takze moja otazka znie.. prijimac ti normalne funguje alebo co je dovod navratu na orig image ?


primac nabehuje normalne aj ked niekedy mu to dlhsie trva takze bootloader by mal bit ok
a to nastavenie portu ? ja tam mam com1 a rychlost 9600 data bits 8 stop bits 1 parity none
flow control xon/xoff je to ok?
ps mam podozrenie na odchdzajucu ram tak preto ta zmena.

_________________
Showbox vitamin E2 Talisman 2 PRO 256MB


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 28 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 Další

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk